Ultimul joc terminat, thread cu note

Tot ce se poate spune despre boala noastră cea mai gravă.
DreadWing
Headless Kamikaze

Re: Ultimul joc terminat, thread cu note

Post by DreadWing »

MC wrote: 18 Sep 2024, 09:53 Exact acelasi lucru l-am observat și eu în mult mai recentul Warhammer 40k Space Marine 1, pe care îl joc pentru prima data ca preambul pentru SM2.
Dublul click pe icon și în 5 secunde deja împart imperial justice în stânga și dreapta secerand valuri de orci.
Un alt joc excelent de acțiune, mai ales dacă iți place universul 40K. :)
Din păcate în SM2 vocea lui Titus nu mai este Mark Strong.
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Darkest Dungeon

Trebuiau să-i zică Notreallythatdark Dungeon. :lol: Un joc excelent desigur, înțeleg de ce era recomandat în discuțiile despre Urtuk, se simte ca un TBS clasic, iar design-ul ăsta bazat pe simplicitate brutală i se potrivește de minune. L-am terminat destul de repede dar am mai stat zeci de ore bune în el să fac obiectivele secundare.

Singurele mele critici ar fi legate de... uh, chiar dungeon-urile "darkest". Mi s-au părut by far cele mai ușoare și lipsite de tensiune din tot jocul, deși erau hyped ca un loc unde vei cam scăpa săpunul. N-am înțeles, dungeon-urile high level normale sunt rupere față de astea.

Apoi, am activat la un moment dat și Crimson Curse, fără să prea fiu atent la ce implică. Mi-am pierdut tot roster-ul bineînțeles, apoi le-am dat vampirilor să sugă (hehe). Lăsând deoparte gimmick-ul relativ cretin al vampirismului, DLC-ul ăsta are cele mai faine dungeon-uri din joc, numai că exagerează puțin cu repetitivitatea.
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

TG was told to git gud and he did
tnt
Hammer Haunt

Post by tnt »

Terminat Little Nightmares 2. Prequel la LN1 si chiar mai bun. De fapt e unul din cele mai bune jocuri pe care le-am jucat in ultimii ani. Macabre world at its best cu poveste muta si final neasteptat. De jucat e pretty straightforward, fara puzzleuri prea evervante gen acul in carul cu fan. Se bazeaza mai ales pe atmosfera si poveste. Acum inteleg de ce seria asta are un fandom atat de mare cu tot felul de teorii. E super intriguing loreul creat.

Ramane de vazut cum iese LN3 (facut de alta echipa acum) si Reanimal (facut de Tarsier)
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Dishonored

De data asta m-a prins mai bine și l-am terminat, nu a fost așa de rău cum credeam. Prima jumătate de joc mi se pare într-adevăr cam meh, nu prin faptul că face ceva foarte greșit, dar e plictisitor și mi s-a părut parcă lipsit de miză. Dar apoi, ultimele 2 sau 3 zone sunt excelente și scot mult mai bine în evidență ce s-ar fi putut face.

Înțeleg laudele pentru atmosferă și lore, cred că voi continua cu seria în special din acest motiv și mai ales că acum înțeleg mai bine ce am de făcut. Abilitățile disponibile sunt super fucking nice, dar distrug complet jocul, în continuare le voi evita complet. Cred că doar așa s-ar apropia mai bine de un stealth decent.

Desigur, suferă de multe probleme deja de rutină în jocurile recente, dar mi-e și lene să mă mai plâng. Menționez incredibil de amuzantul titlu din ultima misiune, unde scrie în paranteză "low chaos" (sau cât e, după caz). Genul de decizie atât de minoră dar atât de cretină, încât sper că cine a fost responsabil a ajuns banned din industria jocurilor video. :lol:

Multă ținere de mână, linii de dialog puse doar ca să-ți spună ce ai de făcut și că vezi doamne alegerile tale contează, moralitate de sitcom, etc, etc. Nici nu m-ar fi deranjat dacă era mai consistent în gameplay, dar aici am greșit mult că nu m-am documentat înainte, trebuie jucat cu mai multe reguli auto impuse, nivelul de dificultate fiind în esență simbolic.

