Discutii despre fotbal

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
ola small dickie
Big Daddy

Re: Discutii despre fotbal

Post by ola small dickie »

am scris mai sus. ambele reguli de joc, si golul in deplasare si lipsa lui creeaza conditii egale pt ambele echipe. numai ca una e interventie directa asupra deciderii castigatorului, sfidand ceea ce inseamna GOl in sportul numit fotbal. si argumentele pt aceasta interventie barbara mi se par fortari puerile ce palesc in fata incalcarii acestui principiu suprem al fotbalului.

daca vrei sa "dinamizezi lol" jocul poti sa o faci altfel, nu printr-o barbarie care sa decida castigatorul desi a incasat si a primit la fel

cum stabilete regula golului in deplasare conditii "cat mai egale" in fotbal? si de ce lipsa acestei tampenii nu asigura conditii "cat mai egale"? :lol:

aia cu "e nedrept sa mai jucam fotbal 30 de min asa ca mai bine o lasam sa fie egal dar totusi victorie" e magnifica
juve3332
Hammer Haunt

Post by juve3332 »

Am scris mai sus, hai sa o sumarizez o ultima data. Sa joci in deplasare vine, in general, cu o serie de dezavantaje, pe care le-am enumerat, ceea ce face un gol marcat in deplasare mai valoros din mai multe puncte de vedere, lucru oglindit in politica "golului din deplasare". Sigur, poti veni cu contra-argumente pertinente oricand. Pana atunci, ramane o barbarie. :)
ola small dickie
Big Daddy

sa joci in deplasare are niste dezavantaje fata de un meci acasa. ok. intr-o dubla nu trec ambele echipe prin acelasi dezavantaj, acela de a juca un meci in deplasare?

sa faci un gol mai important ca alt gol pe baza locatiei unde se practica sportul care se joaca pe goluri, da, e o barbarie.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Atunci ce opreste o echipa sa faca antifotbal total in meciul tur din deplasare ca sa mulga la maxim avantajul meciului de acasa? Aia care joaca returul acasa deja au avantajul statistic, daca nu introduci regula golului in deplasare nu faci decat sa-l maresti.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Lulz, juve incearca sa ii explice [insert_random_thing_here] lui ola si ajunge la concluzia ca este o barbarie.

@Ola: Mansa tur, X vs Y, 2-1. Mansa retur, Y vs X, 3-2. Cine se califica, conform barbariei in vigoare?
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
ola small dickie
Big Daddy

Apropo de United si de Mou: Sa nu uitam super performanta lui United cu Sir Alex Ferguson. In sezonul 2011 - 2012 n-au reusit sa treaca de grupele CL intr-o grupa cu Benfica, Basel si Otelul Galati. Au batut doar pe Otelul. Apoi in Cupa Uefa au fost demolati de Bilbao. :lol:
juve3332
Hammer Haunt

Post by juve3332 »

Bine, cu Bilbao au iesit intentionat, ca sa se concentreze pe campionat. Parca si City a procedat identic.

Totusi, problemele lui Mou sunt altele: Ferguson nu cheltuia sumele astea colosale (iar raspunsul lui Mou a fost ca trebuie chiar si mai multi), ba chiar pe vremea aia City vehicula sume pe transferuri sensibil superioare, pe cand acum sunt relativ egale; fata de Ferguson, el nu e in stare de 2 ani de zile sa construiasca o identitate de joc, echipa mai lipsita de idei ca United sezonul asta eu rar am mai vazut; face in ultima vreme niste alegeri tactice mai mult decat discutabile, de care Ferguson totusi se ferea (numai in ultimul meci, a inteles cineva de ce naiba a jucat Fellaini?!?!).
tnt
Hammer Haunt

Post by tnt »

Bilbao lui Marcelo Bielsa? Eh, nu prea cred ca au iesit intentionat.
juve3332
Hammer Haunt

Post by juve3332 »

Eu imi amintesc ca la vremea respectiva jucau cu oarece durere la basca. Dar poate ma insel eu.
ola small dickie
Big Daddy

Mi am pus telekom tv sport pe telefon. Cu 3 euro pe luna pot sa urmaresc toate canalele telekom sport pe mobil sau calculator. Misto
tnt
Hammer Haunt

Post by tnt »

Mai bine iti iei iptv
ola small dickie
Big Daddy

nu stiu ce-i aia
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Mult mai comod e sa folosesti acestream si sa te uiti asa la meciuri. FullHD Skysports, BT si orice alt canal care transmite meciuri. Singura chestie e ca trebuie sa tot stergi cache-ul care si-l face in drive-ul unde ai instalat programul, dar in rest 's all gucci.
ola small dickie
Big Daddy

am tot folosit pana acum si acestream, si sopcast si toate cele. nu zic, isi fac treaba ok. mai cad cateodata dar na, nu-i nimic perfect. dar am zis sa folosesc si o varianta oficiala si platita. sa vad cum e, mai ales ca cu aplicatia lor pot sa urmaresc foarte simplu si pe telefon, nu prea aveam chef sa stau sa-mi instalez cacaturi pe telefon
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

The Special One nu are viziune, astfel incat sa isi propuna construierea unei echipe. Care constructie, apropo, nu inseamna tactica de FM20xx, unde iei plozi de 15-20 de ani si scoti guivaiere dupa 4 sezoane. Constructia nu are legatura cu varsta, cat are legatura cu exprimarea din teren. Altfel pus, nimeni si nimic nu ii pot spune lui Mou sa nu mai toace bani. Ce ii pot spune este sa nu mai toace bani fara vreun rezultat notabil. Care rezultat, depinzand de cat creier au intre urechi cei care conduc clubul, se poate manifesta si prin puncte/rezultate/trofee, si prin joc spectaculos/fani incantati/cerere de abonamente/vanzari la magazinul oficial/contracte de la sponsori etc.

Ideea lui Mou, de cand a ajuns la Real Madrid incoa, este sa sparga bani multi pe cativa jucatori, in speranta ca acei jucatori vor fi suficient de ambitiosi cat sa tina echipa in spate un sezon. Iar la urmatoarea pauza competitionala, alta suma pe alt jucator care sa tina echipa in carca, si tot asa. Asa s-a gandit (vorbesc doar de Man United) cu Mkhitaryan, cu Pogba, cu Lukaku, cu Sanchez - sunt curios pe cine mai "umfla" in vara, la suprapet. Cu unii merge (vezi Lukaku), cu altii, nu prea. Identitatea echipei nu exista, un joc consecvent al echipei nu se vede, totul tine de cat poate trage o vedeta sau doua echipa dupa el, pana se plafoneaza in anonimatul care a devenit Man United, moment in care trebuie "o noua vedeta" pentru club. Sau "o noua provocare" pentru manager.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
tnt
Hammer Haunt

Post by tnt »

Tot Mourinho e cel care s-a inselat in prima faza cu Lukaku pe vremea cand era la Chelsea. Ratase un 11m cu Bayern in Supercupa Europei, batand foarte prost in fata lui Neuer, si de atunci a zburat de la Chelsea la Everton. La fel s-a inselat si cu De Bryune si cu alte mari talente ce au zburat de la Chelsea din cauza lui, iar acum toti joaca foarte bine. Nu are ochi pt jucatori, nu creste jucatori, cu tactica e un one trick pony... a cam pacalit fotbalul. E un fel de Cartu, tactici de tarsar si gura mare pe la interviuri.
ola small dickie
Big Daddy

Mou este clar intr o perioada mai slaba a carierei dar totusi ramane unul din cei mai mari antrenori din istoria fotbalului, si eu nu sunt un fan al lui. Ce a facut la porto si inter sunt minuni. E un antrenor gigantic cu un palmares extraordinar, dar da, acum e intr o perioada mai putin fasta.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Nu stiu de unde o scoateti cu Mourinho cel expirat sau mai stiu eu ce. United era intr-o stare jalnica dpdv al managementului general atunci cand a venit el, cu un lot care arata ca atare. De cand a venit el transferurile lui au fost punct ochit - punct lovit cu exceptia lui Mkhitaryan si Lindelof [care are scuza ca e inca tanar, arata mult mai bine acum decat arata la inceputul sezonului]. In rest trebuie sa lucreze cu materialul oferit de Moyes si mai ales de LvG care in ciuda simpatiei pe care i-o port a transferat absolut haotic si fara o strategie in minte. Iar sezonul asta echipa arata mult mai bine decat in sezonul anterior, al treilea cel mai bun atac si a doua cea mai buna aparare din Premier League nu-i de ici de colo avand in vedere ca acum un sezon si cu LvG echipa marca la fel de multe goluri precum o echipa ce se batea la retrogradare. Da, eliminarea pe mana Sevillei e dezamagitoare, dar avand in vedere ca marele repros adus lui este ca nu l-a jucat pe Pogba in conditiile in care francezul a fost pamant cand a intrat si joaca varza de cateva luni...

La Chelsea mi se pare din ce in ce mai evident ca problema nu e Mourinho ci insusi clubul. Nici Conte n-a promovat tineri, nici el nu le da sanse, si asta pentru ca la Chelsea nu exista notiunea de rabdare cu un manager, ori aduce trofee ori zboara [dovada ca se vorbeste de o droaie de vreme de faptul ca italianul ar fi pe faras, in ciuda titlului de anul trecut]. Daca Mourinho ura tinerii asa de tare McTominay nu juca niciodata, Rashford ar fi putrezit pe banca si Shaw n-ar fi primit o alta sansa de a mai juca.
ola small dickie
Big Daddy

Exact de asta aveam nevoie cand conduceam cu 1 0 la arsenal acasa. Cu un penalti complet inventat de arbitri. Fmm

E nevoie si de var in europa. Cu var era anulat penaltiul asta absolut inventat

De acord cu zombie, la united mou clar a evoluat united fata de moyes si van gaal. Doar ca fiind mu erau asteptari si mai mari. Asta face reclama mou. Eliminarea cu sevilla clar e un esec dar altfel mou a adus o imbunatatire vizibila fata de aia 2. Anul trecut a luat 2 trofee si acum cel mai probabil va termina pe 2.
tnt
Hammer Haunt

Post by tnt »

Depinde si in ce moment preia echipa, cat e deja construit, cat e in criza, cat timp i se acorda etc. Van Gaal e probabil printre cei mai buni din istorie, clar peste Mourinho din pct meu de vedere. A construit Ajax-ul anilor 90 cu care a luat UCL, a pus baza Barcelonei antrenorilor Rijkaard/Guardiola, Bayernului lui Heynckes, cu Olanda locul 3 la mondiale, campionatul cu AZ in Olanda. E un gigant.
Post Reply

Return to “Cafenea”