Gaming Channel

Post Reply
User avatar
Mafio
Hammer Haunt
Posts: 1052
Joined: 2 Mar 2014, 16:07
Location: Constanța/București

Gaming Channel

Post by Mafio »

Cred că sunteți deja familiarizați cu obsesia mea și a lui chestr0ny pentru proiecte personale zany. După 5 ani de TZEEEAC, aproximativ 20 de minute de No Subtitles Found și articole postate pe diverse site-uri de gaming și muzică, am simțit nevoia să încerc ceva diferit și am deschis un canal de gaming. (ignorați channel link-ul, l-am creat în 2006 cand aveam vreo 13 ani și nu-l pot schimba până ajung la 100 de subscriberi)

Canalul este orientat în principiu spre Let's Plays. Momentan am două serii în desfășurare (Deus Ex și Stardew Valley) și încă două de care mă ocup ocazional din lipsă de timp (Sunless Sea și Prison Architect). Înregistrez în bulk-uri și încerc să mă mențin la un blacklog de 20-25 de videouri, din care uploadez două pe zi. Seria care s-a bucurat de cel mai mult succes a fost un playthrought modat la Crusader Kings 2 la care am fost nevoit să renunț pentru că lansarea noului DLC a venit la pachet cu un update care nu era compatibil cu Historical Immersion Project, modul pe care-l foloseam. Evident, asta mi-a distrus planul de a-mi orienta canalul înspre Grand Strategies Games - nu îmi permit ultimele lansări și ar fi destul de inutil să înregistrez o versiune veche a jocului. Încet încet aș vrea să-mi diversific oferta și să postez videouri de alt tip, review-uri, prime impresii a la TotalBiscuit, colaje, comentarii și altele. Asta, desigur, deîndată ce nu o să-mi mai prind urechile în programe de editat. Încă îmi caut nișa. Am încercat să înregistrez câteva serii cu jocuri mai vechi (Gothic 2, KOTOR), dar sunt ale dracului de greu de înregistrat. Din cauza vârstei înaintate, majoritatea nu sunt compatibile cu soft-urile actuale de înregistrat gen OBS sau Xsplit și trebuie să apelezi la tot felul de manevre savante ca programul să captureze imaginea.

Așadar, aș avea nevoie de niște feedback în legătură cu următoarele aspecte:

1. Calitatea sunetului este decentă, dar aș vrea să-mi fac un upgrade. Ce microfoane decente îmi puteți recomanda? Până în 100 de lei ar fi ideal, dar sunt dispus să mai pun câteva zeci de lei în plus dacă-mi place ce văd.
2. Calitatea comentariului. Nu mă refer la accent sau la pronunție, de astea nu am cum să scap nici după 16 ani de studiat engleză. Mi-am deschis canalul în urmă cu trei luni și este o diferență uriașă între primul video pe care l-am postat și ultimele, dar nu sunt în totalitate mulțumit de calitatea comentariului meu. Sunt încă la început. Dacă aveți niște sfaturi, tips, trucuri, orice în legătură cu asta, vă ascult.
3. Channel branding. E probabil al doilea cel mai important factor care-ți aduce lumea pe canal, imediat după calitatea conținutului și al sunetului. Poza de cover mi-a făcut-o chester acum câteva luni, dar aș vrea și un desen mai quirky pentru avatar și Twitter. Mă poate ajuta cineva cu asta? Nu-mi trebuie ceva super complicat, doar un desen rudimentar cu mufa mea care să capteze cât mai bine ideea și spiritul canalului.
4. Vă uitați la Let's Play-uri? Dacă da, ce tip de jocuri vă interesează cel mai mult? RPG-uri, Grand Strategies, sidescrollere?
5. Vă rog nu râdeți prea tare de mine

Vă mulțumesc pentru atenție și aștept sugestii.

PS: Sunt activ pe subredditul de Let's Play și alte comunități din domeniu, so I got that covered
User avatar
Nervozix
Zergling
Posts: 160
Joined: 6 Jan 2015, 20:34

Re: Gaming Channel

Post by Nervozix »

Cred ca ti-am facut primul view pe Stardew Valley, lel. Man, sa vezi un clip cu un tip care joaca un joc despre care nu stie nimic mi se pare extrem de trist, gen... e ceva pe care il fac oamenii care nu au prieteni cu care sa descopere jocuri si se uita la clipuri in care alti oameni joaca ceva pentru prima data. Imi aduce aminte de stirea aia de la The Onion despre un canal pentru oameni care mananca singuri si se filmeaza sa se poata uita unii la altii.

Ori e Playthrough fara comentariu (cum sunt cele de la World of Replays) ori e un Let's Play facut de un tip care stie jocul foarte bine si face o prezentare a unei sesiuni de joc, explicand mecanica jocului. Dar Let's Play-uri facute de tipi care habar nu au ce fac (sau mai rau, cele cu oameni care se prefac ca nu stiu ce fac rejucand jocul, sau mai rau , cretini care fac jump-scare vids, probabil cel mai jos nivel al acestui tip de clip lol) mi se pare extrem de lenese si plictisitoare.

Food for thought.
User avatar
MC
Dremora Lord
Posts: 3048
Joined: 3 Mar 2014, 00:11

Re: Gaming Channel

Post by MC »

Vocea suna bine iar pronuntia e ok (cel putin pentru un nevorbitor nativ de limba engleza). Doar ca ....nu stiu deja sunt prea multe astfel de canale.
Am incercat si eu acu un an sau doi sa pornesc un canal de gaming axat exclusiv pe arcade racing games si sim racing games. M-am lasat relativ rapid din prea multe motive ca sa le enumar aici.
Good luck ce sa zic. :)
User avatar
marius
Zergling
Posts: 161
Joined: 28 Apr 2014, 14:51

Re: Gaming Channel

Post by marius »

Nervozix wrote:Man, sa vezi un clip cu un tip care joaca un joc despre care nu stie nimic mi se pare extrem de trist, gen...
E si asta o nisa. Singurele let's playuri la care ma uit, daca pot fi numite asa, sunt Clueless Gamer de la Conan O'Brien. Nici nu stie sa foloseasca un controller, si asta e tot appealul. De altfel, Conan O'Brien mi-a venit prima oara in minte cand am vazut bannerul I don't even like video games.
Wraith » 9 May 2014, 18:48 wrote:Azi urasc faptul ca cineva mi-a luat vechiul user de pe forum doar ca sa faca lurking cu el. Ceea ce intentionam sa fac si eu oricum, dar macar eram THE Marius. /hate
ProtectorateNova wrote:Cand ma jucam eu Gothic 2 tu erai in clasa 5-a.
User avatar
TG
Dremora Lord
Posts: 4947
Joined: 1 Mar 2014, 20:08
Contact:

Re: Gaming Channel

Post by TG »

Well, părere sinceră de la cineva care a dat pe TZEEEAC și NSF: you are wasting your fucking talent. Scrii mișto, mi-a plăcut să-ți citesc articolele, ori asta nu se întâmplă foarte des. Canalele de gaming sunt cancerul conținutului generat de comunități, la fel ca filmele horror, aproximativ 9/10 sunt castroane în sensul rău al cuvântului. Da, de multe ori astea au vizitatori, dar ca să te încadrezi în acest 9/0, trebuie să ai un IQ mai mic decât îl ai tu Mafio. Așadar nu cred că e posibil pentru tine să fii amuzant într-un mod care să se conecteze la un nivel de bază cu cimpanzeii. Also, n-ai țâțe, deși dacă te pui pe fanservice s-ar putea să reușești oricum. :X

Iar pentru celălalt 10%, e nevoie de subiecte relevante și păreri relevante, pe lângă o bună punere în practică. Nu sunt cel mai mare fan a lui TB, dar omul se pricepe. Angry Joe on the other hand...

Ca să punctez la ce întrebai.

1. Calitatea sunetului nu este decentă. E nașpa, îți trebuie neapărat un upgrade dacă vrei să continui, puțini oameni au vocea de așa natură încât sunt înțeleși fără efort de cei care nu s-au obișnuit deja cu sunetele ce le ies pe gură. Nu sunt de părere că ești unul dintre ei, ai nevoie de un microfon mai bun, poate de ceva prelucrare, nu știu cum se fac astea.

2. Cum a zis și Nervozix, ai o problemă aici, nu înțeleg ce rost are comentariul. What are you doing? Ok, faptul că folosești MOD-uri e un plus, dar nu treci prin joc în moduri interesante/mai puțin convenționale. Also, the funny is not working.

3. Ok, la asta nu mă pricep, dar ”I don't even like video games”? Why the fuck? Mergea dacă le jucai în stil grumpy cumva, dar momentan nu înțeleg ce-i cu aia. Poate-mi scapă ceva.

4. Mă uit rar la LP-uri, de obicei când vreau să-mi reamintesc ceva fără să instalez jocul sau când cineva emite o opinie. Cred că de departe cu grand strategy-urile ai avea cel mai mult conținut relativ ok, pentru că fiecare joc are povestea proprie.

My four cents.
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
User avatar
Stokkolm
Dremora Lord
Posts: 2555
Joined: 3 Mar 2014, 22:28

Re: Gaming Channel

Post by Stokkolm »

Parerea mea, e greu sa fii funny in engleza daca nu esti vorbitor nativ. N-o sa nimeresti timing-ul la fel de bine, n-o sa-ti iasa formularea chiar cum ar trebui, si o sa ai tendinta sa repeti chestii din pop culture in lipsa de experiente autentice.
Nervozix wrote:Ori e Playthrough fara comentariu (cum sunt cele de la World of Replays) ori e un Let's Play facut de un tip care stie jocul foarte bine si face o prezentare a unei sesiuni de joc, explicand mecanica jocului. Dar Let's Play-uri facute de tipi care habar nu au ce fac (sau mai rau, cele cu oameni care se prefac ca nu stiu ce fac rejucand jocul, sau mai rau , cretini care fac jump-scare vids, probabil cel mai jos nivel al acestui tip de clip lol) mi se pare extrem de lenese si plictisitoare.
Pot sa spun un caz cand m-am uitat la un let's play de genul, am dat de un canal random unde un tip s-a apucat de World of Tanks ca si complete noob. Cum atunci jucam de multa vreme World of Tanks, a fost interesant sa vad pe cineva descoperind jocul de la primii pasi. Dar asta a fost o exceptie.
User avatar
Soarecu
Pig Cop
Posts: 791
Joined: 11 Mar 2014, 19:04

Re: Gaming Channel

Post by Soarecu »

My 2 cents:
Clipurile sunt prea lungi, n-o sa stea nimeni, mai ales cand nu are cine sa stea, sa se uite cate o jumate de ora la un clip. Dintr-unu de 30 de minute as face 2 sau 3 de 10-15 minute si le-as lasa mai lungi doar cand e chiar relevant contextul. La partea audio cea mai mare problema e ca se aude zgomot de fundal (sau numai mi se pare?), in mare se intelege ce zici, dar pari foarte crispat cand vorbesti. Ultima chestie "de reprosat", e ca probabil n-o sa ai audienta mare pentru ca (dupa cum zice si TG) cei mai multi vor umor ieftin, cretin.
User avatar
Mafio
Hammer Haunt
Posts: 1052
Joined: 2 Mar 2014, 16:07
Location: Constanța/București

Re: Gaming Channel

Post by Mafio »

Vă mulțumesc tuturor pentru sugestii și susținere.

Câteva chestii de lămurit:

În primul rând, din ce s-a postat până acum mi-am dat seama că am primit feedback de la oameni care nu agreează/urăsc/nu se uită la LP-uri, așa că l-am luat ca atare. (edit: o parte din oameni, nu toți)

Mai departe, lungimea videourilor este potrivită. Nu știu câte LP-uri ați văzut până acum, dar majoritatea oamenilor care se ocupă de asta postează filmulețe de 20-30 de minute, în funcție de joc. Din moment ce sunt sute de canale cu audiențe uriașe care au adoptat modelul ăsta, eu zic că merge. Este chiar standard. Nu se înțelege nimic dacă postezi un videoclip de 10 minute, îl faci degeaba. Din nou, nu mă dau expert, vreau doar să lămuresc niște chestii care sunt fundamental greșite.

Vis a vis de audiență și preconcepția că lumea caută numai LP-uri cretine, de ce canale precum cel al lui Gopher se bucură de succes? Sau Northernlion? Sau Cry? Sau MatthasGames? Epicnamebro? Sau Aavak? Sau Shenryr? Arumba? Quill? SurrealBeliefs? Jesse Cox? Dodger? Sips? Pyrion Flax? Înțelegeți voi. Am enumerat doar o mână de canale care oferă conținut decent, de bun simț și se bucură de audiențe bune. Chiar nu înțeleg de unde a pornit această legendă. Dacă Pewdipie sau alți dubioși atrag milioane de oameni urlând ca niște cretini la ecran nu înseamnă că nu este loc și pentru canale mai mici. Asta mi se pare așa, ca mitul ăla despre Twitter, că lumea îl folosește doar ca să posteze poze de pe wc și cu meniul de la restaurant. Tendținele se schimbă, dar unii oameni rămân la preconcepțiile vechi. E ok, să nu se înțeleagă că dau cu parul, nu mă aștept ca toată lumea să fie la curent.

Șoarecu, nu se aude niciun fel de zgomot de fundal, ți se pare.

Cam atât. Vă mulțumesc din nou pentru feedback.
Last edited by Mafio on 9 Mar 2016, 20:54, edited 1 time in total.
User avatar
.chester
Dremora Lord
Posts: 3712
Joined: 12 May 2014, 19:49

Re: Gaming Channel

Post by .chester »

Ala e Instagram, nu Twitter.
I'm livin' in a love shadow
User avatar
Mafio
Hammer Haunt
Posts: 1052
Joined: 2 Mar 2014, 16:07
Location: Constanța/București

Re: Gaming Channel

Post by Mafio »

Da, comparația mea rămâne validă.
User avatar
Soarecu
Pig Cop
Posts: 791
Joined: 11 Mar 2014, 19:04

Re: Gaming Channel

Post by Soarecu »

Ma refeream ca pana sa faci audienta aia o sa dureze si s-ar putea sa n-ai prea mare audienta si daca o sa fii bun, pana la urma o sa-ti trebuiasca ceva distinct fata de restul canalelor.
Posibil sa trebuiasca sa-mi schimb castile atunci.
In general, nu ma uit la mult lp-uri, dar din alea 30 min sigur dau skip la 10. Fiecare cu ale lui. Succes totusi.
User avatar
Mărar
Electro-Chemist
Posts: 2410
Joined: 2 Mar 2014, 14:08

Re: Gaming Channel

Post by Mărar »

Nu e zgomot pe fundal, e o combinatie ciudata intre artefacte de compresie (inregistrezi la 128kbps?) si calitatea slaba a microfonului sau ...distors?
User avatar
sekaba
Pig Cop
Posts: 930
Joined: 3 Mar 2014, 08:35

Re: Gaming Channel

Post by sekaba »

Sugestie: la intervale aleatorii baga cate un cadru cu puli sau poze d-alea de care iti mai trimit eu din cand in cand, tyler durden style.
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
User avatar
.chester
Dremora Lord
Posts: 3712
Joined: 12 May 2014, 19:49

Re: Gaming Channel

Post by .chester »

Poate ai putea sa studiezi mai indeaproape toate canalele pe care le-ai mentionat si sa incerci sa faci o lista cu elementele care crezi tu ca le fac sa fie niste canale apreciate, amuzante si/sau informative, apoi sa vezi cate dintre elemente le bifeaza si canalul tau, cum le-ai putea imbunatati si cum ai putea introduce elementele care iti lipsesc. Din putinul pe care l-am vazut eu, nu multi se obosesc cu editarea secventelor, dar poate ai putea studia mai atent despre ce vorbesc, ce parti ale jocului prezinta, pe ce lucruri se concentreaza (gen, mai multa actiune, mai putin holbat prin inventory), etc.

Din chestiile recente, mi-au placut episoadele despre Nuclear Throne, probabil pentru ca e un joc care ma intereseaza si care e distractiv de privit. Dar altele (Stardew Valley, Prison Architect, Sunless Sea) nu mi se par la fel de inspirate, in principal pentru ca sunt jocuri bazate pe micromanagement care nu prea se preteaza la genul asta de LP-uri. No offense, dar personal nu mi se pare prea interesant sa ma uit 30 de minute la tine cum scarmani niste verze in Stardew Valley in timp ce zici glume despre verze sau cum numeri patratele in Prison Architect si te incurci la numaratoare si o iei de la capat sau cum faci inventory management foarte tedious in Darkest Dungeon. It's just not fun. Poate ai putea incerca si alte jocuri, un shooter, un RPG, un roguelike mai cu zvac, ceva in care se intampla chestii mai entertaining. Nuclear Throne functioneaza bine pentru ca este un joc alert in care se intampla multe lucruri deodata si care iti ridica un pic pulsul. Stardew Valley - not so much.

O alta chestie: te rog te rog te rog intra si tu INAINTE sa inregistrezi in jocuri si seteaza-ti butoanele si alte chestii, ca nu vrea nimeni sa se uite la tine cum cauti nush ce buton prin settings.

Si legat de jocurile vechi, daca nu pot fi inregistrate cum trebuie din prima sau cu minim futai, zi pas si alege altceva. Nu prea are rost sa iti pierzi doua zile facand sa mearga un joc pentru o inregistrare video din care oricum nu se intelege nimic (vezi Deus Ex, care e pretty much BEZNA TVCI).

Ti-am mai zis ca nu ma omor dupa limba engleza, mie mi s-ar parea mult mai amuzant daca ai face comentariul in limba romana, but that's just me. Calitatea audio nu este nici ea stralucita, dar sa zicem ca merge pentru inceput.

O alta chestie de care as sugera sa te preocupi e promovarea, pentru ca o sa te plictisesti repede tragand sute de minute de videoclipuri cu 1-2 vizualizari la fiecare. Poate ai mai putea pune un pic de frana la crearea de continut (doua videoclipuri pe zi e excesiv, oricum) si sa te ocupi si de promovare, de cerut si primit feedback de la alti membri ai comunitatii, etc. Probabil stii mult mai bine ca mine ce optiuni ai in sensul asta.

Anyway, my two cents. Fac si eu parte din categoria care nu se uita la LP-uri, cu cateva exceptii, precum seria WTF IS...? a lui TotalBiscuit (super informativa, ma uit mereu inainte sa cumpar vreun joc ma intereseaza), Epicnamebro si seria lui excelenta despre Dark Souls (omul e extrem de pasionat de joc si exploreaza fiecare coltisor al jocului, oferind multe informatii interesante despre lore si gameplay) si crit1kal (ok, la asta ma uitam mai demult pentru ca imi placeau videoclipurile lui cu Call of Duty si umorul lui idiot). Oricum, dupa cum vezi, fiecare dintre astia are un punct forte propriu, ceva unic care ii diferentiaza de oceanul de letsplayeri si le fac videoclipurile sa fie misto de urmarit. Trebuie sa iti gasesti si tu punctul forte.
I'm livin' in a love shadow
User avatar
sebas
Hammer Haunt
Posts: 1581
Joined: 2 Mar 2014, 15:50

Re: Gaming Channel

Post by sebas »

Bun feedbackul lui chester. Eu doar aș accentual nevoia de a te decide asupra unui target clar. Iar pe baza acelui target să îți adaptezi prezentarea la avantajele tale care vor rezona cu audiența.

