Streaming în 2018 [Sfaturi, tips&tricks]

Post Reply
User avatar
MateiIrinelOffishal
Space Invader
Posts: 3
Joined: 27 Jul 2018, 21:23
Contact:

Streaming în 2018 [Sfaturi, tips&tricks]

Post by MateiIrinelOffishal »

Hi guys, sunt nou pe aici, am găsit forumul prin intermediul unei discuții asemănătoare. Mă interesează câți streameri români sunt aici și dacă aveți sfaturi legate de dezvoltare. Eu unul pot ajuta cu sfaturi legate de setarea stream-urilor și platformă în sine, în schimb nu sunt cea mai bună persoană când vine vorba de creșterea unui canal în sine.

Mă gândeam să existe un thread unde toate aceste lucruri să existe . So, streamers, are you here ? :D
User avatar
Mahdi
Necromancer
Posts: 6087
Joined: 2 Mar 2014, 16:23
Contact:

Re: Streaming în 2018 [Sfaturi, tips&tricks]

Post by Mahdi »

Salut

Nu avem așa mulți streameri pe forum dar dacă ai tips & tricks, feel free to share. Despre streaming în România în general s-a discutat puțin și pe threadul ăsta: viewtopic.php?f=86&t=1656
REMEMBER CITADEL
User avatar
marvas
vrășmaș mârșav
Posts: 3661
Joined: 3 Mar 2014, 01:21

Re: Streaming în 2018 [Sfaturi, tips&tricks]

Post by marvas »

exista si un topic proaspat despre un podcast daca esti interesat: viewtopic.php?f=86&t=1876
User avatar
McWilliams
Self-righteous bastard
Posts: 4601
Joined: 2 Mar 2014, 17:23
Location: Galati
Contact:

Re: Streaming în 2018 [Sfaturi, tips&tricks]

Post by McWilliams »

In principiu, se aplica vorba aia de lemn de la "businessmen" - nu ma intreba cum am facut primul milion, ca nu pot sa-ti spun.

Poti fi Dumnezeu la video-gaming, poti fi o personalitate nemaiintalnita de la Churchill sau Gandhi incoa, poti fi cunoscut in afara streaming-ului foarte bine, toate astea si mult mai multe, insa nu o sa conteze in sectiunea "popularitate la streaming". Pentru ca, la inceput, iti trebuie zvacul ala care sa te scoata din multime. Si de cele mai multe ori, nici macar nu depinde de cine esti, de ce faci, de unde esti etc.

De fapt, singura chestie care functioneaza (edit) constant (/edit) este publicitatea - fie ca ti-o ofera Twitch/YouTube/whatever pe prima pagina a site-ului, fie ca ai backing-ul unui established streamer, fie ca platesti/iti fabrici o mica armata de viewbots: cand ajungi mai in capul listei dpdv al viewers, abia atunci poti incepe sa iti pui problema cum sa te deosebesti de altii, cum ii poti convinge sa ramana/revina, cum ii poti convinge sa devina subscribers, sa doneze etc.

E ca la deschiderea unui magazin no-name - intai trebuie sa faci lumea sa intre pe usa, vanzarea vine pe planul doi. Oricat de nonsensic pare. Pentru ca poti avea chestii minunate de vanzare si n-ajuta la nimic daca doar parintii tai vin pe la magazin.


PS Stiu ca exista un segment de "oameni" care n-au ce face si bantuie stream-uri cu <10 viewers. Din proprie initiativa. Si te pot descoperi "dinainte sa fii mainstream". Si te pot recomanda. Dar aia sunt niste ciudati si lumea buna-i ocoleste. :lol:
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
User avatar
Edgar
Zergling
Posts: 172
Joined: 16 May 2018, 11:59
Location: București
Contact:

Re: Streaming în 2018 [Sfaturi, tips&tricks]

Post by Edgar »

Personal, mi se pare mult mai fezabil să faci ceva ȘI streamingul să fie extra bit cu potențial de creștere în main bit. Ajută și la vizibilitate, mă gândesc. Am citit eu pe undeva că mai întâi ies zerglingii și apoi ultraliskul. ( ._.)
Also tot ce a zis McWilliams e 100% valid.
PRO TIP: Shoot at it until it dies.
User avatar
MateiIrinelOffishal
Space Invader
Posts: 3
Joined: 27 Jul 2018, 21:23
Contact:

Re: Streaming în 2018 [Sfaturi, tips&tricks]

Post by MateiIrinelOffishal »

Thanks, o să revin și eu cu niște tips&tricks după ce dorm, că sunt treaz de vreo 30 de ore :))) . Asta pe parte de OBS și setup tehnic.
User avatar
Rukifer
Zergling
Posts: 177
Joined: 30 Mar 2016, 18:45
Contact:

Re: Streaming în 2018 [Sfaturi, tips&tricks]

Post by Rukifer »

Te-am prins live pe Twitch la un moment dat, jucai Scum cu un ardelean (?) care se auzea mult mai tare decât tine - atât de tare încât mi-a luat ceva timp să-mi dau seama că e tovarăşul tău şi nu tu.

A zis McWilliams de publicitate - dacă nu-ţi imprăştii linkurile pe undeva n-o să dea nimeni 578 de scrolluri să îţi găsească ţie canalul cu 2 vieweri, în special când joci ceva super popular. Şi, din nou, n-o să dea nimeni click pe linkul ăla dacă nu le atragi atenţia în niciun fel.

E tricky pentru că mai întâi trebuie să-ţi găseşti nişte oameni care să vină să stea cu tine. Apoi va trebui să găseşti un echilibru între ce-ţi place ţie şi ce le place lor. Dacă vrei să vezi un tip destul de micuţ, dar care a ajuns partener destul de repejor (aprox un an), care face stream strict în română şi joacă treburi semi-populare (Scum, Tom Clancy's: The Division, Rainbow Six Siege), caută-l pe DeeGoesLive. Poate te-ajută şi el cu nişte tips and tricks.
Post Reply

Return to “Streaming, podcasts, canalizare”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests