Reviste vechi

Ce muzica mai ascultați, ce filme ați mai văzut și ce cărți ați mai citit.
Post Reply
User avatar
Jaunty
Site Admin
Posts: 1820
Joined: 1 Mar 2014, 17:46
Contact:

Reviste vechi

Post by Jaunty »

O veche dorință de-a mea a devenit realitate:
Avem wiki pentru arhiva de reviste vechi
Lucrez la el din august împreună cu Cristan. Ideea e să avem un loc în care să adunăm scan-uri și informații despre revistele vechi. Un site care să poată fi ținut la zi de comunitate (fiindcă n-am reușit să mențin revistevechi.blogspot.ro de unul singur).

Am meteahna de a face arhive și backup-uri cât încă se poate, înainte să se piardă informația. Așa că am umplut wiki-ul de link-uri către arhive românești și străine, din domenii diverse. O parte sunt luate din acest thread, o altă parte din ce-am mai strâns eu și Cristan. Prioritatea mea a fost să adun undeva toate link-urile și să mă apuc de făcut backup-uri.

Cristan, pe de altă parte, s-a concentrat pe arhiva Level, căreia i-a făcut o bază de date pe care am folosit-o ca să generăm pagini detaliate pentru fiecare număr în parte. Pe deasupra, Cristan a făcut și un site:
în care se poate căuta și citi orice articol din arhiva Level. Arhivă care, din câte aud, va primi în curând o mare contribuție. Thread-ul site-ului e aici.

Wiki-ul abia a început și are multe găuri. Trebuie puse la punct paginile revistelor, trebuie făcute backup-uri unor arhive, etc. Ordonarea și categorisirea revistelor nu-s grozave. Dar e un punct de pornire.

E ușor să contribuiți, sper că o veți face. Nu-l voi putea menține singur.

Enjoy! Și lăsați feedback.

---------------------------------
Spoiler for vechiul post:
Ăăă... știți voi, http://revistevechi.blogspot.ro. Au mai murit din link-uri, încă n-am prins timp suficient pentru a face un update serios. După update voi învia thread-ul ăsta cum se cuvine. Îl deschid acum doar ca să vă atrag atenția asupra:

1. acestui thread în care se scanează reviste Pif. S-au strâns o mulțime. Foarte tare.

2. A mai răsărit o comunitate de scanneri care a urcat pe interneți o grămadă de benzi desenate apărute la noi în anii '90: Mickey Mouse, Asterix, Flintstones, etc. Îi găsiți la coada lungului thread de comentarii din continuarea acestui blog post din 2008, care pare să fi dat startul chestiei (în 2008 am deschis thread-ul ăsta pe vechiul forum, apropo). Link-uri:

- BD 1: box.com, copy.com (grație lui Cristi @ Krossfire blog)
- BD 2: mediafire.com (grație lui s-mouche și dutchman @ Krossfire blog)


Încă ceva. Am să seed-uiesc revistele vechi de pe serverul pe care țin forumul. Adică seeding non-stop. Am testat mai devreme, merge bine, mâine îl configurez cum trebuie și-l las să ruleze.
Last edited by Jaunty on 29 Nov 2017, 22:17, edited 1 time in total.
User avatar
reV
Pig Cop
Posts: 605
Joined: 2 Mar 2014, 15:53
Location: Republica Bananiera Romania
Contact:

Re: Reviste vechi

Post by reV »

Ai putea folosi un cont de DropBox si sa le pui acolo, nearhivate, sa nu stai la seeding constant, iar cine vrea sa le preia le poate adauga direct in contu de dropbox, daca n-are chef sa astepte sa le downloadeze pe toate.
zme-ul » Tue Jun 17, 2014 3:16 am wrote:daca mai ajunge vreodata Romania in Campionat Mondial, alerg in curu' gol prin Crang :D
User avatar
Jaunty
Site Admin
Posts: 1820
Joined: 1 Mar 2014, 17:46
Contact:

Re: Reviste vechi

Post by Jaunty »

Am să fac și asta, dar cu Google Drive.
User avatar
Jaunty
Site Admin
Posts: 1820
Joined: 1 Mar 2014, 17:46
Contact:

Re: Reviste vechi

Post by Jaunty »

Magazin istoric au fost mâncați și ei de distribuitori, iar acum își scot revista doar online. Ce-i fain e că au făcut trecerea online extraordinar de bine. Abonamentul e 36 lei pe an și primești acces la toată arhiva lor scanată. TOATĂ! Din 1967!

http://www.magazinistoric.ro/
În anul 2010 vă ofeream posibilitatea de a citi şi altfel revista Magazin istoric. Era singura posibilitate de a vă putea pune la dispoziţie, aşa cum spuneam şi atunci, o revistă color: doar în versiunea online. Au trecut doi ani şi situaţia presei în România s-a înrăutăţit. După şocul produs de falimentul principalei reţele de distribuţie, Rodipet, care a lăsat imense găuri în bugetele tuturor publicaţiilor, inclusiv în al revistei noastre, au dispărut ziare şi reviste, altele mai apar doar online.

Am reuşit să menţinem interesul dumneavoastră în toţi aceşti ani făcându-ne cu onestitate meseria şi oferindu-vă articole pe care le-aţi apreciat, rămânând alături de noi, cititori fideli. Se dovedeşte însă că nu este suficient, căci în relaţia dintre noi şi dumneavoastră, cititorii, există încă un partener, difuzorul de presă. Acesta preia revistele de la noi, vi le vinde, după care ne dă banii care ni se cuvin când crede el de cuviinţă. Legile din România îl apără şi îi permit să se poarte astfel. Nu dispui de nicio modalitate pentru a-l obliga să îşi achite datoriile; nici măcar prin acţionarea în justiţie nu îţi poţi recupera datoriile, căci procesele durează la nesfârşit şi la urmă nu mai ai ce recupera. Dovadă faptul că trusturi mari de presă nu reuşesc aici mai bine decât noi. Datoriile pe care aceşti difuzori de presă le-au acumulat faţă de revista noastră sunt imense şi cresc în fiecare lună. Versiunea online pe care v-am propus-o ne-ar ajuta să scăpăm de această nenorocire a presei române, pentru că plătiţi direct la redacţie pentru lectura revistei.

Şi noi, cei care facem revista, şi o parte dintre dumneavoastră, cei care ne citiţi, ne-am născut în zodia cărţii tipărite. Avem plăcerea răsfoirii unei publicaţii, a foşnetului paginilor. Vremurile se schimbă însă şi nu putem să nu ţinem cont de ceea ce se întâmplă. Accesul instantaneu la internet, laptopurile, netbookurile, telefoanele mobile 3G, cu ecrane suficient de mari pentru a putea citi o pagină, e-bookurile, toate acestea determină modificarea comportamentului, inclusiv a deprinderilor de lectură. Avem 43 de ani, dar vrem să fim în pas cu vremea. În plus, de acum le va fi mult mai uşor să citească revista şi românilor din afara ţării.

Ne-am străduit ca versiunea online să semene cât mai mult cu revista tipărită, practic este identică în privinţa conţinutului şi a prezentării, având în plus, în cazul numerelor din ultimii ani, şi imagini color. Pentru numerele scanate, dinainte de 2009, înlocuirea imaginilor alb-negru cu altele color ar fi prea dificilă, uneori imposibilă. Veţi găsi acum pe site şi anii de început ai revistei şi vom adăuga în ritm accelerat toate numerele din colecţie, astfel încât nu peste mult timp să aveţi acces, în schimbul unui abonament care este practic la jumătate de preţ faţă de cel pentru ediţia tipărită, în orice moment şi din orice colţ, la toată colecţia revistei.

Oricât am iubi tiparul, viitorul, mai ales din raţiuni economice, nu poate fi decât al versiunii electronice. Costurile tiparului şi problemele pe care vi le-am înfăţişat privind difuzarea presei vor duce, într-un termen nu prea îndepărtat, la dispariţia presei tipărite de masă. Or, Magazin istoric nu a fost gândit şi nu şi-a propus niciodată să fie o revistă pentru câteva sute de colecţionari împătimiţi. Este o revistă gândită – şi al cărei preţ a fost întotdeauna păstrat cât de scăzut a fost posibil – ca tot românul iubitor de istorie să aibă acces la ea.

Avem deja câteva sute de abonaţi la versiunea online. Optaţi pentru această formulă, ajutându-ne să ducem încă mulţi ani de aici înainte această publicaţie, ce apare neîntrerupt din aprilie 1967 şi care şi-a câştigat şi o consacrare internaţională, fiind inclusă în baza de date EBSCO din S.U.A.

Noul program de prezentare al revistei, cu care v-aţi familiarizat de câteva luni, permite, pentru numerele din 2009 încoace, căutarea unui cuvânt în tot cuprinsul revistei. Sperăm astfel să aflăm mai repede opiniile dumneavoastră sau observaţiile pe care le aveţi de făcut şi să putem răspunde cât mai prompt. În momentul cînd vom avea suficienţi abonaţi la versiunea online a revistei, pentru a nu mai depinde financiar doar de versiunea tipărită, vom putea oferi în această versiune online un număr sporit de pagini, nemaifiind limitaţi doar la cele 96 ale versiunii tipărite.

Sperăm că v-am convins să ne sprijiniţi în acest nou proiect al revistei Magazin istoric.
Mostră
User avatar
ailailou
Gigănos
Posts: 56
Joined: 4 Mar 2014, 19:26

Re: Reviste vechi

Post by ailailou »

Că tot s-a pomenit de DropBox și Google Drive mai sus, am aflat zilele astea de Digi Storage de la RDS. Dacă ai un abonament de internet la ei poți avea 50GB storage cu 3 lei/lună, la care poți adăuga cate alte 2 ture de 50 până la o limită de 150GB. Și-o activat serviciul ăsta un amic și mi-a arătat cam cum stau treburile, and it's quite neat. A urcat un fișier video de vreo 4GB și a prins uploadul maxim de vreo 2-3MB/s. Mai deține în Cluj un abonament de 500Mbps și acolo a prins 11MB/s upload. Să nu mai vorbesc că nu există filesize limit (ce vreau să zic e că stau mult mai bine decât limita de 1GB/fișier sau cât este la dropbox). Există și opțiunea de generare a unui link public pentru fișiere. Din câte am văzut are de asemenea o aplicație desktop de sincronizare continuă a unei locații la alegere de pe PC. Aaa, și poți integra contul dropbox și înca un serviciu, nu mai știu care era.

Aici e linkul: http://digistorage.rcs-rds.ro/
User avatar
Jaunty
Site Admin
Posts: 1820
Joined: 1 Mar 2014, 17:46
Contact:

Re: Reviste vechi

Post by Jaunty »

Știu, dar nu vreau ca arhiva revistelor să depindă de abonamentul meu la RDS.
Eu
Space Invader
Posts: 5
Joined: 5 Aug 2014, 12:02

Re: Reviste vechi

Post by Eu »

Salutare! mai am si eu cateva numere de la PC Games. Nu imi mai merge scanner-ul asa ca le-am facut cu telefonul. Astea sunt :

http://www.scribd.com/doc/235821002/PC- ... 2003-NR-35
http://www.scribd.com/doc/235902386/PC- ... 2004-NR-48
http://www.scribd.com/doc/235818422/PC- ... 2004-NR-51
http://www.scribd.com/doc/235901903/PC- ... 2005-NR-53

Si mai am vreo cateva de "scanat". Le voi urca si pe acele cand imi voi gasi timp.
User avatar
Jaunty
Site Admin
Posts: 1820
Joined: 1 Mar 2014, 17:46
Contact:

Re: Reviste vechi

Post by Jaunty »

:) Merci pentru contribuție. Am și eu câteva numere scanate:

1: 2000-04
26: 2002-08
94: 2009-?
95: 2009-?

Le voi posta... curând, sper.

I-am trimis câteva reviste și lui qqq31 de pe vechiul forum. Spunea că le va scana, dar se pare că l-am pierdut.

In other news, de la vechiul nostru prieten mac85: http://romania-inedit.3xforum.ro/post/3 ... _Desenate/

LE: @Eu (heh): n-ai putea scăpa de marginile albe?
Eu
Space Invader
Posts: 5
Joined: 5 Aug 2014, 12:02

Re: Reviste vechi

Post by Eu »

Pai puteam sa fac crop la ele, dar am zis sa le las asa in mediul lor "natural". :P
User avatar
Jaunty
Site Admin
Posts: 1820
Joined: 1 Mar 2014, 17:46
Contact:

Re: Reviste vechi

Post by Jaunty »

Nu mă refer la mediul natural, ci la marginile albe din PDF-uri:

Image
User avatar
Jaunty
Site Admin
Posts: 1820
Joined: 1 Mar 2014, 17:46
Contact:

Re: Reviste vechi

Post by Jaunty »

E ok așa, dar văd că îți lipsesc pagini. Dacă ai să mai postezi reviste, te rog să ne spui care pagini îți lipsesc, poate ți le trimitem noi.

PC-Games-Iulie-2003-NR-35 -- pag. 19-34, 51 lipsesc
PC-Games-Septembrie-2004-NR-48 -- pag. 25, 26, 41 incomplete și 42, 43 lipsesc
PC-Games-Dec-2004 -- pag. 13, 17, 59, 60, 88 lipsesc
mac85
Headcrab
Posts: 57
Joined: 27 Mar 2014, 22:16

Re: Reviste vechi

Post by mac85 »

Salut!

Am inceput o serie de scan-uri (cand am timp) la PC Games.
Le voi pune AICI in functie de cum le scanez.
Vor fi in format cbz (asa le prefer), dar pt cine nu stie deja, cbz (cbr) sunt doar niste arhive zip (sau rar) si deci se pot deschide ca atare iar cine vrea isi poate extrage continutul sa il faca pdf. Personal prefer cbz/cbr.

Momentan am scanat Iunie si Mai 2000. Cateva numere vor fi puse si de Jaunty.

Spor!
Eu
Space Invader
Posts: 5
Joined: 5 Aug 2014, 12:02

Re: Reviste vechi

Post by Eu »

Jaunty » 11 Aug 2014, 20:18 wrote:E ok așa, dar văd că îți lipsesc pagini. Dacă ai să mai postezi reviste, te rog să ne spui care pagini îți lipsesc, poate ți le trimitem noi.

PC-Games-Iulie-2003-NR-35 -- pag. 19-34, 51 lipsesc
PC-Games-Septembrie-2004-NR-48 -- pag. 25, 26, 41 incomplete și 42, 43 lipsesc
PC-Games-Dec-2004 -- pag. 13, 17, 59, 60, 88 lipsesc
Mersi ca mi-ai spus. Iulie 2003 a fost din pacate greseala de tiparire. Acele pagini lipsa sunt de fapt copii dupa pagini existente. Asa ca nu le-am mai "scanat" :)

Da de restul o sa trebuiasca sa ma ocup iar sa vad pe unde s-au pierdut pozele. E naspa si cu telefonul asta tampit. :roll:

LE: hmda am verificat revistele si din pacate sunt decupate sau rupte unele. Nu am ce sa le fac. Doar Dec2004 am gasit 3 ce le pot adauga.
User avatar
Jaunty
Site Admin
Posts: 1820
Joined: 1 Mar 2014, 17:46
Contact:

Re: Reviste vechi

Post by Jaunty »

Lasă aici imaginile, le adaug eu la pdf.
User avatar
Jaunty
Site Admin
Posts: 1820
Joined: 1 Mar 2014, 17:46
Contact:

Re: Reviste vechi

Post by Jaunty »

https://www.mediafire.com/folder/ucftj9wdm08od/PC_Games

Am adăugat bookmark-uri la pdf-urile postate de Eu și am adăugat paginile 41, 42 și 43 la numărul din septembrie 2004. Voi urca și numărul Dec2004 după ce Eu ne trimite cele 3 imagini. Ar putea cineva să posteze celelalte pagini lipsă?
mac85
Headcrab
Posts: 57
Joined: 27 Mar 2014, 22:16

Re: Reviste vechi

Post by mac85 »

Am mai pus 2 numere: august-septembrie si noiembrie-decembrie 2000, tot ACOLO.

Numarul din Iulie 2003 (35) am sa-l refac eu, dar numai cand ajung la el, va mai dura ceva. Celelalte 2 nu le am.

Spor!
User avatar
Jaunty
Site Admin
Posts: 1820
Joined: 1 Mar 2014, 17:46
Contact:

Re: Reviste vechi

Post by Jaunty »

Merci, văd că ai spor, nu glumă. "Formatul" .cbz (adică o arhivă zip cu extensia schimbată) pe care îl folosești e bun fiindcă e foarte simplu și poate fi citit de o mulțime de programe (inclusiv SumatraPDF). Dar îi lipsesc bookmark-urile, deci cred că aș prefera să folosesc în continuare PDF-uri. Le fac eu, sau le ai și tu în plan?
mac85
Headcrab
Posts: 57
Joined: 27 Mar 2014, 22:16

Re: Reviste vechi

Post by mac85 »

Jaunty » 13 Aug 2014, 21:51 wrote:[...]Le fac eu, sau le ai și tu în plan?
Nu le am si nici nu mai am rabdare sa le fac, deci daca vrei si ai timp linstit poti sa le faci.
Jaunty » 13 Aug 2014, 21:51 wrote:Merci, văd că ai spor, nu glumă.
Am mai mult timp in perioada asta, deci vor mai urma ceva numere :)

Spor!
mac85
Headcrab
Posts: 57
Joined: 27 Mar 2014, 22:16

Re: Reviste vechi

Post by mac85 »

Am pus si Ianuarie 2001.
AICI

Spor!
Post Reply

Return to “Cărți/Muzică/Filme”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests