Trackere private

Rezolvarea problemelor tehnice, ultimele știri din domeniu și cele mai interesante site-uri.
User avatar
Jaunty
Site Admin
Posts: 1270
Joined: 1 Mar 2014, 17:46
Contact:

Trackere private

Post by Jaunty » 28 Jan 2019, 19:50

Thread în care scoatem la lumină trackere private și facem schimb de invitații.

Fac thread-ul fiindcă tocmai am aflat că a murit retrowith.in. Adică reîncarnarea lui Underground Gamer. Da, UG înviase din morți - un secret surprinzător de bine păstrat, având în vedere că suntem pe internet. Fiindcă nu voiau să se ardă iar, reinițiatorii site-ului erau atât de paranoici încât l-au transformat într-un soi de Fight Club. Membrii n-aveau voie să vorbească în public despre el, iar pagina de login arăta ca un placeholder al unui hosting provider.

Eu am aflat de site fiindcă am avut norocul chior să mă nimeresc într-o discuție cu unul din membrii comunității - lucru pe care mi l-a spus doar după ce am menționat că eram user UG. Omul mi-a dat invite, dar a trebuit să-mi țin și eu gura. M-am logat, mi-am găsit torrenții și am început să-i seed-uiesc din nou, dar nu cred că i-a descărcat nimeni. Baza de date UG era acolo în toată gloria, dar se simțea acut lipsa a 99% din comunitate.

Site-ul a rezistat câțiva ani (2015-2018). Nu prea eram activ, dar îmi părea bine că există și că își revine încet-încet. N-a fost să fie. Nu știu de ce a picat, nu găsesc informații despre el, cu o singură excepție: în ianuarie 2018 cineva l-a dat de gol și i-a făcut o prezentare. Posibil ca asta să fi avut legătură cu moartea site-ului, dar cel puțin rămas undeva pe net o rămășiță.

RIP (din nou).

PS: Mi-am adus aminte de un blog post excelent despre tracker-ul Oink ("mecca for music-lovers everywhere") pe care l-am discutat pe vechiul forum.
User avatar
Ferrrrrrrrrdinand
Hammer Haunt
Posts: 2055
Joined: 18 Sep 2016, 22:09

Re: Trackere private

Post by Ferrrrrrrrrdinand » 28 Jan 2019, 20:15

În afară de filelist eu nu prea știu alt tracker din România. Mai sunt? Pentru muzică există soulseek.

În legătură cu invitații pe filelist eu nu am dar aș putea spune o metodă de a obține, cum am obținut și eu de altfel. Împărțeam contul cu o persoană random pe care nu o cunosc (mi-a fost dat de un prieten din gimnaziu dar de mult și nu era contul lui) sau mă rog impropriu zis împărțean, nu cred că era folosit deloc până când nu a mai mers parola. Atunci am mers pe r/Romania ask thread și-am cerut de acolo un invite. Mi-a dat cineva.
Kind of an anticlimactic story, eh? :lol: Cred că doar dacă ești plătitor ai invitații pe filelist.
User avatar
Cristan
Dremora Lord
Posts: 2712
Joined: 2 Mar 2014, 16:16
Contact:

Re: Trackere private

Post by Cristan » 28 Jan 2019, 20:50

Jaunty wrote:
28 Jan 2019, 19:50
Fac thread-ul fiindcă tocmai am aflat că a murit retrowith.in. Adică reîncarnarea lui Underground Gamer. Da, UG înviase din morți - un secret surprinzător de bine păstrat, având în vedere că suntem pe internet.
What? Acum aud prima dată de asta. UG e singurul tracker după care mi-a părut rău când a dispărut. Și acum aflu că a dispărut și a doua oară :(. Nu că aș mai avea nevoie ca înainte - am și gog și am și destule jocuri pe cd-uri cât să-mi fac singur un tracker - dar era ideea de comunitate și de descoperiri noi. Păcat.

Țin minte că la un moment dat au vrut sa scoată o revistă a comunității, cu și despre jocuri vechi. Mă și oferisem să-i ajut când am văzut cum arată primul număr (eu eram coios, că veneam după Level-Up :) ), le-am trimis un remake-sample al revistei, dar n-au zis nimic.
Done
Out into the foggy street. Turn your collar up.
User avatar
Mahdi
Necromancer
Posts: 3728
Joined: 2 Mar 2014, 16:23
Contact:

Re: Trackere private

Post by Mahdi » 28 Jan 2019, 20:58

Avem voie acum cu discuții piraterești? :lol:

Momentan sunt branșat la (aproape) toate trackerele care contează pe felia de filme și muzică. Cu invite-urile stau mai prost, căci ori nu există (Karagarga, Cinemageddon), ori sunt greu de procurat (PtP, BTN), ori am, dar sunt pe trackere unde se face foarte greu rație și nu mă mai obosesc să invit oameni care se loghează de două ori la început, apoi sunt blocați pentru inactivitate.

Nu am fost pe UG, dar am user pe Gazelle Games (GGn), care are un conținut destul de bogat. Dar n-am decât vreo două downloaduri făcute acolo, pentru că nu mai obișnuiesc să descarc jocuri pirat.

Că veni vorba de oink, fusese înlocuit cu succes de către whatCD - aveau o comunitate și o colecție imensă acolo, dar au dispărut și ei în neant acum vreo doi ani. Momentan cel mai robust succesor pare să fie Redacted (800k albume de la 700k artiști). Acceptă și interviuri de înscriere, dacă nu vi se pare prea revoltătoare ideea de a studia pentru un interviu la un site de muzică piratată. :lol:
REMEMBER CITADEL
User avatar
TG
Dremora Lord
Posts: 3948
Joined: 1 Mar 2014, 20:08
Contact:

Re: Trackere private

Post by TG » 28 Jan 2019, 22:07

Am avut și pierdut conturi pe multe dintre trackerele importante, în mare parte pentru că timpul meu pentru comunități online se cam reduce la forumul ăsta acum. M-am restrâns la câteva, gen Hd-Torrents pentru filme, nu au cea mai mare colecție dar release-urile internal sunt faine. Și găsești oricum destule.

Pentru că majoritatea filmelor obscure pe care le văd sunt din Asia, Avistaz îl folosesc pe partea asta. Are cam tot ce vrei, de la pinku la blockbusterele lui Hark. Karagarga doar pentru uregențe. Cinemageddon e mișto pentru fanii exploitation, sunt de toate națiile acolo.

Pentru anime, BakaBT care este și cam singura comunitate non-autistă de acest gen și de altfel printre cele mai bine organizate trackere out there, high quality control, postări detaliate, etc. Păcat că nu țin și altele, iar în ultima vreme au renunțat la a posta noi apariții, de obicei ajung abia după blu ray (dar e ok că Avistaz au și tracker dedicat pentru asta).
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
User avatar
Jaunty
Site Admin
Posts: 1270
Joined: 1 Mar 2014, 17:46
Contact:

Re: Trackere private

Post by Jaunty » 28 Jan 2019, 22:19

Mahdi wrote:
28 Jan 2019, 20:58
Avem voie acum cu discuții piraterești? :lol:
"Sharing is good. Sharing should be legal."

În fine, nu vreau să transformăm forumul într-unul de warez, dar discuții despre trackere private mi se par ok. Unele au comunități foarte faine și pot fi surse pentru chestii care altfel nu se mai găsesc.

Până la urmă, în lipsa invitațiilor, putem și să apelăm unii la alții când avem nevoie de ceva. Eu am cont doar pe filelist, dar știu și o mulțime de surse de cărți/reviste (non-tracker).
User avatar
Mărar
Hammer Haunt
Posts: 1847
Joined: 2 Mar 2014, 14:08

Re: Trackere private

Post by Mărar » 28 Jan 2019, 22:26

Mahdi wrote:
28 Jan 2019, 20:58
Momentan cel mai robust succesor pare să fie Redacted (800k albume de la 700k artiști). Acceptă și interviuri de înscriere, dacă nu vi se pare prea revoltătoare ideea de a studia pentru un interviu la un site de muzică piratată. :lol:
Merita cu varf si indesat,in special pentru colectia de vinyl rips, bandcamp & beatport downloads. Pentru interviu nu trebuie neaparat sa studiezi daca stii anumite chestii (encoding bitrates, transcodes, etc.) doar ca e posibil sa stai cateva ore in queue pe mirc, cel putin asa era cand am dat eu.

Iar pentru ce nu se gaseste pe RED, there's always Soulseek, sau pentru maniaci ( :lol: ), exista plugginuri care iti downloadeaza FLAC piese de pe TIDAL, foarte util cand se mai ofera cate un free trial.
User avatar
Pătrunjelu'
Global Belit
Posts: 2828
Joined: 2 Mar 2014, 14:27

Re: Trackere private

Post by Pătrunjelu' » 29 Jan 2019, 03:46

Filelist are aproape tot din mainstream stuff de care am nevoie, in rest mai intru pe trackere doar cand ma simt idiot ca dau bani pe spotify si albume individuale pe google play music (da, vreau sa le pot baga in libraria offline — REAL offline).

Mai exact cand vad un album de muzica si dupa ce-l deschid... not available in your country. Rutracker a avut mereu si cele mai obscure (ma rog, dupa definitia mea) albume pe care le-am vrut, mai putin cel despre care am postat la cumparari si pe care a trebuit sa-l iau sh din germania.

Rutracker nu e privat though.
User avatar
Mahdi
Necromancer
Posts: 3728
Joined: 2 Mar 2014, 16:23
Contact:

Re: Trackere private

Post by Mahdi » 29 Jan 2019, 19:28

Jaunty wrote:
28 Jan 2019, 22:19
știu și o mulțime de surse de cărți/reviste (non-tracker).
Dincolo de binecunoscutul libgen.io, ce recomanzi?

Am invite-uri pe aaaaarg.fail, tot o resursă non-tracker pentru cărți, în mare parte filosofie, eseistică și tot felul de obscurități. Cine dorește îmi poate da pm.

Și desigur, dacă nu găsiți vreo carte, film, album pe ce trackere sunteți, puteți să îmi scrieți să arunc și eu o privire. Am mai rezolvat câțiva useri de pe forum cu chestii mai greu de găsit.
REMEMBER CITADEL
User avatar
Pătrunjelu'
Global Belit
Posts: 2828
Joined: 2 Mar 2014, 14:27

Re: Trackere private

Post by Pătrunjelu' » 29 Jan 2019, 19:39

B-ok.org pentru carti.
User avatar
Jaunty
Site Admin
Posts: 1270
Joined: 1 Mar 2014, 17:46
Contact:

Re: Trackere private

Post by Jaunty » 29 Jan 2019, 20:05

Am o listă lungă și haotică - am tot pus în ea, dar n-am stat încă să separ bobul de neghină. Las aici câteva care-mi răsar în minte: Radical Militant Library, pe care am mai menționat-o, dar văd că momentan nu le merg site-urile. Totuși merită urmărit repo-ul ăsta: https://github.com/RadicalMilitantLibrary. Ar mai fi Imperial Library: http://xfmro77i3lixucja.onion/ (Tor only) și lista asta: https://gitlab.com/lazy-book-crowd/more ... sources.md

Pentru chestii românești, http://romania-inedit.3xforum.ro/ au o secțiune de e-books chiar impresionantă. Mai e și http://virtual-project.eu/.

Când ajung să fac ordine în lista aia, probabil va ajunge și pe https://revistevechi.awiki.org/
User avatar
ola small dickie
Big Daddy
Posts: 11169
Joined: 2 Mar 2014, 19:57
Location: Constanta
Contact:

Re: Trackere private

Post by ola small dickie » 23 Mar 2019, 10:08

intrebare (nu-s deloc experimentat pe torrente in afara de clasicele populare gen pirate bay, fostul btjunkie, isohunt d-astea)

in ultima vreme nu prea ma mai satisface pirate bay, mai ales la muzica

ziceti si mie un site de torrente unde sa gasesc muzica. as prefera sa fie site din asta cum foloseam eu pana acum daca exista, fara sa ma loghez si fara sa fie nevoie sa fac ratie sau cum i se zice (n-am facut in viata mea si nici nu stiu cam ce inseamna si functioneaza). daca nu exista recomandari cum vreau eu accept si recomandari cu logare si cu ratie (asta e, ma adaptez)

mersi
http://cu-mausul-in-lanul-de-secara.blogspot.ro/

Toto, aici nu pare sa fie Constanta.

MUIE PSD!

Currently playing: The Walking Dead: The Final Season
User avatar
DarthZombie
Dremora Lord
Posts: 4172
Joined: 2 Mar 2014, 15:25

Re: Trackere private

Post by DarthZombie » 23 Mar 2019, 10:12

Uite o alternativa buna la pirate bay: 1337x.to
User avatar
Mahdi
Necromancer
Posts: 3728
Joined: 2 Mar 2014, 16:23
Contact:

Re: Trackere private

Post by Mahdi » 23 Mar 2019, 10:13

Instalează-ți soulseek. O să găsești cam orice acolo. Mai ziceau băieții mai sus și de rutracker.
REMEMBER CITADEL
User avatar
Ferrrrrrrrrdinand
Hammer Haunt
Posts: 2055
Joined: 18 Sep 2016, 22:09

Re: Trackere private

Post by Ferrrrrrrrrdinand » 23 Mar 2019, 20:27

Mereu securitatea utilizatorilor noștri a fost și va fi pe primul loc. Ne îngrijorăm când oameni rău intenționați pot intra atât de ușor în comunitatea noastră mult iubită și o pot distruge la fel de ușor.
Am fost nevoiți în ultimele două săptămâni să dăm disable la aproape 450 de conturi cumpărate de la indivizi care fac bișniță cu așa ceva.
Problema nu e că cineva face bani, problema e că orice instituție nedorită sau persoană rău intenționată poate intra atât de simplu și de ușor pe site.

Din acest moment invitațiile pe FileList sunt oprite. Absolut nimeni nu mai poate da invitații, nici măcar un SysOp/Owner.

Ultimul cont făcut este cu acest ID: 1432364. Puteți incrementa acel număr cu 1 și veți vedea că nu va mai apărea nici un user nou după el.
Suntem o comunitate deci suferim toți împreună.

Și problema asta nu este una nouă, mereu au fost cazuri de vânzări de invitații și mereu staff-ul a sancționat local unde a fost cazul. Cred totuși că asta este singura soluție corectă și eficientă și care rezolvă în totalitate problema asta.

Nu știm cât timp vor fi oprite invitațiile, nu am hotărât încă, pot fi oprite 1-2-6 luni sau pot fi oprite pentru totdeauna. Vom vedea. Cert este că această măsură este una drastică pe care am tot amânat-o de ani de zile dar care aparent era inevitabilă și se lăsa așteptată.

Cu această ocazie vă reamintim:
- dacă ați cumpărat invitații și raportați acest lucru cu dovezi, contul dvs. rămâne intact, vă garantăm acest lucru. Cei ~450 de useri nu au fost așa de norocoși.
- nu vă bateți joc de contul de FileList. Stați la seed, prețuiți contul și accesul la această comunitate că este ceva valoros și nu se știe dacă mai intrați vreodată înapoi pe site. Free sign-up nu va mai fi niciodată pe site. Încă regret faptul că am lăsat înregistrările libere de ziua FileList. Oamenii nu au bunul simț să își anunțe rudele/prietenii etc., ci fac ei 1000 de conturi că... de ce nu? Am șters de atunci câteva mii de conturi făcute aiurea.
- aveți grijă la email și la parolă, folosiți un email sigur (protonmail.com, gmail.com) și o parolă unică pe FileList!
- cei care ați donat pentru special rank status ca să faceți o afacere din asta, vă așteptăm cu drag în zona de support ca să vă plângeți că nu mai puteți vinde invitații. Vă reamintesc din nou cu drag că donațiile sunt benevole și le faceți că vă doriți să susțineți comunitatea. Totodată vă suntem (noi, utilizatorii) veșnic recunoscători pentru suportul și susținerea oferită.

Cred că toți ne dorim un loc cât mai sigur și un ambient cât mai plăcut unde putem discuta diverse și de unde să ne putem lua filmele, serialele, jocurile și muzica noastră favorită.

Promitem că o să revenim și cu vești mai bune în curând.
Vă mulțumim pentru susținere și pentru înțelegere.

Cu drag,
FileList Staff
TL;DR: Filelist nu mai dă invitații la nimeni.
User avatar
TG
Dremora Lord
Posts: 3948
Joined: 1 Mar 2014, 20:08
Contact:

Re: Trackere private

Post by TG » 23 Mar 2019, 20:31

Când am văzut ditai mesajul am crescut că s-a închis și eram pregătit cu emotes. Sunt curios dacă în întreaga istorie a tracker-ului s-au mai scris vreodată atâtea propoziții corecte din punct de vedere gramatical. :lol:
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
User avatar
ola small dickie
Big Daddy
Posts: 11169
Joined: 2 Mar 2014, 19:57
Location: Constanta
Contact:

Re: Trackere private

Post by ola small dickie » 25 Mar 2019, 20:10

Mahdi wrote:
23 Mar 2019, 10:13
Instalează-ți soulseek. O să găsești cam orice acolo. Mai ziceau băieții mai sus și de rutracker.
Am incercat acum Soulseek. Imi place pana acum. Am gasit imediat ce vroiam. Thanks!
http://cu-mausul-in-lanul-de-secara.blogspot.ro/

Toto, aici nu pare sa fie Constanta.

MUIE PSD!

Currently playing: The Walking Dead: The Final Season
User avatar
Bogdan
Headless Kamikaze
Posts: 368
Joined: 2 Mar 2014, 18:35

Re: Trackere private

Post by Bogdan » 26 Mar 2019, 10:09

Soulseek asta e un fel de DC++? Daca da, e safe? DC-ul a cam murit in cercurile mele acum multi ani, cand au inceput sa circule zvonuri ca RDS-ul urmarescte activitatea pe DC++ si raporteaza mai departe. Nu stiu nici acum cat de adevarate erau zvonurile alea.
User avatar
DarthZombie
Dremora Lord
Posts: 4172
Joined: 2 Mar 2014, 15:25

Re: Trackere private

Post by DarthZombie » 26 Mar 2019, 10:24

Nu cred ca sunt adevarate zvonurile alea, ca daca urmareau DC++ ar fi facut acelasi lucru cu PirateBay sau FileList si ar fi belit 90% din clientii lor lol.
User avatar
zme-ul
cel rau
Posts: 3652
Joined: 24 Mar 2014, 05:20

Re: Trackere private

Post by zme-ul » 26 Mar 2019, 10:39

DarthZombie wrote:
26 Mar 2019, 10:24
Nu cred ca sunt adevarate zvonurile alea, ca daca urmareau DC++ ar fi facut acelasi lucru cu PirateBay sau FileList si ar fi belit 90% din clientii lor lol.
pai nu, daca-mi aduc aminte DC++ nu era criptat, pe cand trackerele sunt prin HTTPS
人は地獄を作った
Post Reply

Return to “Software & Internet”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests