Windows 9, adica 10

Rezolvarea problemelor tehnice, ultimele știri din domeniu și cele mai interesante site-uri.
Bogdan
Pig Cop

Re: Windows 9

Post by Bogdan »

Inca o data. E vorba de o versiune developer preview care se adreseaza dezvoltatorilor.
Adica daca eu sunt o firma care produce un soft, vreau sa ma asigur ca acel soft va rula din prima zi pe Windows 10, fara probleme.

Orice altfel mod de utilizare a acestor releasuri e descurajata si (cred) ilegala.

Cine e bou, intradevar, poate sa isi tina datele personale si sa faca internet banking de pe un Window 10 developer preview. Dar aia nu mai e vina Microsoftului.
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

Bogdan » Mon Oct 06, 2014 2:20 pm wrote:Inca o data. E vorba de o versiune developer preview care se adreseaza dezvoltatorilor.
Adica daca eu sunt o firma care produce un soft, vreau sa ma asigur ca acel soft va rula din prima zi pe Windows 10, fara probleme.
Nu. Vezi aici:
Microsoft wrote: If you're a PC expert or an IT pro, come on a journey with us and be part of creating the best Windows yet.
Versiunea pentru srs bzns e asta:
Microsoft wrote: Checking out Windows 10 for your company? Get the enterprise edition.
Bogdan » Mon Oct 06, 2014 2:20 pm wrote: Orice altfel mod de utilizare a acestor releasuri e descurajata si (cred) ilegala.
Nu. E pentru feedback gathering de la useri interesati sa dea feedback. Vezi mai sus.
Bogdan » Mon Oct 06, 2014 2:20 pm wrote: Cine e bou, intradevar, poate sa isi tina datele personale si sa faca internet banking de pe un Window 10 developer preview. Dar aia nu mai e vina Microsoftului.
Eu imi faceam mai multe griji pentru parola de pe forum tbh :D
stef
Hammer Haunt

Post by stef »

C'mon, a inceput Microsoft sa lanseze Windows-uri in still EA cu NFS-ul lor? 11-le cand apare?

I'm so tired of this s**t.
Image
Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

Asta e ritmul in care apar sistemele de operare. Uita-te la Android, iOS etc. Evident, Microsoft trebuie sa ramana competitiv. Cam asa e de ani buni, nu ai observat pana acum?
stef
Hammer Haunt

Post by stef »

Ba da, stiam si nu sunt in potriva, dar totusi acum apar la intervale mai mici de timp decat se intimpla inainte si cand deabia te acomodezi cu cel curent,, apare altu'. Oricum, daca ei chiar fac vanzare babana din asta, sa curga lansarile OS-ilor! :)
Image
SnipeRulz
Headless Kamikaze

Post by SnipeRulz »

macar e gratis daca ai deja win 8
zme-ul

Post by zme-ul »

Bogdan » 6 Oct 2014, 13:58 wrote:Da, mi se pare normal intr-un techincal preview care se adreseaza developerilor si care trebuie sa fie benefic pentru finisarea produsului.
care developeri fratie?! W10 Tech Preview e disponibil oricui
si nu e o versiunea pt devi, e o versiune BETA/ALPHA .. cum vrei tu, dar nu e deloc in atentia dezvoltatorilor pentru ca e un produs nefinalizat si destul de instabil
sunt sigur ca devii sunt tare incantati ca MS le urmareste orice miscare

de cand interesele si preferintele mele in afara de ce se intampla in OS sunt interesante pt MS?! :shock:
Nu mi se pare normal ca asa ceva sa se intample intr-un produs final si probabil nici nu se va intampla. Poate doar ca optiune.
ghici ce?! daca nimeni nu vorbeste impotriva chestiei asteia MS o s-o introduca ca feature la lansare - fara optiune
sekaba
Pig Cop

Post by sekaba »

zme-ul » Mon Oct 06, 2014 11:12 pm wrote: si nu e o versiunea pt devi, e o versiune BETA/ALPHA .. cum vrei tu, dar nu e deloc in atentia dezvoltatorilor pentru ca e un produs nefinalizat si destul de instabil
Pai si dezvoltatorii ce crezi ca fac? Crezi ca asteapta pana se lanseaza os-ul varianta finala pentru a produce software? Dezvoltatorii ar vrea sa aibe pe mana os-ul cu mult timp inainte de lansare, fie el si beta/alpha. Cu oculus rift/google glass nu s-a procedat la fel?
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
zme-ul

Post by zme-ul »

sekaba » 7 Oct 2014, 00:59 wrote:
zme-ul » Mon Oct 06, 2014 11:12 pm wrote: si nu e o versiunea pt devi, e o versiune BETA/ALPHA .. cum vrei tu, dar nu e deloc in atentia dezvoltatorilor pentru ca e un produs nefinalizat si destul de instabil
Pai si dezvoltatorii ce crezi ca fac? Crezi ca asteapta pana se lanseaza os-ul varianta finala pentru a produce software? Dezvoltatorii ar vrea sa aibe pe mana os-ul cu mult timp inainte de lansare, fie el si beta/alpha. Cu oculus rift/google glass nu s-a procedat la fel?
versiunea pt dezvoltare le va fi inamanata dupa acest tech preview - Release Candidate (RC)
cand MS considera necesar, atunci se vor inmana / aproba softuri pt certificare
si in mare parte nici nu voar avea nevoie, compatibilitatea cu Win8 e deajuns in foarte multe cazuri, exceptie facand softuri ce ce au nevoie de acces elevat la kernel

versiunea curenta nu este stabila, nu poti dezvolta un soft pe o platforma ce da chix
Bogdan
Pig Cop

Post by Bogdan »

zme-ul » Mon Oct 06, 2014 11:12 pm wrote: ghici ce?! daca nimeni nu vorbeste impotriva chestiei asteia MS o s-o introduca ca feature la lansare - fara optiune
In Windows Phone de exemplu exista acea setare: Image Nu vad de ce ar renunta la ea.
Cum am mai zis, MS-ul mi se pare in ultima vreme mult mai fair la privacy decat Google, care practic traieste din colectarea si manipularea de date pesonale. Poate sa imi eplice cineva de ce pe Android aproape orice cacat de aplicatie sau joc cere access la agenda telefonica si SMS-uri?
sekaba
Pig Cop

Post by sekaba »

Asta e problema alora care fac aplicatii. Google are vina lui pentru ca nu te lasa sa dai accept la fiecare permisiune in parte, chiar daca ar crea probleme in aplicatii.
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
zme-ul

Post by zme-ul »

Bogdan » 7 Oct 2014, 12:41 wrote:In Windows Phone de exemplu exista acea setare. Nu vad de ce ar renunta la ea.
tu daca nu vezi o problema in a trimite absolut orice tastezi catre MS, ai o problema
noi, restul, nu ne vrem informatiile, parolele si mai stiu eu ce stocate de o firma privata

nu e deja destul de clar ca firmele astea ce tot colecteaza date: MS, Google, Mozilla, Apple etc .. nu sunt in stare sa protejeze acele date?!
ce draq ... doar luna trecuta au fost 2-3 cazuri majore de brese de securitate in bazele acestor firme: Apple, Mozilla, EA Australia, Google RU
plus cine stie cate altele trecute cu vederea

cand am vz ca W8 iti cere sa-ti sincronizezi contul de outlook cu cotul de windows .. sincer, mi-a picat fata - si nu e deloc optional cand vrei sa accesezi MS Strore
Bogdan
Pig Cop

Post by Bogdan »

Ok, pai zi asa. Ca nemultimirea ta e legata de toate marile corporatii. Eu aveam pana acum impresia ca esti doar Microsoft hater.

Cu store-ul MS face exact acelasi lucru pe care l-au facut inainte Google. Si acolo accesul la store se face in baza contului Google, care e in acelasi timp adresa de email, youtube, Google+ and what-not.

Presupun ca solutia e sa renuntam la toate produsele lor si la Internet cu totul pana la urma.
zme-ul

Post by zme-ul »

Bogdan » 7 Oct 2014, 19:45 wrote:Eu aveam pana acum impresia ca esti doar Microsoft hater.
si ai aparut tu fat-frumos sa aperi MS de zmeul necredincios .. :roll:
Cu store-ul MS face exact acelasi lucru pe care l-au facut inainte Google
guess what?! exista alternative la Google Play Strore, la Windows .. nu
plus ca nu-mi aduc aminte ca iOS, MAC OS, Android (+mods), Chrome OS, nix distros sa aibe keyloggere instalate by default
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

Magicake
Global Belit

Post by Magicake »

Bogdan » Tue Oct 07, 2014 7:45 pm wrote:Ok, pai zi asa. Ca nemultimirea ta e legata de toate marile corporatii. Eu aveam pana acum impresia ca esti doar Microsoft hater.

Cu store-ul MS face exact acelasi lucru pe care l-au facut inainte Google. Si acolo accesul la store se face in baza contului Google, care e in acelasi timp adresa de email, youtube, Google+ and what-not.

Presupun ca solutia e sa renuntam la toate produsele lor si la Internet cu totul pana la urma.
Imagineaza-ti cum era daca si Microsoft incerca sa se scuze aratand cu degetul la alte companii care fac acelasi lucru. Penibil, nu? E mai putin penibil daca arati tu cu degetul pentru ei? Eu zic ca nu. Problema e ca Microsoft aduna mai multe date private decat au nevoie (e.g. keystrokes). Faptul ca si Google face astfel de chestii naspa nu-i face sa fie mai buni.
Bogdan
Pig Cop

Post by Bogdan »

Mi-a placut asta, care cred ca rezuma perfect discutia.

Technically no matter what you have to trust someone unless you fabricate your own chips, based solely on your own design, running on an self made assembler, that can interpret code from a language you made and hand coded, with an operating system you hand coded in your custom language with your custom compiler, and running software that only you have hand coded using your own custom language to run only on your operating system.
If you can do all that and make it work...WTH are you wasting your time surfing reddit? :-D
brutalistu
Hammer Haunt

Post by brutalistu »

Windows 10 will come with a command line package manager, much to the lament of Linux users
Sorry, penguin lovers — if you thought that 2015, in the heinous wake of Windows 8, would finally be the year of desktop Linux, you were sadly mistaken. Microsoft is trying its best to make Windows 10 the dream OS for the billions of people around the world who use a desktop PC with a mouse and keyboard — and, as a result, this means Windows 10 will actually come with a package manager. Yes, in Windows 10 you can open up a command line shell and install VLC or Firefox or thousands of other packages by typing in a single command.

If you’ve ever ventured into the dark and mysterious land of Linutopia, where Ubutologists and Debianites reign, you will have noticed that one of the things that Linux users are most proud of is package management. While Windows and Mac users have to run graphical installers — you know, where you hit Next a few times and try to avoid installing bundled crapware — Linux users can just open up a command line and type sudo apt-get install vlc. I’m a Windows user through and through, but I have to admit that installing apps and keeping a system updated is much more pleasant in Linux.

With Windows 10, however, we are finally getting an official package manager: OneGet. In the current build of Windows 10 Technical Preview, you can open up PowerShell and use OneGet to install thousands of applications with commands such as Find-Package VLC and Install-Package Firefox. OneGet seems to implement all of the usual functions that you’d expect from a package manager. You can search for packages, add new sources/repos, uninstall packages, install packages, and so on. OneGet uses the same package format as Chocolatey, one of the most popular third-party package managers for Windows (and indeed, you can add the Chocolatey repo to OneGet if you so wish).
Image
zme-ul

Post by zme-ul »

^ si ce daca

da folosesc linux, dar nu sunt unul dintre cei ce pot spune "stiu linux"
daca apt-get install da fail din varii motive, sau iti cere cine stie ce 3rd party dependencies - e o nebunie curata sa-i dai de cap
de curand am incercat sa instalez in LUbuntu un monitor de temperaturi (conky) si m-am lasat pagubas din cauza dependintelor :(

la treaba cu "nu-ti cere next" .. ei cum sa nu ;) are you sure to install ... y/n

si ce faci cand softul vine cu adware gen Ask ToolBar ? :|
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

Am inceput si eu zilele astea sa invat Linux si recunosc ca nu inteleg avantajele instalarii unui program din command prompt. Adica ok, daca vrei sa-ti faci un server backbone poate ca e mai bine sa nu ai GUI, dar pentru un poweruser obisnuit?
New phone, Houthis

Soundcloud
Post Reply

Return to “Software & Internet”