Page 21 of 38
Re: Mancare
Posted: 5 Oct 2019, 17:25
by Magicake
Pătrunjelu' wrote: 1 Oct 2019, 20:00
nu stiam nici ca vreau sa incerc minestrone
Facut cu mare succes, condimentat cu ierburi de provence, nu e chiar italienesc dar e mediteranean, tot pe-acolo deci
Recipe:
https://foodwishes.blogspot.com/2011/11 ... etime.html
La mine: teci, morcov, mazare, ceapa, usturoi, cartof, telina frunze, telina radacina, pastarnac, taitei.
Re: Mancare
Posted: 17 Oct 2019, 19:51
by Magicake
TIL ca ardeiul gras are mai multa vitamina C decat lamaia. Cei galbeni au cea mai multa, urmati de rosii si verzi.
Re: Mancare
Posted: 17 Oct 2019, 20:13
by ola small dickie
Ce bine, ca doar ce am mancat 2 azi. Eu mai mananc o ceapa rosie pe zi. Ceea ce va recomand si voua. Cu drag.
Re: Mancare
Posted: 26 Oct 2019, 17:15
by Magicake
Re: Mancare
Posted: 26 Oct 2019, 18:18
by rdo
Nice
Re: Mancare
Posted: 26 Oct 2019, 18:48
by Ferrrrrrrrrdinand
the best waifu
Re: Mancare
Posted: 26 Oct 2019, 20:59
by Magicake

thx.
Re: Mancare
Posted: 26 Oct 2019, 22:15
by MC
Re: Mancare
Posted: 27 Oct 2019, 20:12
by Magicake
Re: Mancare
Posted: 27 Oct 2019, 21:05
by ola small dickie
De ce?
Ca nu ma uit
Re: Mancare
Posted: 27 Oct 2019, 21:14
by Magicake
Uita-te sa vezi mancarurile/meniurile dar si pentru ca nu-i un raspuns simplu

Probabil cel mai usor l-ai putea sumariza ca "dieta traditionala japoneza e ok pentru sanatate" impreuna cu "e mai greu sa ajungi la un mcdonalds decat la ceva care vinde mancare traditionala".
Dar tine cont si ca e tara in care anual esti verificat la lucru si in caz ca esti overweight ti se impune sa-ti rezolvi problema, or so I've heard

Re: Mancare
Posted: 28 Oct 2019, 15:26
by Magicake
Incercati asta cand gasiti prin supermarketuri, eu am gasit la carrefour si kaufland, sigur e si pe altundeva.
E scump si portia mica da' e cel mai bun gem. Cel de cirese negre e preferatul meu pentru ca e echilibrul perfect intre solid si lichid, dar si intre dulce si acrisor.
Nu are adaos de zahar, dulceata vine de la fructe si suc concentrat de fructe. Ii cred pe cuvant pentru ca in general dupa cateva dulciuri incep sa am o senzatie naspa, dar dupa o jumate de borcan de gem de cirese negre nu ma simt decat super refreshed. Love it.
Re: Mancare
Posted: 28 Oct 2019, 17:32
by marvas
Am luat, dar de smochine. Sa luati de smochine!
Re: Mancare
Posted: 28 Oct 2019, 17:44
by juve3332
Gemurile alea romanesti scumpe nu sunt gustoase (daca ati incercat)?
Re: Mancare
Posted: 28 Oct 2019, 18:43
by Magicake
N-am incercat dar din cate stiu noi nu avem gemuri fara sugar overload de vanzare, iar daca vreau gem cu sugar overload, am in stocul homemade al familiei sa-mi ajunga si la nepoti.
Re: Mancare
Posted: 28 Oct 2019, 18:54
by juve3332
De exemplu, astea de Topoloveni au scris pe eticheta "fara adaos de zahar". Si mai sunt prin supermarketuri d-astea scumpute, tot pe la 20 de lei borcanul, care ma gandeam ca sunt mai calitative.
Re: Mancare
Posted: 28 Oct 2019, 20:03
by Magicake
O sa ma uit data viitoare cand merg la market, de Topoloveni stiam ca au cu zahar. De ex gemul de cirese de aici e cu zahar:
https://www.bunatatidetopoloveni.ro/bunatatile-noastre
Unrelated: micii sunt mega populari & stuff, dar oare ne plac micii in sine sau mustarul cu mici? Acum ca ma gandesc nu am mancat niciodata mici fara mustar si daca incerc sa-mi imaginez ar fi cel putin ciudat gustul. Cu paine si atat ar mai merge, dar fara mustar tot incomplet pare.
Cred ca mie-mi place mustarul cu mici langa

Re: Mancare
Posted: 28 Oct 2019, 22:59
by marvas
eu mananc micii fara mustar, in schimb imi plac cu amestec de ala de maioneza cu ketchup.
Re: Mancare
Posted: 29 Oct 2019, 09:53
by DANiel
Este hit or miss aici. Indeed, fara mustar nu este mic, dar si eu am momente in care mananc mici fara mustar. Also, depinde enorm de mici. Daca sunt niste mici condimentati cum trebuie si nu prea uscati, nu simt ca as avea nevoie de mustar.
Pe de alta parte, nu ii mananc cu ketchup nici mort
Re: Mancare
Posted: 1 Nov 2019, 18:49
by Magicake
Mancare de cartofi cu resurse putine:
Calesti o ceapa medie tocata marunt pana incepe sa prinda culoare maronie.
Adaugi ~1kg de cartofi taiati in bucati mai mici.
Mai adaugi vreo 4 linguri de rosii tocate sau passata si acoperi cartofii cu apa (ar trebui sa fie ~1l de apa).
Treci 2 catei de usturoi mai maricei prin presa de usturoi si le dai drumul in oala.
Cand incepe sa dea in clocot pui 2 cuburi de maggi supa de pui sau echivalent.
Amesteci din cand in cand si catre final presari niste marar pentru extra aroma. N-ar trebui sa mai fie nevoie de extra condimente pentru ca au destul cuburile, cat timp sunt 2 cuburi la 1l de apa/1kg de cartofi sau mai putin.
Daca nu amesteci cu super grija, ar trebui sa se rupa bucati din cartofi si sa ingroase sosul. Daca nu se intampla asta si cartofii sunt 100% fierti, zdrobeste cativa cartofi si ingroasa-l "de mana".
Fierbi pana scade suficient de mult.
Very tasty.