Marius Ghinea wrote:"Nici nu m-ar încălzi că aduc click-uri și 40.000 de vizualizări, fiindcă dacă am face-o pentru click-uri, tot curvăsăreală s-ar numi, nu?"
Caleb, am pomenit de clicuri si vizualizari numai pentru a arata cit de ciudat este sa nu dai credit where due - materialele mele care au facut foarte bine sitului aflat la inceput "au fost tolerate, nu imbratisate". Ma cunosti suficient de bine cit sa stii ca nu ma curvasaresc si ca nu am urmarit niciodata decit sa exprim, si nimic altceva. De altfel, de aceea si sint acolo unde sint - un nimeni, cu nimic.
Știu, Marius. Tocmai de asta nu era nevoie să aduci ca argument faptul că au fost sau nu vizualizări pe materialele respective într-o problemă de, aș zice, vertebre, nu coaie. E absolut irelevant, principial vorbind. Discuția la nivelul ăsta este dintr-o zonă care mi-ar fi plăcut să fie străină de N2, ca și faptul de a șterge o postare de pe site fără preaviz, fără discuții. Pe lîngă toată activitatea de la Vogel/3D Media și faptul de a scrie recenzii în revista tipărită, nu mai e nevoie și de argumente internautice, cred eu.
Eu am pus și în revistă (nu level, Foto-Video) o chestie care să zicem că a costat redacția relația publicitară cu un distribuitor de aparatură și treaba s-a rezolvat democratic, cu dreptul la replică publicat în numărul următor. Nu a zburat nimeni, nu s-a tăiat niciun text, a trecut prin trei corecturi materialul meu înainte să fie publicat și nimeni nu a avut nicio problemă, chit că era ceva ce putea să afecteze financiar redacția și chiar a făcut-o, într-o oarecare măsură.
Acum, indiferent ce părere am despre fiecare material 'off-topic' în parte sau despre oportunitatea unor astfel de 'prezențe' politice, e strict vorba despre ce se face și ce nu între colegi. Pe cît i-am mai înjurat eu pe cei din fosta stăpînire, cred că la niște capitole totuși avem de învățat de la ei.
@Ceilalți - Cred că nu ar trebui să săriți cu toate forțele pe colegii care au șters materialul, ar trebui bătut obrazul, nu întins degetul. Puterea de a acționa impulsiv dată de mediul web face reacții de genul ăsta mult mai ușor de înțeles și 'iertat' decît cenzurarea sistematică a unor texte de revistă tipărită. Online-ul e pervers, dreptul de a edita, muta și șterge e și mai pervers, cred că nimeni nu este exclus greșelii.
Dar dacă un material ajunge să fie publicat pe fațadă, e problema redacției că nu s-a gîndit la o schemă de revizuire și aprobare a materialelor pentru online de către altcineva decît autorul... mă rog, dacă asta este ceea ce se dorește. Însă, odată publicat un material, înghiți în sec și discuți după. Nu te poți aștepta să bagi rahatul sub preș și să speri că nu pute, pardon, dar asta-mi inspiră. Nu faci reguli noi și le aplici retroactiv.
Partea cea mai faină este că înțeleg perfect punctul de vedere al lui Aidan, cred că e vreo duzină de oameni, pe puțin, a căror companie nu o mai caut din cauză că-mi sună mai mult a difuzoare de propagandă ambulante decît a prieteni - și nu, n-au buton de off - doar că 'scopul' nu scuză mijloacele. Se poate elimina treptat, cu răbdare. Sau nu