Ce filme am mai vazut
Re: Ce filme am mai vazut
Am vazut Flow. Uau ce animatie! Foarte video gamey cu visuals, mute story, superb!
- joonior_bmf
- Gravity e un film misto
Drama despre maternitate. Si despre copilarie. Si despre viata. Si despre moarte.
Am vazut filmul cu Bob Dylan (A Complete Unknown), a fost foarte fain.
Mononoke: The Phantom in the Rain
Imi e greu sa-mi imaginez cum poti sa intelegi tot ce se intampla dintr-un singur watch, avand in vedere ca se intampla o gramada de chestii si ca cadrele se schimba halucinant de repede.
Mi-a placut atat de mult incat l-am vazut de probabil 7 ori, acum astept sequelul.
The Apprentice - buni spre foarte buni cei doi protagonisti. Lasand la o parte ticurile faciale redate splendid, poate ca Sebastian Stan lasa impresia de insipiditate pe alocuri, dar hei, nu asta e brief-ul personajului?! Desigur, mult show si ostentatie, dar si o lipsa de substanta in care e deseori greu sa `citesti` alte resorturi. FIlmul e cinstit, corect facut, cu un prim sfert de ora foarte interesant si o ultima parte bine pusa in evidenta. Totusi, se simte de multe ori ca un fel de `Wolf of Wall Street` al elevului silitor, dar ceva mai lipsit de har. Iar asta vine din faptul ca Ali Abbasi si-a propus sa nu manipuleze cu nimic privitorul - prezentand cumva doar faptele, care sunt suficient de graitoare incat sa nu aiba nevoie de constructia unor scene si situatii care sa apeleze la afectele spectatorului. E cumva inversul abordarii lui Scorsese si ii iese. Ii iese in ideea in care filmul, desi clar portretizandu-l in mod negativ pe Trump, nu are niciun fel de tuse groase si nu pare facut doar ca sa-l demonizeze. POTUS e mai degraba rezultatul mediului si al tensiunilor din societate decat un ins efectiv malefic. Insa lucrul asta si lipseste filmul de vreun farmec regizoral aparte. N-avem artificii si chiuieli, doar un dineu decent coregrafiat.
Nu stiu ce sa zic de lipsa de artificii, filmul incepe cu Trump ca mic capitalist inocent, care devine corupt apoi de avocatul mare si rau care-l inveta ca poate minti si sa fure, e putin caraghios
"it's a country of man, not laws"
"fuck what people think of you"
"there is no right and wrong"
"truth is a fiction, it's man made"
etc
practic descrie felul in care se comporta trump acum, ce coincidenta
si ii mai si zice toate astea mai putin de 60 de secunde.
"it's a country of man, not laws"
"fuck what people think of you"
"there is no right and wrong"
"truth is a fiction, it's man made"
etc
practic descrie felul in care se comporta trump acum, ce coincidenta

Daca trump era un om normal isi gasea o meserie si-si vedea de viata in liniste, avocatul doar a facilitat ce era deja acolo. Avocat care a trecut de la victima la bully si inapoi la victima. Frate-su lui Trump era candidat bun de om normal, dar l-a stricat familia, banuiesc.
Un film care arata ce trebuie sa faca niste oameni stricati ca sa-si mascheze stricaciunile, basically. Mi-a placut filmul in sine, acum am o parere si mai proasta despre Trump.
Un film care arata ce trebuie sa faca niste oameni stricati ca sa-si mascheze stricaciunile, basically. Mi-a placut filmul in sine, acum am o parere si mai proasta despre Trump.
Eu ma refeream la `artificii` in sensul thread-ului de scene memorabile de pe forum. In sensul de regie exploziva sau cu o amprenta foarte personala. Si spuneam ca, ferindu-se sa manipuleze prea mult spectatorul, constructia filmului a devenit putin cam neutra sau cuminte pentru gustul meu.
Da, nu zic ca n-a fost ok filmul sau ca genul asta de lucruri nu se intampla. Dar m-am simtit manipulat cap-coada, chiar a fost unul din lucrurile care m-a enervat din primele 15 minute "oh god, vor sa ma faca sa-l indragesc sau macar sa-mi fie mila de trump ca mai apoi sa fie mai brutala decaderea lui la mana avocatului asta dubios"