S2F4 Excalibur

Moderator: RaptoR

Post Reply
User avatar
Stokkolm
Hammer Haunt
Posts: 2362
Joined: 3 Mar 2014, 22:28

S2F4 Excalibur

Post by Stokkolm » 9 Feb 2015, 09:22

Excalibur (1981)

La cat de popular e genul fantasy in literatura si jocuri video, ma mir ca sunt atat de putine filme fantasy decente. Excalibur e o adaptare a legendei regelui Arthur inspirata din scrierile originale din secolul 15 si creeaza o lume fantasy matura si atmosferica.

Image
they connected my ribs the wrong way and they short-circuit for you
User avatar
Michilangelo
Headless Kamikaze
Posts: 330
Joined: 2 Mar 2014, 19:24

Re: S2F4 Excalibur

Post by Michilangelo » 12 Feb 2015, 21:01

Am vrut sa-mi placa, dar a reusit doar pe alocuri sa ma prinda. Bataliile m-au dezamagit, si ca scara (in mare au fost cam 10 insi de fiecare parte) si ca actiune, fiind prost coregrafiate. Cea de la castelul lui Leondegrance parca a fost mai interesanta. In schimb, locatiile au fost alese bine, iar cadrele frumos filmate - vezi si imaginea de mai sus. Inceputul a fost greoi si in general mi s-a parut ca lucrurile se miscau incet, iar filmul se lungeste inutil pe aproape doua ore si jumate. Asta dauneaza si povestii, pentru ca e interesanta, insa avanseaza greu. Lumea nu stiu cat de matura e, dar reuseste sa aiba o atmosfera de basm, ceea ce mi se pare mai important.

Per total a fost ok spre bun, insa ma asteptam la mai mult. A avut un aer de piesa de teatru, nu de film. Cum spunea Stokkolm, nu sunt multe filme din genul asta care sa fie si bune si imi facusem niste asteptari foarte mari auzind laudele lui. Probabil ca din cauza asta am fost un pic dezamagit. Oricum, o alegere buna, mai ales ca e prima de tipul asta.
User avatar
Fular
Barbugiu înrăit
Posts: 833
Joined: 14 Mar 2014, 23:13

Re: S2F4 Excalibur

Post by Fular » 15 Feb 2015, 11:15

Cam ce-a spus Michi. A fost ok, un pic cam lung, melodramatic pe alocuri, dar la asta trebuia să mă aştept fiind adaptare după un text medieval. Mna, mi-a deschis apetitul după fantasy, aşa că poate o să revăd Legend a lui Scott sau chiar miniseria Merlin(care mi se pare un pic mai faină decât filmul de faţă).

O da, şi mi s-a părut uşor obositor Liebestodul lui Wagner pentru "muh impossible love" fiindcă l-am auzit destul de des în ultima vreme.
EpicTroll: Vrei să ştii părerea mea? Oamenii cu păreri ar trebui degrabă împărţiţi la zero.
User avatar
Mahdi
Necromancer
Posts: 3445
Joined: 2 Mar 2014, 16:23
Contact:

Re: S2F4 Excalibur

Post by Mahdi » 15 Feb 2015, 21:56

L-am văzut recent, de sărbători. Cum s-a spus şi mai sus, a fost ok. Probabil că n-o să-l revăd. Mă aşteptam la o chestie mai violentă şi mai gritty, din ce mai citisem despre film înainte, dar a fost o ecranizare destul de basic a legendei. Mi-au plăcut vizual câteva scene, în special roşul ăla de la sfârşit.

A, şi vezi că ăla nu-i Liebestod-ul, ci preludiul, o bucată la fel de overused. Dar hai să zicem că se scuză aici, că în fond Guinevere+Lancelot nu-i decât un "remake" la Tristan+Isolde. Mai sunt şi nişte bucăţi din Parsifal în partea cu Sf. Graal.
REMEMBER CITADEL
User avatar
Fular
Barbugiu înrăit
Posts: 833
Joined: 14 Mar 2014, 23:13

Re: S2F4 Excalibur

Post by Fular » 15 Feb 2015, 22:31

Mahdi » 15 Feb 2015, 21:56 wrote: A, şi vezi că ăla nu-i Liebestod-ul, ci preludiul, o bucată la fel de overused. Dar hai să zicem că se scuză aici, că în fond Guinevere+Lancelot nu-i decât un "remake" la Tristan+Isolde. Mai sunt şi nişte bucăţi din Parsifal în partea cu Sf. Graal.
Am auzit atât de des bucăţi din amândouă încât la un moment dat s-au întrepătruns şi au devenit una pentru mine. :D
M-am gândit că s-ar putea să fie Parsifal în questul pentru Graal, dar n-am nu eram sigur. În plus ai putea spune că se potrivea, căutarea Graalui coincide cu neputinţa lui Arthur de a-şi mai conduce regatul
EpicTroll: Vrei să ştii părerea mea? Oamenii cu păreri ar trebui degrabă împărţiţi la zero.
Post Reply

Return to “Movie Club”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest