Ultimul joc terminat, thread cu note
Re: Ultimul joc terminat, thread cu note
Am renuntat la Dark Side dupa cateva ore de joc. The Legend, incredibil, Armored Princess a fost o incantare, Warriors, bunicel, un fel de expansion... deja Dark Side a fost o bataie de joc. Sunt 5 ani intre primul si Dark Side care nu se vad. Mai sunt si alte jocuri de jucat, decat aceeasi Marie cu alta palarie.
Ca mare saltul. Nu văd cum WotN ți s-ar fi putut părea bunicel și Dark Side o bătaie de joc dacă e aceeași Mărie cu altă pălărie. Dar da, toate sunt expansion-uri, nu există încă vreun anunț pentru un sequel.
Pai s-a dus originalitatea, aerul proaspat, revenirea la origini dupa rahaturile de HOMM 5+. Nu poti sa mulgi la infinit bani cu aceeasi reteta, fara sa schimbi decat texturile nimic. Mi se pare jignitor, ca si consumator. Te omoara competitia daca nu progresezi. In 2009 CA facea Empire:Total War... cate jocuri au facut de atunci? de ce alti pot progresa, si smecherasii de la Katauri nu?
Tot nu înțeleg cum n-ai avut fix aceeași problemă cu WotN, dar în fine. Ideea e că implicarea Katauri s-a încheiat după Crossworlds, toată lumea credea că va urma un sequel însă au fost puși să lucreze la alt joc, iar KB a rămas în dezvoltare doar pentru fani. De-aici numărul mare de expansion-uri, pentru că momentan 1C nu vor să investească într-o continuare. Nu înțeleg comparația cu CA, un studio AAA care dezvoltă jocuri în cu totul alt mediu. KB e o serie de nișă, cu un număr relativ mic de jucători, e irelevantă pentru 1C, distribuitorul, care el în sine e irelevant pe lângă CA. Deci chiar nu se poate pune problema unei competiții.
Sunt însă de acord, sunt prea multe, dar e ori asta ori deloc, eu le joc oricum pentru că nu originalitatea m-a atras, îmi place spiritul old school și caterinca. Dacă o luam strict calitativ, The Legend e un joc mult mai prost decât Armored Princess.
Sunt însă de acord, sunt prea multe, dar e ori asta ori deloc, eu le joc oricum pentru că nu originalitatea m-a atras, îmi place spiritul old school și caterinca. Dacă o luam strict calitativ, The Legend e un joc mult mai prost decât Armored Princess.
1C are 850 angajati, CA are 350 - deci unde e deplasata comparatia?
Habar n-am de ce nu mi s-a luat la WotN, probabil mai uitam prea mult la Vikingii in perioada aia.
Dar la Dark Side la un moment dat m-a pocnit in moalele capului: inca 100+ de ore? nu mersi -> uninstall. Nu ma intelege gresit, Dark Side urmeaza aceeasi reteta, cu un umor interesant, aceleasi mecanici - deci nu vad de ce nu ti-ar place, daca nu vrei sa te joci si altceva... La mine a castigat altcevaul :p
Habar n-am de ce nu mi s-a luat la WotN, probabil mai uitam prea mult la Vikingii in perioada aia.

CA aparțin de SEGA. Un singur Total War vinde mai mult decât întreg catalogul de joace 1C. Asta în condițiile în care KB nu e nici pe departe cel mai vândut titlu al lor. De fapt, are o prioritate atât de mică încât Dark Side, un alt expansion reciclat, a fost lansat prin early access. Asta înseamnă că cei care au lucrat la el n-au primit aproape deloc suport.
Vorbim doar de jocuri aici, 1C mai au și alte departamente, mult mai importante pentru ei. Poate cu ceva baftă pune altcineva mâna pe licență sau Katauri o iau pe calea Kickstarter-ului. N-ar fi rău având în vedere portofoliul lor (Space Rangers, King"s Bounty).
Vorbim doar de jocuri aici, 1C mai au și alte departamente, mult mai importante pentru ei. Poate cu ceva baftă pune altcineva mâna pe licență sau Katauri o iau pe calea Kickstarter-ului. N-ar fi rău având în vedere portofoliul lor (Space Rangers, King"s Bounty).
