Mancare

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
ola small dickie
Big Daddy

Re: Mancare

Post by ola small dickie »

Am gustat de cateva ori kimchi, e ok, dar pentru mine tot varza aia murata romaneasca e nebunia. Mama ce dor imi e de o varza murata, cu gustul ala acru fenomenal, sa-mi crantzane printre dinti si sa beau din nou un pahar de zeama de varza murata. Oh god...
juve3332
Hammer Haunt

Post by juve3332 »

Facea mai demult fosta mea iubita kimchi, nu e deloc complicat, iar rezultatele au fost destul de spectaculoase inca de la inceput. Pentru ingrediente, stiu ca si ea mergea in Kaufland, aveau parca la un moment dat cam toate ingredientele asa-zis absolut necesare. Speaking of, stiu ca gasisem niste carti din astea cu `501 de retete de kimchi`, din care reiesea clar ca exista unele elemente `puriste`, dar in rest e destul de free for all. Mai nou, un magazinas din asta asiatic se gaseste mai in orice oras mare si parca imi amintesc ca era si ceva online.

Si mie imi place varza murata romaneasca, doar ca la kimchi e alta mancare de peste (a se citi gusturi si arome).
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

Eu vreau sa fac pentru probiotice in principal, o sa pun si muraturi de-ale noastre, si kimchi ca sa "spice it up", pun intended.

Pe aceeasi idee mi-ar place sa incerc natto :lol: sa vad cat e de naspa.
juve3332
Hammer Haunt

Post by juve3332 »

N-am incercat niciodata, dar la aspect imi aminteste de multe conserve de linte de la Delhaize. :roll:
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

Ok am gasit natto inghetat la korean mart-ul din mihai viteazu (cj). Revin cu opinii :lol:
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

Ar fi bun fara after taste-ul dulceag si gretos. Ma asteptam sa fie oribil deci am fost surprins placut macar. Problema e ca nu-i bun si acum mai am 2 portii in congelator (3 per pachet) lol

A trebuit sa mananc tot kimchi-ul ce-l mai aveam gol ca sa spal greata de la natto :lol:
Mahdi
Necromancer

Post by Mahdi »

e timpul. sunteți pregătiți?

Image
REMEMBER CITADEL
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

8-) nice. Si eu soon.
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

Musaca greceasca, n-am avut rabdare sa se raceasca.
Attachments
20240817_194717.jpg
DANiel
Hammer Haunt

Post by DANiel »

Ce ulei de măsline bun raport calitate/preț mai folosiți? Aveam Monastiri care este un ulei din Creta și l-am prins twice la 68lei litru, și a fost chiar foarte bun, textura cum trebuie, nu foarte amar dar destul de bine balansat - I mean, nu extra premium dar above average. Bineînțeles că acum este 120lei pe eMag, și am cam rămas fără.
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

Eu iau doar de la lidl. Cele mai bune sunt alea eridanous la sticla de sticla, atunci cand e saptamana greceasca. Altfel, orice alta sticla de ulei de masline *grecesc* de la ei.
sleepknot
Zergling

Post by sleepknot »

DANiel wrote: 27 Aug 2024, 21:21 Ce ulei de măsline bun raport calitate/preț mai folosiți?
Eu folosesc Terra, din Tunisia, se gaseste la Carrefour. E ~100 RON litrul (era 60 acum 4 ani...) dar inca mi se pare cel mai bun caliate/pret. Mai sunt si reduceri. E usor verzui, are gust/miros de masline, deci sansele sa fie (majoritar) fake sunt mai mici. Il recomand

Alfel, daca aveti prieteni care merg in Grecia/Creta si pot sa va cumpere direct de la ferme, mai degraba asa, macar stii ca nu mananci ulei de lampa (uleiul de masline e cel mai falsificat aliment din lume, etc)
Mahdi wrote: 9 Aug 2024, 22:30 e timpul.
Cum a iesit?
"Where there are no gods, there are ghosts" - Novalis
Post Reply

Return to “Cafenea”