Page 34 of 37
Re: Mancare
Posted: 5 Sep 2020, 21:57
by Magicake
Re: Mancare
Posted: 8 Sep 2020, 12:37
by Mahdi
Am refăcut stocurile esențiale. Soy sauce (dark/light), mirin, sesame oil, 1 kil de gochugang, 500g de gochugaru și niște snacks.
Doamne ajută.
Re: Mancare
Posted: 10 Sep 2020, 13:36
by Magicake
A fost love at first sight de când l-am văzut prima oara in magazin
Now it's mine si pare să fie Intr adevăr ce trebuie.
Re: Mancare
Posted: 14 Sep 2020, 20:47
by DANiel
Oficial pot spune că am găsit cel mai bun pesto care poate fi cumpărat din supermarket. Este luat de la Lidl și aparent chiar este făcut în Italia, și are consistenta care trebuie, adică nu este pasta aia obosită pe care o găsești la unele borcane în care habar nu ai idee ce este.
A mers perfect într-un sandviș cu mozzarella și jamon.
În altă ordine de idei, mă pregătesc de iarnă și am băgat la test niște frunze de busuioc la congelator, ca să văd cum se mențin.foarte ok, merg perfect la supe creme și sandvișuri. Bine, am băgat la congelator și pentru că nu găsesc zilnic în mega, dar este bine de știut. În același ordine de idei acum câteva zile mi-a zis mama că are ceva busuioc crescut în curte. Mă duc în weekend să văd cum stă treaba.
Re: Mancare
Posted: 14 Sep 2020, 22:49
by Magicake
Tre să incerc și eu pesto ăla, daca zici că e bun. Eu am găsit doar nu prea bune so far.
Re: Mancare
Posted: 15 Sep 2020, 13:23
by Bogdan
Mie ala din borcan de la Lidl (atat cel verde cat si cel rosu) mi se pare chiar OK. Ce-i drept, il amestec in paste, nu il conum ca atare, pe paine.
Re: Mancare
Posted: 18 Sep 2020, 20:53
by Magicake
Pătrunjelu' wrote: ↑4 Sep 2020, 14:00
Superfast chili con carne, una din cele mai bune rețete ale mele, pe care ar trebui s o fac mai des. Cu bulion de casa.
In caz ca vrea cineva reteta. E foarte bun, am pornit deja un mini-trend intre colegii de lucru pentru chili con carnele asta
Ignorati partea cu porumbul si laptele. Cu mentiunea ca la 500g de carne eu adaug o lingura si inca umpic de pasta de ardei si amestec bine inainte de pasul in care el adauga rosiile. Ca sa fie chili in chili con carne, el nu are acolo. Nu mai tin minte daca el pune usturoi, eu pun ori dat prin presa ori granulat.
Apoi anything goes, gen daca vrei picant poti folosi niste chili flakes sau ardei iute taiat bucati, sau paste de ardei iute. Mai poti pune porumb asa:
Dar de departe cel mai tare twist de care am auzit e sa pui smantana rece peste carne in farfurie. Deci nu mai mananc asa ceva fara smantana. Ai aceeasi senzatie ca atunci cand pui smantana rece pe carne calda de la sarmale, nu poti bate asta.
Am facut ceva ce nu am mai incercat vreodata:
Snitele de soia
Vad acum de ce zice lumea ca-i carne vegetala. E ok-ish.
Re: Mancare
Posted: 20 Sep 2020, 15:23
by DANiel
Poate nu vă dați seama prea bine din poză, dar este o saramură de pește. După ce am băgat ieri o zi întreagă muncă forță (spart lemne - cărat lemne) am fost răsplătit cu un grătar și cu o saramură de pește. Demențială. Mai am în plan când o să mai merg acasă să fac și un pește fript direct cu solzi pe el, îmbrăcat în sare grunjoasă.
Re: Mancare
Posted: 24 Sep 2020, 12:23
by ola small dickie
aseara a facut nevastamea niste paste dupa reteta asta de aici: Spaghetti alla carbonara cu ton si dovlecei
https://www.riomare.ro/retetes/spaghett ... _vS6Z4qefQ
mi s-au parut excelente
Re: Mancare
Posted: 24 Sep 2020, 12:24
by Magicake
O sa fac și eu, arata bine.
Re: Mancare
Posted: 26 Sep 2020, 19:19
by Magicake
Cred ca asta e prima mea dulceata
Se coace zmeura in ritm alarmant si nu mai reusesc sa o inghet, GOTTA USE IT + ca incepe sa se strice vremea.
Maine va fi gata
Intre timp cu zmeura care a ramas...
Parfeuri cu piscoturi super fluffy din lidl (saptamana frantuzeasca).
Re: Mancare
Posted: 28 Sep 2020, 22:56
by Magicake
Am mâncat sosuri rămase de ieri de la Spartan cu pâine. Nu regret nimic, ăla dulce acrișor, usturoi și măsline rup tot.
Re: Mancare
Posted: 29 Sep 2020, 12:37
by Magicake
Nu m-am descurcat prea bine să păstrez zmeura întreaga dar in rest e THE REAL DEAL.
Re: Mancare
Posted: 29 Sep 2020, 13:16
by Mahdi
Pătrunjelu' wrote: ↑28 Sep 2020, 22:56
Am mâncat sosuri rămase de ieri de la Spartan cu pâine.
Re: Mancare
Posted: 29 Sep 2020, 14:15
by DANiel
Am fost acasă în weekend și am băgat o ciorbă de rață făcută de mama. Genială carnea de rață. Efectiv genială.
Also, intre timp, am găsit niște baghete congelate la Lidl care sunt foarte bune, și chiar au unt și usturoi.
Re: Mancare
Posted: 29 Sep 2020, 14:55
by Magicake
Daca îți place rata așa mult încearcă asta din Carrefour.
E 17 lei si ei zic acolo 4 porții dar mi se par mai degrabă 2 porții mari pentru oamenii mai înfometați. Ca mine
Sunt bucăți de rata și cârnați cu o grămadă de untura și fasole. Le dai la cuptor până se rumenesc bine. Untura aia rumenita de pe marginea tavii e WOOOOOOW.
E una din putinele mâncăruri la conserva pe care as vrea sa le reproduc.
Re: Mancare
Posted: 29 Sep 2020, 19:27
by stef
Te referi ca trebuie doar incalzita sau chiar trebuie gatita la cuptor? E carne cruda sau cum? Intreb pentru ca e prima oara cand aud recomandarea: scoate din conserva si baga la cuptor, pentru ca de regula conserva cu carne o mananc asa cum e, adica rece by default.
Re: Mancare
Posted: 29 Sep 2020, 20:52
by Magicake
E gatita deja, dar la cata grasime are, ar fi gretoasa fara sa o rumenesti macar. Pe conserva zice tot la cuptor sa o bagi. Eu nu as putea sa o mananc direct din conserva.
Nu e gen lunch meat sau fasole cu costita, e efectiv o bucata de carnat, o bucata de rață (cu sau fara os), multa fasole, toate acoperite de untura de rata. Sunt si niste strips de ceva care e prea extrem pentru mine... Ca un fel de slanina gelatinoasa subtire, pe alea le dau la caini direct
Re: Mancare
Posted: 29 Sep 2020, 21:17
by DANiel
Sună bine, am pus pe listă. Nu am avut răbdarea să stau sa îmi fac eu confit pentru că durează mult.
Intre timp mi-am amintit că am 2 pulpe + 1 piept de rață la congelator și ar trebui să fac ceva cu ele. Nu știu momentan ce o să fac.
Re: Mancare
Posted: 29 Sep 2020, 21:57
by Magicake
Daca vrei strict confit de rata, gasesti la conserve mari in Selgros (gen nush, 5 kg dar cred ca au si mai mici). Nu mai stiu preturile ca nu am luat pana acum (nu am mari amatori de rata in familie, eu sunt cam singurul consumator ocazional), dar nu tin minte sa fi fost stratosferice.