cg1700 » Mon Jun 16, 2014 2:48 pm wrote:In IT e si chestia cu metodologia waterfall vs metodologia agile. In principiu, daca lucrezi agile, si respectivul agile e implementat cum trebuie, nu ar trebui sa fie cazul sa faci overtime.
Ai cum sa faci overtime daca vrei sa primesti un bonus bunicel cand termini proiectul cu o bucata semnificativa inainte de deadline
Corect, am uitat complet ca poti folosi fara nici o problema agile si la proiecte finite. Eu de fapt ma gandeam la cazul software as a service, cand practic dezvolti un produs si clientii au abonament la el, deci proiectul nu are un final (decat cand incep clientii sa isi piarda interesul in el). Cel putin asa functioneaza firma la care lucrez eu. Si singurul overtime pe care il am sunt 3 sambete pe an cand avem release-uri.
Desigur, asta nu ma opreste sa vin din marinimia sufletului meu mai devreme sau sa plec mai tarziu, dar nu ma obliga nimeni sa fac asta si nici nu sunt platit.
Eu ce-am lucrat (si ce ar urma sa lucrez) e strict pe proiecte finite. Daca este nevoie de suport tehnic, update-uri sau mai stiu eu ce, asta nu mai depinde exclusiv de noi (oferind tot ce inseamna sursa si cod, plus manual tehnic, clientul isi poate face singur suportul tehnic - partea care nu depinde de noi: functionalitati auxiliare si alte chestii pe care nu le avem in caietul de lucru)
Eu cand sunt proaspat barbierit zici ca am 16 ani.
Mi s-a cerut act de identitate la bar.
Intr-o zi facea politia filtru pentru a vedea consumul de alcool. Nu cereau absolut nici un act (decat daca aveai alcoolemie peste limita). Dau sa suflu in aia si aud "Prima data aratati-mi permisul".
Cred ca se intrebau "Cine naiba e barbosul asta? Nu l-am mai vazut pana acum. Ar trebui sa chemam un adult?"
Partea care ma face sa ma simt batran: Acum cativa ani nu vazusem nici macar un bebelus in bloc si parca auzisem ca cineva se casatorise. Deodata: copii. Ce urmeaza? Adolescenti? Uite asa se destrama tesatura societatii.
chestr0ny » Mon Jun 16, 2014 9:42 pm wrote:Inca mi se mai cere buletinul prin baruri. Arat ca un Adonis adolescentin. A fost poster cu mine in Sweet Boys Monthly. Cya later old farts.
McWilliams » Mon Jun 16, 2014 8:59 pm wrote:La sedinta de bloc, a fost o adunare de masculi feroce in pantaloni scurti. Eram singurul care nu prezenta semne de varice. Made of win!
La sedinta de bloc doar eu nu aveam varice blalblabla WAIT WHAT?>>>>>BREAKING NEWS!!!! ====> daca mergi la sedinte de bloc poti linistit sa-ti ridici pantalonii pana in piept si sa continui ziua cu un sah in parc. mi se pare mai batranesc sa fii prezent la sedinta de bloc decat sa ai varice.
McWilliams » Mon Jun 16, 2014 8:59 pm wrote:La sedinta de bloc, a fost o adunare de masculi feroce in pantaloni scurti. Eram singurul care nu prezenta semne de varice. Made of win!
La sedinta de bloc doar eu nu aveam varice blalblabla WAIT WHAT?>>>>>BREAKING NEWS!!!! ====> daca mergi la sedinte de bloc poti linistit sa-ti ridici pantalonii pana in piept si sa continui ziua cu un sah in parc. mi se pare mai batranesc sa fii prezent la sedinta de bloc decat sa ai varice.
Busted! Oh, wait... eu sunt ala din reclama Vodafone, unde se tine sedinta de bloc pe tableta/laptop cu webcam/smartphone/aragaz cu hota etc.
vezi si reclama la alcoolul Patriot - am dat de ea accidental la pauza unui meci dar drept sa zic, mi-a placut mai mult decat tot meciul - pune punctul pe i
(PS: e cu "batrani", cu exceptia lui chiki chan)
(PS2: eu nu-mi dau seama ce ar trebui sa fie posirca aia... 20% alcool e prea putin pentru votca, coniac sau rom + nume gen clestar si amador wtff?!)