Anime

Ce muzica mai ascultați, ce filme ați mai văzut și ce cărți ați mai citit.
TG
Cyberdemon

Re: Anime

Post by TG »

Lol, când am văzut Stray Dogs m-am super-entuziasmat... wrong one, nu e ăla care a avut și niște OVA-uri acum câțiva ani. Da, arată ca un sezon de căcat, deci totul e normal.

Și da, filmulețele alea mash-up sunt inutile. Nu rezist niciodată să văd unul până la final.
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
cg1700
Hammer Haunt

Post by cg1700 »

Pare macar mai distractiv decat sezonul curent care mie mi s-a parut complet de cacat. Are macar jojo, trei potentiale anime original trainwrecks care o sa fie distractiv de urmarit saptamanal, cateva adaptari dupa niste trainwrecks in ln or manga form si phoenix wright care cel mai probabil o sa fie un dezastru.

Cat despre compilatiile alea de trailere nici eu nu cred ca m-am uitat vreodata pana la capat, dar le postam ca sa chinui pe altii.
Image
Rukifer
Zergling

Post by Rukifer »

cg1700 wrote:Pare macar mai distractiv decat sezonul curent care mie mi s-a parut complet de cacat.

I sense some ERASED hate. Nici Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu nu ţi-a plăcut?
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Cred că sezonul curent a fost mai ok, nu mi-am făcut încă timp să văd ce mă interesează, dar orice sezon care conține și Gintama e mai ok.
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
cg1700
Hammer Haunt

Post by cg1700 »

Gintama e old and busted, Osomatsu-san is the new hotness.

Dar acum serios vorbind, m-a luat gura pe dinainte cand am zis ca sezonul curent a fost complet de cacat, e o exageratie destul de mare, dar sincer mi s-a parut destul de boring.

Konosuba a fost higlight-ul sezonului pentru mine because i like seeing horrible people being horrible to each other.

Erased a fost ok dar murder mistery-ul a fost mult prea predictibil incat iti cam puteai da seama de pe la episodul 3-4 cine e the big bad.

Grimgar a fost si el ok dar s-a miscat destu cam incet. A avut ceva drama interesanta though.

GATE a fost relativ fun ca si primul sezon

Dagashi Kashi am vazut doar vreo 4 episoade dupa care mi-am pierdut interesul.

Schwarzesmarken a fost mega rushed si mi-a placut doar fiindca sunt eu fan Muv-Luv (coming soon on steam)

Active Raid mi s-a parut mediocru. A avut cateva momente mai distractive ca the rookie with the broken english dar per total e cam snoozefest.

Musaigen no Phantom world e pretty bad, nu-i bun decat pentru fanservice si nice animation.

Shouwa Genroku spre rusinea mea nu am ajuns sa il vad desi am vazut de multiple ori ca e laudat.O sa incerc sa il vad in viitorul apropiat dupa ce trec primele saptamani din noul sezon si dau drop la mai mult de jumate din serii.

Drrrr n-am ajuns sa i vad fiindca nu am ajuns inca la zi. Sunt inca pe la mijlocul primei parti a sezonului 2.
Image
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Not a big Osomatsu-san fan. Then again, e loc doar pentru o singura astfel de serie in viata mea. Am de vazut cateva chestii in plus fata de cele mentionate de tine, dar nu cred ca ma mai uit la sequel-uri pana nu apar toate, deja e prea mare deranjul sa tot vad cate 12 episoade.

Image
cg1700
Hammer Haunt

Post by cg1700 »

phpBB [video]

ehhh...looks kind of cheap.
Image
Rukifer
Zergling

Post by Rukifer »

>riraito
Why are lolis still a thing?
cg1700
Hammer Haunt

Post by cg1700 »

Rukifer wrote:Why are lolis still a thing?
As long as there is still darkness in the hearts of men, the loli shall continue to return and plague humanity.

But anyway, cred ca am mai zis asta dar mie mi-a placut Rewrite destul de mult mai ales fiindca a incercat niste chestii diferite de alte VN-uri Key si fiindca Romeo a facut o treaba foarte buna in partile scrise de el. Din pacate faptul ca au fsot trei scriitori implicati in crearea lui Rewrite inseamna ca e o variatie destul de mare a calitatii intre rute.
Image
cg1700
Hammer Haunt

Post by cg1700 »

phpBB [video]

This might end up pretty nice.
Image
stef
Hammer Haunt

Post by stef »

Ce am mai vazut intre timp, sezoane incheiate:

No Game no Life - un mod original de a expune conceptul de gaming si competite intr-un scenariu usor de urmarit + scene comice; 10/10

Shigatsu Wa Kimi no Uso - a fost frumos, dar nu a intrecut Clannad in feeling si emotional; 8/10

Plastic nee-san - a fost haios, o comedie scurta, dar nu e stralucita; 7/10

School Days - cred ca este cel mai fucked up anime vazut de mine, dupa Higurashi. Mi-au placut mai ales ultimele episoade, il recomand;

Death Parade - dupa gustul meu, a fost printre cele mai bune anime-uri vazute pana acum ca subiect si desfasurarea actiunii. De la opening, continut si ending, eu i-am dat 10/10. Pentru cine nu l-a vazut, il recomand, e un fel de must be in your favorite list of anime, dar acum depinde si de preferinte. Mie mi l-a recomandat un coleg de munca, si in weekend am zis sa-i dau o incercare: dupa primu episod, l-am vazut pe tot; 10/10

High School DxD - harem si ecchi cu demoni, a fost acceptabil. Seamana foarte mult cu Sekirei ca si concept si stil vizual, pentru cine l-a vazut. La scena de la final am ras, dar nu o sa zic de ce, ma abtin sa nu spoiler-esc pe cei care nu l-au vazut. 8/10

AnoHana - Un anime bun, vazut cam in 5 ore, mi-a placut ca a reusit sa ma loveasca emotional la final, and you know, it is like I will never admit this kind of shit, but sometimes it happens. Ca si in Clannad, numai ca la ala se intimpla asta aproape in fiecare episod, de asta Clannad e father of feelings :lol: 9/10

Steins Gate - Ce-i drept, pana pe la episodul 10 s-a miscat cam greu, dar de la 11 povestea incepe sa fie foarte interesanta si capata viata. Mi-a placut de Farisa aia care vorbea mieunat si de caterinca basita a programatorului otaku, plus tipa aia cu: tu-tu-ruuu! :) 9/10

Grisaia series (Kajitsu/Meikyuu/Rakuen) - Un alt bad ass cu care m-am delectat o perioada de timp, poveste misto, caractere kawaii, coloana sonora bine pusa la punct. Mi-a placut ca pe parcurs m-au facut sa inteleg ce s-a intimplat cu fiecare caracter; 9/10

Boku Dake ga Inai Machi - Mie mi-a placut de la inceput pana la final, in ciuda faptului ca a fost hulit de comunitate ca a facut un jump din story-ul din manga. 9/10

Owari no Seraph & second season - Primul anime cu vampiri pe care l-am vazut si a fost ok. Am vazut si critici la adresa lui, dar eu citesc review-uri si pareri dupa ce vad anime-ul, asa ca nu prea ma las influentat de impresii inainte sa vad ceva. 9/10

Plastic memories - Vazut in mai putin de o zi lumina, a fost ca o plimbare prin parc intr-o zi de primavara, unde stiam ce se va intimpla la final. A fost mult prea intuitiv si pot sa zic ca nu a avut asa mult farmec in el precum am citit in review-uri, dar macar a fost dragut. 8/10

Chuunibyou demo Koi Ga Shitai Ren! - A fost asa si asa, m-am uitat pentru ca mi-a placut primul, dar in al doilea au insistat parca prea mult pe acelasi scenariu cu sindromul chunnibyou, as fi vrut sa vad ceva mai mult, povestea s-a dezvoltat cam greu din punctul meu de vedere, iar finalul a fost slabut. 7/10

Musaigen no phantom world - A fost o panarama de anime, recunosc ca si eu l-am vazut mai mult pentru visual style and art, ca in rest e ca un fel de random action and story cu care sa te delectezi dupa ce te trezesti in weekend. Ce mi-a placut insa e ca a avut si momente haioase, kawaii girls aka neko and bunny girls si muzica funny. 8/10

Mondaiji-tachi ga Isekai - Seamana cu No game no life, dar nu la acelasi nivel. L-am vazut intr-o dupa amiaza cand nu aveam altceva mai bun de facut. 8/10

Kono Subarashii - Destul de funny cat sa ma faca sa-l vad pe tot, dar cam scurt, si se termina cand devine mai interesant. Am inteles ca ar aparea si sezonul 2. 8/10

Cam atat, si inca e prea putin pentru cat as vrea eu sa vad :|, avand in vedere ca am munca, nu ma pot uita decat in weekend si rareori seara in timpul saptamanii.

Time, sometimes I want to buy some time, because so much anime and not enough time for it...
Image
joonior_bmf
Gravity e un film misto

Post by joonior_bmf »

phpBB [video]
joonior_bmf
Gravity e un film misto

Post by joonior_bmf »

phpBB [video]
joonior_bmf
Gravity e un film misto

Post by joonior_bmf »

phpBB [video]
cg1700
Hammer Haunt

Post by cg1700 »

phpBB [video]

I don't even like Kyoani and I'm hyped for this.
Image
stef
Hammer Haunt

Post by stef »

In ultima perioada am gasit 3 animeuri pe care le consider foarte bune chiar dupa primele 2 episoade vazute:
- Death Note
- Ergo Proxy
- Psycho-Pass (prezentat si in primu numar Nivelu2)
Le recomand, trateaza subiecte foarte interesante, nu dau detalii ca sa evit spoilere in caz ca nu le-ati vazut, desi banuiesc ca cei care frecventeaza acest topic au un background destul de solid in materie de animeuri vazute dealungul vremii, fata de mine care sunt deabia la inceput si acum aflu si eu de ele :D.
Pe langa astea, ma uit si la sezoane care sunt ongoing: Koutetsujou no Kabaneri si Re: Zero Kara Hajimeru Isekai Seikatsu si pana acum mi-au placut, avand in vedere ca eu nu citesc manga.
Image
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Dimension W - acum vreo doi ani am citit complet random ceva din manga într-o seară. Nu mi-am mai amintit a doua zi cum se numea, până am citit descrierea la Dimension W, aparent this was it. Destul de creativ, plin de clișee dar nu din categoria celor care să mă irite. Se duce pe pla pe sfârșit, dar nu grav. Să zicem că ar merge văzut.

Shoujo-tachi wa Kouya o Mezasu - meh, destul de plictisitor, nu cred că mi-a plăcut ceva dar nici nu m-a iritat foarte tare, nu prea se întâmplă nimic în 12 episoade, ai zice că e ceva tipic motivational crap, care de altfel îmi place, dar e mai degrabă un slice of life. Slice of a boring as fuck life.

Am văzut și sezonul 2 din Asterisk cum îi zice. Problema cu împărțirea pe sezoane de 12 episoade se vede foarte bine aici, sezonul 2 a fost suportabil, unde primul e un harem tâmp cu acțiune de mână a doua, ăsta a fost chiar fun în unele momente. Bine, same shit characters from before. Dacă ar fi făcut din prima un shounen mai lung și s-ar fi pus mai mult accent pe lupte, ar fi ieșit ceva decent din seria asta.

God Eaters - mă așteptam la ceva între Black Bullet și Owari no Seraph, adică nașpa, dar am rămas plăcut surprins. Deși trece prin aceleași clișee ca Seraph, o face cu swag. Arme ridicol de ridicole, personaje ridicol de cool, gore, cu personaje mai puțin mentally challenged și animație mișto, contrar așteptărilor când vine vorba de cg stuff. I liked.

Erased - not bad dar mult mai puțin de impact decât altele de gen. Surprinzător de ok realizate personajele, rar dai de un anime în care tipul rău vrea să omoare copii și tu nu ții cu tipul rău. Faptul că îți dai seama din al doilea episod whodunit nu deranjează prea tare.

Unlimited Blade Works - încercam să-mi fac timp de când au apărut BD-urile la sezonul 2. Ce să zic, am o problema cu VN-ul dar e aceeași problema pe care o am cu VN-urile în general, mai ales la alea highly rated, majoritatea sunt scrise cu presupunerea că vei trece măcar prin toate rutele majore, ceea ce e cretin. Din păcate, devine infinit mai cretin când cineva animează în aceeași modalitate. Cu o ”regie” mai ok și mai puțină rigiditate către materialul sursă, ar fi putut ieși din mediocritate și chiar să fie interesant story wise. Oricum, rămâne cu ceva avantaje, nu e harem cretin ca versiunea din 2006, luptele sunt foarte spectaculoase, chiar inteligent realizate, and ofc, Rin e best girl. Fate/Zero rămâne însă cel mai ok.

Kekkai Sensen - la fel ca Dimension W, e destul de creativ ca setting. Din păcate trei sferturi din el nu are nici măcar tangențial legătură cu vreo fărâmă de sens sau noimă. În mare parte, o înșiruire de scene fără rost, and not in a good way.

Image
cg1700
Hammer Haunt

Post by cg1700 »

e aceeași problema pe care o am cu VN-urile în general, mai ales la alea highly rated, majoritatea sunt scrise cu presupunerea că vei trece măcar prin toate rutele majore, ceea ce e cretin.
De ce ar fi? That's kind of the point of VNs, sa exploreze in detaliu diverse aspecte ale setting-ului in cadrul diferitelor rute astfel incat sa faca un setting bogat fara sa trebuiasca sa indese totul intr-un singur fir narativ. Plus ca VN-urile foarte bune folosesc chestia asta in avantajul povestii lor. Mie asta de altfel imi place cel mai mult la VN-uri, faptul ca pe parcurs ce sitesti cate o ruta asamblezi intregul story bucatica cu bucatica ca un puzzle. I really love that shit si e unul din motivele principale pentru care prefer de departe VN-urile fata de animeuri sau manga.

Chestia cu "Poti sa alegi cum vrei sa evolueze povestea!" e bullshit si nu se mai aplica de foarte multa vreme. No one reads VNs for that anymore, cel putin nu alea bune,
Image
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Da, știu, tocmai de aia nu-mi plac. :) E un mod de expunere pe care nu îl agreez deloc, mi se pare leneș privit din perspectiva literală și inutil ca interacțiune. Nu mă pot pune în pielea personajelor pentru că oricum va trebui să aleg toate căile, iar dacă vreau doar să citesc, faptul că aflu detalii canon unei rute într-una cu elemente non canon aceleași rute mă sâcâie, pentru că îmi dau seama că aceste detalii au fost ascunse inutil și cu ceva mai mult talent se puteau integra și acolo, poate în alt mod. Nu ține doar de conturarea setting-ului.

Da, funcționează în avantajul poveștii pentru că povestea include toate rutele, câteodată și alte rute ce le accesezi după ce ai trecut prin cele de bază (altă bazaconie imo). Ori dacă tocmai asta e ce te deranjează... well, înțelegi ideea.

Iar asamblarea întregului story cum îi zici tu, nu mi se pare tocmai corect. Mai degrabă pui în context elementele dintr-o rută folosindu-te de informații din alta, ceea ce narativ vorbind e de foarte prost gust când aceste informații sunt totuși parțial menționate dar rămân neexplicate just because, cum se întâmplă în Fsn de exemplu.

Image
cg1700
Hammer Haunt

Post by cg1700 »

Inteleg ce vrei sa zici, dar pe mine chestiile astea nu m-au deranjat niciodata ci, dupa cum ziceam, le consider puncte forte ale formatului. Mai bine zis nu am simtit niciodata nevoia de un singur fir narativ ci mai degraba m-am gandit de multe ori ca sa bage toate elementele intr-un singur fir narativ ar face ca story-ul sa fie prea aglomerat si unfocused.

Oricum, sunt destule VN-uri care folosesc formatul in avantajul lor (FSN nu e unul intre ele) de exemplu tratand rutele ca timeloops sau timeline-uri paralele si facand ca personajul principal sa poata sa ramana cu informatii culese din diversele rute (ceea ce de altfel inseamna ca toate rutele sunt canon). De exemplu joc acum Virtue's Last Reward si tot jocul e compus din vreo 9 rute. jucand rutele afli diverse informatii care sunt utile pentru a putea progresa intr-o alta ruta ceea ce inseamna ca vei ajunge sa sari intre rute suficient de frecvent pana cand strangi toate informatiile de care ai nevoie ca sa termini ruta cea mai favorabila. Si de asta imi place foarte mult.

Tie nu stiu daca ti-ar placea fiindca se cam incadreaza in chestia cu rute de baza si rute care se deblocheaza dupa, care de altfel e un alt element care imi place foarte mult fiindca asigura un anumit flow al informatiei astfel incat sa sa obtii maximul de enjoyment din elementele de story pe care le afli si sa nu iti spoilaresti lucruri importante mai devreme decat ar trebui. Din experienta mea cu cateva zeci de VN-uri citite in general toate cele bune au rute blocate si o ruta finala la sfarsit care sa lege tot ce ai aflat. Ceea ce inseamna ca tehnic exista un singur fir narativ doar ca se intampla la un nivel meta de cele mai multe ori.

Pana la urma e o hestie de ce functioneaza pentru tine. Pentru mine cel putin VN-urile functioneaza extraordinar de bine si de asta cam din ce mi-as aduce aminte unele din cele mai puternice experiente emotionale pe care le-am avut in ultimii 7-8 ani au provenit din citirea de VN-uri. nici anime-urile si nici manga nu au reusit nici macar pe aproape sa ma faca sa fiu atat de investit in ce se intampla. I just really, really like them as sad as that might sound.
Image
Post Reply

Return to “Cărți/Muzică/Filme”