Coronavirus

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
User avatar
MC
Dremora Lord
Posts: 3048
Joined: 3 Mar 2014, 00:11

Re: Coronavirus

Post by MC »

rdo wrote: 18 Oct 2021, 18:16 Colin Powell a murit de Covid
La 84 de ani nici vaccinul nu face minuni
RIP!
User avatar
McWilliams
Self-righteous bastard
Posts: 4601
Joined: 2 Mar 2014, 17:23
Location: Galati
Contact:

Re: Coronavirus

Post by McWilliams »

Sper ca a ajuns in loc luminat, in loc cu verdeata, in loc unde exista weapons of mass destruction.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
User avatar
McWilliams
Self-righteous bastard
Posts: 4601
Joined: 2 Mar 2014, 17:23
Location: Galati
Contact:

Re: Coronavirus

Post by McWilliams »

Cumva, simt ca ma jigneste la obraz incercarea unora de a arunca esecul campaniei de vaccinare din Romania pe lipsa prezentarii de informatii detaliate. Adica a fost o eroare cand s-a luat decizia de a face apel la latura emotionala, cand, zic ei, romanii ar fi fost considerabil mai dispusi sa se vaccineze daca le-ar fi fost prezentate detalii tehnice, stiintifice, cuantificabile privind vaccinul (tehnologia din spatele lui, metoda de productie, metoda de distributie, ce studii clinice s-au facut, cu ce rezultate etc.). Ca poporul s-ar fi vaccinat, dar avea intrebari legitime in privinta vaccinului, intrebari care n-au primit raspunsurile tehnice necesare. Intrebari ca: voi ramane steril cel putin 3 generatii? ma va cipa Bill Gates? imi vor creste solzi? cu cat se va imbogati Big Pharma daca ma vaccinez? mie ce mi se da daca ma vaccinez? si altele.

Pentru ca asta l-a determinat pe nea Ion de la coada vacii sa nu se vaccineze - ca nu i-a zis nimeni (Arafat, Gheorghita, Voiculescu, Citu sau Smiley) despre ARN mesager. Nimic altceva. La un popor cu o pondere insemnata de analfabeti functionali, neincrederea a izvorat din lipsa unei dezbateri publice intre oamenii de stiinta pe marginea vaccinului anti-covid.


Sunt persoane din cercul meu de cunoscuti pe care chiar le consideram inteligente, dar care acum se isterizeaza ca ne obliga (Citu, Iohannis, UE, OMS, Oculta Mondiala) sa ne vaccinam copiii. Ca ne punem copiii in pericol, nestiind ce le va face vaccinul. Uitand sa mentioneze ca principalul motiv pentru care s-a ajuns la asta este ala ca majoritatea parintilor acelor copii s-a dovedit prea tembela pentru a-si asuma aceasta responsabilitate si doar a pasat-o mai departe.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
User avatar
Ferrrrrrrrrdinand
al IX-lea
Posts: 3303
Joined: 18 Sep 2016, 22:09

Re: Coronavirus

Post by Ferrrrrrrrrdinand »

Am auzit azi o discutie la lidl despre vaccin si cineva spunea: "vezi ca nici medicii nu s-au vaccinat toti, ce treaba am eu un profan". Am parafrazat, nu-mi amintesc exact ce voia sa spuna cu asta, fiindca mai tarziu aceeasi persoana spunea ca s-a vaccinat.

Mi s-a parut interesant, fiindca asta inseamna ca si acest aspect a contat pentru multi.
User avatar
McWilliams
Self-righteous bastard
Posts: 4601
Joined: 2 Mar 2014, 17:23
Location: Galati
Contact:

Re: Coronavirus

Post by McWilliams »

Stii, candva, demult, era un tip la TeVeu' care zicea ceva in genul "exista fotbalisti si exista jucatori de fotbal". Poate mi-a ramas mie in cap ca fiind o vorba mai inteligenta decat s-a vrut. Sau poate ca am inteles complet gresit mesajul. Dar de inteles, eu am inteles asta, ca apropo si de ideea "medici care nu s-au vaccinat": exista oameni care au o vocatie pentru o profesie si exista oameni care au (nevoie de) un loc de munca. Si este important sa faci diferenta intre ei.

De exemplu, daca stabileam ca educator/invatator/profesor nu poate fi decat un om cu vocatie, ajungeam cu clase de peste 200 de elevi. Similar, daca stabileam ca doctor/chirurg/asistent/medic de familie etc. nu poate fi decat un om cu vocatie, stateam la coada pentru unul cum stau altii la coada pentru ultimul iPhone. Sigur, un om se poate descurca cat se poate de bine/de onorabil/de decent intr-o pozitie, pur si simplu pe pilot automat (deschid manualul, spun titlul capitolului, predau ce scrie in manual, dau tema, corectez, dau nota etc.). Insa ar trebui sa ai un minimum de bun simt ca sa nu te uiti in gura unui astfel de om privind sfaturi/idei/pareri pe domeniul lui ca la Dumnezeu, chiar daca activeaza in domeniu.

Daca te bufneste rasul la ideea de a cere pareri unui Dorel™ care impinge roaba despre care este metoda cea mai buna de a rasturna o roaba plina sau daca are incredere mai mare in functionalitatea roabei decat ai tu (profanul), atunci poti aplica asta si mai departe.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
User avatar
ola small dickie
Big Daddy
Posts: 14558
Joined: 2 Mar 2014, 19:57
Location: Malta

Re: Coronavirus

Post by ola small dickie »

Nicușor Dan a precizat că a avut primul test pozitiv pe 20 aprilie, dar că de atunci au trecut 6 luni.

Nu ați avut nevoie de certificat verde?

Nu mi-am pus problema să obțin certificat verde, viața mea înseamnă să mă trezesc de dimineață și să stau de la 9 la 21 în primărie.

Dvs. nu vi se cere certificat că lucrați la primărie.

Da.

Cum îmi explicați mie, cetățeanului, că eu am nevoie de certificat verde, dvs. nu aveți nevoie?

E o explicație pe care să o dea Parlamentul. (...) Există o autoritate națională care reglementează, noi ne subordonăm.

Vă e frică de vaccin?

Nu. Am spus că mă voi vaccina.

Nu ați făcut-o până acum pentru că...?

Am spus și o repet, aș vrea să închidem discuția, mă voi vaccina după ce fac un set de analize pe care n am avut timp până acum.

Aveți îndoieli în privința vaccinului?

Am spus că mă voi vaccina după un set de analize pe care nu am apucat să-l fac.

Ce set de analize, poate se uită alți concetățeni și vor să le facă?

Aș dori să închidem. Am discutat suficient despre persoana mea și putem discuta despre problema Bucureștiului.

hai ia-o la cioc nicusor dan

https://republica.ro/nicusor-dan-zin-fa ... -un-primar
Currently playing: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
User avatar
McWilliams
Self-righteous bastard
Posts: 4601
Joined: 2 Mar 2014, 17:23
Location: Galati
Contact:

Re: Coronavirus

Post by McWilliams »

Individul fiind "profesor" de meserie. Adica se presupune ca ar avea o educatie peste medie, de nivel tehnic. :lol:
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
User avatar
Ferrrrrrrrrdinand
al IX-lea
Posts: 3303
Joined: 18 Sep 2016, 22:09

Re: Coronavirus

Post by Ferrrrrrrrrdinand »

Un bărbat de 46 de ani vaccinat, testat negativ la COVID, cu simptome de pneumonie a murit după ce a așteptat 12 ore în curtea Spitalului Județean Galați și a fost plimbat timp de 2 zile între spitale. Acum se face o anchetă
Pe data de 29 octombrie, soţul meu a acuzat nişte dureri de spate. Nimic grav sau complicat, pentru că el lucra în construcţii şi îl mai durea spatele de la cărat. Până atunci, soţul meu nu a avut nicio problemă de sănătate, era vaccinat anti-COVID încă din vară, cu schema completă. A doua zi, sâmbătă, am sunat la Ambulanţă şi le-am spus că soţul meu nu se simte bine. Le-am spus că îl doare spatele, că face puţină febră şi că i-am făcut un test rapid, care a ieşit negativ la COVID-19. Cei de la Salvare au spus că va veni o salvare, dar peste două zile, deoarece sunt foarte multe solicitări. Când am auzit de două zile, am luat un taxi şi am mers cu soţul meu la Spitalul Judeţean Galaţi. Când ne-au văzut cei de la containere, ne-au întrebat de ce am venit. Le-a explicat soţul ce simptome are, dar cei de la containere au spus că ei tratează doar COVID-19. Am intrat la UPU, dar fetele de acolo ne-au spus că nu poate să-l vadă niciun medic până când nu i se face un test pentru COVID-19. Şi de acolo ne-au spus să mergem acasă şi să aşteptăm salvarea să vină să-l testeze peste două zile. Seara însă, soţul s-a simţit şi mai rău. Duminică dimineaţă a venit salvarea, i-a măsurat saturaţia de oxigen şi a spus că e cam mică şi că trebuie să meargă la spital. I-au făcut teste, şi cei de pe ambulanţă, şi când a ajuns la spital, dar în rest nu i-a dat nimeni niciun tratament. A ajuns iarăşi la Spitalul Judeţean, dimineaţă, la ora 8,30”, a relatat jurnaliştilor soţia bărbatului decedat.

Ea a arătat că bărbatul a fost ţinut să aştepte rezultatul testului PCR, afară, în curtea spitalului, în frig, timp de circa 12 ore, deşi avea febră, iar în urma acestei expuneri starea lui s-a agravat considerabil, însă în ziua următoare medicii au început să îl plimbe între spitale, iar marţi dimineaţă a decedat.

„A aşteptat până seara, la 20,00, rezultatul testului PCR, afară, în curtea spitalului. L-au lăsat să stea pe bancă, în frig, deşi avea febră. Seara, pentru că nimeni nu l-a ajutat în niciun fel, a venit din nou acasă, pe propriile picioare, cu semnătură pe propria răspundere. La ora 20,00, nu mai putea să vorbească, avea gura încleştată de frig. În tot acest timp, i-au luat doar analize de sânge şi i-au făcut o radiografie la plămâni. A venit acasă, toată noaptea i-a fost foarte rău, iar luni dimineaţă a venit iarăşi salvarea, l-a dus la spital, unde l-au băgat într-un container şi i-au pus o mască de oxigen la gură. Între timp, şi testul PCR ieşise negativ. Abia luni după-amiază l-a văzut un medic internist, care a spus că trebuie transferat la Spitalul TBC, deoarece are saturaţia mică. L-au plimbat degeaba la TBC, unde a fost refuzat, pentru că ei nu au concentratoare de oxigen mari. A fost trimis înapoi la Spitalul Judeţean, unde a mai aşteptat câteva ore. Abia spre seară m-a sunat şi mi-a spus că-l transferă la ATI. A ajuns să fie grav din cauza lor, pentru că el a venit la spital încă de vineri, dar nu au vrut să se uite la el şi să-i dea un tratament. Din păcate, marţi dimineaţă s-a întâmplat nenorocirea şi m-au anunţat că soţul meu a murit. Era un om fără probleme de sănătate, repet. Vreau să ştiu şi eu de ce în cazul unui om care are o şansă la viaţă nu se uită niciun medic la el”, a mai povestit soția bărbatului decedat.
User avatar
MC
Dremora Lord
Posts: 3048
Joined: 3 Mar 2014, 00:11

Re: Coronavirus

Post by MC »

"Vreau să ştiu şi eu de ce în cazul unui om care are o şansă la viaţă nu se uită niciun medic la el”, a mai povestit soția bărbatului decedat.
Pentru ca e vaccinat si a iesit negativ la testul covid-19. Nu mai exista alte boli decat covid 19. Orice altceva nu mai este o prioritate.
User avatar
juve3332
Hammer Haunt
Posts: 2015
Joined: 3 Mar 2014, 11:06
Location: Terra Nova

Re: Coronavirus

Post by juve3332 »

Hodoronca-tronca, ce treaba are incompetenta/nepasarea medicilor cu Covid-ul?! Dar da, daca n-am avea atat de multe cazuri Covid, ar fi mai multi medici si mai multa aparatura disponibila pentru un simplu bolnav de pneumonie.

Fara sa vreau sa fiu cinic, dar daca te simti atat de rau, nu inteleg de ce sa stai 12 ore in frig afara. Nu a plecat pregatit cu niste bani de acasa, sa poata intra macar intr-o cafenea unde sa stea jos intr-o relativa caldura si sa se hidrateze? Sotia n-a avut nicio modalitate de a veni sa-l ia cu o masina sau sa gaseasca alta solutie?! In fine, saracul om...
User avatar
MC
Dremora Lord
Posts: 3048
Joined: 3 Mar 2014, 00:11

Re: Coronavirus

Post by MC »

dar cei de la containere au spus că ei tratează doar COVID-19
nu poate să-l vadă niciun medic până când nu i se face un test pentru COVID-19
să aşteptăm salvarea să vină să-l testeze peste două zile
Ea a arătat că bărbatul a fost ţinut să aştepte rezultatul testului PCR
A aşteptat până seara, la 20,00, rezultatul testului PCR
Hodoronca-tronca, n-are nici o treaba cu covidul.
User avatar
Mahdi
Necromancer
Posts: 6087
Joined: 2 Mar 2014, 16:23
Contact:

Re: Coronavirus

Post by Mahdi »

Cum ar fi stat lucrurile dacă se vaccina 80% din populație și aveam mai puține cazuri de covid?
REMEMBER CITADEL
User avatar
TG
Dremora Lord
Posts: 4947
Joined: 1 Mar 2014, 20:08
Contact:

Re: Coronavirus

Post by TG »

Nasol, nu ne prostește nimeni pe noi să ne vaccinam atâția Mahdi. Suntem prea perspicace, uite și MC ce repede s-a prins aici. Alte boli nu mai sunt o prioritate... mă întreb cum s-a ajuns în situația asta. De la măsurile prea stricte probabil :lol:
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
User avatar
McWilliams
Self-righteous bastard
Posts: 4601
Joined: 2 Mar 2014, 17:23
Location: Galati
Contact:

Re: Coronavirus

Post by McWilliams »

Spitalul in cauza e plin de containere "de asteptare" pentru trierea covid/non-covid de anul trecut (2020). Daca esti din zona (a se intelege de undeva pe o raza de 100 km de Galati) si ai avea un minimum de doi neuroni, intelegi ca la Spitalul Judetean nu poti sa intri cu palma-n cur. Iar containerele alea de la poarta, care simt nevoia sa repet ca sunt de acolo aproape imediat dupa ce s-a terminat lockdown-ul din primavara trecuta, sunt pentru triere. Trierea se face cu test PCR. Testul PCR nu ofera un rezultat in 15 minute. In timpul respectiv, in schimb, nu te lasa sa te plimbi aiurea (@juve) - deci cu bani sau nu, omul ala trebuia sa astepte acolo rezultatul. In mod ideal, testul il facea la o clinica si venea direct cu el la spital, oricat de nonsensic pare (sa te cauti de altceva la o clinica astfel incat sa poti sa te cauti de ceva-ul initial la spital); asta am facut si eu cu bunicul meu.

Cand a fost vorba de trimitere/plimbare la alte spitale, asta se intampla pentru ca spitalele judetene sunt: a) cele mai aglomerate (cu covid si fara covid deopotriva), b) primul loc unde oamenii se duc indiferent de problema, c) singurele spitale la care poti spera sa gasesti specializarea la medici si aparatura necesara. Fiecare poate intelege de aici ce vrea - de la "orice altceva nu mai este o prioritate" la "suntem atat de rupti in cur pe partea de sanatate, atat ca infrastructura, cat si ca personal, incat ceva de genul <<durere de spate>> nu se poate trata la spitalele normal sau macar suport covid".


@MC: Fara suparare, dar asa cum suntem revoltati ca te duci in spital sa faci o operatie de... nu stiu, taiere si scoatere apendice, si te alegi cu infectii nosocomiale, asa si acum trebuie sa fim revoltati daca te duci in spital pentru orice altceva si te alegi cu covid. Pentru ca omul ala nu ar fi stat intr-o bula de sapun, ci intr-un salon (cu alti pacienti) si ar fi interactionat cu personal medical. De la care putea lua sau carora le putea da covid. De unde si nevoia de test PCR la admitere - ca sa nu fii pus in pericol si sa nu-i pui in pericol pe ceilalti. Explicatia asta nu o sa incalzeasca cu nimic rudele persoanelor decedate, dar cu asta trebuie sa lucram cand ajungi intr-un spital desemnat pentru internarea celor bolnavi de covid.