Am auzit că sunt ok și DLC-urile, poate le iau întâi pe astea.
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

Mi-a placut desi a fost mai lung decat ma asteptam.
Screenshot_20241118_202634_PS App.jpg
Un joc foarte fain cu world design de nota 11. Ma intrebam mai inainte daca i ar fi luat locul lui SSR la goty-ul 2023, daca-l jucam in acelasi an. Raspunsul e nu.

8/10
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

Am terminat pentru prima oara The Bard's Tale, pe consola.

Mi-a placut, sa cauti comori e distractiv, dialogul e amuzant, bardul e simpatic iar povestea chiar m a surprins uneori. Am ales mereu good bard options ca mi se pare ca e misunderstood si lumea e prea naspa cu el :oops:

Nu e un joc greu neaparat dar am cheesuit cu nerusinare cu arcul din momentul in care am descoperit ca se poate:

pana la bossul final.

7/10 care e si nota pe care o primea in general la lansare. Dar daca tii cont ca in ziua de azi nu prea mai vezi asa RPG-uri scurte si straightforward, cresc la 8/10
Fular
Barbugiu înrăit

Post by Fular »

L-am terminat și eu anul trecut sau acum doi ani. VA-ul e superb, glumele au aterizat din plin și deși scârțâie un pic din punct de vedere al gameplay-ului, nu există nimic care să strice experiența în mod iremediabil. Merge bine ca și companion pentru Armed and Dangerous.
EpicTroll: Vrei să ştii părerea mea? Oamenii cu păreri ar trebui degrabă împărţiţi la zero.
TG
Cyberdemon

Post by TG »

TG wrote: 4 Nov 2024, 13:13 Am auzit că sunt ok și DLC-urile, poate le iau întâi pe astea.
So, am continuat cu DLC-urile la Dishonored. Mi-au plăcut mai mult decât jocul original, Daud e un protagonist mult mai fain decât Corvo. Bine, mă și irită personajele astea fade, gândite cică să te asociezi mai tare cu ele, o inepție desigur, nu știu la cine chiar funcționează.

N-am putut să renunț la puteri pentru că teleportarea lui Daud e mult prea distractiv de folosi, în rest n-am mai deblocat nimic însă. Am mers full lethal și trebuie să recunosc că fără moralitatea de toaletă publică jocul e infinit mai distractiv. Partea funny e că am terminat low chaos oricum, I guess even the devs hate witches.

"Rothwild Slaughterhouse" a fost locația mea preferată cred, iar atmosfera mai noir așa mi-a picat și mai bine. Nice!

Apoi am terminat Disnohored 2 și mi-a schimbat complet percepția despre jocurile astea. Le-aș fi considerat destul de rapid de uitat, dar m-am răzgândit după ce am trecut prin D2 refuzând abilitățile supranaturale și experimentând Jindosh Mansion, Stilton Manor și alte câteva momente memorabile din restul misiunilor. Sure, nu văd cum pot încadra jocurile Dishonored altfel decât în mediocritate, dar acum e o mediocritate memorabilă măcar și încep să mă oftic că cei implicați în dezvoltare nu au fost mai perspicace. Practic, tot ce ține de level design a fost făcut de Ionel, iar tot ce ține de abilități de 陈... cei doi au comunicat asincron prin porumbei călători transportând bilețele corectate de ChatGPT după ce au fost inițial traduse prin Google Translate și editate de un bețivan analfabet.

Și povestea e cam tâmpă în D2, dar nu e ca și cum primul joc ar termina pe cineva din priviri pe partea asta, se poate ignora. De asemenea fain că de data asta chiar am folosit săgeți, gloanțe, upgrade-uri, plm, adică lucruri pe care le-am ignorat complet în primul joc. Și Karnaca are un vibe foarte fain, imi venea să iau barca aia și să mă apuc de piraterie. :lol:

Ce să zic, mi-a plăcut, mai am un DLC se pare. Death of the Outsider, deja din titlu pare la nivel narativ și mai dubios, dar voi schimba din nou regulile, de asta asta e maximum scandal.

Image
sleepknot
Zergling

Post by sleepknot »

TG wrote: 8 Dec 2024, 22:59
GG. Si pentru mine D2 a excelat la capitolul gameplay si level design; dar povestea parca a fost decor. In materie de level design, pedigree-ul lui Antonov (HL 2 lead) se vede peste tot. Mi-a placut cum D2 trece de la neoshamanism de bazar la distopie cu scartaituri orientale si inapoi. Asta si art-deco-ul reinchipuit colonial.

DLC-urile lui D1 nu m-au prins, dar cred ca eram si burned out putin. Poate le mai dau o sansa.
"Where there are no gods, there are ghosts" - Novalis
TG
Cyberdemon

Post by TG »

sleepknot wrote: 9 Dec 2024, 15:31 DLC-urile lui D1 nu m-au prins, dar cred ca eram si burned out putin. Poate le mai dau o sansa.
Da, eu zic că merită, mai ales primul. Dacă ar fi să critic ceva la ele este faptul că a trebuit la un moment dat să activez indicatorii vizuali pentru obiective, pentru că e o situație cretină în care nu ai de unde să știi ce cauți.

Probabil că jocurile astea mi-ar fi plăcut mai mult dacă aveau o abordare mai puțin binară (furișare sau nu, letal sau nu, puteri sau fără), cu obiective dinamice care să te arunce în tot felul de situații inconfortabile. Sigur, cumva e o boală a genului, dar aici se potrivea cu atât mai bine având în vedere că și abilitățile pe care le ai sunt în sine foarte interesante.

Image
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

eu am pus pe pauza de cateva luni ultimul DLC de la primul joc, ala cu vrajitoarele, dar trebuie sa imi fac curajul sa revin la el pentru palmares. Altfel nu ma pot apuca de 2.
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Le-am reterminat si eu pe toate acu vreun an, dar m-am oprit la Death of the Outsider. Eram burned out.
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Eu vă recomand și o parcurgere cu victime. Nu aș face asta neapărat în jocul principal dar într-un DLC și mai ales cu Daud ca personaj, se potrivește bine. Nimic nu se compară cu execuțiile rapide și cadavrele care se dezintegrează instant și dispar (dacă activați abilitatea respectivă). Satisfying as fuck, boy (nu faptul că ucizi, ci modul în care curge gameplay-ul așa).

Image
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Cred ca asa am sa joc Death of the Outsider.
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

Am terminat Fable 1, e un RPG mai atipic, cu atmosfera interesanta. E destul de scurt si usor, punctele forte fiind explorarea si gasitul de secrete. Are combat mediocru dupa standardele de azi si controalele sunt absolut dezastruoase
din pacate :lol:

Dar in rest e nice.

E interesant ca desi NPC urile nu au rutine prea complexe, lumea tot pare vie si 'believable' din prisma faptului ca absolut totul se reduce la reactia fata de tine (daca esti hero sau villain).

7/10

Intru curand in Fable 2.
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

Cat de scurt e? M-am apucat acum 2 ani de Fable 1, am jucat vreo 2 ore si apoi l-am lasat deoparte. E destul de dragut, dar nu mai retin ce m-a oprit din joc. Probabil o sa ma reapuc la un moment dat ca am luat atunci toate cele 3 jocuri pt Xbox.
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

Daca te concentrezi doar pe questul principal, undeva la 10-12 ore.

Are un pacing ciudat din cauza ca e usor de la un punct cu skill-urile potrivite (nu esti penalizat deloc daca incerci sa iei skills din toate categoriile, ai XP cat cuprinde - eu am folosit si melee, si crossbow, si spells). Am sarit peste chainmail pentru ca am ajuns prea repede sa pot cumpara platemail.

Daca faci si secondary quests, undeva la 20 si ceva.

Durata scurta e de mentionat pentru ca premisa de "esti un membru al ghildei eroilor, mergi prin lume si fa chestii eroice" sugereaza un RPG open ended in care sa bagi sute de ore, dar nop.
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Cred că l-am terminat în anul în care a apărut (pe PC), am și cutia în vitrină. Nu mai țin minte mare lucru decât că mi-a plăcut, era iarnă și îmi plăceau zonele cu zăpadă și parcă avea o misiune unde te infiltrai într-o tabără de asasini sau bandiți. Numai că la ultima e posibil să încurc cu Jade Empire.

Însă nu prea am văzut nimic la următoarele din serie care să mă atragă (de altfel, nici primul nu cred că mi-ar mai plăcea acum).

Image
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

Este o tabara de banditi unde trebuie sa te infiltrezi, e singura misiune unde e 100% necesara mecanica de stealth.
Last edited by Magicake on 17 Dec 2024, 17:16, edited 1 time in total.
Post Reply

Return to “Jocuri”