Configurare Sisteme Noi

Rezolvarea problemelor tehnice, ultimele știri din domeniu și cele mai interesante site-uri.
MC
Dremora Lord

Re: Configurare Sisteme Noi

Post by MC »

TG wrote: @MC
Țin să precizez subtil pentru că încă te văd aici. După argumentul epic cu ”am fost la prieteni și mergea” nu reușesc să înțeleg ce mai cauți la secțiunea asta și de ce dai sfaturi la oameni, atâta tot.
Daca asta e singura problema atunci cheers mate! ;)
Tin minte ca incercam sa iti evidentiez faptul ca EU in utilizarea reala nu am vazut diferentele de care imi povesteai.
Ce a spus Doc. De la un anumit nr de fps in sus arunci bani pe geam.
Ok pot sa accept ca pe un intel nu ai 76 de fps ca ai 84 sau 152 ca sa fie dublu. Daca pentru asta merita sa dai dublu la pret, felicitari esti clientul perfect.
In plus aici vorbim de caz concret. Omu are monitor capabil de 1080p nu 4K.
Un alt aspect e ca jocurile actuale sunt mai mult dependente de GPU si prea putin de CPU. Iar daca vorbim de jocurile viitoare atunci AMD castiga teren pentru ca vor utiliza tot mai eficient multicore.
sekaba
Pig Cop

Post by sekaba »

Spune-mi si mie numerele de la loto pt duminica pentru ca e CLAR ca poti vedea in viitor.
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Râzi de mori, MC continuă să vorbească, probabil crede că dacă zice o tâmpenie de mai multe ori devine ceva ok, nu știu. Iar Doc și-o fi dat seama că vorbește deamboulea așa că acum mă ia el cu FPS-uri și îmi vorbește de grafice deși cu două minute în urmă habar nu avea la ce se uita când își formula un argument.

Doc, încerc să-ți explic că nu vorbești cu un alt om de marketing, deci argumentele astea din noroiul gândirii tale, care nu sunt bazate pe cum funcționează în realitate lucrurile pentru că nu cunoști asta, nu țin. Se vede asta după cum ai înțeles ce ți-am explicat despre 4k. Cred că ți-am mai zis eu într-o discuție, vezi că forumul e împărțit pe secțiuni, când ieși din cafenea, e posibil să te împiedici și să ajungi pe unde nu ți-e locul.

”Ok pot sa accept ca pe un intel nu ai 76 de fps ca ai 84 sau 152 ca sa fie dublu. Daca pentru asta merita sa dai dublu la pret, felicitari esti clientul perfect."

Asta a înțeles el. :lol:

Sfaturile pe thread-ul ăsta ar trebui în primul rând să vină de la oameni care au legătură cu subiectul. Ori în această idee, ce postează MC și Doc e la nivelul unui mail primit de la un prinț de prin Nigeria. Dacă le aduni toate posturile, singura chestie de luat în seamă e că te poți juca fluent cu un PC de 2500 de lei. Așa e, doar că trebuie să faci sacrificii în FullHD. De aia și ziceam inițial că 960-ul e o placă overpriced pentru ce îți oferă. 970-ul e best buy din seria asta.
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."
Cata
Zergling

Post by Cata »

Cu un 970 nu vad de ce-ar schimba placa cel putin 1 an de-aici inainte.
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Pentru McWill, un raspuns pertinent de pe
http://www.tomshardware.co.uk/answers/i ... ssore.html

"As for nextgen, it is difficult to speculate. Next gen games may/may not be optimised for multicore cpu's such as the FX so they can get more performance. Games like Watch Dogs and BF4 are highly multithreaded but that does not necessarily speak true of all games. However, take a look at this: http://www.corsair.com/blog/ps4-xbone-pcgaming/

The i5 has 4 beefy cores and the FX has 8 slightly weaker cores (please no-one start the physical/not argument). In single threaded games the i5 therefore has the advantage as they use less cores. In multithreaded games the FX catches up and in some instances performs better. In other multi-threaded apps such as those used for video editing or 3d modeling the FX is ahead. The i7's ivy/haswell would be ahead or on par with that however, but for much more cost.

Due to the extra cores available the FX has the ability to record/stream with less FPS loss (here are some links you should check out: https://www.youtube.com/watch?v=eu8Sekdb-IE & https://www.youtube.com/watch?v=4et7kDGSRfc

Anyway, as I said it's pointless and relatively difficult to speculate about what the future will hold. Get what you need for right now and then upgrade in future when you need more power, or overclock! :) Both CPU's will perform very well and games are more dependent on having a good GPU anyway.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Both the i5/i7s and the FX piledriver AMD line will be vary capable for a few years to come. If you want to wait for intel 8 cores you may be waiting until late next year or the year after that. Remember, it's more dependent on your graphics card anyway.

Here's a comparison draft between intel/FX:

The difference between AMD and intel for gaming.
Firstly, you need to decide what your priorities are, and what you will use the PC for.
Things such as: light gaming, heavy gaming, basic work (e.g. MS Office), heavy work (e.g. video editing, 3d modeling).
For the most part in current games the biggest difference will be made by the selection of the GPU. Get a great GPU + worse CPU rather than worse GPU + great CPU.

The AMD FX CPU's have many cores, which are weaker.
intel i5's have less cores, which are stronger.

The intel's consequently have better performance per core. In older games, the intels perform much better as those games are optimised for good performance with only a few cores (single-threading).
In newer games, the AMD FX's really shine due to the introduction of games using more cores (multi-threading).

The difference comes in depending on what you want to use the PC for. If you're on a tight budget, save some money and go with the AMD and spend the extra money on a better GPU that will give you better performance than any CPU could.

i5: Good for older games (single-threaded), Good for newer games (multi-threaded), Good for general work, great all-round CPU and probably the best around for current games (may change in future).
AMD: Slightly worse for older games (single-threaded), Great for newer games (multi-threaded e.g. BF4, Crysis 3), Good for light/heavy work, extra cores are great for 3d modeling and video editing or rendering, great CPU whilst costing much less than the intel. Even though it's worse in older games it will run them perfectly well and smoothly.

Regardless, both will perform well.
For an i5, I would recommend an i5 3570k or a 4670k. Why? They are king for gaming performance at the moment and since they are the k version they are unlocked and can be overclocked in future for a performance boost.

For an AMD, I would recommend a FX 6300/8320/8350 [Do NOT go with a bulldozer CPU, only piledriver. List here: http://en.wikipedia.org/wiki/Piledriver ... hitecture) <-- That should all be one link, not sure why it splits.]. Why? Great multi-threaded performance for newer games and heavy work, are just fine in older games (not overkill, can deliver smooth frame rates maxed with a good GPU), and are great for productivity with a tame pricetag.

In conclusion, budget gaming/work: AMD. Not on a budget gaming/work: i5. The i5 currently delivers better performance but don't get the impression that the AMD is lagging behind. They are great for gaming and work with a really great pricetag, just not currently up there with intel. In newer games though such as BF4 the AMD's have caught up in performance and in some cases deliver better performance than the intel's for much less money. You will get great, smooth FPS with either.
Either solution will game just fine with a nice GPU, focus mainly on that."
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Încă una și mă duc, tot direct adrestă lui McWill, ca să sărim peste prinții nigerieni.

Data răspunsului pertinent (complet de acord, e un răspuns bun) de mai sus: 2013, omul nu poate vedea în viitor, așa că deși a dat un răspuns ok pentru data aceea, între timp am aflat că nu e așa. Jocurile multi-core de care vorbea omul erau printre altele The Witcher 3. E nevoie să mă citez singur? Ok:

”Witcher 3 a demonstrat că deși se specula un avantaj pentru 8 core-urile AMD odată cu apariția jocurilor multi-core, rezultatul real a fost cu totul altul, din cauza unei performanțe per core mult sub Intel.”

Între timp, azi, 2016, un i5 e 1000 de lei, un 8370 e... 1000 de lei. :)

http://www.techspot.com/review/1006-the ... page5.html

Benchmark procesoare pentru WItcher 3, exemplu relevant pentru că folosește arhitectura multi-core care ar trebui să avantajeze AMD-uri, așa se specula. rezultate practice, un i3 de 500 de lei cu 2 core-uri scoate cu 5 fps-uri mai puțin ca un 8350, procesor cu like 10% sub 8370 care costa în jur de 900 de lei. Motivu? Avantajul single core nu e puțin mai bun, e mult mai bun, din această cauza seria FX, cu singura excepție fiind FX6300-le care își justifică prețul, are procesoare de căcat pentru gaming.

Arguments and words and shit.
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

TG e de neoprit dis-de-dimineata. :lol: Ce-a dat de pamant cu Doc si MC. I think it moved, Jerry.
I'm livin' in a love shadow
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Oricum la banii pe care vrea sa ii dea pe PC nu se pune problema de AMD.
AMD e pentru budget PC's.

Discutia cred ca a fost utila pentru McWill pentru ca acum are toate datele si poate sa se hotarasca daca ramane la pricetag-ul stabilit sau reduce la jumatate si isi ia altceva de restul banilor.

Daca vrei chiar sa bagi 5000-6000 de lei intr-un PC go for best i5, GTX970, 8/16 Gb Ram. Simple. La banii aia nu e greu sa faci un PC bun lol. Greu e cand vrei ceva sub 1500 de lei sau maxim cat o consola.

LE: Ca de obicei Chest de neoprit si in aceasta dimineata de la shitposts ;)
Cata
Zergling

Post by Cata »

Eu unu n-as mai merge pe 8GB ram, mi se pare deja minimul pe care sa-l ai azi. Anul viitor sau in 2 ani va fi probabil 16.

http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/1526438/

Ai aici ceva orientativ facut destul de rapid. Pentru carcasa eu unul as merge pe ceva de la Antec, dar aici depinde si de preferinte.
Poti renunta eventual la SSD sau sa iti pui unul de 250GB, dar e foarte util, plus ca seria 850 Pro are garantia de 10 ani, deci ar trebui sa fii ok pentru ceva timp.

LE: Observ ca PC garage are ceva reducere de 2% pentru membrii Computer Games, in caz ca vrei sa cumperi de la ei.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

MC wrote: LE: Ca de obicei Chest de neoprit si in aceasta dimineata de la shitposts ;)
Singurul care face shitposting pe aceasta sectiune esti tu, cu linkurile tale de acum 3 ani. :lol:
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

:Lol, ce drama-queen e TG, puiul de superman care face diferenta intre 179 si 180 FPS :lol:

"Eu sunt singurul care ma pricep, Intel pana la moarte dar ma gandesc sa trec pe AMD, baaa, nigerienilor, jucati-va la scara voastra, aici e azilul meu, (procesoarele sunt multi-core de 10 ani+AMD supravietuieste prin solutii multicore) => ia-ti Intel multicore samd.

Da ma, esti genial, esti singurul care te pricepi, la cati cacati sunt in posturile tale e clar cam ce "arhitectura" ai. De unde frustrarile astea?

Nu, de fapt nu ma intereseaza, iti dai seama. Ma amuza doar. :P Pusici!
MC
Dremora Lord

Post by MC »

chestr0ny wrote:
MC wrote: LE: Ca de obicei Chest de neoprit si in aceasta dimineata de la shitposts ;)
Singurul care face shitposting pe aceasta sectiune esti tu, cu linkurile tale de acum 3 ani. :lol:
Ce scrie acolo se aplica bine mersi si acum. In plus daca nu puneam si link-ul si postam direct citatul cum iti mai dadeai seama ca e vechi de 3 ani. Din continutul citatului? :lol:
In principiu vorbim tot despre i5/i7 (sigur cu 1/2 generati update, dar nimic radical) vs FX 6300;8350;8370.

Dar bineinteles ca nu te-ai sinchisit sa citesti.
In plus acolo se vorbeste si la modul general in sensul ca iti poti face o idee care sunt punctele slabe/forte ale modelelor de procesor intel/amd.

Dar tu ca de obicei esti pe langa si torni offtopic/flamebait, adica ceea ce eu as numi shitposting.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Eu doar imi exprimam aprecierea pentru posturile lui TG. Daca asta e shitposting, so be it.
zme-ul

Post by zme-ul »

MC wrote:Ce a spus Doc. De la un anumit nr de fps in sus arunci bani pe geam.
Ok pot sa accept ca pe un intel nu ai 76 de fps ca ai 84 sau 152 ca sa fie dublu. Daca pentru asta merita sa dai dublu la pret, felicitari esti clientul perfect.
eu nu prea inteleg chestia asa ca FPSurile peste o limita sunt in plus
da fratie, iti iei sistem care-ti duce jocurile actuale in 60FPS si ce faci 6luni, 1an mai tarziu cand n-o sa mai poata? mai spargi 1-2000 RONi?!
si cu compnentele vechi ce faci? le arunci pe geam? faci reclama la olx?!

daca tot investesti intr-un PC, atunci fa-l cat de cat sanatos si in limita bunului simt, nu se stie cum vor evolua EURO / USDul
am sistem asamblat de ~7ani de zile, sngura chestie schimbata in el afost placa video pentru ca a dat chix, ah .. si unul din HDDuri - si inca nu ma grabesc sa fac un upgrade major, mai astept sa vad ce si cum cu generatia noua de CPUuri
sekaba
Pig Cop

Post by sekaba »

Asta pentru ca ai avut procesor avantajat de multicores ;)
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

TG wrote:Sfaturile pe thread-ul ăsta ar trebui în primul rând să vină de la oameni care au legătură cu subiectul.
Scuze, cu ce te ocupi? proiectezi procesoare pentru Intel/AMD? In cazul asta, clar, ai dreptate, te pricepi.
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

Doc wrote:TU realizezi, cand te uiti la graficele alea, ca pentru ochiul OMENESC, diferenta intre 70 si 90 FPS nu prea exista?
Fix asta e motivul pentru care eu cred ca nu merita sa iei un calculator de 6000 de lei. Dar daca tot dai atatia bani, te astepti ca calculatorul ala sa tina si jocurile unde diferenta de FPS nu va mai fi de la 70 la 90, ci gen de la 20 la 30.
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

Ce mi-am luat recent dupa mult research, preturile sunt de la mediadot de acum cateva saptamani:

CoolerMaster Hyper 212 EVO - 170,85 RON
Toshiba 2TB SATA3 7200rpm 64MB - 359,00 RON
Seasonic M12II-620 Bronze EVO Edition - 442,56 RON
ASUS Z170-A, Socket LGA1151, Chipset Intel Z170, ATX - 707,09 RON
Intel Core i5-6600K, LGA1151 - 1.269,00 RON
Corsair DDR4 16GB (2 x 8GB) 2666MHz CL16 Vengeance LPX Black - 503,15 RON

Mentionez doar ca aveam deja un SSD si daca nu detii unul cel mai recomandat pare sa fie asta

Cu carcasa banuiesc ca te descurci, doar sa fie mai incapatoare ca ce am eu - Fractal Design Core 3000 - altfel o sa-ti pierzi minute intregi pentru fiecare cablu amarat care trebuie routat si conectat, plus probleme cu backplate-ul si alte mici inconveniente.
No one is as dumb as I am, but some get dangerously close

Soundcloud
stef
Hammer Haunt

Post by stef »

Sistemul meu are 5 ani, daca nu as fi avut probleme cu placa de baza nu as fi schimbat nimic la el, dar am fost nevoit s-o inlocuiesc cu alta. Procesorul e un i5 second generation cu o placa video GTX 560 TI la 1GB-256bit si 900MHz GPU. I-am adaugat un SSD pentru OS si am inlocuit ram-ul cu doua placute de 4GB fiecare. Sistemul ruleaza bine si acum in orice joc cu video settings pe High (Very high excluded :lol:).
Nu ca as fi autorizat in recomandari, dar eu daca as fi in locul lui McWill, m-as limita la un CPU i5 de ultima generatie, pentru ca i7 e tot un i5 quad-core, dar cu feature de Hyper Threading enabled si cache de 8MB fata de 6 cat are i5.
Despre performanta in jocuri cu i7, din ce am mai citit pe net, depinde daca jocul respectiv este optimizat in mod special pe thread-urile logice, ca sa poata beneficia de performanta adusa de HT. In rest din ce vad la mine, m-am jucat orice fara frustrari pana acum, indiferent de optimizari and shit. Data viitoare, cel mai probabil imi voi lua tot i5, nu stiu daca Hyper Threading-ul ala de la i7 merita 100-150 de eur in plus.
Image
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Cred ca totul este sub control, ne putem opri din a sustine ca Dumnezeul nostru este mai tare decat Dumnezeul vostru. Alte cateva lamuriri astfel incat sa calmam spiritele:

1) Precedentul sistem l-am luat acum 3 si jumatate, la o suma de ~5'000 de lei. Includea unitatea centrala, monitorul, un sistem audio decent (nu 5.1, dar nici doua boxe la 10 lei), o mana de periferice si cateva soft-uri (Windows-ul si Office-ul au venit gratuit la constructia PC-ului din partea fimei, insa eu sunt anti-Jaunty-ul forumului, care daca este multumit de cum se comporta o bucata de software pe care o foloseste de ceva timp in versiunea Australia, se gandeste sa dea bani pe o licenta reala a acelui software - supporting development, helping the economy grow and what not - asa ca am luat si un antivirus si altele). Probabil ca a fost over-priced. Foarte probabil. Atunci nu am cerut sfaturi in detaliu cuiva anume, doar am mers pe "ce este la moda". In schimb, tinand cont ca a rezistat pana de curand (si inca ar mai tine, daca n-ar avea un stapan ca mine, care sa-l omoare dpdv fizic), pot zice ca nu regret banii dati pe el. Sunt aproape sigur ca nici atunci placa video GTX 560 nu era vreun varf, insa aparea drept punct de referinta pentru un PC orientat spre gaming si in jurul ei s-a asamblat acel sistem. Asta, coroborat cu

2) Bugetul lui Waaagh! mentionat mai devreme pentru un sistem racheta, demn de PC Master Race, m-a facut sa avansez bugetul meu. Nu trebuie sa il "sparg" pe tot, insa asa cum am mai zis, prefer sa fie un proiect suprabugetat din care sa ramana de alte non-gaming-related stuff, decat sa ajung sa ma tiganesc pentru o componenta ceva mai slaba dpdv calitativ ca sa raman in pret. Da, nu imi propun un buget de austeritate. Insa tocmai pentru ca, de la un punct pe care singur nu prea reusesc sa il plasez incolo, unele componente incep sa fie mai mult decorative decat utile pentru ceea ce butonez eu, am incercat marea cu degetul aici. Pentru ca nimeni (sper eu) nu are interesul sa imi vanda ceva; dincolo, pe un site, s-ar putea sa da. M-as pricepe sa detectez asta prin viu grai (pentru ca asta faceam si eu pana de curand, I was a marketing/sales man), insa in scris si nestiind multe despre context, nu.

3) Ca o chestie pe care am facut-o pana acum, nu obligatoriu sa se aplice si de acum incolo, sistemele PC le-am luat la "intreg" si le-am schimbat la "intreg". Desi inteleg ca unele componente se uzeaza moral mai repede ca altele, nu am mers pe ideea de a mai face cate un transplant de placa video sau RAM sau altceva care ramane in urma dpdv tehnic fata de restul sistemului. Am mai inlocuit o sursa cand s-a ars, un cooler cand i-a sarit o paleta, am mai adaugat un HDD; insa cand am simtit ca sistemul gafaie, m-am orientat spre unul nou. Asta si pentru ca, dpdv financiar, consider ca mi-l pot permite (ca o cheltuiala mare cu o periodicitate destul de redusa, prin opozitie cu cheltuieli rezonabile si mai dese), si pentru ca parintii folosesc destul de des un PC si am cui sa il las pe cel vechi daca ramane intreg si functional, insa ceva mai obosit ca performanta.

Cred ca am in minte ceva, gratie discutiilor pe care le-ati purtat aici, insa pentru sanatatea forumului, ma gandesc ca este mai bine sa nu dezvalui vreun schelete cu componentele pe care m-am decis. Nu de alta, dar va plac pe toti!
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Post Reply

Return to “Hardware”