Si ca sa fiu mizeria suprema de om: daca te plangi ca te doare spatele si ca ai febra, adica ceva ce nu pare din cale afara de grav sau de urgent, primul gand nu ar trebui sa fie SUN SA VINA SALVAREA sau MA DUC LA SPITALUL DE URGENTA JUDETEAN, ACOLO UNDE SE STRANG TOATE PROBLEMELE PAMANTULUI DE 18 LUNI INCOA. La naiba, Galatiul is still a shithole, but it's a shithole with 5-6 hospitals and a few private clinics. O sa vina ca un soc ca doar ala judetean si cel de infectioase sunt desemnate spitale covid, iar restul, nu.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
User avatar
MC
Dremora Lord
Posts: 3048
Joined: 3 Mar 2014, 00:11

Re: Coronavirus

Post by MC »

TG wrote: 12 Nov 2021, 18:29 Alte boli nu mai sunt o prioritate...
Pai mai sunt? Vezi ca am postat aici sau la politica despre pacientii care se duc la Spitalul de Oncologie din Cluj sa faca tratamente ca acolo ii primesc, si in alte locuri nu-i baga nici dracu in seama.
mă întreb cum s-a ajuns în situația asta.
De destepti ce suntem am ajuns aici.
De la măsurile prea stricte probabil :lol:
Pai si au avut efect masurile? Binainteles ca da! A scazut numarul de infectati ca nu se mai duce Gigel cu Frosona in mall. Eventual merge doar ea ca e vaccinata si el o asteapta frumos afara. Dupa care se iau de mana si pornesc amandoi spre casa.
Desigur ca un mare impact l-au avut si masurile prin care nu mai au voie cei nevaccinati in banci si institutii publice. Vine functionarul si le da foaia pe trotuar in fata cladirii. E adevarat ca iti trebuie 7 randuri de creier sa iei masurile astea.
Brusc cum s-au mai vaccinat 1 mil deja cifrele o iau in jos inca din a doua zi.
Dar deja se vorbeste de valul 5 asa ca sa nu rasuflam usurati.

Pana una alta omul din speta de mai sus a murit cu zile si cu vaccin cu tot (macar a murit impacat ca s-a vaccinat). Ce e drept ca nu a murit de covid ci de prostie, de prostia din capul tuturor care iau decizii deampulea ("aici nu tratam decat de covid", "nu va primim in spital decat cu test negativ"). Pentru aceasta boala nu exista vaccin, iar rata de raspandire e de peste 80%.
Aici s-a ajuns cu masurile luate deampulea si aplicate tot deampulea.

McWilliams wrote: 12 Nov 2021, 19:41 Pentru ca omul ala nu ar fi stat intr-o bula de sapun, ci intr-un salon (cu alti pacienti) si ar fi interactionat cu personal medical. De la care putea lua sau carora le putea da covid.
Pai cum sa ia sau sa dea mai McWill ca astia ne spun ca cei vaccinati nu pot raspandi ca deaia au voie peste tot iar cei nevaccinati nu au voie.
User avatar
TG
Dremora Lord
Posts: 4947
Joined: 1 Mar 2014, 20:08
Contact:

Re: Coronavirus

Post by TG »

De asta evit eu toaletele publice, nu îmi place să miros căcat decât dacă chiar nu am de ales.
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
User avatar
MC
Dremora Lord
Posts: 3048
Joined: 3 Mar 2014, 00:11

Re: Coronavirus

Post by MC »

Pai nu intra decat daca e musai sa nu te caci pe tine. Intri doar sa mirosi cacatul si apoi iesi? Daca tot intri, macar intra si tu cu un rost
User avatar
ola small dickie
Big Daddy
Posts: 14558
Joined: 2 Mar 2014, 19:57
Location: Malta

Re: Coronavirus

Post by ola small dickie »

pt MC: Austria anunță izolarea persoanelor nevaccinate. Acestea nu vor avea dreptul să îşi părăsească locuinţa decât pentru a merge la cumpărături, sport sau pentru îngrijiri medicale

https://www.g4media.ro/austria-anunta-i ... icale.html

:)))))
Currently playing: Broken Sword 5: The Serpent's Curse
User avatar
Waaagh!
Forum Warlord
Posts: 5233
Joined: 2 Mar 2014, 16:23

Re: Coronavirus

Post by Waaagh! »

Iata ca nazismul n-a murit.
NO COVER. ALL MAN.
Post Reply

Return to “Cafenea”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests