OMG. Me and tea go waaaaay back
Ma gandeam si eu sa deschid thread dar mi-era ca nu mai e nimeni interesat. Cafeaua de dimineata e constanta, dar in restul zilei de obicei e un ceai negru clasic (cel mai des darjeeling) pe la pranz, si unul verde aromat dupa-masa. No sugar no milk, gimme that pure taste.
Am descoperit ceaiurile Basilur si acum imi iau doar de la ei ca sa incerc cat mai multe sortimente. Se gasesc in Auchan, Selgros si in... librariile Humanitas. Cel mai probabil si in alte locuri. Le recunosti usor dupa ambalajele kitschoase in forma de carte sau freaking cladiri, printre altele. Tea Book Vol 3 pot sa recomand oricand, ceai verde cu aroma de pepene, nu am mai gasit nimic de genul pe piata.
E ceai indian vandut de firma 100% indian, so daca iti surade ideea sa nu iei ceai de la cotropitorii englezi, Basilur e the way to go
Cele mai bune ceaiuri au fost mereu de la Tea Forte, dar navigheaza prin familie sub forma de cadouri (cam la orice ocazie speciala), pentru ca au preturi pe masura. Am incercat o gramada de ceaiuri de-ale lor si toate au fost ireprosabile. Nu stiu cum le ies de fiecare data, si doar la ei am simtit la toate sortimentele arome intense fara impresie ca ar fi ceva artificial.
Fac si accesorii luxury style, bune de cadou, gen filtrul asta aurit pentru cand servesti ceai cu cineva mai special:

Sexy.
Stii ce altceva mai e cadou super pentru fani ceai? Cartulia asta:
https://carturesti.ro/carte/mariage-fre ... faire-5648
I love it, are cea mai faina coperta si ilustratiile sunt la calitate ultra-4K. Mariage Freres a fost primul meu contact cu ceaiul, acum vreo 15 ani cand am primit o cutie cu rooibos cu aroma de cirese, dar sunt prea greu de gasit in Romania ca sa incerc stuff de la ei.
Shit, what else.
Demmers Teehaus au ceaiuri ok-ish pentru pret, poti sa comanzi si de pe net. Sortimentul de sencha Japan Cherry de la ei e mega-aromat de zici ca l-au dat cu spray, ma indoiesc ca-i aroma naturala. Green Bellini iar e bun.
Pentru energie nu prea poti bate Lipton Yellow Label la bang for your buck. E ceva ceai negru simplu la plic, si e dirt cheap. Gen mai putin de 10 bani per plic. Cand lucram la birou aveam mereu o cutie de Yellow Label la mine.
Lipton mai au la plic Indonesian Sencha, excelent daca-l gasesti.
Fun fact: cand auzi de Lipton te gandesti la ceaiurile alea la sticla, dar firma se ocupa de tot ce inseamna ceai de aproape 130 (!!!) de ani.
Twinings mereu m-a cam lasat rece, mai ales plicurile. Prefer Lipton in locul lor.
Pentru no-caffeine preferatul meu e rooibos.
De pe plaiurile mioritice imi plac ceaiurile de menta si cele de tei. Ceai de tei cu miere, mmm. Cel mai sanatos medicament anti-raguseala si somnifer