Mancare
- ola small dickie
- Big Daddy
- Posts: 14565
- Joined: 2 Mar 2014, 19:57
- Location: Malta
Re: Mancare
Am luat niste amidon de porumb si a trebuit sa gasesc la ce sa il folosesc so...
N am inteles. Pai de ce l ai luat?
N am inteles. Pai de ce l ai luat?
Currently playing: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
Re: Mancare
Cand gasesc ceva care-mi capteaza atentia la raioanele cu ingrediente din cand in cand iau si vad dupa la ce as putea folosi Weird, but...
Re: Mancare
^ e ingredient de bază în bucătăria asiatică, dacă ești încă în căutare de întrebuințări. Cu amidon se fac sosurile alea sticky/gooey/glossy de la chinese food. Eu folosesc aproape mereu la marinade pentru stir fry.
REMEMBER CITADEL
Re: Mancare
Am aflat din Tales of Berseria si a trebuit sa postez As incerca chestia cu spalatul podelei.
Re: Mancare
După ce am vorbit aseară 4 ore în apel videi și am băut 3 beri și două pahare de coniac, m-am trezit astăzi cu chef să fac o ciorbă de pui, neaoș românească, cu tăiței și acrită cu borș. Și pentru că m-am enervat, tăiat morcovul bucăți mai mari, să fiarbă bine acolo. Și la sfârșit de tot am aruncat așa peste toată ciorba un pătrunjel fresh cumpărat.
Cu pui de țară, bineînțeles.
Edit: Și că tot sunt aici, acum o săptămână am mai jmecherit o varză cu rață, cum numai eu știu să fac. Aparent mă pricep la gătit chestiile astea de bază din bucătăria tradițională.
Cu pui de țară, bineînțeles.
Edit: Și că tot sunt aici, acum o săptămână am mai jmecherit o varză cu rață, cum numai eu știu să fac. Aparent mă pricep la gătit chestiile astea de bază din bucătăria tradițională.
Last edited by DANiel on 12 Apr 2020, 22:06, edited 1 time in total.
Re: Mancare
Avea oua? N-am mai mancat oua din gaina de ani de zile. S-or gasi pe undeva de cumparat ca atare?
Re: Mancare
Lookin good there, rata aia :O
Re: Mancare
Nu avea, că era deja făcută găina bucăți de mama, dar lol da, uitasem de ouăle alea.
Da, dar este tricky că este rață de casă și este mai mai bățoasă și trebuie gătită bine și mereu avut grijă se nu se usuce că este tare. Cel mai bine merge pieptul, cu ăla o scoți mai repede. Mama face din rață o supă cu gulie (aparent mai mult în Prahova se mănâncă) și partea bună este că și gulia trebuie să o fierbi ceva timp așa că fierbi la gulie și rață ore bune. The good part aici este că supa prinde cursul dulceag de la rață, care se fierbe cât trebuie să ți se topească in gură.
Am zis că odată o să încerc să fac și rață confit dar am mult de stat după ea.
Re: Mancare
Un offtopic mic. Esti din PH?
Re: Mancare
Da, undeva la capăt de Prahova, aproape de Ialomița/Urziceni.
Re: Mancare
Da asa e, pastele daca au sos bun si cantitatea potrivita le mananci usor si cu placere. O sa caut si eu paste mai bune, sa fie peste Barila, dar momentan n-am idee unde as putea gasi. Poate in Auchan?
Re: Mancare
As cauta la magazinele care aduc produse din Italia identice cu cele vandute acolo. Un exemplu mai cunoscut e Supermercato, numai ca nu stiu nimic despre selectia lor.
In Cluj e Bottega Italiana dar nu am luat prea multe de la ei, au paste pe care nu le gasesti in supermarket.
Altfel Auchan, Selgros, astea au gama mai larga de produse. Trial and error
In Cluj e Bottega Italiana dar nu am luat prea multe de la ei, au paste pe care nu le gasesti in supermarket.
Altfel Auchan, Selgros, astea au gama mai larga de produse. Trial and error
Re: Mancare
Am luat si eu o data de la ei. Nu zic ca sunt rele dar la pret te rup.
Re: Mancare
Poate că-s mai pleb, dar prefer să iau o caserolă de paste cu ou de la Lidl, în defavoarea celor „uscate”.
În altă ordine de idei, bucătăria mea e plină de arome acum, căci am pus pe foc o oală de galbi-jjim, un fel de tocană coreeană de vită.
https://cooking.nytimes.com/recipes/101 ... t-rib-stew
Am vrut să fac de când am văzut episodul ăla cu David Chang din The Chef Show (s01e06, parcă). Mixtura aia de ingrediente date prin blender e p amazing, sigur merge și ca marinadă pentru un grătar. N-am pus zahăr, că am impresia că o să fie suficient de dulce de la zeama de portocale și mere. Și n-am nici taro sau butternut squash (ce-or mai fi și astea), dar o să substitui cu cartofi dulci (și de-ai noștri normali).
În altă ordine de idei, bucătăria mea e plină de arome acum, căci am pus pe foc o oală de galbi-jjim, un fel de tocană coreeană de vită.
https://cooking.nytimes.com/recipes/101 ... t-rib-stew
Am vrut să fac de când am văzut episodul ăla cu David Chang din The Chef Show (s01e06, parcă). Mixtura aia de ingrediente date prin blender e p amazing, sigur merge și ca marinadă pentru un grătar. N-am pus zahăr, că am impresia că o să fie suficient de dulce de la zeama de portocale și mere. Și n-am nici taro sau butternut squash (ce-or mai fi și astea), dar o să substitui cu cartofi dulci (și de-ai noștri normali).
REMEMBER CITADEL
Re: Mancare
Am gasit reteta de brownies pe un plic de cacao dar am realizat doar pe parcurs ca nu am tava patrata la dimensiunea care trebuie, doar una mai mica, rotunda. So... BROWNIE CAKE.
Choco overload.
Choco overload.
Re: Mancare
Ce cremă ai peste ea? Gen cremă la plic sau ai făcut din unt cu ciocolată și lapte?
Re: Mancare
Ce am pus eu:
50g de lindt excellence 70% noir
200g de nestle dessert cu lapte:
100ml de smantana lichida olympus cu 35% grasime, toate in bain-marie pana se topesc.
Cel mai probabil mai trebuie sa adaugi smantana pe parcurs pana iese suficient de subtire incat sa-l intinzi, in realitate am pus cam 150ml+
Siiiiiii, de fapt am pus 170g nestle, cat e pachetul, si am pus mai multa lindt ca sa compensez.
50g de lindt excellence 70% noir
200g de nestle dessert cu lapte:
100ml de smantana lichida olympus cu 35% grasime, toate in bain-marie pana se topesc.
Cel mai probabil mai trebuie sa adaugi smantana pe parcurs pana iese suficient de subtire incat sa-l intinzi, in realitate am pus cam 150ml+
Siiiiiii, de fapt am pus 170g nestle, cat e pachetul, si am pus mai multa lindt ca sa compensez.
Who is online
Users browsing this forum: No registered users and 22 guests