Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
User avatar
Magicake
Global Belit
Posts: 3989
Joined: 2 Mar 2014, 14:27

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Magicake »

Se observa si la cum vorbeste daca video ul asta e un exemplu pentru noul lui content. In old university videos suna ca un om care explica ce stie, aici l am dat mai incet ca striga ca unul care tine predica de mai bine fugi decat sa contrazici. Scary.
User avatar
Waaagh!
Forum Warlord
Posts: 5233
Joined: 2 Mar 2014, 16:23

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Waaagh! »

Va vine randul, moralisti woke.
NO COVER. ALL MAN.
User avatar
ola small dickie
Big Daddy
Posts: 14415
Joined: 2 Mar 2014, 19:57
Location: Constanta
Contact:

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by ola small dickie »

Unu pe facebook:

Jordan Peterson, cel mai de succes șarlatan al secolului XXI de până acum și un „'telectual” favorit al conservatorilor mioritici, tocmai a postat un amplu monolog de 51 de minute pe canalul său de Youtube în care îi dă limbi lui Putin și Rusiei din toate direcțiile imaginabile, „Ukraine bad”, „Zelenski bad”, „Putin a avut motivele sale”, „Să nu supărăm Rusia, e o putere nucleară, are gaze” etc. etc., a punctat rând pe rând toate marotele propagandei rusești.

Bineînțeles, îl citează din plin pe domnul profesor John Mearsheimer, idiotul favorit al Moscovei din Occident, pe partea de „analiză geopolitică” înainte de a-i da înainte cu filosofii de 2 bani și citate penibile din Dostoievski pentru a justifica actualul război de agresiune al lui Putin drept cruciadă a creștinismului și conservatorismului sfânt rusesc împotriva Occidentului sexo-marxist decadent și „cancel culture”-ului răspândit.

E atât de scârbovnic încât e greu de urmărit fără un anti-vomitiv domnul psiholog-istoric-filosof, singura întrebare fiind dacă scenariul pe care îl citește de pe prompter a fost scris de Russia Today recent, sau l-a primit în plic de la ruși pentru a fi citit la o dată ulterioară după ce l-au scos din coma indusă pentru a-l vindeca de dependența de droguri.

:))
Currently playing: The Samaritan Paradox
User avatar
Ferrrrrrrrrdinand
al IX-lea
Posts: 3290
Joined: 18 Sep 2016, 22:09

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Ferrrrrrrrrdinand »

Rusia se pregătește de revanșă în Republica Moldova. Ce mai poate face statul român? Interviu cu analistul Armand Goșu
Armand Goșu: Spune mult acest recent scandal despre capacitatea Rusiei de a manipula capitale importante din Vest. Important de reținut că stația de compresare are 10 turbine Siemens. Niciodată nu funcționează toate 10, ci prin rotație. Se atinge capacitatea maximă de compresare cu doar 5 turbine. Deci, faptul că o turbină trimisă la reparații era blocată la Montreal în Canada, nu afecta capacitatea de compresare pentru Nord Stream. În iunie, deci cu două săptămâni înainte să anunțe suspendarea livrărilor, Gazprom a redus de la 167 milioane la 66 milioane metri cubi de gaz livrați pe zi. Sub pretextul stației de compresare, supusă sancțiunilor internaționale, care vă spuneam că nu afecta sub nici o formă volumul gazului livrat. Germania face presiuni asupra Canadei care scoate turbina de pe lista sancțiunilor. La 10 iulie, cancelarul Scholz mulțumește Canadei pentru înțelegere… Toate aceste concesii n-au făcut decât să întărească convingerea lui Putin că șantajul energetic funcționează. Astfel că, a doua zi, la 11 iulie – cronologia e foarte importantă – Gazprom a anunțat suspendarea totală a livrărilor de gaz prin Nord Stream pentru 10 zile. Cancelariile occidentale așteptau cu sufletul la gură să vadă dacă Moscova reia livrările. La Bruxelles von der Leyen căuta un compromis între statele membre pentru a obține angajamentul de reducere cu 15% a consumului. Compromisul se conturează, iar la 21 iulie Gazprom reia parțial livrările. Însă, doar la 40% din capacitatea maximă. Lucrează doar 2 turbine din 9, cea de a 10-a fiind pe drum spre Rusia, din Germania. Dacă nu cumva a și sosit.
User avatar
McWilliams
Self-righteous bastard
Posts: 4596
Joined: 2 Mar 2014, 17:23
Location: Galati
Contact:

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by McWilliams »

O data cu Blue AIr-ul, iar o iau de la capat niste macaci despre cum "ce e romanesc e bun, ce e strainez e rau!", la modul ca Klaus/Barna (ala de la UDMR)/Orban (ala din Ungaria)/reptilienii vor desfiintarea Blue Air-ului (companie fanion a Romaniai) ca sa faca loc alora de la Wizz Air (firma de casa a UNGURILOR!!!!!!111!!!1!!!!111). Este o conspiratie prin care se vinde ceva de care ar trebui sa fim mandri, care reprezinta spiritul antreprenorial romanesc!

Ori singura chestie specific romaneasca la Blue Air este gaura imensa de datorii in care se afunda.


Bonus: Primesc mail de la USR.
Pentru că e important să înțelegem cum s-a ajuns aici, îți facem mai jos o scurtă cronologie a deciziilor proaste care ne-au adus aici în acest punct.

15 octombrie 2020. Lucian Bode, pe atunci ministru al Transporturilor, emite un OUG prin care statul, prin intermediul EximBank, împrumută Blue Air cu 300 de milioane de lei.

Florin Cîțu, pe atunci ministru al Finanțelor, își ia concediu în acea zi și nu semnează hotărârea de guvern privind garanțiile Blue Air pentru acest împrumut.

Garanțiile? 6 aeronave vechi, care valorează, toate la un loc, 10 milioane de lei și un teren neconstruibil în Pădurea Băneasa. Era clar că statul nu va mai primi niciodată înapoi cele 300 de milioane de lei. În locul lui Florin Cîțu semnează Sebastian Burduja, atunci secretar de stat, acum ministru al Digitalizării.

Mai 2022. Sorin Grindeanu se pune la adăpost de consecințele acestui tun de 300 de milioane de lei printr-un amendament introdus de parlamentarii PSD în legea de aprobare a OUG-ului. Amendamentul: statul nu mai e acționar majoritar la Blue Air în momentul executării garanțiilor pentru împrumut. Sorin Grindeanu mută responsabilitatea de la Ministerul Transporturilor, prin colegii PSD-iști, la AAAS (Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului), instituția care gestionează toate epavele tranziției post-comuniste.

6 septembrie 2022. Conturile Blue Air sunt blocate de Administrația pentru Fondul de Mediu, pentru că Blue Air datorează peste 28 de milioane de lei la bugetul AFM.

Blue Air anulează toate zborurile din România, până luni, 12 septembrie. Sute de zboruri anulate, mii de români sunt blocați în aeroporturi. Haos, nesiguranță, bani pierduți pentru sute de români. Totul, din cauza PSD și PNL.
Lipseste bucata aia de timp in care Drula era pe la Ministerul Transporturilor. Aia nu e mentionata pentru ca nu e relevanta. In schimb, e considerabil mai important sa aflu ca
Președintele USR, Cătălin Drulă, a vorbit marți seară la Euronews despre tunul de 300 de milioane de lei de la Blue Air, marca PNL + PSD. Poți urmări emisiunea integrală aici. (link lipsa)
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
User avatar
Ferrrrrrrrrdinand
al IX-lea
Posts: 3290
Joined: 18 Sep 2016, 22:09

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Ferrrrrrrrrdinand »

So a ieșit recent o investigație Recorder despre cum circulă banii de la partide la televiziuni:

PREȚUL TĂCERII. O investigație în contabilitatea presei de partid


Prețul tăcerii și prețul adevărului. Cum am ajuns să fim linșați de presa plătită de partide


TL;DR: Arată mecanismul prin care partidele încearcă să ascundă cheltuielile exacte prin clauze de confidențialitate în contract și cum fentează o lege care interzice plătirea televiziunilor în afara perioadei de campanie electorală: direcționează banii către site-urile trusturilor de presă care sunt deținute de companii separate de cele care dețin licența pentru emisie.
User avatar
ola small dickie
Big Daddy
Posts: 14415
Joined: 2 Mar 2014, 19:57
Location: Constanta
Contact:

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by ola small dickie »

Ce mi place cum intra in ei Tismaneanu: Prostocratul de serviciu Ciukurel Nistorescu dixit: "Succesul lui Andrei Marga la Alba Carolina". Acesta e titlul editorialului semnat de sluga uselista mereu la datorie. Fotografiile ilustreaza abisul amoral al acestei snapanocratii. Fostul jurfnalist uasecerist il ridica-n slavi pe fostul politruc de la Centrul Universitar Cluj. Cum conu' Cornel, diletant notoriu, n-are nicio treaba cu exigentele spatiului academic, iata-l revoltat ca septuagenarul brontozaur nu tine macar un curs la UBB. Despre ce, tovarasu' Nistorescu? Despre termodinamica basicii udului? Despre cum trebuie sfasiata si jefuita Ucraina? Despre satisfactia cu care sursa "Horia" iscalea delatiunile? Aud ca fosta sa mana dreapta, Vasile Puscas, e academician. Ce pazeste IAP? Cand intra si Bronty in Academia Romana? In aceiasi fituica, penalul logoreic care semneaza "prof. univ. de. Adrian Severin" delireaza pe tema : "De la generalul de Gaulle la profesorul Marga" Unde sa fie trimisi ipochimenii? La puscarie ori la casa de nebuni?
Currently playing: The Samaritan Paradox
Post Reply

Return to “Cafenea”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest