Mancare

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
User avatar
Magicake
Global Belit
Posts: 4657
Joined: 2 Mar 2014, 14:27

Re: Mancare

Post by Magicake »

Pătrunjelu' wrote: 5 Sep 2020, 20:33 I'm out, sorry :-((( am apucat sa bag o tarta la cuptor și acum tre să o oversee.
Image
Image
Image
Image

Asteptarea sa se raceasca e cea mai grea.
User avatar
Mahdi
Necromancer
Posts: 6087
Joined: 2 Mar 2014, 16:23
Contact:

Re: Mancare

Post by Mahdi »

Image

Am refăcut stocurile esențiale. Soy sauce (dark/light), mirin, sesame oil, 1 kil de gochugang, 500g de gochugaru și niște snacks.

Doamne ajută.
REMEMBER CITADEL
User avatar
Magicake
Global Belit
Posts: 4657
Joined: 2 Mar 2014, 14:27

Re: Mancare

Post by Magicake »

A fost love at first sight de când l-am văzut prima oara in magazin :lol:

Now it's mine si pare să fie Intr adevăr ce trebuie.

Image
User avatar
DANiel
Hammer Haunt
Posts: 1798
Joined: 4 Mar 2014, 00:20
Location: Bucuresti

Re: Mancare

Post by DANiel »

Oficial pot spune că am găsit cel mai bun pesto care poate fi cumpărat din supermarket. Este luat de la Lidl și aparent chiar este făcut în Italia, și are consistenta care trebuie, adică nu este pasta aia obosită pe care o găsești la unele borcane în care habar nu ai idee ce este.

Image

Image

A mers perfect într-un sandviș cu mozzarella și jamon.

Image


În altă ordine de idei, mă pregătesc de iarnă și am băgat la test niște frunze de busuioc la congelator, ca să văd cum se mențin.foarte ok, merg perfect la supe creme și sandvișuri. Bine, am băgat la congelator și pentru că nu găsesc zilnic în mega, dar este bine de știut. În același ordine de idei acum câteva zile mi-a zis mama că are ceva busuioc crescut în curte. Mă duc în weekend să văd cum stă treaba.

Image
User avatar
Magicake
Global Belit
Posts: 4657
Joined: 2 Mar 2014, 14:27

Re: Mancare

Post by Magicake »

Tre să incerc și eu pesto ăla, daca zici că e bun. Eu am găsit doar nu prea bune so far.
User avatar
Bogdan
Pig Cop
Posts: 713
Joined: 2 Mar 2014, 18:35

Re: Mancare

Post by Bogdan »

Mie ala din borcan de la Lidl (atat cel verde cat si cel rosu) mi se pare chiar OK. Ce-i drept, il amestec in paste, nu il conum ca atare, pe paine.
User avatar
Magicake
Global Belit
Posts: 4657
Joined: 2 Mar 2014, 14:27

Re: Mancare

Post by Magicake »

Pătrunjelu' wrote: 4 Sep 2020, 14:00 Superfast chili con carne, una din cele mai bune rețete ale mele, pe care ar trebui s o fac mai des. Cu bulion de casa.
In caz ca vrea cineva reteta. E foarte bun, am pornit deja un mini-trend intre colegii de lucru pentru chili con carnele asta :lol:

phpBB [video]


Ignorati partea cu porumbul si laptele. Cu mentiunea ca la 500g de carne eu adaug o lingura si inca umpic de pasta de ardei si amestec bine inainte de pasul in care el adauga rosiile. Ca sa fie chili in chili con carne, el nu are acolo. Nu mai tin minte daca el pune usturoi, eu pun ori dat prin presa ori granulat.

Apoi anything goes, gen daca vrei picant poti folosi niste chili flakes sau ardei iute taiat bucati, sau paste de ardei iute. Mai poti pune porumb asa:

Image

Dar de departe cel mai tare twist de care am auzit e sa pui smantana rece peste carne in farfurie. Deci nu mai mananc asa ceva fara smantana. Ai aceeasi senzatie ca atunci cand pui smantana rece pe carne calda de la sarmale, nu poti bate asta.

Am facut ceva ce nu am mai incercat vreodata:
Image
Image
Image

Snitele de soia :lol: Vad acum de ce zice lumea ca-i carne vegetala. E ok-ish.
User avatar
DANiel
Hammer Haunt
Posts: 1798
Joined: 4 Mar 2014, 00:20
Location: Bucuresti

Re: Mancare

Post by DANiel »

Poate nu vă dați seama prea bine din poză, dar este o saramură de pește. După ce am băgat ieri o zi întreagă muncă forță (spart lemne - cărat lemne) am fost răsplătit cu un grătar și cu o saramură de pește. Demențială. Mai am în plan când o să mai merg acasă să fac și un pește fript direct cu solzi pe el, îmbrăcat în sare grunjoasă.

Image
User avatar
ola small dickie
Big Daddy
Posts: 14558
Joined: 2 Mar 2014, 19:57
Location: Malta

Re: Mancare

Post by ola small dickie »

aseara a facut nevastamea niste paste dupa reteta asta de aici: Spaghetti alla carbonara cu ton si dovlecei

https://www.riomare.ro/retetes/spaghett ... _vS6Z4qefQ

mi s-au parut excelente
Currently playing: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
User avatar
Magicake
Global Belit
Posts: 4657
Joined: 2 Mar 2014, 14:27

Re: Mancare

Post by Magicake »

O sa fac și eu, arata bine.
User avatar
Magicake
Global Belit
Posts: 4657
Joined: 2 Mar 2014, 14:27

Re: Mancare

Post by Magicake »

Cred ca asta e prima mea dulceata :thinking: Se coace zmeura in ritm alarmant si nu mai reusesc sa o inghet, GOTTA USE IT + ca incepe sa se strice vremea.

Image
Image

Maine va fi gata :-D

Intre timp cu zmeura care a ramas...

Image

Parfeuri cu piscoturi super fluffy din lidl (saptamana frantuzeasca).
User avatar
Magicake
Global Belit
Posts: 4657
Joined: 2 Mar 2014, 14:27

Re: Mancare

Post by Magicake »

Am mâncat sosuri rămase de ieri de la Spartan cu pâine. Nu regret nimic, ăla dulce acrișor, usturoi și măsline rup tot.
User avatar
Magicake
Global Belit
Posts: 4657
Joined: 2 Mar 2014, 14:27

Re: Mancare

Post by Magicake »

Nu m-am descurcat prea bine să păstrez zmeura întreaga dar in rest e THE REAL DEAL.

Image
User avatar
Mahdi
Necromancer
Posts: 6087
Joined: 2 Mar 2014, 16:23
Contact:

Re: Mancare

Post by Mahdi »

Pătrunjelu' wrote: 28 Sep 2020, 22:56 Am mâncat sosuri rămase de ieri de la Spartan cu pâine.

Image
REMEMBER CITADEL
User avatar
DANiel
Hammer Haunt
Posts: 1798
Joined: 4 Mar 2014, 00:20
Location: Bucuresti

Re: Mancare

Post by DANiel »

Am fost acasă în weekend și am băgat o ciorbă de rață făcută de mama. Genială carnea de rață. Efectiv genială.

Image

Also, intre timp, am găsit niște baghete congelate la Lidl care sunt foarte bune, și chiar au unt și usturoi.

Image
User avatar
Magicake
Global Belit
Posts: 4657
Joined: 2 Mar 2014, 14:27

Re: Mancare

Post by Magicake »

Daca îți place rata așa mult încearcă asta din Carrefour.
Image

E 17 lei si ei zic acolo 4 porții dar mi se par mai degrabă 2 porții mari pentru oamenii mai înfometați. Ca mine :P Sunt bucăți de rata și cârnați cu o grămadă de untura și fasole. Le dai la cuptor până se rumenesc bine. Untura aia rumenita de pe marginea tavii e WOOOOOOW.

E una din putinele mâncăruri la conserva pe care as vrea sa le reproduc.
User avatar
stef
Hammer Haunt
Posts: 1071
Joined: 6 Mar 2014, 11:40
Location: Bucuresti

Re: Mancare

Post by stef »

Te referi ca trebuie doar incalzita sau chiar trebuie gatita la cuptor? E carne cruda sau cum? Intreb pentru ca e prima oara cand aud recomandarea: scoate din conserva si baga la cuptor, pentru ca de regula conserva cu carne o mananc asa cum e, adica rece by default.
Image
User avatar
Magicake
Global Belit
Posts: 4657
Joined: 2 Mar 2014, 14:27

Re: Mancare

Post by Magicake »

E gatita deja, dar la cata grasime are, ar fi gretoasa fara sa o rumenesti macar. Pe conserva zice tot la cuptor sa o bagi. Eu nu as putea sa o mananc direct din conserva.

Nu e gen lunch meat sau fasole cu costita, e efectiv o bucata de carnat, o bucata de rață (cu sau fara os), multa fasole, toate acoperite de untura de rata. Sunt si niste strips de ceva care e prea extrem pentru mine... Ca un fel de slanina gelatinoasa subtire, pe alea le dau la caini direct :lol:
User avatar
DANiel
Hammer Haunt
Posts: 1798
Joined: 4 Mar 2014, 00:20
Location: Bucuresti

Re: Mancare

Post by DANiel »

Sună bine, am pus pe listă. Nu am avut răbdarea să stau sa îmi fac eu confit pentru că durează mult.

Intre timp mi-am amintit că am 2 pulpe + 1 piept de rață la congelator și ar trebui să fac ceva cu ele. Nu știu momentan ce o să fac.
User avatar
Magicake
Global Belit
Posts: 4657
Joined: 2 Mar 2014, 14:27

Re: Mancare

Post by Magicake »

Daca vrei strict confit de rata, gasesti la conserve mari in Selgros (gen nush, 5 kg dar cred ca au si mai mici). Nu mai stiu preturile ca nu am luat pana acum (nu am mari amatori de rata in familie, eu sunt cam singurul consumator ocazional), dar nu tin minte sa fi fost stratosferice.
Post Reply

Return to “Cafenea”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests