Bere
- ola small dickie
- Big Daddy
- Posts: 14569
- Joined: 2 Mar 2014, 19:57
- Location: Malta
Re: Bere
Aia neagra mi s a parut parca un pic peste negrele mundane gen ursus sau silva
Re: Bere
Posibil, dar cum nu-s mare amator de neagră, nu prea mi-a sărit în ochi diferența.
Done
Out into the foggy street. Turn your collar up.
Out into the foggy street. Turn your collar up.
- ola small dickie
- Big Daddy
- Posts: 14569
- Joined: 2 Mar 2014, 19:57
- Location: Malta
Re: Bere
La fel, si mie imperial ipa aia mi s a parut cea mai buna
Re: Bere
Pe aia albastra din spate s-o bei ultima, e cea mai tare. Altfel, o selectie decentuta.
Cea mai buna e.
Cea mai buna e
Spoiler:
Triple Karmelit
Re: Bere
Prima incercata a fost Barbar, o bere consistenta, cu multe arome fine si miere. O adevarata placere.
Apoi am trecut la Belgian Kriek, nu stiu daca o pot numi bere, a fost mai degraba un suc de cirese acidulat, cu putin alcool adaugat. Buna totusi.
Iar la final Floreffe Blond, cea mai slaba de pana acum, avea un gust de Bergenbier; diluata si acra. Grazonica, nu recomand.
Apoi am trecut la Belgian Kriek, nu stiu daca o pot numi bere, a fost mai degraba un suc de cirese acidulat, cu putin alcool adaugat. Buna totusi.
Iar la final Floreffe Blond, cea mai slaba de pana acum, avea un gust de Bergenbier; diluata si acra. Grazonica, nu recomand.
Re: Bere
Kriek-ul este bere. Prima oara vorbim de o bere de tip lambic, cu fermentatie spontana, tipica regiunii Tarilor de Jos. Practic, berea este lasata sa fermenteze sub cerul liber, iar diversele bacterii din aer isi fac treaba, rezultand berea de tip lambic, cu o acidulatie aparte si cu gust acru, dominat de note minerale sau ierboase. Lambicul simplu se consuma destul de rar, el fiind in general pus la invechit in butoaie, din al caror cupaj se face berea de tip geuze (in genere un lambic tanar amestecat cu unul vechi de trei ani). Kriek-ul este o bere geuze careia i s-au adaugat cirese naturale.
Acuma, sticla aia a ta nici nu stiu daca poate fi considerat un kriek adevarat. E o bere foarte slaba, oricum. Daca vrei sa gusti un kriek adevarat, fac cinste. Tie si altor interesati.
Acuma, sticla aia a ta nici nu stiu daca poate fi considerat un kriek adevarat. E o bere foarte slaba, oricum. Daca vrei sa gusti un kriek adevarat, fac cinste. Tie si altor interesati.
Re: Bere
Eh, glumesc cand zic ca nu era bere, era bere, dar gustul de cireste si indulcitori coplesise complet orice alt gust avea; iar faptul ca avea 3% alcool si l-am dat pe gat in 5 minute i-a cimentat impresia de suc. Dar l-as bea oricand.
Singura care nu mi-a placut a fost Floreffe.
Singura care nu mi-a placut a fost Floreffe.
Re: Bere
Mda, nu, e slaba din toate punctele de vedere. Indulcitorii nu au ce cauta intr-un kriek.
Re: Bere
Am continuat cu La Corne, o alegere buna pentru a incepe seara; in 15 minute eram deja matrafoxat. 10% alcool, foarte tare, arome bogate, mi-a placut mult.
Apoi am incercat Triple Karmelit, ceva mai slaba, cu doar 8.4% alcool, la fel, cu arome bogate. Mi-a placut si asta, n-am apucat sa o gust prea pe indelete ca am terminat-o destul de rapid.
Apoi am gustat un Dab... ugh... am incurcat-o, acum nu mai pot bea singura bere ieftina care mi se parea decenta .
Iar intr-un final am deschis Hopus; destul de mediocra. Avea gust puternic dar mi s-a parut prea acra, nu la fel de neplacuta ca Floreffe, si mai buna totusi decat Dab-ul anterior.
Apoi am incercat Triple Karmelit, ceva mai slaba, cu doar 8.4% alcool, la fel, cu arome bogate. Mi-a placut si asta, n-am apucat sa o gust prea pe indelete ca am terminat-o destul de rapid.
Apoi am gustat un Dab... ugh... am incurcat-o, acum nu mai pot bea singura bere ieftina care mi se parea decenta .
Iar intr-un final am deschis Hopus; destul de mediocra. Avea gust puternic dar mi s-a parut prea acra, nu la fel de neplacuta ca Floreffe, si mai buna totusi decat Dab-ul anterior.
Re: Bere
Am incercat pală ală de la Zaganu (Adonis). Cam amara, nu o sa mai iau dar nu e nici groaznica. Not great not terrible, dar mai aproape de terrible decat de great.
Archivist din lidl e ok, si am incercat Chang, bere din orez tot din lidl. Thai beer. Seamana destul de mult cu o bere basic cu gust light, gen corona. E ok, as mai bea.
Archivist din lidl e ok, si am incercat Chang, bere din orez tot din lidl. Thai beer. Seamana destul de mult cu o bere basic cu gust light, gen corona. E ok, as mai bea.
Re: Bere
Ti se pare mai aproape de oribila Adonis in comparatie cu lagerele obisnuite de pe piata?! Inseamna ca nu-ti prea place hameiul. Poate ca geueze e pentru tine.
- ola small dickie
- Big Daddy
- Posts: 14569
- Joined: 2 Mar 2014, 19:57
- Location: Malta
Re: Bere
Buna seara dragi spectatori alcoolici si nu numai
am nemarginita placere sa anunt debutul unei noi emisiuni pe frecventa forum level candaparerevista
se cheama "ola small dickie bea o bere si juve ii da o nota" - berii adica, nu mie
l-am ales pe juve pentru asta pentru ca avem onoarea si norocul ca printre noi (printre multele lui calitati) sa avem si un mare specialist al BERII (nota juve a berii ar trebui sa devina un etalon universal cunoscut, sau macar local)
noi ne-am mai antrenat de mult pentru emisiunea asta, am facut repetitii dar acum ii dam drumul pe tv (pana acum mi-a fost lene), de acum e pe bune
in principiu emisiunea va decurge cam asa: eu cumpar o bere, ii fac poza, o beau, juve ii da o nota. luati-o ca pe un ghid al berilor. fireste ca pe parcurs pot aparea si diverse comentarii in afara de nota
sa incepem:
St-Feuillien Saison
nota juve: 8
am nemarginita placere sa anunt debutul unei noi emisiuni pe frecventa forum level candaparerevista
se cheama "ola small dickie bea o bere si juve ii da o nota" - berii adica, nu mie
l-am ales pe juve pentru asta pentru ca avem onoarea si norocul ca printre noi (printre multele lui calitati) sa avem si un mare specialist al BERII (nota juve a berii ar trebui sa devina un etalon universal cunoscut, sau macar local)
noi ne-am mai antrenat de mult pentru emisiunea asta, am facut repetitii dar acum ii dam drumul pe tv (pana acum mi-a fost lene), de acum e pe bune
in principiu emisiunea va decurge cam asa: eu cumpar o bere, ii fac poza, o beau, juve ii da o nota. luati-o ca pe un ghid al berilor. fireste ca pe parcurs pot aparea si diverse comentarii in afara de nota
sa incepem:
St-Feuillien Saison
nota juve: 8
Last edited by ola small dickie on 13 Nov 2020, 18:47, edited 1 time in total.
Re: Bere
Doar atât? O cifră seacă? Mă așteptam la mai mult de la foiletonistul juve.
REMEMBER CITADEL
- ola small dickie
- Big Daddy
- Posts: 14569
- Joined: 2 Mar 2014, 19:57
- Location: Malta
Re: Bere
Foiletonist. Vad ce ai facut acolo
Re: Bere
Tin sa-i multumesc pe aceasta cale distinsului meu convorbitor pentru cuvintele ales ticluite. O sa incerc a ma ridica la nivelul impus de o asemenea audienta exigenta, dar va rog a nu-mi lua notele fara o discreta marja de eroare, data fiind totusi absenta sincronicitatii degustarii respectivei beri intre mine si antenumitul convorbitor. El le bea, eu mi le amintesc, iar, cum se stie, memoria e-un val ce, ca valul, trece. Acolo unde voi putea sa va servesc si unele note de subsol, ma voi incumeta.
Exemplul mai sus-numit, St. Feuillien cu al lor saison, s-a intamplat a-mi prinde ochiul intr-un templu Mega chiar acum cateva minute. L-am luat pentru a-mi reimprospata biblioteca de gusturi si arome in privinta-i si tin sa va anunt ca, desi e un demn exemplu de baza al stilului saison (la baza o bere brasata pentru muncitorii agricoli din Vestul Europei in secolele ce tocmai au apus), i-as scadea poate totusi nota cu macar un 0,5.
Daca nasul ataca clasic, cu note de flori de camp si fan cosit, cu vagi ecouri lemnoase, gustul e mult mai unidimensional, putin citrice pe interiorul obrajilor, hameiuri clasice de saison, malt domolit de aciditate sprintara. Pe final retrogustul devine mai amarui, semn de ceva dry-hopping, intr-adevar. Excelenta bere, totusi, de introducere in stilul saison, asa ca v-o recomand cand veti simti nevoia de ceva improspator si usor diferit, iar ca pandant gastronomic recomand o tocanita de ghebe salbatice fierte in vin rosu, cu ardei copt si salata de loboda langa.
Exemplul mai sus-numit, St. Feuillien cu al lor saison, s-a intamplat a-mi prinde ochiul intr-un templu Mega chiar acum cateva minute. L-am luat pentru a-mi reimprospata biblioteca de gusturi si arome in privinta-i si tin sa va anunt ca, desi e un demn exemplu de baza al stilului saison (la baza o bere brasata pentru muncitorii agricoli din Vestul Europei in secolele ce tocmai au apus), i-as scadea poate totusi nota cu macar un 0,5.
Daca nasul ataca clasic, cu note de flori de camp si fan cosit, cu vagi ecouri lemnoase, gustul e mult mai unidimensional, putin citrice pe interiorul obrajilor, hameiuri clasice de saison, malt domolit de aciditate sprintara. Pe final retrogustul devine mai amarui, semn de ceva dry-hopping, intr-adevar. Excelenta bere, totusi, de introducere in stilul saison, asa ca v-o recomand cand veti simti nevoia de ceva improspator si usor diferit, iar ca pandant gastronomic recomand o tocanita de ghebe salbatice fierte in vin rosu, cu ardei copt si salata de loboda langa.
- ola small dickie
- Big Daddy
- Posts: 14569
- Joined: 2 Mar 2014, 19:57
- Location: Malta
Re: Bere
Erdinger Weissbier
nota juve: 6.5
nota juve: 6.5
- ola small dickie
- Big Daddy
- Posts: 14569
- Joined: 2 Mar 2014, 19:57
- Location: Malta
Re: Bere
si actualizam nota corectata de juve la St-Feuillien Saison din 8 devine 7.5
le voi pastra pe toate intr-un excel
le voi pastra pe toate intr-un excel
- ola small dickie
- Big Daddy
- Posts: 14569
- Joined: 2 Mar 2014, 19:57
- Location: Malta
Re: Bere
Delirium Tremens
nota juve: 6.5
- Ferrrrrrrrrdinand
- al IX-lea
- Posts: 3303
- Joined: 18 Sep 2016, 22:09
Re: Bere
Ce bere din market ati mai incercat?
Who is online
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests