Discuţii politice, ca la cafenea
- Ferrrrrrrrrdinand
- al IX-lea
Re: Discuţii politice, ca la cafenea
Merge și la schi.
Why not both?

Stiu un sofer bombardier care n-ar fi facut-o, ba ar fi facut tumbe cu masina pe curba ca sa para ca vrea sa loveasca bicicleta.McWilliams wrote: 23 Apr 2021, 19:28
Alta intrebare: oare Ola i-ar fi cedat trecerea lui Iohannis, daca il intalnea in intersectie?
L-am vazut ieri, a facut asta cu un adolescent care mergea regulamentar cu bicicleta pe sosea.
Bombardierul, unul probabil de peste 35-40 ani, i-a luat fata , fara sa-i acorde prioritate , a deraiat asa stanga-dreapta, stanga-dreapta ca sa-l sperie sau sa para ca vrea sa-l loveasca cu botul masinii spre bicicleta - DECI TENTATIVA DE OMOR!
Baiatul a strigat si l-a injurat cu organe cand era in spatele masinii.
Bombardierul l-a auzit, s-a oprit, a iesit din masina si s-a repezit la el cat sa-l ia la bataie ca de ce "il injura".

S-a dus inapoi in masina, ala tot striga si injura, soferul iar se intorcea la el si se repezea ca sa nu-l mai injure, ca n-are dreptate.
In final a plecat.
Stai, paza lui Iohannis e formata din 3 biciclisti? Nu vreu sa insinuez ca ar trebui sa mearga cu mai multi, dar totusi e presedintele tarii si el merge cu bicicleta asa pe banda aia unde poate veni oricine, orice om cu orice intentii..Poate imi scapa mie ceva
Iohannis, daca iti vede postarea, ti-ar multumi pentru atentia si ingrijorarea pe care i-o acorzi.stef wrote: 23 Apr 2021, 22:03 Stai, paza lui Iohannis e formata din 3 biciclisti? Nu vreu sa insinuez ca ar trebui sa mearga cu mai multi, dar totusi e presedintele tarii si el merge cu bicicleta asa pe banda aia unde poate veni oricine, orice om cu orice intentii..Poate imi scapa mie ceva

Dar nu, paza aia pe bicicleta e doar de aparenta.
Iohannis, ca orice sef de stat membru NATO, desigur ca este mult mai bine pazit decat crezi. Doar nu crezi ca banii aia sunt investiti degeaba.
Oricine are o intentie rea si se apropie de el, in cel mai bun caz e trantit la pamant, in cel mai rau caz sfarseste cu creierii imprastiati.
E evident ca un sef de stat nu umbla pazit de doar trei agenti.
Last edited by Alex Khan on 24 Apr 2021, 23:24, edited 2 times in total.
P.S. ca se mai intampla sa vezi la TV un Basescu scuipat, un Iliescu lovit cu oua, un Constantinescu stropit cu cerneala, e doar banuiala mea ce o sa zic, dar sunt orchestrari ale serviciilor. Sau mai bine spus, lasate sa se intample.
Securitatea lasa garda jos intentionat dupa ce liderii de stat intra in conflict cu sefii serviciilor, si aia evident ca lasa garda jos un pic numai ca sa le demonstreze presedintilor cine sunt "sefii".
Spun asta pentru ca de obicei liderii de stat sunt bine paziti, bine flancati de agenti de securitate, n-ai cum ca un om obisnuit sa te strecori si sa faci ce a facut ala care l-a scuipat pe Basescu de exemplu fara sa fii trantit la pamant cum te apropii la cativa metri de presedinte. Faptul ca nu a ajuns la puscarie pe viata si a facut doar 3 luni, si totusi merita o condamnare severa pentru atac la adresa sefului statului , ba a ajuns sa dea interviuri la Antena 3, spune multe.
Daca Adrian Zglobiu facea asta intr-o zi normala in America cu Trump de exemplu, nici nu apuca sa deschida gura ca era impuscat.
Incluv din asasinatele liderilor de stat din secolul 20 deduc ca au fost pur si simplu lasate sa se intample.
Kennedy era pana la urma certat cu seful FBI si cu seful CIA .
Nu e deloc intamplator ca l-au lasat sa mearga cu o masina decapotabila la Dallas in aceea zi.
Teoriile conspiratiei cu "l-au ucis CIA si FBI ca l-au angajat pe Oswald" sau ca "a complotat careva cu extraterestrii, LBJ, nevasta'sa, Elvis, rusii, Castro, omul cu umbrela" chiar nu-si au rostul.
E suficient ca personalul de securitate sa lase putin garda jos pentru cateva secunde si uite cate se pot intampla. Nu trebuie sa angajeze niciun asasin. Vin ei singuri, oricand, la orice pas, ca pana la urma, sefii de stat nu sunt simpatizati de tot poporul 100%.
Observa putin mana agentului de paza (cel cu chelie) de langa Melania la inaugurarea lui Trump si cu merge si cum isi tine mainile . In zilele obisnuite, cand presedintele de stat se are bine cu sefii securitatii, totul decurge ca la carte:

Securitatea lasa garda jos intentionat dupa ce liderii de stat intra in conflict cu sefii serviciilor, si aia evident ca lasa garda jos un pic numai ca sa le demonstreze presedintilor cine sunt "sefii".
Spun asta pentru ca de obicei liderii de stat sunt bine paziti, bine flancati de agenti de securitate, n-ai cum ca un om obisnuit sa te strecori si sa faci ce a facut ala care l-a scuipat pe Basescu de exemplu fara sa fii trantit la pamant cum te apropii la cativa metri de presedinte. Faptul ca nu a ajuns la puscarie pe viata si a facut doar 3 luni, si totusi merita o condamnare severa pentru atac la adresa sefului statului , ba a ajuns sa dea interviuri la Antena 3, spune multe.
Daca Adrian Zglobiu facea asta intr-o zi normala in America cu Trump de exemplu, nici nu apuca sa deschida gura ca era impuscat.
Incluv din asasinatele liderilor de stat din secolul 20 deduc ca au fost pur si simplu lasate sa se intample.
Kennedy era pana la urma certat cu seful FBI si cu seful CIA .
Nu e deloc intamplator ca l-au lasat sa mearga cu o masina decapotabila la Dallas in aceea zi.
Teoriile conspiratiei cu "l-au ucis CIA si FBI ca l-au angajat pe Oswald" sau ca "a complotat careva cu extraterestrii, LBJ, nevasta'sa, Elvis, rusii, Castro, omul cu umbrela" chiar nu-si au rostul.
E suficient ca personalul de securitate sa lase putin garda jos pentru cateva secunde si uite cate se pot intampla. Nu trebuie sa angajeze niciun asasin. Vin ei singuri, oricand, la orice pas, ca pana la urma, sefii de stat nu sunt simpatizati de tot poporul 100%.
Observa putin mana agentului de paza (cel cu chelie) de langa Melania la inaugurarea lui Trump si cu merge si cum isi tine mainile . In zilele obisnuite, cand presedintele de stat se are bine cu sefii securitatii, totul decurge ca la carte:

Nah ca a zis-o:
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate ... ui-1507779
Cred ca va fi Negoita!
Firea putin probabil.
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate ... ui-1507779
Cred ca va fi Negoita!
Firea putin probabil.
- McWilliams
- Self-righteous bastard
De ce, bah, esti sexist?! Nu vrei ca o femeie sa reuseasca? Romania are o MANDRA traditie in a oferi functii de inalt demnitar al statului roman celor care au fost primari de Bucale.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Eu as vota cu o femeie ca presedinte.McWilliams wrote: 25 Apr 2021, 19:41 De ce, bah, esti sexist?! Nu vrei ca o femeie sa reuseasca? Romania are o MANDRA traditie in a oferi functii de inalt demnitar al statului roman celor care au fost primari de Bucale.
Dar nu cu Diana Sosoaca.
Nu cu Viorica Dancila.
Nu cu Gabriela Firea.
Nu cu Olguta Vasilescu .
Nu cu Carmen Dan.
Nu cu Raluca Turcan.
Nu cu Elena Basescu.
Nu cu Monica Ridzi.
Nu cu Roberta Anastase
Nici macar cu Clotilde Armand (ca m-am lamurit si cu ea).
Nu cu Elena Udrea - daca tii neaparat sa apuci sa vezi Romania falimentata si ruinata, voteaza cu ea, o finalizeaza mai repede.

Poate sa fie orice alta femeie. Daca se poate, un manager IT , un manager de supermarket sau orice lucratoare din mediul privat care n-a parazitat pe bani publici ca o bugetara, care nu s-a prostituat, si care n-are nationalisme si patriotardisme in cap. Si sa fie anti-comunism.
Vreau o femeie care a muncit cinstit toata viata, care a intretinut o familie, care a realizat ceva pe cont propriu fara combinatii.
Tarii asteia i-ar trebui o femeie presedinte tehnocrat.
O femeie desteapta, care a fost olimpica pe tara la matematica , care a terminat mate-info si politehnica, si care a lucrat 15-20 ani in IT.
Imi poti gasi o astfel de femeie pe care s-o pot vota?
Sa stii ca as putea vota si cu un transexual sau un gay cu conditia sa fi lucrat si excelat numai in sectorul privat de munca.
Last edited by Alex Khan on 25 Apr 2021, 22:02, edited 6 times in total.
Daca stau sa ma gandesc mai bine, obiectivul meu pentru alegerile din 2024 ar fi sa nu mai votez deloc bugetari sau candidati care au avut conexiuni cu statul roman.
Voi vota numai candidati care au lucrat numai si numai in mediul privat, care au cunoscut ce-i munca!
Cu asta am gresit noi ca popor in ultimii 30 ani: am votat numai BUGETARI!
Voi vota numai candidati care au lucrat numai si numai in mediul privat, care au cunoscut ce-i munca!
Alex Khan wrote: 25 Apr 2021, 21:28 Voi vota numai candidati care au lucrat numai si numai in mediul privat, care au cunoscut ce-i munca!
Cica numa aia din mediul privat stiu ce-i munca

Il iau pe un arhitect din mediul privat si-l pun sa conduca o directie de urbanism al unui oras precum Clujul sau orice alt oras mai important. Se ia de cap saracul

Iau un avocat si-l pun sa faca munca de jurist intr-o primarie de municipiu unde se bate de situatii despre care nici nu a citit. Nu mai vorbesc ca tre sa stii o gramada de domenii precum achizitii publice (s-ar putea face o facultate numai pe domeniul asta la cata legislatie este), fiscal, urbanism (ce te faci cand ti se contesta in instanta PUG-ul sau cine stie ce PUZ) scrii proiecte de hotarari si hotarari de consiliu local, dispozitii de primar, comisii fel de fel, fond funciar, cereri de retrocedari, licitatii etc etc
Cica numa in privat se munceste. Mars ma de aici cu mentalitatea asta de 2 lei.
- McWilliams
- Self-righteous bastard
Lepre sunt peste tot, sector privat si public deopotriva. C-or fi multi sau putini, aia din sectorul public care chiar muncesc, apai muncesc de le sar capacele. "Statul la Stat" functioneaza TOCMAI pentru ca exista si oameni care muncesc; daca toti ar freca pasarica, nici panarama asta de tara de care ne plangem n-ar exista.
Conteaza sa poti identifica persoana care munceste. Altfel decat prin vorbe. Unde alde Firea te rup in doua cu "in mandatul meu, am facut..." scrijelit peste tot, de la ecrane TV la caroserii de autobuze.
Conteaza sa poti identifica persoana care munceste. Altfel decat prin vorbe. Unde alde Firea te rup in doua cu "in mandatul meu, am facut..." scrijelit peste tot, de la ecrane TV la caroserii de autobuze.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
Nici nu se pune problema ca proportia competentei intre stat/privat atarna in favoarea ultimului. Nu se pune problema ca, per total, munca depusa de personalul din privat este mai consistenta decat volumul celor de la stat. Da, stiu oameni care sunt angajati ca sa intoarca unele favoruri in companii mari de avocatura sau multinationale ca Coca-Cola, dar in administratia publica e plin, plin, plin de imbecili si loaze. Asta nu inseamna ca nu sunt oameni competenti, integri, bine-intentionati, muncitori la stat. E absurd sa generalizezi. Dar si sa compari pe oricare din criteriile respective statul cu privatul, in Romania.
Exemplele date de MC nu sunt corecte. Pai un arhitect care lucreaza 10 ani in privat facand proiectare de cladiri individuale va avea, normal, nevoie de o perioada de acomodare cu ce inseamna o directie de urbanism. La fel, ia un jurist din primarie si pune-l sa faca avocatura in civil, o sa fie praf si pulbere la inceput (ca si orice stagiar, de altfel). Complet gresit alese exemplele.
Exemplele date de MC nu sunt corecte. Pai un arhitect care lucreaza 10 ani in privat facand proiectare de cladiri individuale va avea, normal, nevoie de o perioada de acomodare cu ce inseamna o directie de urbanism. La fel, ia un jurist din primarie si pune-l sa faca avocatura in civil, o sa fie praf si pulbere la inceput (ca si orice stagiar, de altfel). Complet gresit alese exemplele.
Chiar deloc nu sunt gresite. Eu nu ma refeream ca le e greu in primele luni de acomodare. Le e greu tot timpul. Lucrez cu primarii si stiu despre ce vorbesc. Se vor descurca, dar vor munci de le sar capacele, cel putin la fel de mult ca in privat. Asta era ideea vis-a-vis de generalizarea lui A.K ca numai cei care lucreaza in privat stiu ce-i aia munca.
La partea cu avocatura in civil ai gresit. Poate voiai sa ma contrazici zicand avocatura in penal si ti-as fi dat dreptate intr-o anumita masura. Un jurist la o primarie face doar civil, pe langa contencios-administrativ, fiscal, fond funciar etc. Ce nu face sau nu prea face e partea de penal. Dar nici avocati care sa fie asi si pe civil si pe penal n-am vazut.
Tl;dr. Am intalnit in mediul de stat oameni extrem de bine pregatiti, adevarati profesionisti. Si nu au fost exceptii ci regula. Exceptiile au fost cei care habar n-aveau ce cauta prin institutia respectiva.
La noi deja a devenit axioma si chiar convenabil sa sustii ca la stat sunt cei mai incompetenti oameni sau ca nu se munceste.
La partea cu avocatura in civil ai gresit. Poate voiai sa ma contrazici zicand avocatura in penal si ti-as fi dat dreptate intr-o anumita masura. Un jurist la o primarie face doar civil, pe langa contencios-administrativ, fiscal, fond funciar etc. Ce nu face sau nu prea face e partea de penal. Dar nici avocati care sa fie asi si pe civil si pe penal n-am vazut.
Tl;dr. Am intalnit in mediul de stat oameni extrem de bine pregatiti, adevarati profesionisti. Si nu au fost exceptii ci regula. Exceptiile au fost cei care habar n-aveau ce cauta prin institutia respectiva.
La noi deja a devenit axioma si chiar convenabil sa sustii ca la stat sunt cei mai incompetenti oameni sau ca nu se munceste.
Nu se compara avocatura civila de prestanta cu ce stiu majoritatea juristilor tineri sa faca in primarii (aia in varsta, adica peste 45 de ani, sunt mai harsaiti putin). Repet, dpmdv, la stat muncesc 3 si 7 stau, la privat muncesc 8 si stau 2. E o aproximare personala, desigur, dar avand in vedere ca cunosc foarte bine cel putin 10 cazuri care au venit din sistemul de stat si s-au dat cu capul de pragul privatului sau, invers, au fugit din privat la stat, pentru ca, deh..., eu zic ca nu ma insel foarte tare. Si ma refer la exemple din Consilii Judetene, Consiliul Concurentei, diverse ministere, diverse alte demnitati.
Iarasi, in privat, niciodata nu o sa ajunga sef de departament sau orice altceva un incompetent. E aproape imposibil sa fii incompetent sau sa performezi incompetent si sa rezisti la nivelul asta mult timp.
Si eu am interactionat, in propriu interes, cu primarii, atat mai cu staif, cat si de la tara. La oras sunt angajati cei care au o intrare (in mare majoritate) si cate unul, doi care mai stiu cate ceva sau trudesc fara sa cracneasca. Asta ca sa nu cada sandramaua cu totul. La tara, e dezastru complet, trebuie sa le zici tu ce sa faca si nici atunci nu inteleg foarte bine ce si cum.
Iarasi, in privat, niciodata nu o sa ajunga sef de departament sau orice altceva un incompetent. E aproape imposibil sa fii incompetent sau sa performezi incompetent si sa rezisti la nivelul asta mult timp.
Si eu am interactionat, in propriu interes, cu primarii, atat mai cu staif, cat si de la tara. La oras sunt angajati cei care au o intrare (in mare majoritate) si cate unul, doi care mai stiu cate ceva sau trudesc fara sa cracneasca. Asta ca sa nu cada sandramaua cu totul. La tara, e dezastru complet, trebuie sa le zici tu ce sa faca si nici atunci nu inteleg foarte bine ce si cum.
Ma rog, noi aici deja nuantam si vorbim prin filtrul propriei experiente profesionale si de viata, care clar difera.
Eu am raspuns postarii lui A.K in care sustinea, printr-o generalizare absurda, ca doar cei din privat stiu ce-i munca. Ori, in mod limpede nu-i asa si nu are cum sa fie asa decat daca discutam la misto si suntem rupti de realitate.
Acuma, ca ponderea celor incompetenti e mai mare la stat poate se datoreaza si proastei legislatii in materia salarizarii care nu stimuleaza deloc performanta in domeniul in care activeaza o persoana. Si ala care freaca menta ia acelasi salariu ca si cel care munceste pe branci, iar parghiile de a-l da afara pe incompetent sunt destul de limitate daca acesta nu savarseste abateri grave.
Eu o sa ma opresc aici cu discutia ca e clar ca nu o sa ne convingem unul pe altul asupra chestiunii.
Eu am raspuns postarii lui A.K in care sustinea, printr-o generalizare absurda, ca doar cei din privat stiu ce-i munca. Ori, in mod limpede nu-i asa si nu are cum sa fie asa decat daca discutam la misto si suntem rupti de realitate.
Acuma, ca ponderea celor incompetenti e mai mare la stat poate se datoreaza si proastei legislatii in materia salarizarii care nu stimuleaza deloc performanta in domeniul in care activeaza o persoana. Si ala care freaca menta ia acelasi salariu ca si cel care munceste pe branci, iar parghiile de a-l da afara pe incompetent sunt destul de limitate daca acesta nu savarseste abateri grave.
Eu o sa ma opresc aici cu discutia ca e clar ca nu o sa ne convingem unul pe altul asupra chestiunii.

Nu e nicio generalizare.
La privat e simplu : nu muncesti sau nu-ti faci treaba cum trebuie, in secunda doi zbori.
Iti inceteaza contractul - fie prin concediere, fie iti sugereaza sa-ti semnezi demisia.
In privat, toate se rotesc in jurul directorului care vrea sa faca PROFIT.
La privat e simplu : nu muncesti sau nu-ti faci treaba cum trebuie, in secunda doi zbori.
Iti inceteaza contractul - fie prin concediere, fie iti sugereaza sa-ti semnezi demisia.
In privat, toate se rotesc in jurul directorului care vrea sa faca PROFIT.
Asa, si la stat tu presupui ca nimeni nu munceste pentru ca nu risca sa zboare in secunda doi sau?
Tu ai impresia ca orice lucru care se face in tara asta, fie el cat de marunt sau de amploare, nu se munceste pentru atingerea acelui obiectiv? In spatele celor care ies pe Tv si vorbesc vrute si nevrute stau sute-mii de oameni care muncesc sa se faca....orice. Inclusiv institutiile statului se lovesc de birocratia statului, si nu e nimic paradoxal pentru ca legea trebuie respectata de toata lumea.
Se lucreaza la documentatii kilometrice, se merge pe teren, se studiaza tone de acte si legislatie etc.
Nici nu mai pomenesc de raspunderea pe care o are un functionar public, in care concedierea e ultima grija, pe langa raspunderea administrativa, civila sau chiar penala pentru "banala" neglijenta in serviciu.
Vorba lui McWill, daca nu ar fi oameni care sa munceasca la stat s-ar duce dracu de rapa si atata cat mai e in tara asta.
In ce priveste munca in privat, in afara celor care ocupa anumite pozitii sau chiar fac o munca specializata intr-o companie, sunt destui vanzatori de incaltaminte sau haine prin mall-uri care au apasatoarea responsabilitate de a aranja marfa pe raft.
Dar tu Alex Khan ce muncesti in mediul privat sau de ce raspunderi esti apasat de esti atat de rupt de munca? Intreb de curiozitate.
Iti amintesc ce ai spus
Tu ai impresia ca orice lucru care se face in tara asta, fie el cat de marunt sau de amploare, nu se munceste pentru atingerea acelui obiectiv? In spatele celor care ies pe Tv si vorbesc vrute si nevrute stau sute-mii de oameni care muncesc sa se faca....orice. Inclusiv institutiile statului se lovesc de birocratia statului, si nu e nimic paradoxal pentru ca legea trebuie respectata de toata lumea.
Se lucreaza la documentatii kilometrice, se merge pe teren, se studiaza tone de acte si legislatie etc.
Nici nu mai pomenesc de raspunderea pe care o are un functionar public, in care concedierea e ultima grija, pe langa raspunderea administrativa, civila sau chiar penala pentru "banala" neglijenta in serviciu.
Vorba lui McWill, daca nu ar fi oameni care sa munceasca la stat s-ar duce dracu de rapa si atata cat mai e in tara asta.
In ce priveste munca in privat, in afara celor care ocupa anumite pozitii sau chiar fac o munca specializata intr-o companie, sunt destui vanzatori de incaltaminte sau haine prin mall-uri care au apasatoarea responsabilitate de a aranja marfa pe raft.
Dar tu Alex Khan ce muncesti in mediul privat sau de ce raspunderi esti apasat de esti atat de rupt de munca? Intreb de curiozitate.
Iti amintesc ce ai spus
Alex Khan wrote: 25 Apr 2021, 21:28 sa nu mai votez deloc bugetari sau candidati care au avut conexiuni cu statul roman.
Sper ca cine citeste isi da seama ca eu ma refeream la bugetarii din zona de adminstratie publica. M-am lasat dus de val si poate n-am fost suficient de explicit in directia asta.
Ca alte doua exemple, din domeniul cultural/educational: Am avut recent nevoie sa merg la doua biblioteci specializate. Prima: Geografia. Intru in universitate, ajung la etajul 1, la intrarea in biblioteca de geografie, unde batea evident vantul, trei salariati tineri (maxim de varsta mea), toti numai ochi si urechi la asa minune. Zic, trebuie sa consult un volum, nustiuce. Trebuie sa va faceti abonament si asta nu se mai poate la ora asta, e vorba de o alta doamna, ma anunta toti trei multumiti ca nu le stric vinerea. Zic, am din ala universitar, e bun pentru toate bibliotecile afiliate. Se uita unul la altul, la care ea, dintre cei doi barbatuti: E deja ora 12, la 12:30 inchidem, nu vreti sa veniti luni mai bine?! Zic, deja un pic enervant, nu, nu vreau sa vin luni, vreau sa consult volumul acum pentru ca e in timpul orarului, o jumatate de ora e timp suficient pentru mine si chiar am nevoie de informatia respectiva, nu doar ma desfat la sfarsit de saptamana cu Originea Speciilor. Le inmanez cota si titlul si tot ce mai trebuie, deja scoase de pe site. Tac si ma poftesc inauntru. In maxim 10 minute, gasesc ce aveam nevoie si ma car.
Urmeaza Biblioteca Fac. de Sociologie, asta e mai departe, mai fac vreo 20 de minute, ca oricum e soare. Sunt indrumat spre un birou unde nu stiu exact ce se petrece administrativ vorbind, dar doua doamne zac la cafea. Zic, am nevoie sa consult un volum, am tot ce imi trebuie (abonament, cote etc), inteleg ca una dintre dvs e bibliotecara. Se ridica una slabutica si imi zice putin sictirita: programul dureaza pana la si jumatate, nu stiati? Zic, nu, nu stiam, am cautat pe internet, nu sunt specificate orele cand e deschisa, iar la telefon am incercat de vreo 2 ori, dar fara niciun rezultat. Aaa, trebuie intrat pe un anumit site, stie ea sigur ca acolo sunt publicate. N-am folosit internetul bine. Se uita la mine, in cumpana. Zic, doamna, va rog, am nevoie de o informatie, nu dureaza mult. Cu scarba disimulata si probabil inmuiata de faptul ca sunt vlajgan cu oarece prestanta, imi spune, haideti atunci. Dureaza si mai putin pentru ca aparent aici cotele sunt facute praf de o schimbare neopinata de nustiuce, asa ca nu prea avem la ce sa ne uitam decat la rafturile care se ridica cuminti, neatinse, spre tavan. Se intoarce la cafea, aruncandu-mi usor amical, usor inca defensiv: incercati sa veniti totusi in timpul indicat.
Ca alte doua exemple, din domeniul cultural/educational: Am avut recent nevoie sa merg la doua biblioteci specializate. Prima: Geografia. Intru in universitate, ajung la etajul 1, la intrarea in biblioteca de geografie, unde batea evident vantul, trei salariati tineri (maxim de varsta mea), toti numai ochi si urechi la asa minune. Zic, trebuie sa consult un volum, nustiuce. Trebuie sa va faceti abonament si asta nu se mai poate la ora asta, e vorba de o alta doamna, ma anunta toti trei multumiti ca nu le stric vinerea. Zic, am din ala universitar, e bun pentru toate bibliotecile afiliate. Se uita unul la altul, la care ea, dintre cei doi barbatuti: E deja ora 12, la 12:30 inchidem, nu vreti sa veniti luni mai bine?! Zic, deja un pic enervant, nu, nu vreau sa vin luni, vreau sa consult volumul acum pentru ca e in timpul orarului, o jumatate de ora e timp suficient pentru mine si chiar am nevoie de informatia respectiva, nu doar ma desfat la sfarsit de saptamana cu Originea Speciilor. Le inmanez cota si titlul si tot ce mai trebuie, deja scoase de pe site. Tac si ma poftesc inauntru. In maxim 10 minute, gasesc ce aveam nevoie si ma car.
Urmeaza Biblioteca Fac. de Sociologie, asta e mai departe, mai fac vreo 20 de minute, ca oricum e soare. Sunt indrumat spre un birou unde nu stiu exact ce se petrece administrativ vorbind, dar doua doamne zac la cafea. Zic, am nevoie sa consult un volum, am tot ce imi trebuie (abonament, cote etc), inteleg ca una dintre dvs e bibliotecara. Se ridica una slabutica si imi zice putin sictirita: programul dureaza pana la si jumatate, nu stiati? Zic, nu, nu stiam, am cautat pe internet, nu sunt specificate orele cand e deschisa, iar la telefon am incercat de vreo 2 ori, dar fara niciun rezultat. Aaa, trebuie intrat pe un anumit site, stie ea sigur ca acolo sunt publicate. N-am folosit internetul bine. Se uita la mine, in cumpana. Zic, doamna, va rog, am nevoie de o informatie, nu dureaza mult. Cu scarba disimulata si probabil inmuiata de faptul ca sunt vlajgan cu oarece prestanta, imi spune, haideti atunci. Dureaza si mai putin pentru ca aparent aici cotele sunt facute praf de o schimbare neopinata de nustiuce, asa ca nu prea avem la ce sa ne uitam decat la rafturile care se ridica cuminti, neatinse, spre tavan. Se intoarce la cafea, aruncandu-mi usor amical, usor inca defensiv: incercati sa veniti totusi in timpul indicat.
Si tu, in loc sa intri pe sci-hub.se / ligen.is ca orice om normal...