LA Noire. Am apucat si eu sa ajung la el din backlogul imens pe care-l am. Am fost impresionat sincer de modul in care e facut lip-sync-ul. Cred ca au investit o tona in motion tracking. Then again, it's Rockstar.
Poveste bunicica corect corelata cu anii '40 . Dupa ce treci de cateva cazuri te prinde si vrei sa vezi/sa faci mai mult pana cand jocul iti tranteste in fata un final cretin si de necrezut de-ti vine sa scuipi monitorul. oh, THE FUN!
8/10 din cauza finalului. Pacat. Mai munceau putin si iesea un adevarat master-piece. Then again, it's Rockstar!
Poveste bunicica corect corelata cu anii '40 . Dupa ce treci de cateva cazuri te prinde si vrei sa vezi/sa faci mai mult pana cand jocul iti tranteste in fata un final cretin si de necrezut de-ti vine sa scuipi monitorul. oh, THE FUN!
8/10 din cauza finalului. Pacat. Mai munceau putin si iesea un adevarat master-piece. Then again, it's Rockstar!

Tocmai am terminat primul joc din seria Uncharted, Drake's Fortune.
Pros:
- pe tot parcursul jocului aveam senzatia ca joc Indiana Jones. Locatiile, soundtrack-ul, replicile personajelor, atitudinea personajului principal, toate duc cu gandul la Indiana Jones.
- soundtrack-ul e foarte fain. La fel si efectele sonore. Main Theme-ul e de ala epic.
- actorii/vocile sunt perfect alese. Sunt destule replici amuzante.
- chiar daca au trecut vreo 8 ani de cand s-a lansat jocul original, inca sta foarte bine la capitolul grafica (ce-i drept am jucat varianta remasterizata) si animatii. Fiecare screenshot cu jungla amazoniana si ruinele ar putea fi un wallpaper
- actiunea si puzzle-urile sunt antrenante pana la final
- desi am jucat pe easy, am fost placut surprins sa vad ca AI-ul adversarilor reuseste sa ma flancheze din cand in cand.
- partea de platforming e ok ba
Cons:
- prea putine puzzle-uri din punctul meu de vedere si mult prea multa actiune. Cred ca daca erau mai echilibrate cele doua segmente ar fi fost un joc mai reusit.
- poveste cam simpla, dar merge de o sambata dupa-masa. Totusi la final mi se pare ca aparitia anumitor...personaje si fenomene strica atmosfera. N-o sa divulg. In filmele Indiana Jones am intalnit ceva de genul.
- DE CATE ORI TREBUIE SA TRAGI INTR-UN BANDIT CA SA-L OMORI? Inamicii mor cam greu. Sunt curios daca pe nivele mai crescute de dificultate mor si mai greu.
- unele expresii ale personajelor sunt clisee hollywood-ene auzite in zeci de filme.
- sistemul de cover m-a incurcat de cateva ori cand personajul se lipea de peretele gresit
- QTE-uri, moartea pasiunii
Hype-ul din toti acesti ani m-a facut sa ma astept la mai mult decat am primit, dar nu e un joc rau. E important sa stii in ce te bagi: Un joc liniar cu actiune, platforming si puzzle-uri (in ordinea asta), cu poveste subtirica, dar personaje simpatice. Cu nimic mai prejos decat un Tomb Raider.
Nota: 8.5
Pros:
- pe tot parcursul jocului aveam senzatia ca joc Indiana Jones. Locatiile, soundtrack-ul, replicile personajelor, atitudinea personajului principal, toate duc cu gandul la Indiana Jones.
- soundtrack-ul e foarte fain. La fel si efectele sonore. Main Theme-ul e de ala epic.
- actorii/vocile sunt perfect alese. Sunt destule replici amuzante.
- chiar daca au trecut vreo 8 ani de cand s-a lansat jocul original, inca sta foarte bine la capitolul grafica (ce-i drept am jucat varianta remasterizata) si animatii. Fiecare screenshot cu jungla amazoniana si ruinele ar putea fi un wallpaper
- actiunea si puzzle-urile sunt antrenante pana la final
- desi am jucat pe easy, am fost placut surprins sa vad ca AI-ul adversarilor reuseste sa ma flancheze din cand in cand.
- partea de platforming e ok ba
Cons:
- prea putine puzzle-uri din punctul meu de vedere si mult prea multa actiune. Cred ca daca erau mai echilibrate cele doua segmente ar fi fost un joc mai reusit.
- poveste cam simpla, dar merge de o sambata dupa-masa. Totusi la final mi se pare ca aparitia anumitor...personaje si fenomene strica atmosfera. N-o sa divulg. In filmele Indiana Jones am intalnit ceva de genul.
- DE CATE ORI TREBUIE SA TRAGI INTR-UN BANDIT CA SA-L OMORI? Inamicii mor cam greu. Sunt curios daca pe nivele mai crescute de dificultate mor si mai greu.
- unele expresii ale personajelor sunt clisee hollywood-ene auzite in zeci de filme.
- sistemul de cover m-a incurcat de cateva ori cand personajul se lipea de peretele gresit
- QTE-uri, moartea pasiunii
Hype-ul din toti acesti ani m-a facut sa ma astept la mai mult decat am primit, dar nu e un joc rau. E important sa stii in ce te bagi: Un joc liniar cu actiune, platforming si puzzle-uri (in ordinea asta), cu poveste subtirica, dar personaje simpatice. Cu nimic mai prejos decat un Tomb Raider.
Nota: 8.5
N-am jucat varianta remasterizata si imi aduc aminte ca nu imbatranise prea bine la capitolul grafica. In schimb Uncharted 2 a fost un salt semnificativ la toate capitolele.
Nu mi-a placut un cliseu in poveste ce apare in toata seria: de fiecare data Drake ajunge in momentul in care vrea sa cedeze, dar un personaj secundar ii tine un discurs si-l pune pe picioare.
Oricum, jocurile sint excelente si merita toata atentia.
Nu ti-a scos peri albi secventa cu jet-ski in amonte?
Nu mi-a placut un cliseu in poveste ce apare in toata seria: de fiecare data Drake ajunge in momentul in care vrea sa cedeze, dar un personaj secundar ii tine un discurs si-l pune pe picioare.
Oricum, jocurile sint excelente si merita toata atentia.
Nu ti-a scos peri albi secventa cu jet-ski in amonte?
prima secventa cu jet-ski a trebuit s-o reiau de vreo 4-5 ori pentru ca ma tot grabeam avand impresia ca pot sa fac slalom printre butoaie si impuscaturi. Cea in amonte cred ca am reusit sa o fac din a doua incercare. Deja mergem super incet si impuscam de la distanta orice butoi sau bad-guy.
Sper sa apuc azi sa incep si 2-ul, ca am auzit doar lucruri bune despre el.
Sper sa apuc azi sa incep si 2-ul, ca am auzit doar lucruri bune despre el.
Wolfenstein: The New Order 10/10
Wolfenstein: The Old Blood 9.25/10
Am jucat toti Wolfensteinii, de la 3D. In principiu, credeam ca nu ma mai poate surprinde nimic.
TNO - 10. Povestea mi-a parut incredibila. In sfarsit Blasco nu mai e (doar) un Rambo. E un om, sufera, iubeste samd. Cand aia rai baga un cutit in el, il baga si in tine. Istoria alternativa excelent realizata, biletelele/ziarele/jurnalul pun carne pe realitatea alternativa, NPCurile te fac sa iti pese de ele, unele memorabile (J, Anya, pana si socri parca sunt simpatici, nazistul convertit, Bubi samd.). Incerc sa-mi aduc aminte o poveste similara intr-un FPS dar nu reusesc. Da, si lipsesc zombi. Epilogul dramatic, lasa totusi loc de ceva continuare. POATE o sa-l vedem pe Blasco la casa lui...
TOB - 8. Mai in linia obisnuita a Wolfensteinilor trecuti. Mai concentrat, actiunea mai furibunda, mai putine inter-mezzo-uri. Pana la jumatatea jocului precedent, credeam ca asta e un plus fata de TNO.
Grafica
TNO - 10. Impresionanta, si ca design, si ca realizare tehnica. Avand in vedere ca fiecare nivel e total diferit ca locatie, practic nu exista chestii copy-paste. Multe privelisti grandioase, detailiate, sa tot stai pe un balcon si sa te tot uiti la Londra.
TOB - 9. Parca mai putin lucrata decat TNO. Nitel mai fuserite anumite chestii, perspective mai apropiate samd. Totusi, buna per ansamblu.
AI-ul
TNO/TOB - 10
10 pentru ca avand in vedere seria, faptul ca e corridor shooting, AIul e consistent cu jocul. Nu existe respawn ilogic, bataliile pot lua turnuri diferite la reload, inamicii sunt agresivi, te obliga sa fii bun si precis.
Feeling - 10
Feelingul de oldie but goldie, cu grafica next gen. Partea de stealth interesanta si datatoare de satisfactii, partea de pac-pac frenetica dar nu la modul de COD-trebuie sa trec linia sa se opreasca inamicii din respawn, frenetica la modul rad tot si dupa aia culeg ce am semanat
mai un health, mai o munitie, mai o armura. Armele suna foarte bine, mai ales cele futuriste. Inamici suficienti de variati, bosi bine realizati.
Per total, saltul in serie e similar cu cel de la 3D la Return, atat mi-a parut de mare. Jocuri foarte bune, insa TNO e absolut de neratat.
Wolfenstein: The Old Blood 9.25/10
Am jucat toti Wolfensteinii, de la 3D. In principiu, credeam ca nu ma mai poate surprinde nimic.
TNO - 10. Povestea mi-a parut incredibila. In sfarsit Blasco nu mai e (doar) un Rambo. E un om, sufera, iubeste samd. Cand aia rai baga un cutit in el, il baga si in tine. Istoria alternativa excelent realizata, biletelele/ziarele/jurnalul pun carne pe realitatea alternativa, NPCurile te fac sa iti pese de ele, unele memorabile (J, Anya, pana si socri parca sunt simpatici, nazistul convertit, Bubi samd.). Incerc sa-mi aduc aminte o poveste similara intr-un FPS dar nu reusesc. Da, si lipsesc zombi. Epilogul dramatic, lasa totusi loc de ceva continuare. POATE o sa-l vedem pe Blasco la casa lui...
TOB - 8. Mai in linia obisnuita a Wolfensteinilor trecuti. Mai concentrat, actiunea mai furibunda, mai putine inter-mezzo-uri. Pana la jumatatea jocului precedent, credeam ca asta e un plus fata de TNO.
Grafica
TNO - 10. Impresionanta, si ca design, si ca realizare tehnica. Avand in vedere ca fiecare nivel e total diferit ca locatie, practic nu exista chestii copy-paste. Multe privelisti grandioase, detailiate, sa tot stai pe un balcon si sa te tot uiti la Londra.
TOB - 9. Parca mai putin lucrata decat TNO. Nitel mai fuserite anumite chestii, perspective mai apropiate samd. Totusi, buna per ansamblu.
AI-ul
TNO/TOB - 10
10 pentru ca avand in vedere seria, faptul ca e corridor shooting, AIul e consistent cu jocul. Nu existe respawn ilogic, bataliile pot lua turnuri diferite la reload, inamicii sunt agresivi, te obliga sa fii bun si precis.
Feeling - 10
Feelingul de oldie but goldie, cu grafica next gen. Partea de stealth interesanta si datatoare de satisfactii, partea de pac-pac frenetica dar nu la modul de COD-trebuie sa trec linia sa se opreasca inamicii din respawn, frenetica la modul rad tot si dupa aia culeg ce am semanat

Per total, saltul in serie e similar cu cel de la 3D la Return, atat mi-a parut de mare. Jocuri foarte bune, insa TNO e absolut de neratat.
Le am de ceva vreme pe steam, dar m-am tot luat cu altele si le-am amanat.
Si eu am jucat tot in materie de Wolf si zau ca mi-ai facut o pofta nebuna.
Sa vad cum reusesc sa fac putin loc intre Fallout 4 si WoW pentru un pac-pac de calitate
Si eu am jucat tot in materie de Wolf si zau ca mi-ai facut o pofta nebuna.

Sa vad cum reusesc sa fac putin loc intre Fallout 4 si WoW pentru un pac-pac de calitate

TNO are si o coloana sonora remarcabila, atat in hub, unde predomina niste tonuri mai vesele, mai rebele (aka Hendrix fumand), cat si in misiuni, unde sunt tonurile "grele", naziste. Iar melodia de final? te face sa citesti toata echipa, pana dai si de un romanas, Vulcanescu, la 3D animation.
https://www.youtube.com/watch?v=btslAdefZmI
Blasco recitand The New Colossus uitandu-se dupa iubitica lui:
...Here at our sea-washed, sunset gates shall stand
A mighty woman with a torch, whose flame
Is the imprisoned lightning, and her name
Mother of Exiles...
https://en.wikipedia.org/wiki/The_New_Colossus
Genial. Finalul e pure awesomeness, un roller-coaster emotional.
https://www.youtube.com/watch?v=btslAdefZmI
Blasco recitand The New Colossus uitandu-se dupa iubitica lui:
...Here at our sea-washed, sunset gates shall stand
A mighty woman with a torch, whose flame
Is the imprisoned lightning, and her name
Mother of Exiles...
https://en.wikipedia.org/wiki/The_New_Colossus
Genial. Finalul e pure awesomeness, un roller-coaster emotional.
Mirror's Edge: 8/10.
Nu stiu daca au mai fost titluri asemanatoare, dar pentru mine a fost primul simulator de parkour pe care l-am jucat si mi-a placut, astfel incat sa ma faca sa-l termin. Mai jos niste pareri subiective:
+ gameplay bine realizat, odata ce l-ai invatat
+ grafica buna pentru un joc de parkour
+ melodia din meniu si sunetul ambiental se potrivesc bine pe gameplay
+ story decent
- mi-a luat ceva mai mult pana am invatat gameplay-ul
- cam liniar in sensul ca nu s-au oferit si rute alternative pe care sa fugi.
Remember me: 7/10.
+ grafica decenta, sunetul de asemenea
+ dezvoltare stil de combat pe parcursul nivelelor si un meniu de abilitati speciale
- AI enervant in unele situatii
- cam slab la capitolul story
- camera aiurea plasata in unele scene de combat, astfel incat nu vedeam ce fac din anumite unghiuri
- bug-uri la folosirea anumitor device-uri pentru deschiderea usilor.
Outlast: 9/10
+ grafica si sunet specific subiectului
+ atmosfera realista
+ modul supravietuire la 100%
- au fost momente in care as fi vrut sa am o ranga sau un ciomag ceva, dar din nefericire jocul nu pune la dispozitie nimic, asa ca a trebuit sa ma multumesc doar sa ma ascund pe sub paturi sau in alte colturi obscure
- nu prea m-a strabatut elementul horror, pentru mine a fost doar ca o evadare dintr-un azil de psihopati.
Nu stiu daca au mai fost titluri asemanatoare, dar pentru mine a fost primul simulator de parkour pe care l-am jucat si mi-a placut, astfel incat sa ma faca sa-l termin. Mai jos niste pareri subiective:
+ gameplay bine realizat, odata ce l-ai invatat
+ grafica buna pentru un joc de parkour
+ melodia din meniu si sunetul ambiental se potrivesc bine pe gameplay
+ story decent
- mi-a luat ceva mai mult pana am invatat gameplay-ul
- cam liniar in sensul ca nu s-au oferit si rute alternative pe care sa fugi.
Remember me: 7/10.
+ grafica decenta, sunetul de asemenea
+ dezvoltare stil de combat pe parcursul nivelelor si un meniu de abilitati speciale
- AI enervant in unele situatii
- cam slab la capitolul story
- camera aiurea plasata in unele scene de combat, astfel incat nu vedeam ce fac din anumite unghiuri
- bug-uri la folosirea anumitor device-uri pentru deschiderea usilor.
Outlast: 9/10
+ grafica si sunet specific subiectului
+ atmosfera realista
+ modul supravietuire la 100%
- au fost momente in care as fi vrut sa am o ranga sau un ciomag ceva, dar din nefericire jocul nu pune la dispozitie nimic, asa ca a trebuit sa ma multumesc doar sa ma ascund pe sub paturi sau in alte colturi obscure
- nu prea m-a strabatut elementul horror, pentru mine a fost doar ca o evadare dintr-un azil de psihopati.
EERMMM...pentru tine asta face parte din cotidian? E normal nu? eh, fuck that,,hai sa iesim din acest azil de PSIHOPATI ca sa culegem papadii si sa bem lapticul Zuzu? Wtf,man? Is there something wrong with your head?stef wrote:Mirror's Edge: 8/10.
.....

Nici pe mine nu m-a speriat prea tare Outlast, cu exceptia catorva momente. Dintr-un motiv sau altul, mi-e greu sa fiu foarte afectat cand horror-ul consta in fiinte umane psihopate care vor sa omoare protagonistul. In azil intalnesti si detinuti pasnici care arata precum o parte din cei care te urmaresc, ceea ce diminueaza si mai mult sentimentul de spaima pentru mine. Nu fugi de cine stie ce entitate necunoscuta. They're just crazy people, some worse than others. M-am speriat mai rau jucand FEAR, prefer oricand elementele supranaturale carora nu le cunosti limitele decat niste psihopati de care te poti ascunde in dulapuri.
Nu a fost chiar normal, am trait si eu un pic experienta groazei, de exemplu momentul care mi-a dat o stare chiar nasoala a fost scena cand doctorul nebun l-a legat de scaun pe nefericitul protagonist ca sa-i arate arsenalul de iatagane pe care le colectioneaza, scena asemanatoare intilnita si in filmul Hostel, daca l-ati vazut. Oricum, jocul este bine realizat ca atmosfera si gameplay, chiar il recomand daca vreti sa traiti niste senzatii intenseCimitri wrote:EERMMM...pentru tine asta face parte din cotidian? E normal nu? eh, fuck that,,hai sa iesim din acest azil de PSIHOPATI ca sa culegem papadii si sa bem lapticul Zuzu? Wtf,man? Is there something wrong with your head?stef wrote:Mirror's Edge: 8/10.
.....
- nu prea m-a strabatut elementul horror, pentru mine a fost doar ca o evadare dintr-un azil de psihopati.![]()

Wasteland 2: Director's Cut
8.5/10
Stiu ca unii au fost dezamagiti cu anumite aspecte ale jocului dar mie chiar mi-a placut, mai ales umorul gasit la tot pasul in joc.
8.5/10
Stiu ca unii au fost dezamagiti cu anumite aspecte ale jocului dar mie chiar mi-a placut, mai ales umorul gasit la tot pasul in joc.
Metal Gear Rising Revengeance
Tihs game is awesome. Puteti sa radeti de mine daca vreti dar eu m-am distrat extraordinar cu el. Gameplay-ul e fun, bosii sunt foarte faini, povestea e extraordinar de cheesy si over the top si muzica e rock de ala pentru adolescenti dar care se potriveste extraordinar de bine cu actiunea. De fapt tot jocul e ceva dupa care s-ar uda unul de 15-16 ani. 9/10 mi-a placut mult mai mult decat MGSV si mi s-a parut mult mai in spiritul seriei decat el.
Tihs game is awesome. Puteti sa radeti de mine daca vreti dar eu m-am distrat extraordinar cu el. Gameplay-ul e fun, bosii sunt foarte faini, povestea e extraordinar de cheesy si over the top si muzica e rock de ala pentru adolescenti dar care se potriveste extraordinar de bine cu actiunea. De fapt tot jocul e ceva dupa care s-ar uda unul de 15-16 ani. 9/10 mi-a placut mult mai mult decat MGSV si mi s-a parut mult mai in spiritul seriei decat el.
Asta ma joc si eu acum, numai ca sunt deabia la inceput. Seamana cu Devil May Cry la gameplay, dar mult mai amplificat in stilul de combat.