Game of the Year 2015 - Nivelul 2 Forum edition

Tot ce se poate spune despre boala noastră cea mai gravă.
Post Reply
Mahdi
Necromancer

Game of the Year 2015 - Nivelul 2 Forum edition

Post by Mahdi »

You know the drill. Băgați top 3-ul personal cu jocurile lansate anul ăsta.

Threadul de anul trecut îl găsiți aici. Inițial am zis să fie cu puncte, clasament & shit, dar participarea anemică și gusturile eclectice au dus atunci la niște rezultate neconcludente, pe care nu le-am mai postat. Deci fără de-astea. Ziceți doar ce v-a plăcut și ce v-a dezamăgit pe anul ăsta.

Încep eu cu top 3:

1. Witcher 3. A fost o idee inspirată din partea celor de la CD Projekt să lanseze în toamna asta primul expansion. Cu focus pe poveste și mai puțin umblat pe coclauri, Hearts of Stone le-a reîmprospătat memoria jucătorilor, amintindu-le de părțile reușite din jocul original. Încă sunt de părere că povestea principală este mai frumoasă decât cea din expansion, singurul neajuns fiind dat de elementele open world care diluează experiența pe parcurs. Segmentul din Velen cu povestea baronului și imaginea generală a ținutului devastat de război mi se pare unul dintre cele mai bine scrise și puse în scenă din RPG-uri.

2. Pillars of Eternity. Unul dintre cele mai șlefuite jocuri de kickstarter care mi-au ajuns pe mână, PoE este un RPG care a avut ghinionul să fie lansat în același an cu Witcher 3. Scriitura e cam bășită din loc în loc, iar sistemul de reguli e cam călduț și cuminte, dar altfel mi s-a părut un joc solid, pe care l-am jucat pe nerăsuflate. Dacă ăsta a fost echivalentul unui nou BG1, nu-mi rămâne decât să sper că o să vedem și un BG2 (sau chiar IWD) în același univers.

3. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. În mod normal n-ar trebui să trec aici un joc pe care nu l-am terminat încă. Încă nu am terminat primul capitol (din cele două), însă a fost fun în cele 40 de ore de până acum. Am înțeles criticile fanilor nemulțumiți că e prea puțină poveste și prea mult conținut repetitiv, însă fiind nou venit în contact cu seria și nu prea grăbit să văd "ce se întâmplă mai departe", l-am jucat într-un ritm mai confortabil și mă simt mai puțin burnt out. Dar da, i-ar fi prins bine să aibă mai puține filler missions. Fun stuff overall.

Și câteva mențiuni onorabile:

- Hotline Miami 2 - Greu și frustrant, dar bun. Finalul e unul dintre cele mai memorabile ever.
- SOMA - Un horror adventure foarte bun, cu o poveste construită în jurul unor momente unice. Din păcate îl trag în jos -paradoxal- secvențele cu urâți și momentele scriptate care n-au jucătorul pe fază.
- The Book of Unwritten Tales 2 - Amuzant, semi-casual, o continuare reușită. Un point and click mai bun decât Broken Age.
- Broforce - un joc co-op excelent. 'MURRICA.
- Sunless Sea - încă mai am de jucat, dar solid roguelike so far.

Dezamăgiri:

- Broken Age - Deși îmi crease cu primul act o impresie favorabilă, lansarea celui de-al doilea mi-a lăsat un gust amar. Puzzle-urile sunt neinteresante iar povestea nu se duce nicăieri, terminându-se destul de sec.
- Batman: Arkham Knight - Nu mă leg de proasta optimizare de pe PC, ci de jocul în sine. Dacă în mare parte avem de-a face cu un "more of the same" okish, diluat în lupte cu tancuri, jocul reușește să dea cu palma în căcat chiar la final. "Ca să vezi finalul final, trebuie să mai bați și boșii ăștia!". Zic, ok, îi bat, văd alt cutscene de final și apoi iar: "ca să vezi finalul final final, trebuie să mai bați și bosul ăsta, dar numai după ce faci o futonă metrică de puzzle-uri mărunte prin tot orașul". lolok, uninstall.
- Game of Thrones - the Telltale series - Nu am putut să mai joc de la al 3-lea episod încolo. Cred că Telltale au luat prea în serios mema din GoT cu "huehuehue, personaje murind!", astfel că a ieșit o poveste prea nenorocită ca s-o termin. Nu, Telltale, pleacă de aici, nu vreau să mă mai simt ca un căcat când mă joc.

Tl;dr Witcher 3 GOTY, better than Fallout 4.
REMEMBER CITADEL
Waaagh!
Forum Warlord

Re: Game of the Year 2015 - Nivelul 2 Forum edition

Post by Waaagh! »

Eu n-am jucat pe anul asta decat Hotline Miami 2: Wrong Number si SOMA. Nu are sens sa le departajez. Sigur ca poti sa le cauti neajunsuri daca esti frustrat de reusita lor, dar overall ambele sunt godlike, mult peste mediocritati gen Uicier, Fallout etc.
NO COVER. ALL MAN.
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Din 2015 am jucat:
1. World of Warships
2. CivBERT

In rest am jucat chestii lansate in anii anteriori. Abia astept sa ma infig cum trebuie in F4 si W3, fara indoiala ca ar fi prins si un clasament mai bogat.
DerangedGenius
Zergling

Post by DerangedGenius »

Lansate în 2015 și jucate de mine au fost: StarCraft II: Legacy of the Void, Apotheon, Batman Arkham Knight, Trine 3...dar nici unul nu prea merită titlul de Goty.
kensky
Pig Cop

Post by kensky »

1 dying light
2 life is strange
3 witcher 3
4 underrail
5 pillars of eternity

bullshit of the year fallout 4
Image
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

1. The Binding of Isaac: Afterbirth

E un DLC, nici macar un expansion, dar l-am rupt anul asta. No complaints.

2. Hotline Miami 2: Wrong Number

Necrutator si extrem de frustrant pe alocuri, dar se simte ca un joc cu 2 in coada: e un upgrade fata de primul din toate punctele de vedere. Mi-au placut mult toate personajele aditionale si armele noi, iar finalul, cum a zis si Mahdi, este memorabil. Soundtrack bestial, atmosfera super, neoane si ultraviolenta. Love that shit.

3. plm
I'm livin' in a love shadow
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Pillars of Eternity... I guess. Ca de obicei, nu prea am jucat mare lucru din anul curent. Am avut critici de adus lui PoE dar fiind cam singurul e GoTY, cplm să fac.

Acum joc Underrail, e simpatic dar nu la nivelul lui PoE, hai să fie ăsta pe locul 2. Luna viitoare trec pe Witchere and shit, dacă nu se întâmplă iar ceva și nu apuc.
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
joonior_bmf
Gravity e un film misto

Post by joonior_bmf »

De anul asta am incercat Darkest Dungeon, Sunless Sea si Apotheon. Toate trei mi-au placut, dar pun DD pe primul loc. Stiu ca e inca in early access, dar are destul continut pentru a satura amatorii de roguelites, unghii roase si bagamiajpulanelstunresistance.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Nici nu stiu ce jocuri au aparut anul acesta, sa fiu sincer.

* W3 am jucat, mi-a placut, l-am terminat in versiunea vanilla. Si acum ma gandesc la el ca la o clisma cand imi propun un nou "run", cu expack-ul - dureroasa, rusinoasa, dar zic gurile specializate ca si necesara pentru sanatatea omului.
* F4... cum am mai zis, cand o sa apara la vreun sale, peste 2 ani, cu mai multe mod-uri decat au jocurile Paradox DLC-uri.
* Pillars of Eternity sau Shadowrun Hong Kong nu am reusit sa butonez in mod eficient si de durata. Par ok, insa le-am butonat intre doua case, in lipsa unei conexiuni la internet.
* Game of Thrones, a Telltale gold-digger, este exact cum a fost descris mai sus. Am terminat sezonul 1 si, desi ma asteptam sa imi dea cu tesla-n oua pentru abordarea "and we shall take back our lands with sword in hand!!!" (care, conform universului, este echivalenta cu seppuku - orice chestie de forta este inabusita in forta), am realizat cat de "on rails" este povestea. Inteleg limitarile, insa fiecare capitol se simte de parca joci inceputul la Dragon Age Origins (in lipsa unui exemplu mai bun). Adica asa cum in DAO, orice personaj alegi si orice poveste diferita parcurgi, in final tot ultimul din neamul tau ramai, asa si fiecare capitol iti ofera o poveste croita pe alegerile tale, insa cu acelasi final prestabilit.
* Ironcast a fost o chestie misto de match-three with mech-combat in steam-punk Victorian setting.
* Si sa nu uitam de unul dintre jocurile care au reusit sa nu suga din prisma dinastiei din care se tragea - Cities: Skyline.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
ne0lith
proxe.net

Post by ne0lith »

Cred ca am jucat mai putin de 5 jocuri aparute anul asta. singurul notabil fiind Rocket League.
sekaba
Pig Cop

Post by sekaba »

1. Fallout 4
2. Fallout 4
3. Fallout 4

You are all such PLEBS!
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

1. Underrail
2. Witcher 3
3. Gonna cheat here, Wasteland 2 Director's Cut :-P Nu am alt joc pe care sa-l pun aici, sorry. Oricum Wasteland 2 cu improvements aduse de Director's merita.
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Așa trebuia să trișez și eu și să zic că jocul anului e Original Sin: EE.
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
SYLENTm
Space Invader

Post by SYLENTm »

1.The Witcher 3
2.Divinity: Original Sin EE
3.Wasteland 2 Director's Cut
Image
marvas
vrășmaș mârșav