Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
Magicake
Global Belit

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Magicake »

Conflicted on this, pe de o parte toata influenta rusiei trebuie ejectata, dar omul a fost ales democratic. Pe cealalta parte, daca democratia si free speech pot fi folosite impotriva noastra de agenti straini, e nevoie de o schimbare undeva.

Cortina de fier exista deja dar e doar de la noi inspre ei, noi nu influentam rusia si china cu nimic. Trebuie pusa si invers.
rdo
Hammer Haunt

Post by rdo »

Omul n-a fost ales democratic, that's the point

Cand manipulezi si nu te supui nici unei legi electorale, nu poti sa spui ca ai fost ales corect
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

Din ce am inteles atacurile nu ar fi fost doar de forma "pacaleste oamenii" ci s-au bagat si la numararea voturilor, caz in care da nu mai e democratic. Faptul ca Georgescu a fost finantat pe ascuns, tine de el strict si de esecul securitatii din tara noastra, nu de democratie. In 2022 vad ca deja unii vedeau problema:

Image

Nu s-a facut nimic pana acum, deci e un mare fail.

Dar faptul ca avem suficienta populatie asa usor de hipnotizat e trist si de speriat. In conditiile astea, votul a fost democratic, doar ca oamenii-s prosti. Aici trebuie lucrat.

N-au reusit nici sa adune o mana de oameni care sa protesteze pro-Georgescu dupa faza asta, lucru care ma face sa cred ca a fost doar pe moment hipnoza pentru majoritatea oamenilor si in viitor le poate veni mintea la cap. Trebuie avuta mare grija ca daca se intoarce asta in viitor, cine stie ce efect va avea cu retorica gen "au incercat sa ma dea afara, m-am intors" mai ales daca viitorii politicieni nu rezolva sa multumeasca populatia.

Vad ca pleaca si influencerii, bineinteles in vest, nu in Rusia :lol:

Manipulare o face toata lumea, asa functioneaza alegerile. Fiecare candidat incearca sa faca oamenii sa voteze pentru el, bazat pe promisiuni (care pentru patura de oameni pe care Georgescu se concentra nu au fost niciodata indeplinite -> considera ca au fost manipulati).
tnt
Hammer Haunt

Post by tnt »

Unde qi citit ca s-ar fi bagat si la numaratoarea voturilor?
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

Buna intrebare, am incercat sa merg prin history dar nu mai gasesc articolul care zicea asta aseara, toate fac referire doar la propaganda de pe tiktok sau chestii vagi cu "infrastructura pentru alegeri" ( https://www.techradar.com/pro/romania-c ... -000-times ). Dar puteam sa jur ca unul la un moment dat la care am ajuns ori de pe hackernews ori de pe /r/worldnews zicea ca unul din atacuri a vizat si ceva sistem folosit la numararea voturilor.

O fi fost redactat intre timp.
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Image
sebas
Hammer Haunt

Post by sebas »

Magicake wrote: 7 Dec 2024, 15:28 Buna intrebare, am incercat sa merg prin history dar nu mai gasesc articolul care zicea asta asear
E in raportul STS. https://www.digi24.ro/stiri/actualitate ... te-3033361
dump CHA
ola small dickie
Big Daddy

Donald Trump a declarat că Robert F Kennedy Jr, candidatul său pentru funcția de ministru al sănătății, ar putea investiga o presupusă legătură între vaccinuri și autism – în ciuda unui consens în rândul corpului medical care dezminte orice astfel de legătură, scrie The Guardian.

Aia i tati. Cretinii la putere
sleepknot
Zergling

Post by sleepknot »

Eu m-am gandit si cred ca cel mai bun candidat la prezindentiale din parte aliantei ar fi Cabral. Ganditi-va doar la ce cabinet de baieti buni ar avea, si cum ar impaciu pe toata lumea cu zambetul sau; l-ar avea pe Banica ministrul familiei si pe Calinescu sef la papanasi.. Ca presedinte, Cabral ar putea tine si tombola lui la Cotroceni periodic cu cetateni care isi platesc taxele; interviuri in revista AS cu Toni Grecu.. pff, Romania s-ar vindeca..
"Where there are no gods, there are ghosts" - Novalis
ola small dickie
Big Daddy

"Rareş Bogdan a intervenit telefonic joi seară la Realitatea Plus, pentru a critica suspendarea emisiei postului, în schimb a încheiat prin a plânge emoționat fiind de faptul că patronul, Maricel Păcuraru, i-a plătit lui și celorlalți colegi salariile din închisoare, după ce a fost condamnat."

Astia s membrii PNL care au dus populatia la lehamite
ola small dickie
Big Daddy

https://youtu.be/r4YBYLA-oY0?si=psHfjrfDCWKBCfom

Ctp la vorbitorincii cu paraschivescu si celalalt, striblea sau cum il cheama
ola small dickie
Big Daddy

La inceputu interviului: Ctp: in 90 am votat cu iliescu. L as intreba de ce? Fireste ca labarii aia 2 nu l au intrebat. Ctp: cartea mea de capatai si care m a facut sa devin scriitor: moartea si busola
Fular
Barbugiu înrăit

Post by Fular »

Stai să vezi când descoperi că CTP a aplaudat mineriadele.
EpicTroll: Vrei să ştii părerea mea? Oamenii cu păreri ar trebui degrabă împărţiţi la zero.
ola small dickie
Big Daddy

Asta stiam
ola small dickie
Big Daddy

Poland has introduced mandatory firearms training for schoolchildren amid concerns over potential Russian aggression. The new training will see children aged between 14 and 16 years old train with guns for up to an hour a week as the war in Ukraine continues to impact Poland's borders with both Ukraine and Russia
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Se pare ca nu au chiar atat de mare incredere in art.5 din tratatul NATO...
Fular
Barbugiu înrăit

Post by Fular »

cred că ideea din spatele art. 5 e că-ți vin ajutoare, dar până se mobilizează forțele de apărare trebuie să te ții la inamic, nu să te bazezi direct pe alții să te scoată doar ei din rahat.
EpicTroll: Vrei să ştii părerea mea? Oamenii cu păreri ar trebui degrabă împărţiţi la zero.
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Pentru asta se presupune ca ai armata profesionista si tehnica militara cu care poti rezista pana vin, chipurile, fratii mai mari si mai tari si tin spatele si nu e nevoie sa inveti scolarii sa traga cu arma.
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

Cred ca daca sufeream si noi ca polonezii in WW2, intelegeam mai usor atitudinea lor.
Fular
Barbugiu înrăit

Post by Fular »

MC wrote: 30 Dec 2024, 13:26 Pentru asta se presupune ca ai armata profesionista si tehnica militara cu care poti rezista pana vin, chipurile, fratii mai mari si mai tari si tin spatele si nu e nevoie sa inveti scolarii sa traga cu arma.
Au fost niște calcule făcute acum ceva vreme cu privire la o potențială agresiune rusească în țările baltice. O mobilizare a NATO pentru respectiva zonă ar veni după 40 zile. Și polonezii stau mult mai bine ca alte țări la capitolul apărare.
Post Reply

Return to “Cafenea”