Game of the Year 2018 - Forum edition

Tot ce se poate spune despre boala noastră cea mai gravă.
Post Reply
User avatar
Mahdi
Necromancer
Posts: 3728
Joined: 2 Mar 2014, 16:23
Contact:

Game of the Year 2018 - Forum edition

Post by Mahdi » 17 Dec 2018, 00:33

Mai sunt mai puțin de două săptămâni până schimbăm anul, tombola lui marvas s-a terminat, cg1700 a apucat să-și butoneze jocul preferat - e timpul pentru threadul anual în care trecem în revistă ( ;) ) bucuriile și dezamăgirile pe plan gameristic de anul ăsta.

Topicurile din anii trecuți: Pentru mine a fost un an încărcat. Din PC gamer master race am devenit posesorul a 3 console, iar backlogul mi-e mai umflat ca oricând. În mare am încercat să mai recuperez cu cele din anii trecuți (Hollow Knight, Bloodborne, Demon's Souls și multe altele), dar am apucat să pun mâna și pe destule jocuri lansate anul ăsta. Pe acestea le voi grupa după o metodă patentată de către Aron Biro pe al său blog de filme:

Jocurile musai
  • Red Dead Redemption 2 - un joc open world care mi s-a părut mult mai digerabil decât altele construite pe această formulă. Poate a ajutat și faptul că îl joc doar în weekenduri și nu am atins un nivel de burnout. Are unul dintre cei mai cool protagoniști și mai puțin filler material ca Witcher 3. Și probabil cele mai frumoase peisaje redate într-un joc până acum.
  • Dead Cells - un roguelite făcut ca la carte și unul dintre cele mai bune jocuri indie ieșite în ultimii ani. Perfect pentru jucat cu alții în hotseat, pe principiul "o moarte tu, o moarte eu".
  • Ghost of a Tale - drăgălășenia șoricelului Tilo a fost cea care m-a determinat să fac acest impulse buy în ziua lansării jocului. Și n-am regretat. Este un joc de aventură și explorare făcut cu migală și dragoste. Abia așteptam să ies de la lucru, să mă întorc cu Tilo la cules de ciupercuțe sau la furat articole vestimentare pentru deghizări caraghioase.
Jocurile contra plictiselii
  • Pillars of Eternity 2 - un rpg cinstit, dar care joacă un pic cam safe (la fel ca PoE1) și nu reușește să iasă din umbra predecesorilor săi spirituali. M-a ținut lipit de monitor cât a durat dar tbh, deja am cam uitat tot ce s-a petrecut în el. Dar parcă a fost totuși mai bun ca primul.
  • Into the Breach - un hibrid interesant de puzzle/strategy/roguelite, dar care nu mi-a reținut foarte mult timp atenția.
  • Super Smash Bros Ultimate - probabil primul fighting game pe care l-am butonat (și încă îl butonez) atâtea ore. E fun, dar cred că menirea lui e să-l joci cu prietenii în aceeași cameră. E fun și în singleplayer și online, dar parcă n-are același farmec. De sărbători o să pun lumea la treabă.
  • Super Mario Party - destul de fun, dar cam scump pentru ce oferă. Și neajunsul de la Super Smash Bros se amplifică aici, că ai nevoie musai de 2-3 prieteni disponibili pentru caterincă. Cei care au boardgames prin casă pe care se strânge praful știu cum e.
Jocurile așa și așa
  • Octopath Traveler - sau cum am descoperit că nu-s fan JRPG-uri. O să-i mai dau o șansă la un moment dat, dar dacă nu și nu, o să dau jocul la schimb pentru altceva.
  • The Haunted Island - un adventure game cam stupizel, care măcar a costat puțin (și durează și mai puțin să-l parcurgi).
  • Gray Dawn - versiunea românească de Amnesia este, cum mă așteptam, un melanj de elemente ok spre interesante cu elemente kitschoase/pășuniste sau foarte prost puse în practică. Un joc curajos, pentru jucători curajoși.
Se reportează pentru la anu': Pathfinder Kingmaker (are potențial de joc musai, dar nu l-am jucat suficient de mult), Unavowed, Lamplight City, God of War, Gris, Below, Call of Cthulhu, Leisure Suit Larry: Wet Dreams Don't Dry, Return of the Obra Dinn, Vampyr, Bard's Tale ăsta nou, Death's Gambit, The Messenger, Dragon Quest XI și ce o mai da bunul Dumnezeu.
REMEMBER CITADEL
User avatar
sebas
Hammer Haunt
Posts: 1565
Joined: 2 Mar 2014, 15:50

Re: Game of the Year 2018 - Forum edition

Post by sebas » 17 Dec 2018, 11:27

Eu n-am prea apucat sa joc multe anul asta. Unavowed e GOTY pentru mine, in conditiile in care PK abia la anul va fi bug-free si feature complete.

Vermintide2 si MTGA m-au tinut cel mai mult timo ocupat per total, asa ca le-as aduaga si pe ele. Dar grosul e in lista de jucat pe la anul.
dump CHA
User avatar
TG
Dremora Lord
Posts: 3948
Joined: 1 Mar 2014, 20:08
Contact:

Re: Game of the Year 2018 - Forum edition

Post by TG » 17 Dec 2018, 15:14

Am avut un an prolific, dar am jucat doar jocuri lansate deja în anii trecuți. Din câte am citit despre RDR 2, entuziasmul meu tinde spre 0, faptul că e western e cam singurul lucru care mă mai atrage. Cam la fel și cu PoE 2, care pare să fie alt compromis Obsidian.

Ghost of a Tale în schimb, mă aștept să îmi pice bine. Și na, Kingmaker e evident tăticul lor.

Din ce am jucat, so far Original SIn 2 ar fi pe primul loc, deși nu se poate pune problema de comparații cu primul, nu poate spera la nivelul de depth din gameplay-ul de acolo. Oricum, un joc remarcabil. Pe locul 2 ar fi Expeditions Viking și pe 3 Serious Sam 3. :D
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
User avatar
joonior_bmf
Gravity e un film misto
Posts: 5207
Joined: 3 Mar 2014, 18:32
Contact:

Re: Game of the Year 2018 - Forum edition

Post by joonior_bmf » 19 Dec 2018, 17:07

Anul asta doar am recuperat cate ceva din jocurile mai vechi. Din 2018, am incercat doar Battletech si Pathfinder Kingmaker. Dar am imbucat prea putin. Astept ca Owlcat sa termine reparatiile la PK inainte sa revin. Battletech l-am pus pe ever-expanding-backlog. Din tot ce am jucat, Divinity OS 2 mi-a placut cel mai mult.
Dintre jocurile aparute anul asta, am cateva din care as vrea sa gust. Kingdom Come Deliverance, Dragon Quest XI, si PoE 2 ar fi highlights.
kostyka
Zergling
Posts: 229
Joined: 28 Feb 2017, 23:39

Re: Game of the Year 2018 - Forum edition

Post by kostyka » 20 Dec 2018, 17:24

Tetris Effect vreau sa joc, trebuie sa fie in lista asta pe undeva, daca-mi cumpar un PS4 pentru jocul asta imi cumpar, 100%!

phpBB [video]
Post Reply

Return to “Jocuri”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest