Apollyon wrote:Doc wrote: Oricum ar fi, gestul de a dobori cu rachete avionul pentru ca incercat sa traverseze un petic de teritoriu mi se pare deplasat.
Cat de explicit vrei sa spuna Erdogan chestii ca sa le intelegi? Nu e clar ca doborarea avionului e mai mult un semnal sa le lase fratiorii turkmeni in pace? sa nu-i mai bombardeze atat? Si nu e clar ca relatia ISIS-Turcia e ceva de genul "Dusmanul dusmanilor mei e prietenul meu, plus ca-mi vinde petrol ieftin"?
Abia cand o factiune cine-stie-de-ce-rus-manipulata din ISIS a facut niste atentate prin Turcia au retaliat si turcii nitel... Cam cat de usor e sa manipulezi niste islamisti zapaciti sa faca niste atentate si sa le pui in carca ISIS? IMO ISIS n-are nici o sansa impotriva infiltrarilor din exterior, din partea serviciilor secrete cat de cat competente, gen rusii samd.
@Solidarizare
Rusii/sovieticii au fost plaga secolului trecut, mai rai decat nazistii chiar. Nazistii au fost un plasture, 12 ani si gata, bolsevicii su fost un cancer de 90 de ani - sa nu vorbim de cat de cripto-URSSist e Putin - ma scuzi ca nu ma solidarizez cu poporul care a distrus secolul trecut. Daca ai o constiinta istorica, o imagine cat de cat a ce e in jurul tau, n-ai cum sa te solidarizezi cu toata lumea. In timpul invaziilor mongole crezi ca se solidariza cineva cu mongolii? Cred ca daca un meteorit au pica peste Rusia, si PUF, n-ar mai fi, deloc, as respira nitel usurat.
@Alianta Romano-polona
Polonezii n-au activat protocoalele militare din alianta, tocmai ca sa aiba un cap de pod spre care sa se retraga (Polonia si Romania aveau atunci granita comuna). Si chiar s-au retras, sute de mii de polonezi, plus civili, plus tezaurul bancii centrale samd. In cazul asta Romania s-a achitat de obligatiile fata de aliatul nostru mai mult decat onorabil.