Productivitatea muncii si obiceiuri sanatoase
- DarthZombie
- Dremora Lord
Re: Productivitatea muncii si obiceiuri sanatoase
Nu vad care-i problema, e momentul perfect sa-ti cheltuiesti bonurile de masa!
- McWilliams
- Self-righteous bastard
Depinde de job, dar pot sa inteleg ca sunt oameni care vor pauza de masa bine delimitata in progam (a.k.a. cladirea de birouri ramane goala/se inchida usa pentru clienti), asa cum sunt altii care nu vor si pentru care s-au inventat pufuletii, covrigii si iaurtul lichid.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Da, astea sunt singurele doua variante. 

- McWilliams
- Self-righteous bastard
Ca sa citam un om celebru, "exact asta am vrut sa spun". Ar trebui sa recunosti replica - la un search pe forum, iti este atribuita in ultimele 25 de postari. 

Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
Nu toata lumea se priveaza de masa de la pranz ca sa manance pufuleti cu iaurt in loc de mancare gatita. Unii poate chiar sunt obligati sa manance din cauza unui tratament sau o dieta impusa medical.
Pauza de masa e o chestiune de bun simt sa o dea angajatorul angajatului sau, iar in acelasi timp o firma care se respecta ar lasa la alegerea salariatului sa aleaga daca isi ia pauza de masa sau nu. Iar daca nu si-o ia, atunci poate sa plece linistit cu o ora mai devreme acasa in fiecare zi. Gandesc asa, pentru ca am lucrat intr-o astfel de firma. Dar toate lucrurile bune au si un sfarsit.
Pauza de masa e o chestiune de bun simt sa o dea angajatorul angajatului sau, iar in acelasi timp o firma care se respecta ar lasa la alegerea salariatului sa aleaga daca isi ia pauza de masa sau nu. Iar daca nu si-o ia, atunci poate sa plece linistit cu o ora mai devreme acasa in fiecare zi. Gandesc asa, pentru ca am lucrat intr-o astfel de firma. Dar toate lucrurile bune au si un sfarsit.
- ola small dickie
- Big Daddy
Salut, sunt un om care poate sa manance un senvis la tastatura in 5 minute si sa isi bage pula in ea de ora de pauza de pranz de masa. Mersi
Nu vad care e marea oftica in privinta orei de masa. Evident, exita multe tipuri de obiceiuri si nevoi alimentare, astfel ca e absolut de bun-simt sa existe o perioada de timp alocata hranitului, generic definita ca "ora de pranz." In plus, poate fi un avantaj pentru productivitate daca individul are parte de o pauza de relaxare, isi mica fundul de pe scaun putin, flexeaza picioarele, il vede soarele cateva minute. Ma indoiesca ca exista vreun angajator care impune ca in ora respectiva tu sa nu faci nimic altceva decat sa te hranesti. Unii au nevoie de 10 minute, altii de o jumatate de ora, ideea este ca in interiorul acelei perioade definite de angajator, tu ai dreptul de a nu munci, nimeni nu te ia la intrebari cat exact folosesti din timpul respectiv pentru amintita activitate. Stiu oameni care folosesc partial intervalul de masa pentru a mai termina din sarcinile de serviciu sau facand orice altceva (merg sa-si plateasca impozitele, sa-si ridice hainele de la curatatorie, sa mai dea o raita prin magazine).
- ola small dickie
- Big Daddy
Am explicat mai sus care e problema. Ajung cu ora mai tarziu acasa din cauza ei. La serviciul precedent lucram 8 ore fara pauza de masa. Asa imi place. Nu am nevoie de pauza de masa. Termin din cauza ei la 5.30 in loc de 4.30.
Si eu ma duc acasa in pauza de masa, ca stau la 10 minute (cu bicicleta) de serviciu. Si tot ma pis pe ea. As elimina-o daca as putea.
Si eu ma duc acasa in pauza de masa, ca stau la 10 minute (cu bicicleta) de serviciu. Si tot ma pis pe ea. As elimina-o daca as putea.
Cine te obliga sa iei pauza de masa? In afara situatiei in care munca ta este atat de inter-conectata de cea a colegilor incat nu poti duce nicio sarcina la bun-sfarsit fara aportul lor, caz in care trebuie sa respecti ca ceilalti poate au nevoie de respectivul interval. Daca lucrezi la norma cantitativa, nu vad de ce angajatorul ar stramba din nas sa pleci in momentul in care ti-ai indeplinit norma zilnica. Iar daca lucrezi in servicii sau alta pozitie care sa depinda oricum de programul societatii sau institutiei, chit ca iti iei pauza de masa ori ba, tot trebuie sa ramai pana la ora de inchidere/sistare a serviciilor.
- ola small dickie
- Big Daddy
Nu cred ca pot obtine schimbarea programului meu (anularea pauzei de masa la mine) pt ca ceilalti colegi depind de mine, eu fiind suportul it pentru ei. Poate o sa intreb.
Pai bun, atunci cazi in ultima categorie. Fie ca iti place sau nu, tot pana la ora 5:30 trebuie sa ramai, mai ales daca exista un program de relatii cu publicul care trebuie respectat. Nu te poti astepta ca toata lumea sa nu-si ia pranzul fiindca tu sari de obicei peste masa asta sau esti foarte frugal.
- ola small dickie
- Big Daddy
Ideea era ca prefer un job unde se sta 8 ore fara pauza de masa. Decat un job unde stau 8 ore si una libera la mijloc, care imi muta ora de plecare acasa cu o ora mai tarziu.
Păi și la interviul de angajare nu ți s-a comunicat care e programul? Dacă e așa de important pentru tine, de ce ai acceptat jobul?
REMEMBER CITADEL
- ola small dickie
- Big Daddy
Lol sper ca ai zis la caterincaMahdi wrote:Păi și la interviul de angajare nu ți s-a comunicat care e programul? Dacă e așa de important pentru tine, de ce ai acceptat jobul?
Si mie mi se pare o tampenie fortarea unei ore in plus in program care doar are potentialul sa incurce angajatii. Atata vreme cat lumea isi face treaba si respectiva activitate nu este afectata, ar trebui lasat la nivel individual cand si cum se ia pauza de masa.
NO COVER. ALL MAN.
Si sa vina fiecare la ce ora are chef si sa plece acasa la ce ora are chef.
I'm livin' in a love shadow
Nu cunosc detalii, dar cred ca legea iti impune sa acorzi pauza de masa salariatului. Si e normal sa fie asa. Faptul ca tu alegi sa nu beneficiezi de ea, e o cu totul alta problema.
Depinde de meserie. Daca esti controlor de trafic aerian sau pazesti valiza nucleara, nu tine. Dar in general nu cred ca pica planeta de pe orbita ca te-ai dus tu sa-ti iei un covrig whenever.Si sa vina fiecare la ce ora are chef si sa plece acasa la ce ora are chef.
Da. Parca-i o modificare relativ recenta, imi amintesc ceva urzicare in presa cand a intrat in vigoare prima data.Nu cunosc detalii, dar cred ca legea iti impune sa acorzi pauza de masa salariatului. Si e normal sa fie asa. Faptul ca tu alegi sa nu beneficiezi de ea, e o cu totul alta problema.
NO COVER. ALL MAN.
- ola small dickie
- Big Daddy
Nu cred ca iti impune. Serviciul precedent era la stat. Si nu exista pauza de masa. Cred ca e la alegerea angajatorului. Majoritatea oamenilor pe care ii cunosc nu au pauza de masa la serviciu.juve3332 wrote:Nu cunosc detalii, dar cred ca legea iti impune sa acorzi pauza de masa salariatului. Si e normal sa fie asa. Faptul ca tu alegi sa nu beneficiezi de ea, e o cu totul alta problema.