Branza topita Hochland e pretty standard, nu am incercat Delaco topita. Imi place foarte mult aia din lidl, cu vaca pe ea. Milbona cred, cea cu 3 (4?) etaje. Cea mai fara gust e aia frantuzeasca, La vache qui rit, gtfo with that.Cimitri wrote:Mie imi place branza topita de la ei. Mi se pare mai buna ca cea de la Hochland. Then again, mie nu prea imi mai plac produsele Hochland..
Mancare
Re: Mancare
- DarthZombie
- Dremora Lord
- Posts: 4183
- Joined: 2 Mar 2014, 15:25
Re: Mancare
Si nu doar atat, la vache qui rit are jumatate din continutul Milbona la pret dublu-triplu. Ce-i drept n-am mai mancat de la vaca zambareata de peste 15 ani, dar la diferenta asta de pret iau vaca aia depresiva toata ziua.
- ola small dickie
- Big Daddy
- Posts: 14580
- Joined: 2 Mar 2014, 19:57
- Location: Malta
Re: Mancare
N am mai cumparat branza topita de ani de zile. Mi se pare prea artificiala. Mananc doar telemea proaspata de vaca, capra, oaie etc si cascaval. Dar cand eram ciutan si mancam ce cumparau ai mei duduiam cu senvisurile cu branza topita hochland. Si acum vad triunghiurile alea. Cu smantana, sunca, ciuperci si parca mai era cu verdeata. Si crema aia almette era gustoasa
Re: Mancare
Almette e super, la fel si Philadelphia. 2 favorite.
Uram hochland cu sunca, era groaznic cu bucatile alea de sunca in ea. Aia cu ciuperci era ok.
Uram hochland cu sunca, era groaznic cu bucatile alea de sunca in ea. Aia cu ciuperci era ok.
- Ferrrrrrrrrdinand
- al IX-lea
- Posts: 3303
- Joined: 18 Sep 2016, 22:09
Re: Mancare
Hai c-am luat si eu branza topita milbona si iaurt din acela grecesc cu fructe tot milbona. Sper sa fie bune
Ca sa extindem discutia, voi ce pate mancati? Tulip e bun. Am tinut o data post si-am mancat mult pate vegetal de atunci imi place foarte mult dar tipa mereu maica-mea la mine cand cumpar
Ca sa extindem discutia, voi ce pate mancati? Tulip e bun. Am tinut o data post si-am mancat mult pate vegetal de atunci imi place foarte mult dar tipa mereu maica-mea la mine cand cumpar
Re: Mancare
Imi place cam orice pate de ficat de porc, nu am observat diferenta majora intre branduri, mai putin diferenta intre pate normal si pate martinel de la reinart. Am multi fani pate martinel in familie, mie mi se pare ca nu are gust de pate deloc.
Imi place pateul de porc facut in casa, dupa taiere
Imi place pateul de porc facut in casa, dupa taiere
Re: Mancare
mie imi plac cele de la Scandia.
Re: Mancare
Mascarpone de la Delaco e ok-ish, rezulta o crema destul de solida fara sa para poroasa in tiramisu. Gustul e printre cele mai neutre pe care le-am gasit vreodata, deci pentru o reteta custom gen crema mascarpone + sirop de ceva, s-ar potrivi bine.
Overall tot mascarpone de la lidl e cel mai bun la toate, dar si Delaco as mai folosi daca as mai avea nevoie. Cu conditia sa pun o lingura de zahar in plus.
Overall tot mascarpone de la lidl e cel mai bun la toate, dar si Delaco as mai folosi daca as mai avea nevoie. Cu conditia sa pun o lingura de zahar in plus.
Re: Mancare
A postat cineva (@sebas cred, era o discutie mai lunga si nu mai gasesc thread-ul) de aici blog-ul lui Adi Hadean: https://www.adihadean.ro/retete/
Thanks a lot, deja am adunat 35 de bookmark-uri si nu-s nici pe la jumate cu retetele In special dulciurile sunt perfectie.
Thanks a lot, deja am adunat 35 de bookmark-uri si nu-s nici pe la jumate cu retetele In special dulciurile sunt perfectie.
- DarthZombie
- Dremora Lord
- Posts: 4183
- Joined: 2 Mar 2014, 15:25
Re: Mancare
Cu riscul de a suna precum un tataie, dar cartea de bucata a Sandei Marin are o tona de retete si din experienta mea sunt teribil de gustoase.
Re: Mancare
Am incercat ciorba asta: https://www.adihadean.ro/2016/12/ciorba ... e-si-orez/
Dar in loc de sare & piper am pus 3 cuburi de knorr pui si putin piper macinat la 2l de apa (toate celelalte ingrediente taiate in jumatate - mai putin bulion si bors din care am pus cate putin pana a iesit cu gust ok). Am mancat 3 portii, great stuff.
Dar in loc de sare & piper am pus 3 cuburi de knorr pui si putin piper macinat la 2l de apa (toate celelalte ingrediente taiate in jumatate - mai putin bulion si bors din care am pus cate putin pana a iesit cu gust ok). Am mancat 3 portii, great stuff.
Re: Mancare
Am verificat-o, imi place sectiunea cu meniurile sugerate de la final, nice touch, dar la prima reteta de tort pe care am zis s-o incerc, bam: "3 batoane ciocolata". WTF e 3 batoane ciocolata. Bine ca-mi dai toate ingredientele ever in grame si freaking decilitri si apoi de nicaieri randomly "3 batoane ciocolata".DarthZombie wrote:Cu riscul de a suna precum un tataie, dar cartea de bucata a Sandei Marin are o tona de retete si din experienta mea sunt teribil de gustoase.
Re: Mancare
Am incercat sa fac un tort Sacher dupa reteta asta: https://savoriurbane.com/tort-sacher-reteta-originala/
Am copt blatul prea mult deci nu a mai iesit nimic similar cu Sacher. Dar cu putin experiment cu sucul de portocale si dulceata de caise am reusit sa-l transform intr-un tort generic de ciocolata cu portocale si caise destul de bun. Go me, nu a trebuit sa arunc la gunoi nimic
Cred ca pentru glazura e ideala o ciocolata neagra cu cacao peste 80%, am folosit de-aia de la lidl de gatit (52%) si nu a fost suficient de neagra.
Am copt blatul prea mult deci nu a mai iesit nimic similar cu Sacher. Dar cu putin experiment cu sucul de portocale si dulceata de caise am reusit sa-l transform intr-un tort generic de ciocolata cu portocale si caise destul de bun. Go me, nu a trebuit sa arunc la gunoi nimic
Cred ca pentru glazura e ideala o ciocolata neagra cu cacao peste 80%, am folosit de-aia de la lidl de gatit (52%) si nu a fost suficient de neagra.
- DarthZombie
- Dremora Lord
- Posts: 4183
- Joined: 2 Mar 2014, 15:25
Re: Mancare
Poti incerca sa faci un tort Forêt Noire/Black Forest/nu-ma-incumet-sa-scriu-numele-nemtesc, din ce am vazut nu e o reteta foarte complicata si e destul de gustoasa.
Re: Mancare
I'll give it a shot. E si pe site-ul lui Akis ceea ce inseamna ca iese super bun super usor garantat
https://akispetretzikis.com/categories/ ... a758a1bd99
https://akispetretzikis.com/categories/ ... a758a1bd99
Re: Mancare
Am facut pulled pork... in stil romanesc. Adica servit ca orice friptura de porc, cu piure si castraveti murati
Dupa ce a fost scoasa din tigaie:
Dupa ce a fost scoasa din cuptor:
F f bun. O sa fie greu sa incerc si alte moduri de preparare a fripturii, asta e prea bun Carnea a fost foarte grasa initial, dar dupa gatire nu a ramas nici urma, toata s-a topit.
Spoiler for reteta adaptata de mine:
1 lingurita ienibahar praf/macinat
1 cub de knorr pui/legume/vita
1 lingura sare
1 lingurita rasa piper
1 lingura boia (eu am pus jumate lingura boia simpla, jumate boia picanta)
1 lingura zahar brun (doua pliculete de 5 grame fiecare)
Reteta originala zicea si de o lingurita de fulgi de ardei iute, eu nu am pus pentru ca nu am avut; in schimb am inlocuit lingura de boia originala cu jumate dulce, jumate picanta. Nu a iesit mai deloc picant la final, deci cred ca pentru alte gusturi ar mai fi mers inca o lingura de boia picanta, sau mai mult.
Se amesteca toate de mana sau intr-un blender/mojar (cel mai bine, mai ales ca e cubul knorr care e destul de moale).
Bucata de porc se cresteaza cu cutitul si apoi se maseaza bine cu mustar. La final se acopera bine cu amestecul de condimente de mai sus. Atat mustarul cat si condimentele trebuie sa intre prin crapaturile facute cu cutitul.
Se incinge o tigaie cu putin ulei, si se rumeneste carnea pe fiecare parte cate 1-2 minute.
La final se ia o tigaie adanca pentru cuptor, si se aseaza pe fund ceapa rondele. Carnea se pune pe patul de ceapa si in jurul ei se toarna 0.5l de bere neagra (eu am folosit Silva, care e si preferata mea in materie de dark beer ). Se da la cuptor la 140 grade, timp de 4 ore.
1 cub de knorr pui/legume/vita
1 lingura sare
1 lingurita rasa piper
1 lingura boia (eu am pus jumate lingura boia simpla, jumate boia picanta)
1 lingura zahar brun (doua pliculete de 5 grame fiecare)
Reteta originala zicea si de o lingurita de fulgi de ardei iute, eu nu am pus pentru ca nu am avut; in schimb am inlocuit lingura de boia originala cu jumate dulce, jumate picanta. Nu a iesit mai deloc picant la final, deci cred ca pentru alte gusturi ar mai fi mers inca o lingura de boia picanta, sau mai mult.
Se amesteca toate de mana sau intr-un blender/mojar (cel mai bine, mai ales ca e cubul knorr care e destul de moale).
Bucata de porc se cresteaza cu cutitul si apoi se maseaza bine cu mustar. La final se acopera bine cu amestecul de condimente de mai sus. Atat mustarul cat si condimentele trebuie sa intre prin crapaturile facute cu cutitul.
Se incinge o tigaie cu putin ulei, si se rumeneste carnea pe fiecare parte cate 1-2 minute.
La final se ia o tigaie adanca pentru cuptor, si se aseaza pe fund ceapa rondele. Carnea se pune pe patul de ceapa si in jurul ei se toarna 0.5l de bere neagra (eu am folosit Silva, care e si preferata mea in materie de dark beer ). Se da la cuptor la 140 grade, timp de 4 ore.
Dupa ce a fost scoasa din tigaie:
Dupa ce a fost scoasa din cuptor:
F f bun. O sa fie greu sa incerc si alte moduri de preparare a fripturii, asta e prea bun Carnea a fost foarte grasa initial, dar dupa gatire nu a ramas nici urma, toata s-a topit.
Re: Mancare
Nu prea sunt pretentios la branzeturi, de regula mananc mai mult telemea de oaie, dar sa nu fie prea sarata. In rest pot consuma aproape orice tip: incepand de la cea vanduta din galantarul din piata etc. si pana la cele vidate in pachete de cate 200-400g din market-urile de pe langa bloc.
In ce priveste pateul de porc/pasare, nu prea consum, dar mai bag si eu din cand in cand cate unul. Conservele cu pateu fac parte din categoria mezeluri?
In ce priveste pateul de porc/pasare, nu prea consum, dar mai bag si eu din cand in cand cate unul. Conservele cu pateu fac parte din categoria mezeluri?
Re: Mancare
Nu, mai degraba fac parte din categoria console de jocuri video impreuna cu alte conserve.
- Ferrrrrrrrrdinand
- al IX-lea
- Posts: 3303
- Joined: 18 Sep 2016, 22:09
Re: Mancare
BTW cineva spunea de martinel, like CAT DE BUN POATE SA FIE CA SA COSTE ATAT? WTF? Costa 6 lei, la 4 lei iei un scandia sibiu cel putin dublu cat el
Who is online
Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 0 guests