L-am ales pentru ca e un clasic, a fost un fenomen si un succes comercial major la vremea lui.
Primul lucru remarcabil e evident animatia, facuta cu grija si folosind tehnici old school de o echipa de animatori care au plecat de la Disney pentru ca nu erau multumiti cu standardele de acolo.
E un joc 100% Quick Time Events, tot ce ai sunt tastele de directie (stanga, dreapta, sus, jos) si sabia (spatiu) pentru a reactiona la diversele situatii in care e pus protagonistul. Dar personal, ca cineva care nu sufera QTE in jocurile moderne, mi s-a parut ca chestie se simte diferit aici, mai natural. In loc de un gimmick care doar iti intrerupe flow-ul cutscene-urilor, fiecare buton e ca un puzzle de rezolvat, asta pentru ca nu e afisat pe ecran ce buton trebuie apasat, trebuie intuit sau ghicit. Iar esecul repetat e parte integranta din gameplay pentru ca nenumaratele moduri in care protagonistul moare sunt cea mai savuroasa parte a jocului.

Versiunea care o recomand e cea de steam, e cea mai usor de rulat si e destul de fidela originalului. Tips: move beeps (sounds) neaparat pe on. Move guides... Aici sunt doua jocuri diferite: cu indicii vizuale, practic mare parte din challenge-ul jocului e eliminat. Dar on the upside, asta inseamna ca poate fi terminat destul de usor in 30-60 de minute. Pentru scopul gaming club, e good enough. Eu l-am terminat mai demult o versiune pe emulator, fara indicii, fara continues, dar mi-a luat vreo saptamana si multi nervi.