Greva pentru climă - 20 septembrie

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
User avatar
McWilliams
Self-righteous bastard
Posts: 4601
Joined: 2 Mar 2014, 17:23
Location: Galati
Contact:

Re: Greva pentru climă - 20 septembrie

Post by McWilliams »

Eficienta inseamna sa nu aiba fiecare doar pentru turta lui, ci sa fie ceva la gramada. Indiferent ca vorbim de gaz, curent electric, lemn, apa si lumina. Ori asta a dus la falimentul companiilor locale. Pentru ca in orice scara de bloc exista CEL PUTIN un pulica de nu-si plateste cotizatia. Plus ca exista si mitul CAP-ului (a se citi "nu fac nimic la comun cu X, Y, Z, ca asa ne-au luat comunistii pamantul!!!")

Acesta este motivul pentru care un om gospodar are si gazul separat (aragaz si incalzire deopotriva), si apa separata, si orice poate. Pe de o parte, ca sa nu ii arunce cineva in carca niste cheltuieli pe care el nu le face ("s-a spart teava si au existat niste pierderi"); pe de alta parte, ca sa nu stea la mila politicului ("ne dati si noua o subventie, sefu', pupa-ti-as portofelul?").


Incalzirea centralizata este pilonul I de pensii, iar ciumpalacilor de la putere nu le poate trece prin cap decat cum sa interzica optiunile private, sa te faca dependent de Stat. Pentru ca, vorba cuiva de pe facebook, e mai usor sa interzici (ca vine din pix) decat sa faci ceva durabil (gen un sistem de incalzire la nivel de scara/bloc/asociatie, cu o eficienta mult mai buna, dar si cu un control mult mai strict).


Are dreptate Waaagh! cand spune ca e bine sa ajutam planeta, dar nu si daca ne taiem craca de sub picioare. Si nu vorbim de a renunta la a treia masina sau a doua casa de vacanta, ci de chestiile mai de la baza piramidei nevoilor - sa ai ce manca, sa ai unde sta, sa ai unde lucra.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Post Reply

Return to “Cafenea”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 5 guests