Trackere private

Rezolvarea problemelor tehnice, ultimele știri din domeniu și cele mai interesante site-uri.
Post Reply
User avatar
Jaunty
Site Admin
Posts: 1204
Joined: 1 Mar 2014, 17:46
Contact:

Trackere private

Post by Jaunty » 28 Jan 2019, 19:50

Thread în care scoatem la lumină trackere private și facem schimb de invitații.

Fac thread-ul fiindcă tocmai am aflat că a murit retrowith.in. Adică reîncarnarea lui Underground Gamer. Da, UG înviase din morți - un secret surprinzător de bine păstrat, având în vedere că suntem pe internet. Fiindcă nu voiau să se ardă iar, reinițiatorii site-ului erau atât de paranoici încât l-au transformat într-un soi de Fight Club. Membrii n-aveau voie să vorbească în public despre el, iar pagina de login arăta ca un placeholder al unui hosting provider.

Eu am aflat de site fiindcă am avut norocul chior să mă nimeresc într-o discuție cu unul din membrii comunității - lucru pe care mi l-a spus doar după ce am menționat că eram user UG. Omul mi-a dat invite, dar a trebuit să-mi țin și eu gura. M-am logat, mi-am găsit torrenții și am început să-i seed-uiesc din nou, dar nu cred că i-a descărcat nimeni. Baza de date UG era acolo în toată gloria, dar se simțea acut lipsa a 99% din comunitate.

Site-ul a rezistat câțiva ani (2015-2018). Nu prea eram activ, dar îmi părea bine că există și că își revine încet-încet. N-a fost să fie. Nu știu de ce a picat, nu găsesc informații despre el, cu o singură excepție: în ianuarie 2018 cineva l-a dat de gol și i-a făcut o prezentare. Posibil ca asta să fi avut legătură cu moartea site-ului, dar cel puțin rămas undeva pe net o rămășiță.

RIP (din nou).

PS: Mi-am adus aminte de un blog post excelent despre tracker-ul Oink ("mecca for music-lovers everywhere") pe care l-am discutat pe vechiul forum.
User avatar
Ferrrrrrrrrdinand
Hammer Haunt
Posts: 1616
Joined: 18 Sep 2016, 22:09

Re: Trackere private

Post by Ferrrrrrrrrdinand » 28 Jan 2019, 20:15

În afară de filelist eu nu prea știu alt tracker din România. Mai sunt? Pentru muzică există soulseek.

În legătură cu invitații pe filelist eu nu am dar aș putea spune o metodă de a obține, cum am obținut și eu de altfel. Împărțeam contul cu o persoană random pe care nu o cunosc (mi-a fost dat de un prieten din gimnaziu dar de mult și nu era contul lui) sau mă rog impropriu zis împărțean, nu cred că era folosit deloc până când nu a mai mers parola. Atunci am mers pe r/Romania ask thread și-am cerut de acolo un invite. Mi-a dat cineva.
Kind of an anticlimactic story, eh? :lol: Cred că doar dacă ești plătitor ai invitații pe filelist.
User avatar
Cristan
Hammer Haunt
Posts: 2276
Joined: 2 Mar 2014, 16:16
Contact:

Re: Trackere private

Post by Cristan » 28 Jan 2019, 20:50

Jaunty wrote:
28 Jan 2019, 19:50
Fac thread-ul fiindcă tocmai am aflat că a murit retrowith.in. Adică reîncarnarea lui Underground Gamer. Da, UG înviase din morți - un secret surprinzător de bine păstrat, având în vedere că suntem pe internet.
What? Acum aud prima dată de asta. UG e singurul tracker după care mi-a părut rău când a dispărut. Și acum aflu că a dispărut și a doua oară :(. Nu că aș mai avea nevoie ca înainte - am și gog și am și destule jocuri pe cd-uri cât să-mi fac singur un tracker - dar era ideea de comunitate și de descoperiri noi. Păcat.

Țin minte că la un moment dat au vrut sa scoată o revistă a comunității, cu și despre jocuri vechi. Mă și oferisem să-i ajut când am văzut cum arată primul număr (eu eram coios, că veneam după Level-Up :) ), le-am trimis un remake-sample al revistei, dar n-au zis nimic.
Done
Out into the foggy street. Turn your collar up.
User avatar
Mahdi
Necromancer
Posts: 3186
Joined: 2 Mar 2014, 16:23
Contact:

Re: Trackere private

Post by Mahdi » 28 Jan 2019, 20:58

Avem voie acum cu discuții piraterești? :lol:

Momentan sunt branșat la (aproape) toate trackerele care contează pe felia de filme și muzică. Cu invite-urile stau mai prost, căci ori nu există (Karagarga, Cinemageddon), ori sunt greu de procurat (PtP, BTN), ori am, dar sunt pe trackere unde se face foarte greu rație și nu mă mai obosesc să invit oameni care se loghează de două ori la început, apoi sunt blocați pentru inactivitate.

Nu am fost pe UG, dar am user pe Gazelle Games (GGn), care are un conținut destul de bogat. Dar n-am decât vreo două downloaduri făcute acolo, pentru că nu mai obișnuiesc să descarc jocuri pirat.

Că veni vorba de oink, fusese înlocuit cu succes de către whatCD - aveau o comunitate și o colecție imensă acolo, dar au dispărut și ei în neant acum vreo doi ani. Momentan cel mai robust succesor pare să fie Redacted (800k albume de la 700k artiști). Acceptă și interviuri de înscriere, dacă nu vi se pare prea revoltătoare ideea de a studia pentru un interviu la un site de muzică piratată. :lol:
REMEMBER CITADEL
User avatar
TG
Dremora Lord
Posts: 3650
Joined: 1 Mar 2014, 20:08
Contact:

Re: Trackere private

Post by TG » 28 Jan 2019, 22:07

Am avut și pierdut conturi pe multe dintre trackerele importante, în mare parte pentru că timpul meu pentru comunități online se cam reduce la forumul ăsta acum. M-am restrâns la câteva, gen Hd-Torrents pentru filme, nu au cea mai mare colecție dar release-urile internal sunt faine. Și găsești oricum destule.

Pentru că majoritatea filmelor obscure pe care le văd sunt din Asia, Avistaz îl folosesc pe partea asta. Are cam tot ce vrei, de la pinku la blockbusterele lui Hark. Karagarga doar pentru uregențe. Cinemageddon e mișto pentru fanii exploitation, sunt de toate națiile acolo.

Pentru anime, BakaBT care este și cam singura comunitate non-autistă de acest gen și de altfel printre cele mai bine organizate trackere out there, high quality control, postări detaliate, etc. Păcat că nu țin și altele, iar în ultima vreme au renunțat la a posta noi apariții, de obicei ajung abia după blu ray (dar e ok că Avistaz au și tracker dedicat pentru asta).
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
User avatar
Jaunty
Site Admin
Posts: 1204
Joined: 1 Mar 2014, 17:46
Contact:

Re: Trackere private

Post by Jaunty » 28 Jan 2019, 22:19

Mahdi wrote:
28 Jan 2019, 20:58
Avem voie acum cu discuții piraterești? :lol:
"Sharing is good. Sharing should be legal."

În fine, nu vreau să transformăm forumul într-unul de warez, dar discuții despre trackere private mi se par ok. Unele au comunități foarte faine și pot fi surse pentru chestii care altfel nu se mai găsesc.

Până la urmă, în lipsa invitațiilor, putem și să apelăm unii la alții când avem nevoie de ceva. Eu am cont doar pe filelist, dar știu și o mulțime de surse de cărți/reviste (non-tracker).
User avatar
Mărar
Hammer Haunt
Posts: 1798
Joined: 2 Mar 2014, 14:08

Re: Trackere private

Post by Mărar » 28 Jan 2019, 22:26

Mahdi wrote:
28 Jan 2019, 20:58
Momentan cel mai robust succesor pare să fie Redacted (800k albume de la 700k artiști). Acceptă și interviuri de înscriere, dacă nu vi se pare prea revoltătoare ideea de a studia pentru un interviu la un site de muzică piratată. :lol:
Merita cu varf si indesat,in special pentru colectia de vinyl rips, bandcamp & beatport downloads. Pentru interviu nu trebuie neaparat sa studiezi daca stii anumite chestii (encoding bitrates, transcodes, etc.) doar ca e posibil sa stai cateva ore in queue pe mirc, cel putin asa era cand am dat eu.

Iar pentru ce nu se gaseste pe RED, there's always Soulseek, sau pentru maniaci ( :lol: ), exista plugginuri care iti downloadeaza FLAC piese de pe TIDAL, foarte util cand se mai ofera cate un free trial.
New mixes every now and then: https://soundcloud.com/a_n-d_r
User avatar
Pătrunjelu'
Global Belit
Posts: 2658
Joined: 2 Mar 2014, 14:27

Re: Trackere private

Post by Pătrunjelu' » 29 Jan 2019, 03:46

Filelist are aproape tot din mainstream stuff de care am nevoie, in rest mai intru pe trackere doar cand ma simt idiot ca dau bani pe spotify si albume individuale pe google play music (da, vreau sa le pot baga in libraria offline — REAL offline).

Mai exact cand vad un album de muzica si dupa ce-l deschid... not available in your country. Rutracker a avut mereu si cele mai obscure (ma rog, dupa definitia mea) albume pe care le-am vrut, mai putin cel despre care am postat la cumparari si pe care a trebuit sa-l iau sh din germania.

Rutracker nu e privat though.
User avatar
Mahdi
Necromancer
Posts: 3186
Joined: 2 Mar 2014, 16:23
Contact:

Re: Trackere private

Post by Mahdi » 29 Jan 2019, 19:28

Jaunty wrote:
28 Jan 2019, 22:19
știu și o mulțime de surse de cărți/reviste (non-tracker).
Dincolo de binecunoscutul libgen.io, ce recomanzi?

Am invite-uri pe aaaaarg.fail, tot o resursă non-tracker pentru cărți, în mare parte filosofie, eseistică și tot felul de obscurități. Cine dorește îmi poate da pm.

Și desigur, dacă nu găsiți vreo carte, film, album pe ce trackere sunteți, puteți să îmi scrieți să arunc și eu o privire. Am mai rezolvat câțiva useri de pe forum cu chestii mai greu de găsit.
REMEMBER CITADEL
User avatar
Pătrunjelu'
Global Belit
Posts: 2658
Joined: 2 Mar 2014, 14:27

Re: Trackere private

Post by Pătrunjelu' » 29 Jan 2019, 19:39

B-ok.org pentru carti.
User avatar
Jaunty
Site Admin
Posts: 1204
Joined: 1 Mar 2014, 17:46
Contact:

Re: Trackere private

Post by Jaunty » 29 Jan 2019, 20:05

Am o listă lungă și haotică - am tot pus în ea, dar n-am stat încă să separ bobul de neghină. Las aici câteva care-mi răsar în minte: Radical Militant Library, pe care am mai menționat-o, dar văd că momentan nu le merg site-urile. Totuși merită urmărit repo-ul ăsta: https://github.com/RadicalMilitantLibrary. Ar mai fi Imperial Library: http://xfmro77i3lixucja.onion/ (Tor only) și lista asta: https://gitlab.com/lazy-book-crowd/more ... sources.md

Pentru chestii românești, http://romania-inedit.3xforum.ro/ au o secțiune de e-books chiar impresionantă. Mai e și http://virtual-project.eu/.

Când ajung să fac ordine în lista aia, probabil va ajunge și pe https://revistevechi.awiki.org/
Post Reply

Return to “Software & Internet”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests