Gimnastica si lacrimi
Re: Chestii pe care le urasc azi
^Inca un argument apropo de saracie&stuff&Chester. Da, probabil ca pentru unii sportul pare calea minimei rezistente spre un trai bun. Pacat ca prea putini ajung acolo, prea putini din cati se apuca. Si din nefericire, pulimea s-a prins ca rentele olimpice nu mai sunt atat de usor (lol) de castigat.
La ce performante avem acum, daca vrem ca sportul sa fie iarasi stimulat, ar trebui premiate cat de cat consistent si performantele nationale. Mai vad din cand in cand reportaje cu copii talentati, cu peretii plini de medalii si diplome, in garsoniere insalubre, traind de pe azi pe maine, crescuti de bunici. La cati bani se invart in tara asta, sa dai 500-1000 de lei unui copil cand face o performanta nationala mi s-ar parea de bun simt. Chestiile astea n-ar trebui lasate in grija sponsorilor, macar la 5-10 sporturi in care sa ne dorim sa performam la nivel international.
La ce performante avem acum, daca vrem ca sportul sa fie iarasi stimulat, ar trebui premiate cat de cat consistent si performantele nationale. Mai vad din cand in cand reportaje cu copii talentati, cu peretii plini de medalii si diplome, in garsoniere insalubre, traind de pe azi pe maine, crescuti de bunici. La cati bani se invart in tara asta, sa dai 500-1000 de lei unui copil cand face o performanta nationala mi s-ar parea de bun simt. Chestiile astea n-ar trebui lasate in grija sponsorilor, macar la 5-10 sporturi in care sa ne dorim sa performam la nivel international.
Multe lucruri ar fi de bun-simt. Din nefericire, bunul-simt la nivelurile de conducere ale Romaniei este un lucru rar intalnit.
I'm livin' in a love shadow
Muhammad Ali, ce ratat, right guys?
Oricine il bate acum, deci omul e bottom of the bottom.
NO COVER. ALL MAN.
- ola small dickie
- Big Daddy
apropo
Maria Olaru, dezvaluiri din viata de gimnasta: "Mi-a indesat cateva palme de invatatura, si are domnul Bellu o mana grea..."
http://sport.hotnews.ro/stiri-alte_spor ... a-grea.htm
ce am citit in articolul asta....uau. bataia, o practica institutionalizata in sportul romanesc
Maria Olaru, dezvaluiri din viata de gimnasta: "Mi-a indesat cateva palme de invatatura, si are domnul Bellu o mana grea..."
http://sport.hotnews.ro/stiri-alte_spor ... a-grea.htm
ce am citit in articolul asta....uau. bataia, o practica institutionalizata in sportul romanesc
http://www.tolo.ro/2016/05/31/copiii-ba ... -romaniei/
Nu e ca și cum nu se știa și atunci că așa se face gimnastică la noi. Doar că abia acum ne-am mai descrețit mințile. Sau poate că doar acum se vorbește pentru că sistemul nu mai dă roade.
Nu e ca și cum nu se știa și atunci că așa se face gimnastică la noi. Doar că abia acum ne-am mai descrețit mințile. Sau poate că doar acum se vorbește pentru că sistemul nu mai dă roade.
dump CHA
Clasele 1-4, ne luam bataie saptamanal. Rigla groasa peste palme, cate 20-30 de lovituri fiecare. Sistemul romanesc de educatie. Good times.
Apropo de metoda asta de educație, este un film nemțesc care prezintă foarte bine contextul social din prejma războaielor mondiale: https://www.imdb.com/title/tt1149362/?ref_=nv_sr_1
Cu parul nu se face treabă sănătoasă.
Cu parul nu se face treabă sănătoasă.
Last edited by sebas on 31 May 2016, 11:05, edited 1 time in total.
dump CHA
Pana una alta e campioana olimpica, mondiala si europeana, isi ia rentele toata viata samd. Dar daca tu zici ca e rau...
La arte martiale nici nu-ti dai seama daca l-ai suparat pe sensei sau asa e el
@Marar Noi mai faceam si niste sute de genoflexiuni, cand i se parea ca bataia nu mai functioneaza... Genoflexiunile alea l-au facut pe Busoi europarlamentar
La arte martiale nici nu-ti dai seama daca l-ai suparat pe sensei sau asa e el

@Marar Noi mai faceam si niste sute de genoflexiuni, cand i se parea ca bataia nu mai functioneaza... Genoflexiunile alea l-au facut pe Busoi europarlamentar

Oh snap, am uitat de genoflexiuni 

Ea ce zice?Doc wrote:Dar daca tu zici ca e rau...
- ola small dickie
- Big Daddy
Doc wrote:Pana una alta e campioana olimpica, mondiala si europeana, isi ia rentele toata viata samd. Dar daca tu zici ca e rau...
Da, pentru ca s-a gasit tratamentul traumelor, suferintelor, momentelor dramatice din copilarie care afecteaza si influenteaza negativ toata viata. Toate trec si dispar complet cu o medalie, cu o diploma. In curand in farmacii. Primul tester va fi Doc, el a propus teoria. Isi va lua o mama de bataie de la oricine nu crede, apoi ii va fi inmanata o medalie. Eventual te punem si pe un podium sa ranjesti.
Mda, bine ca n-ai avut tu traume in copilarie. Tu sigur ai fost inconjurat numai de curcubee, ponei roz si delfini portocalii.
Fata primeste peste 60 de milioane lunar, adica mai mult decat un parlamentar, vreo 4 salarii medii pe economie, renta viagera. Luata de la 18 ani incolo. La care i se adauga facultate fara admitere, salarii si ce mai face ea. Cam ce traume are biata de ea comparativ cu, sa zicem, milioanele de someri si de oameni care lucreaza pe salariul minim si au familii de intretinut cu 8 milioane/luna.
Mie mi-ar fi rusine sa dau in felul asta in oamenii care m-au facut om realizat pe viata. Si da, as considera foarte eficiente palmele alea grele. Attention whore disperata dupa niste banuti in plus.
Fata primeste peste 60 de milioane lunar, adica mai mult decat un parlamentar, vreo 4 salarii medii pe economie, renta viagera. Luata de la 18 ani incolo. La care i se adauga facultate fara admitere, salarii si ce mai face ea. Cam ce traume are biata de ea comparativ cu, sa zicem, milioanele de someri si de oameni care lucreaza pe salariul minim si au familii de intretinut cu 8 milioane/luna.
Mie mi-ar fi rusine sa dau in felul asta in oamenii care m-au facut om realizat pe viata. Si da, as considera foarte eficiente palmele alea grele. Attention whore disperata dupa niste banuti in plus.
În concluzie, bătăile și abuzurile la care ești supus sunt în regulă atâta timp cât ești recompensat mai târziu. Tot ce trebuie să fac este să mă las abuzat de un dârlău sinistru între două vârste și să închid pliscul când îmi intră cașcavalu' în portofel. Dă-le dreacu' pe celelalte 99 % din gimnaste care nu ajung să facă bani din activitatea lor sportivă și rămân doar cu bătăile. Tu ori nu ai fost bătut de către rude/profesori când erai mic și nu ai cum să înțelegi în ce hal te afectează ca adult, ori ai fost bătut dar ești atât de indoctrinat încât consideri relele tratamente aplicate copiilor justificabile atâta timp cât se realizează pe plan profesional. Te-ai gândit vreodată că Maria Olaru a reușit să facă performanță nu DATORITĂ, ci ÎN CIUDA tratamentelor care i-au fost aplicate? Te-ai simți bine dacă un ghiolban mustăcios de 55 de ani i-ar fute câte trei palme peste față fiicei tale când nu ține racheta de tenis în mână cum trebuie? Eventual să-i mai pună și câte o mână pe fund ca să se asigure că îi stă șortul cum trebuie, doar nu vrei să arate nasol în timpul meciului, nu?
https://en.wikipedia.org/wiki/Victim_blamingMie mi-ar fi rusine sa dau in felul asta in oamenii care m-au facut om realizat pe viata. Si da, as considera foarte eficiente palmele alea grele. Attention whore disperata dupa niste banuti in plus.
Last edited by Mafio on 31 May 2016, 12:22, edited 1 time in total.
Mie mi-ar fi rusine sa dau in oameni al caror experientie imi sunt atat de straine.Doc wrote: Mie mi-ar fi rusine sa dau in felul asta in oamenii care m-au facut om realizat pe viata. Si da, as considera foarte eficiente palmele alea grele. Attention whore disperata dupa niste banuti in plus.
Chestia e ca e mult mai important sa iti pastrezi un psihic sanatos decat sa faci bani multi. O data ce psihicul tau se imbolnaveste nici o suma de bani nu o sa iti mai aduca fericirea.
Ma gandeam sa scriu un post mai lung, dar am realizat ca argumentele uzuale nu functioneaza in cazul unui om care pune banii deasupra traumelor. Pastrand acelasi fir logic, acele victime ale violurilor care primesc despagubiri considerabile ar trebui sa fie recunoscatoare pentru norocul ce s-a abatut asupra lor.
Nu, tocmai, astea 99% ar fi indreptatite sa se planga. Dar nu Maria Olaru.Mafio wrote:Dă-le dreacu' pe celelalte 99 % din gimnaste care nu ajung să facă bani din activitatea lor sportivă și rămân doar cu bătăile.
@CG1700 Stii cum se pupa un psihic sanatos cu senzatia de foame, stres din cauza ratelor, somaj samd? O minunatie, zau asa. Lasa, ca din renta isi poate plati biata de ea destui psihologi.
Restul, comentarii de average dude, genul care stateau la coltul strazii cand eu invatam pentru olimpiade nationale. Crescuti pe modelul "lasa mama, ca merge si asa". Nu poti face performante cu mentalitate de genul asta.
Nu ca e rau sa fii average dude. Numai ca nu stiu cum poate un average dude sa inteleaga oamenii care fac performanta.

Performanță în orice sport fără sacrificii enorme nu se poate. Doar că una e să fii bătut înspre disciplinare, alta e să-ți crape palmele și genunchii de la efort.
dump CHA
Chiar sunt curios prin cate traume ai trecut in drumul tau catre gloria olimpiadelor nationale si cat de multe din ele sunt comparabile cu experienta unui atlet de performanta.Doc wrote: Restul, comentarii de average dude, genul care stateau la coltul strazii cand eu invatam pentru olimpiade nationale. Crescuti pe modelul "lasa mama, ca merge si asa". Nu poti face performante cu mentalitate de genul asta.