Unii s-ar uita la un LP cu glumițe, alții nu s-ar uita în veci la un LP decât dacă e informativ. Cele două categorii de viewers nu se vor intersecta decât foarte rar.

Din punctul meu de vedere să-ți bazezi un canal pe LPuri cu glumițe făcute într-o limbă străină este foarte greu. Dacă nu imposibil având în vedere competiția.

Sfatul meu este să încerci diverse formule. Glumițe în română, powergaming în engleză, informativ în engleză etc.
Last edited by sebas on 10 Mar 2016, 13:11, edited 1 time in total.
dump CHA
User avatar
Mafio
Hammer Haunt
Posts: 1052
Joined: 2 Mar 2014, 16:07
Location: Constanța/București

Re: Gaming Channel

Post by Mafio »

Well, stiu de un polonez, Marbozir, cu 60k subs care are un accent mai pronuntat decat al meu si e conectat cu toate balenele de pe YT. Dar canalul lui are un target clar si o nisa bine stabilita. Vazandu-l pe el, m-am gandit ca exista cerere pentru est-europeni jucand strategii si indie-uri cu comentariu in engleza :)) Daca nu aflam de el, probabil ca nu m-as fi apucat de hobby-ul asta.

MUCH LOVE AND THANKS FOR THE FEEDBACK
User avatar
sebas
Hammer Haunt
Posts: 1581
Joined: 2 Mar 2014, 15:50

Re: Gaming Channel

Post by sebas »

Exemple de străini cu engleză stâlcită care au success sunt, eu urmăresc NerdCommando Game Studios și Durmin Paradox. La Marbozir nu m-aș uita nici să-mi dai bani.

So, yeah, figure out cu ce target ai rezona și axează-te pe el.
dump CHA
User avatar
Stokkolm
Dremora Lord
Posts: 2555
Joined: 3 Mar 2014, 22:28

Re: Gaming Channel

Post by Stokkolm »

Legat de formule, cred ca cel mai bun format e cel care ti-ar placea tie sa-l urmaresti. Ca daca te ei dupa ce zice feedback-ul, unii or sa vrea in romana, altii in engleza, unii serios, altii cu dume de Pewdiepie, n-ajungi nicaeri.
chestr0ny wrote:O alta chestie: te rog te rog te rog intra si tu INAINTE sa inregistrezi in jocuri si seteaza-ti butoanele si alte chestii, ca nu vrea nimeni sa se uite la tine cum cauti nush ce buton prin settings.
Sau ce am mai vazut la alte LP-uri e sa zici "brb while configuring shit", pui pauza la filmare, iar cand ai terminat dai resume si zici "ok, I'm back". Iar genul asta de editari merg si in alte cazuri, de exemplu cand ai o portiune de backtracking plictisitoare sau un puzzle care te tine in loc minute bune.
User avatar
Zulu
Zergling
Posts: 146
Joined: 3 Mar 2014, 18:48
Location: Planeta Moldova

Re: Gaming Channel

Post by Zulu »

Mafio wrote: 4. Vă uitați la Let's Play-uri? Dacă da, ce tip de jocuri vă interesează cel mai mult? RPG-uri, Grand Strategies, sidescrollere?
RPG's, Action, Adventure.

Walkthrough's with no commentary. In principiu orice are o poveste de spus si nu e nevoie de input audio din partea celui ce joaca, in episoade de 15-30 minute. Actually feels like watching a movie.
Ex-Level Forum member, ex-Tzeeeac member, current everything else.
Post Reply

Return to “Streaming, podcasts, canalizare”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests