Discutii despre fotbal

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
sebas
Hammer Haunt

Re: Discutii despre fotbal

Post by sebas »

Tot asa Raiola a tinut conferinta aseara in care a zis ca Donna a ales sa nu prelungeasca contractul pentru ca a fost bullied de club. :lol: Chiar a incercat sa play the victim :lol:
dump CHA
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

bullied by the club cu 5 milioane pe an la 18 ani. cred ca a fost traumatizant. raiola a fost penibil in conferinta aia, s-a vazut ca nu are ce sa zica si a inceput cu aberatii si telenovele
juve3332
Hammer Haunt

Post by juve3332 »

Mie telenovela mi se pare tot acest proces de intentie care i se face lui Donnarumma. Cine e el? Un portar foarte tanar si cu bun potential. Raiola s-a folosit de influenta pe care o are in mediile fotbalistice si in media ca sa forteze titularizarea acestui pusti talentat la un club cu renume dar intr-o situatie precara din toate punctele de vedere, iar apoi a pompat articole elogioase pentru a-i creste cota si a crea o aura de predestinat in jurul umerilor "noului Buffon". Imi amintesc interventiile lui spectaculoase si stapanirea de sine in unele meciuri dificile, dar si seria de gafe din ultima parte a sezonului. Deocamdata e doar o promisiune, dar una pe care Raiola stie s-o impacheteze in cele mai stralucitoare ambalaje si s-o garniseasca folosindu-se de cele mai fistichii funde.

E foarte discutabil daca Donnarumma se va dezvolta mai bine in aceasta perioada critica a carierei lui la un club cu mai multe pretentii momentan, recte si cu standarde mai inalte. Nu-l vad titular altundeva decat la City, care are pe postul respectiv un prim-bufon care a si plecat probabil intre timp. Insa nu vad de ce ar trebui sa i se sparga toate oalele in cap unui tanar de 18 ani, probabil inca uimit de ce i se intampla intr-un timp atat de scurt, cu anumite datorii morale si poate si pecuniare fata de un impresar pe cat de abil, pe atat de lipsit de scrupule. Sacchi abereaza, ca de altfel in ultimii 15 ani si mai bine. Toate fostele glorii care comenteaza acru de pe margine exuda aerul celor care jubileaza la fiecare pas gresit al vreunei sperante, bucurosi sa se extraga o secunda din uitare si sa sape temelia celui care i-ar depasi poate in viitor. E decizia lui, iar ponoasele le va trage singur. Mie toata aceasta furtuna abatuta asupra lui Donnarumma imi miroase a sacrificarea unui tap ispasitor convenabil, iar asta pentru toate frustrarile si neimplinirile acumulate in ultimii ani.

Cat despre Costacurta, Baresi, Maldini. Ca si alte glorii legate de steagul unei echipe. 1) parvin dintr-o alta epoca a fotbalului, in care piata transferurilor nu era atat de libera si nu presupunea o economie subterana a intereselor atator personaje; 2) in general, toti jucatorii mari au ramas apropiati de cluburi mari, care aveau posibilitati reale si imediate de a castiga campionate sau cupe europene. Sunt convins ca multe legende s-ar rescrie daca lucrurile ar fi stat altfel. Iar Milan stie cate ceva despre asta, apropos Nesta.
sebas
Hammer Haunt

Post by sebas »

Ratezi obiectul principal, banii. :) Daca Donna semna un contract nou cu o clauza de reziliere negociata cu clubul, nu erau probleme. Asa insa Milan care a investit in potentialul unui jucatori, se va alege cu mai nimic. Cat crezi ca vor lua pe un tanar aflat in ultimul an de contract, 20mil?
dump CHA
juve3332
Hammer Haunt

Post by juve3332 »

Obiectiv vorbind, cat crezi ca ar valora in momentul de fata? Poate nu 20, dar cu mult mai mult?! Pe ce sume s-au transferat Buffon si Neuer (luand bineinteles in calcul diferentele dintre atunci si acum), la ce varsta si cu ce performante in spate? Imi dau seama ca dupa ce vezi cifrele care au fost puse in circulatie pentru un Martial, un Pogba, un Higuain, poate vrei sa dai si tu lovitura.
sebas
Hammer Haunt

Post by sebas »

Pai Ederson tocmai a fost transferat pe 40 de mil... :D
dump CHA
juve3332
Hammer Haunt

Post by juve3332 »

Da, e o piata absurda in momentul asta. Intorcandu-ne la Donnarumma, nu exista legi care protejeaza clubul care te creste si investeste o anumita perioada de timp si suma de bani in tine in asa fel incat sa nu poata pleca atat de usor? Din ce imi amintesc, exista. Cum poate fi privit cazul de fata prin optica legii respective?
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Pana la urma urmei, Donnarumma e un jucator profesionist si poate sa semneze ce contract isi doreste el. E amuzant ca i se imputa ca e avid de bani in timp ce contractul oferit de chinezi era baban rau de tot, pai parca mercenarii erau avizi dupa bani inainte de toate, nu?. Totodata nu stiu de unde au unii impresia ca Donnarumma e cumva dator lui Milan pentru ca l-au jucat de parca clubul este o societate caritabila formata din oameni inimosi. Omul s-a intamplat sa fie cel mai bun portar pe care-l avea Milan la indemana in contextul in care clubul n-avea bani nici sa treaca strada. Ar trebui Donnarumma sa fie recunoscator ca Berlusconi a inchis robinetul si a lasat clubul in curul gol mai multi ani de zile pana cand s-a sinchisit sa accepte oferta de cumparare? Ca pana la urma de la asta se trag toate bubele clubului, fie ca vorbim de jucatori de calitate indoielnica, zero investitii in echipele de tineret, efort scazut de implicare a fostilor jucatori in club [atunci cand nu li s-a tras un sut in cur precum au patit-o Inzaghi si Seedorf] si performantele ridicole ale clubului in ultimii ani.

Ca Donnarumma va ajunge sau nu la nivelul hype-ului din jurul sau nu avem cum sa stim acuma. Ceea ce stim insa este ca omul este increzator in viitorul sau, in timp ce viitorul lui Milan este incert. Bun, a venit acum sugar daddy chinezesc care arunca cu banii in piata transferurilor, dar asta nu inseamna mare branza in perspectiva. Ce te faci daca aia se plictisesc si nu mai baga bani, se revine la situatia din ultimii 5 ani ai lui Berlusconi?
ola small dickie
Big Daddy

@ juve - wait what? tu crezi ca donnarumma a devenit titular la milan datorita lui raiola?

si se rateaza pe acest topic o idee. nimeni dintre suporteri nu facea tambalaul care se desfasoara in prezent DACA donnaruma in trecutul foarte apropiat (adica acest sezon tocmai incheiat) nu pupa embla milanului de nu stiu cate ori, nu declara de nu stiu cate ori ca visul lui e sa ramana la Milan toata viata, nu declara de nu stiu cate ori ca Milan e echipa sufletului lui etc etc.

nimeni nu obliga jucatorii sa faca astfel de gesturi si de declaratii. absolut nimeni. dar in momentul cand le faci atunci tati, platesti, daca prin actiunile tale dupa o luna sau doua ai aratat doar ca ai mintit suporterii. ca ai mintit intreaga suflare Milanista. e foarte simplu.
Last edited by ola small dickie on 19 Jun 2017, 14:02, edited 2 times in total.
sebas
Hammer Haunt

Post by sebas »

Zombie, nu e chiar asa. Milanul putea acum 2 ani sa dea o suma mica pe un portar mai bun decat Donnarumma, variante erau multe. Au ales insa sa investeasca in viitorul lui.
Daca Donnarumma semna un contract nou acum, cu un release clause de ex de 60mil Euro nu cred ca-i sarea nimeni in cap cand venea Real dupa el. El si Raiola insa au ales sa nu faca asta pentru ca in felul asta vor putea mulge de la Real agent si sign-on fees MULT mai mari.

Din cauza asta Ronaldo sau Bale au plecat la Real fara scandal, pentru ca cluburile au primit bani pe ei, bani pe care i-au putut reinvesti. Adica, pe de-o parte zici ca Milanul sunt saraci si pe de alta crezi ca nu-i de criticat ca unul din jucatorii lor pleaca intentionat pe cat mai putini bani? :D
dump CHA
juve3332
Hammer Haunt

Post by juve3332 »

Acum m-am uitat cine e Ederson, recunosc ca habar n-aveam. :D Boon, deci ManCity e pa-pa, doar n-or fi nebuni sa investeasca atat de multi bani in portari intr-un singur sezon. Mai ramane o pista pentru Donna si Raiola: sa plece De Gea pe un purcoi de bani la Real, care isi doresc portarul nationalei Spaniei, iar ManU sa plaseze purcoiul in directia italienilor, lucru de altfel deloc incredibil avand in vedere transferurile anterioare faraonice oarecum facilitate de Mourinho (vezi in primul rand Pogba).

@dickie: as zice ca Raiola a plusat pe o conjunctura foarte favorabila. Nu zic ca Donnarumma e "pila" lui Raiola, dar daca nu era impresariat de el, nu stiu daca dobora atat de multe recorduri de tinerete.
ola small dickie
Big Daddy

raiola e o trompeta sparta care isi lauda jucatorii pe care ii are. dar in niciun caz nu imi imaginez ca la Milan ai si 2 la suta sanse in plus sa iei locul altuia ca jucator pt ca il ai agent pe raiola

donnaruma a ajuns ceea ce este azi, adica un pusti deja foarte cunoscut la 18 ani si titular in serie la o echipa mare si debutat la nationala si cautat de toata lumea in principal pe meritul lui. pt ca a fost bun si pt ca a fost serios si pt ca a muncit si pt ca e talentat. si meritul clubului ca i-a dat aceasta sansa. si merita lui diego lopez pt ca incepuse sa gafeze si sinisa l-a bagat pe donna iar donna a profitat de sansa
Last edited by ola small dickie on 19 Jun 2017, 14:11, edited 2 times in total.
sebas
Hammer Haunt

Post by sebas »

Yeah, Pep and transfers, wtf knows anymore

Real nu cred ca mai au vreun interes in De Gea dupa rusinea de la faxgate. :lol: Ma gandesc ca l-ar lua pe Donna sa stea rezerva lui Navas vreo 2 ani. PSG cred insa ca l-ar baga direct titular. Si cam gata cluburile de top care au nevoie de un portar.

Wait, mai e Juve. :lol: :lol: :lol:
dump CHA
ola small dickie
Big Daddy

Si apropo de gafele lui Donna, gafe mai mari a facut in partea a doua a sezonului marele Buffon, si la nationala si la juve. Nu mi se pare un aspect bun la un portar de analizat asta cu gafele, decat daca face etapa de etapa. Cate o gafa doua fac si cei mai mari portari. De analizat la Donna cum s-a comportat intre buturi la 17-18 ani la Milan cand nu a facut 2-3 gafe. Adica exemplar, cu o maturitate si o stapanire de sine pe care eu nu le-am mai vazut la un portar la varsta asta. Ne-a scos din multe sezonul asta. Omul e bun.
juve3332
Hammer Haunt

Post by juve3332 »

Mda, la PSG nu ma gandisem, i-am exclus mental dupa rusinea de pe Camp Nou. Nu cred ca Juve ar investi sumele fantastice pe care le viseaza Raiola intr-un portar despre care sunt constienti ca agentul lui l-ar vrea deja la alta echipa in urmatorii 3 ani. As paria ca la Juventus se merge pe ideea unei stabilitati cat mai mari in privinta respectivului post. In fine, ideea e ca piata pentru un portar de perspectiva in randul cluburilor mari nu e chiar printre cele mai rasarite in momentul de fata. Cam toate, cu una, doua exceptii, sunt acoperite intr-un fel sau altul.

E clar ca Gigio a refuzat oferta Milanului fiindca Raiola nu ar fi primit un comision prea gras (pun intended). Ideea celui din urma fiind de a-l plasa pe un cost de transfer relativ redus (poate chiar gratis) unei echipe mari, care sa-i tapeteze lui buzunarele cat mai copios. Pentru cariera fotbalistului nu pare in momentul de fata o miscare foarte inteligenta: unii privitori raman cu o impresie mai putin fasta despre devotamentul lui, are perspectiva de a sta un an in tribuna sau a face banca de rezerva la o echipa mai puternica. Inteleg de ce suporterii mai colerici s-ar putea simti ofensati; pe de alta parte, obiectiv vorbind, la cate asemenea cazuri n-am asistat in ultima vreme?!
Last edited by juve3332 on 19 Jun 2017, 14:39, edited 1 time in total.
ola small dickie
Big Daddy

o gramada, dar eu le apreciez suporterilor reactiile astea, pe undeva au dreptate. evident ca suporterii nu-i pot dicta unui jucator ce sa faca, dar sunt de acord sa se mai amendeze fatarnicia din cand in cand. altfel, devine prea usor pt orice jucator sa declare ca doreste sa ramana 100 de ani si sa devina capitan, numai ca sa plece de la club peste o saptamana. poate presiune suporterilor face ca anumite declaratii de iubire sa nu se mai faca atat de usor, oricum nu ti le cere nimeni

Si sa nu uitam ca sunt jucatori care chiar nu s-ar duce de la o rivala la alta, care chiar nu ar juca in acelasi campionat care chiar ar face lucruri care nu tin doar de bani si trofee. Foarte putini, dar sunt. Si au fost.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

juve3332 wrote:Acum m-am uitat cine e Ederson, recunosc ca habar n-aveam. :D Boon, deci ManCity e pa-pa, doar n-or fi nebuni sa investeasca atat de multi bani in portari intr-un singur sezon. Mai ramane o pista pentru Donna si Raiola: sa plece De Gea pe un purcoi de bani la Real, care isi doresc portarul nationalei Spaniei, iar ManU sa plaseze purcoiul in directia italienilor, lucru de altfel deloc incredibil avand in vedere transferurile anterioare faraonice oarecum facilitate de Mourinho (vezi in primul rand Pogba).
Jucatorii lui Real s-au dus in grup la Perez sa-i ceara sa nu-l vanda pe Navas. Adevarul e ca joaca foarte bine costa-ricanul, iar dupa incidentul cu faxul de acum doua veri nu cred ca le mai arde sa alerge dupa De Gea. Iar United nici nu-i disperata sa vanda, ca au mai multi bani decat oricare alt club. Pentru Donnarumma asta inseamna ca doar PSG si Juventus ii sunt disponibile, Juventus abia din anul viitor.
sebas
Hammer Haunt

Post by sebas »

@juve

Daca Del Piero in '99 spunea "Juve pana la moarte! Cel mai tare club! Il iubesc de mic copil! E visul meu!" blablabla si la o saptamana dupa anunta ca nu mai semneaza contract pentru a putea pleca moca la Inter si a incasa un sign-on fee gras, eu cred ca erai mai putin intelegator.
dump CHA
juve3332
Hammer Haunt

Post by juve3332 »

De acord cu Del Piero, dar cred ca lucrurile stau putin diferit. Sa asez putin discutia, poate am avut argumentele cam risipite pana acum.

Raiola e un impresar fara scrupule, al carui unic tel este sa profite cat mai mult de masinaria de marketing asociata astazi fotbalului pentru a genera un fel de plus-valoare (dubitabila) jucatorilor pe care ii impresariaza, pentru ca mai apoi sa profite de chichite contractuale si de anumite libertati pe care le permite statutul impresarului in asa fel incat sa forteze comisioane babane in nume propriu. Nimic ilegal, poate doar detestabil pentru microbistul oarecare. Asa a procedat cam cu toti jucatorii pe care i-a avut sub aripa: Ibra, Balo, Pogba printre exemplele cele mai faimoase. Lucrul e arhi-cunoscut in lumea fotbalului, atat conducatorii (apropo, Galliani n-avea niciun cuvant de spus mai repede?!), cat si suporterii Milanului trebuiau sa se astepte la niste masinatiuni de genul carora le suntem martori azi. Ele nu vin ca o surpriza cazuta din cer.

Gigio e tanar si impresionabil, are niste precedente magnifice pe care Raiola i le strecoara sub nas, iluzii si visuri, cine stie ce datorii morale, poate si pecuniare, fata de grasunul nostru (nu atat de simpatic, amirite?!). Nu mai comentam daca e gresit din punct de vedere profesional sau nu ce a facut. O sa vedem cu timpul. Altfel, a jucat un sezon jumatate la Milan, i-a sarutat emblema, a spus ca si-ar dori sa devina aici o legenda-fanion. Credeti ca era nesincer? Eu unul nu. Doar ca la varsta asta si prada susurului unor personaje mult mai versate, prioritatile prezentului si viziunea asupra viitorului ti se schimba foarte repede. Daca Del Piero ar fi plecat la Inter dupa 5-6 ani in care s-ar fi falit cu juventinismul, o reactie alergica violenta ar fi fost de inteles. Cum a fost si in alte cazuri din ultima vreme. Asa, la Milan, in conditiile unui tanarmomentan doar de perspectiva, cu mai putin de doi ani la centura in club, avand in vedere circumstantele atenuante enumerate mai sus, mi se pare putin exagerat oprobiul adresat jucatorului Donnarumma.

Repet, exista parca o lege care ofera oarece preemptiune pentru clubul care a investit in cazul jucatorilor foarte tineri. De ce sau de ce nu intra Gigio si Milan sub incidenta ei? Poate sa explice cineva? Eu nu stapanesc subiectul.

Juventus nu cred ca este pregatita sa investeasca sume enorme pentru ceea ce se poate intoarce impotriva lor in cativa ani. Deja Marotta a dat o declaratie in care spune ca ar fi preferabil ca rolul procuratorilor sa aiba unele limitari pe viitor, ca reactie solicitata la cazul Gigio. Nu zic ca e imposibil, dar mi se pare improbabil acum. Bine, asa mi se parea si Higuain anul trecut pe vremea asta. Cat despre Buffon, da, gafeaza in ultimii ani si nu-mi place deloc. Are si interventii fabuloase uneori, dar si eu i-as gasi deja un concurent pe masura. In schimb, la Real s-au mai dus o data jucatorii ciorchine la Perez pentru Ozil, ba chiar s-au ofticat in mod public ulterior transferului, si tot s-a facut cum a vrut stapanirea. Real e foarte mult marketing, iar Gigio are un cu totul alt farmec fata de Navas, vine la pachetu cu potentialul unei povesti de succes si in afara gazonului.
sebas
Hammer Haunt

Post by sebas »

De acord cu rationamentul tau, doar ca mai fac inca o adaugire: Milanul este un club in criza de ani buni, iar Donna era un simbol al renasterii clubului, un fel de "N-avem noi jucatori de talie mondiala, nici bani nu prea mai avem, dar avem tineri cu potential iar dintre ei Donna, portarul generatiei sale, va fi primul pilon din relansarea clubului".
Iar plecarea lui vine imediat dupa ce clubul a dat semne de resuscitare, de ambitii proaspete si prin jucatorii pe care i-au luat deja, real potential.
Donna da semne doar de real madrid in schimb. :lol:
dump CHA
Post Reply

Return to “Cafenea”