Discuţii politice, ca la cafenea
Re: Discuţii politice, ca la cafenea
Dăm vina pe cine l-a linşat, desigur, dar libertatea de exprimare are totuşi limitele ei! Poate trebuia să se abţină!
REMEMBER CITADEL
Genul de imbecilitate pe care o manifesta mircea badea nu poate sa justifice uciderea lui intr-o societate formata din oameni normali la cap.
Nu cred ca a zis nimeni aici ca cei de la CH sunt niste eroi pentru ca l-au desenat pe mohamed cu o sula-n fund. S-a zis doar ca nu-i normala si sub nici o forma nu e justificabila uciderea unui om pentru un desen.
Nu cred ca a zis nimeni aici ca cei de la CH sunt niste eroi pentru ca l-au desenat pe mohamed cu o sula-n fund. S-a zis doar ca nu-i normala si sub nici o forma nu e justificabila uciderea unui om pentru un desen.
NO COVER. ALL MAN.
Uauu dude mai continui cu prostia asta cand e clar ca nimeni nu a spus asa ceva ? Si chiar daca ar fi spus cineva ca meritau sa fie ucisi pentru ce au facut. De ce trebuie sa te pozitionezi atat de superior in discutie. Ca si cum punctul tau de vedere e cel care reflecta adevarul si restul sunt prostii.Mahdi » Sun Jan 11, 2015 1:09 pm wrote:Dăm vina pe cine l-a linşat, desigur, dar libertatea de exprimare are totuşi limitele ei! Poate trebuia să se abţină!
Observi ca nici nu ma mai obosesc sa iti explic, dar devii iritant cu sarcasmul asta.
Last edited by MC on 11 Jan 2015, 13:21, edited 1 time in total.
Ţi-am explicat pe pagina trecută o chestie cât se poate de nesarcastic, dar ai preferat să nu o bagi în seamă. Îmi permit să te iau peste picior.
REMEMBER CITADEL
http://www.thelocal.de/20150111/arson-a ... nted-hebdo
Nu pare sa fie ceva pregatit din timp, din fericire.
Europenii nu par sa intelega un lucru. Ne aflam in razboi cu teroristi, fundamentalisti, musulmani extremisti, cum naiba vreti sa le spunem. Dar prin razboi nu se mai intelege notiunea clasica. Nu mai avem doua tabere profesioniste care se intalnesc pe un camp si isi dau reciproc la cap. Una din tabere nu mai joaca dupa regulile jocului. Ataca aparent la intamplare, fara a face vreo diferenta între structuri militare si scoli de copii, si, de asemenea, fara a face vreo diferenta inre vreo religie. Iar barbosii astia se plimba printre noi, aparent nesupravegheati, desi le sunt cunoscute orientarile si antecedentele.
Off:
Legat de micul meu exercitiu literar de mai sus, este un pamflet si ar trebui tratat ca atare. Je suis Ahmed.
@chester: am ascultat toate piesele create de tine. Nu faceam asta daca nu consideram ca sunt interesante. Ai ceva talent si ar trebui sa faci in continuare asta. De asta iti sugeram ca ai putea incerca si alte lucruri. Cred ca piese cum ar fi Se marita Mona mea, S-a rupt lantul de iubire, ar suna interesant remixate.
@mahdi: Multumesc de sugestii, o sa tin cont de ele.
Nu pare sa fie ceva pregatit din timp, din fericire.
Europenii nu par sa intelega un lucru. Ne aflam in razboi cu teroristi, fundamentalisti, musulmani extremisti, cum naiba vreti sa le spunem. Dar prin razboi nu se mai intelege notiunea clasica. Nu mai avem doua tabere profesioniste care se intalnesc pe un camp si isi dau reciproc la cap. Una din tabere nu mai joaca dupa regulile jocului. Ataca aparent la intamplare, fara a face vreo diferenta între structuri militare si scoli de copii, si, de asemenea, fara a face vreo diferenta inre vreo religie. Iar barbosii astia se plimba printre noi, aparent nesupravegheati, desi le sunt cunoscute orientarile si antecedentele.
Off:
Legat de micul meu exercitiu literar de mai sus, este un pamflet si ar trebui tratat ca atare. Je suis Ahmed.
@chester: am ascultat toate piesele create de tine. Nu faceam asta daca nu consideram ca sunt interesante. Ai ceva talent si ar trebui sa faci in continuare asta. De asta iti sugeram ca ai putea incerca si alte lucruri. Cred ca piese cum ar fi Se marita Mona mea, S-a rupt lantul de iubire, ar suna interesant remixate.
@mahdi: Multumesc de sugestii, o sa tin cont de ele.
Sa o bag inseamna ar insemna sa ma repet pentru a 7-a oara. Nu mai am chef. Daca esti batut in cap nu e datoria mea sa ma fac inteles fata de tine.Mahdi » Sun Jan 11, 2015 1:20 pm wrote:Ţi-am explicat pe pagina trecută o chestie cât se poate de nesarcastic, dar ai preferat să nu o bagi în seamă. Îmi permit să te iau peste picior.
Si cum adica "imi permit sa te iau peste picioar ptr ca nu mi-ai raspuns la un post??"
Te pozitionezi cam superior in discutie si nu e cazul .
Last edited by MC on 11 Jan 2015, 13:28, edited 1 time in total.
Dar nu crezi totusi ca trebuiau sa se abtina? Sa nu-i insulte pe musulmani in credinta? Chiar ne permitem sa ne batem joc de orice in numele libertatii de exprimare?
NO COVER. ALL MAN.
Lal, Claudiu, păi şi tu "te-ai poziţionat superior" în discuţie în momentul în care ai declarat că ceilalţi nu au habar ce înseamnă libertate de exprimare şi că sunt ipocriţi. Ţi-am explicat pe scurt de ce nu ai dreptate. Eşti în stare să rezolvi simplul exerciţiu pe care ţi l-am propus pe pagina precedentă şi să îmi demonstrezi astfel că de fapt eu am scris o prostie şi nu ştiu ce-i aia libertate de exprimare?
REMEMBER CITADEL
Stai linistit ca am prins sarcasmul din postul tau.Waaagh! » Sun Jan 11, 2015 1:26 pm wrote:Dar nu crezi totusi ca trebuiau sa se abtina? Sa nu-i insulte pe musulmani in credinta? Chiar ne permitem sa ne batem joc de orice in numele libertatii de exprimare?
Deaia nu o sa ma chinui sa iti raspund serios. De fapt in majoritatea posturilor mele exact la intrebarea asta am raspuns.
Pai exercitiul ala al tau rateaza cu brio idea din spatele postului meu. La ce sa iti raspund?Mahdi » Sun Jan 11, 2015 1:30 pm wrote:Lal, Claudiu, păi şi tu "te-ai poziţionat superior" în discuţie în momentul în care ai declarat că ceilalţi nu au habar ce înseamnă libertate de exprimare şi că sunt ipocriţi. Ţi-am explicat pe scurt de ce nu ai dreptate. Eşti în stare să rezolvi simplul exerciţiu pe care ţi l-am propus pe pagina precedentă şi să îmi demonstrezi astfel că de fapt eu am scris o prostie şi nu ştiu ce-i aia libertate de exprimare?
Ti-am spus ca nu m-am referit ca cei care ataca verbal ideile cu care nu sunt de acord nu ar avea dreptul sa o faca. Doar ca dau dovada de ipocrizie cand vorbesc de libertatea de exprimare (prin care inteleg ca fiecare poate sa spuna ce vrea) deoarece ei nu respecta libertatea de exprimare al altora si ataca ideile nu pe baza de argumente ci prin mistocareli de santier si atac la persoana. Probabil ca daca am fi face to face ar fi in stare sa si loveasca daca indraznesti sa nu fii de acord cu ei. Dar fiind pe internet singura arma pe care o au e mistocareala, atacul la persoana.
Nu poti sa injuri o persoana intr-o discutie pe un forum si sa te prevalezi de dreptul tau de exprimare. NU. Aceasta atitudine denota doar faptul ca nu respecti dreptul altei persoane la opinie si la idei contrare. daca discuti civilizat si cu argumente (chiar in contradictoriu) atunci se cheama ca stii ce e aia libertatea de exprimare.
Plm unii au impresia ca libertatea de exprimare la da dreptul al orice. FALS! Din acest motiv se si pedepseste de catre lege ABUZUL DE DREPT. Nu poti sa te prevalezi de un drept al tau la modul absolut pentru ca asta inseamna sa abuzezi de el si legea pedepseste aceasta atitudine. De exemplu prin abuzul de dreptul la libera exprimare poti aduce atingere demnitatii, onoarei persoanei, dreptului la credinta si la apartenta religioasa etc.
mai clar nu pot fi decat daca iti desenez.
Last edited by MC on 11 Jan 2015, 13:47, edited 2 times in total.
- brutalistu
- Hammer Haunt
DACĂ ORICINE DESENEAZĂ AICI CA SĂ ILUSTREZE UN PUNCT DE VEDERE PERSONAL AM SĂ ÎI CAUT ȘI AM SĂ ÎI BAT!!
Ok, dai bataie !brutalistu » Sun Jan 11, 2015 1:42 pm wrote:DACĂ ORICINE DESENEAZĂ AICI CA SĂ ILUSTREZE UN PUNCT DE VEDERE PERSONAL AM SĂ ÎI CAUT ȘI AM SĂ ÎI BAT!!
- DarthZombie
- Dremora Lord
Frate, dar ratezi o chestie extrem de simplu de observat. Fratii Kebab-Shaorma i-au omorat pe caricaturistii aia ca sa II IMPIEDICE sa isi mai bata joc de profetul lor. Dar eu daca iti spun ca vorbesti aiurea, sau daca te injur, sau daca te amenint pe forum ca iti fac si iti dreg, NU TE IMPIEDIC CU NIMIC in a scrie ce-ti trece prin cap pe aici. Dreptul la libera exprimare include si dreptul de a critica pe ceilalti, fie si in forme rudimentare gen injuraturi. Avand in vedere acest lucru, e o diferenta intre a-ti exercita un drept si a iti exprima nemultumirea/scarba/whatever fata de ce a facut altul. Daca ma duc acum intr-un bar si urlu "toate femeile-s curve!", eu imi exercit dreptul la libera exprimare, dar ceilalti sunt la fel de indreptatiti sa se uite cu dezgust in directia mea, sau sa ma ia la injuraturi pentru ce am spus. A, daca sunt rupt in bataie pentru ce am spus, da, atunci vorbim de ce au facut teroristii aia acum 4 zile.
Nu inteleg de ce va mai bateti capul cu Moldovan Claudiu. Omul e perseverent in ideile lui fixe, amintiti-va numai de discutia despre comunism.
Păi ok, asta am înţeles şi eu din postul tău. Dar consider că te înşeli. Şi iată de ce.
Acele "atacuri verbale" de care spui tu nu îţi lezează dreptul la liberă exprimare (şi niciun alt fel de drepturi) în niciun fel. Sunt nişte opinii emise într-un mediu de discuţii. Şi atât. Grobiene, negrobiene, fondate, nefondate. Nu contează. Nu ţi se întâmplă nimic dacă cineva zice că ai scris o tâmpenie, indiferent dacă are sau nu are dreptate, indiferent dacă are sau nu are argumente. Sunt vorbe. La fel cum au fost vorbele şi desenele din Charlie Hebdo.
Acele "atacuri verbale" de care spui tu nu îţi lezează dreptul la liberă exprimare (şi niciun alt fel de drepturi) în niciun fel. Sunt nişte opinii emise într-un mediu de discuţii. Şi atât. Grobiene, negrobiene, fondate, nefondate. Nu contează. Nu ţi se întâmplă nimic dacă cineva zice că ai scris o tâmpenie, indiferent dacă are sau nu are dreptate, indiferent dacă are sau nu are argumente. Sunt vorbe. La fel cum au fost vorbele şi desenele din Charlie Hebdo.
Asta e o presupunere nefondată şi nu-şi are rostul în discuţie. Probabil dacă am fi face to face poate şi tu m-ai lovi pe mine că ţi-aş zice c-ai zis o prostie. There, am dovedit că eşti un naşpa într-o singură propoziţie. See?Probabil ca daca am fi face to face ar fi in stare sa si loveasca daca indraznesti sa nu fii de acord cu ei.
REMEMBER CITADEL
Gresit. Cum a spus si in postul precedent, dreptul la libera exprimare nu iti da dreptul la orice. nu iti da dreptul sa injuri o alta persoana. Poti sa o faci, dar nu ai dreptul asta. NU POTI SA ABUZEZI DE UN DREPT.DarthZombie » Sun Jan 11, 2015 1:49 pm wrote: Dreptul la libera exprimare include si dreptul de a critica pe ceilalti, fie si in forme rudimentare gen injuraturi.
In rest de acord. Nu am spus ca ce s-a intamplat la Charlie Hebdo a fost ok. Din nici un punct de vedere. Am spus asta in fiecare post si inca de la inceput.
Mai cititi inca o data postul lui Raptor.
Gresit. Sunt valori umane care pot fi lezate si verbal nu doar fizic. Dreptul la onoare, demnitate, reputatie, credinta pot fi lezate si verbal. Dreptul la libera exprimare nu este absolut. Dreptul tau la libera exprimare se opreste unde incepe dreptul meu la onoare, demnitate, credinta etc.Mahdi » Sun Jan 11, 2015 1:56 pm wrote: Nu ţi se întâmplă nimic dacă cineva zice că ai scris o tâmpenie, indiferent dacă are sau nu are dreptate, indiferent dacă are sau nu are argumente. Sunt vorbe. La fel cum au fost vorbele şi desenele din Charlie Hebdo.
Si din nou repet (se pare ca sunt nevoit sa fac asta in fiecare post). Nu sunt de acord cu ce s-a intampla la Charlie Hebdo. Sunt cu totul impotriva violentelor si actelor teroriste. Inca de la primul post m-am referit la altceva. unii au inteles unii nu.
Mahdi, Claudiu, amandoi aveti dreptate.
@Mahdi, am efectuat tema pentru acasa si am inteles ce vrei sa sputi. Sunt de aceeasi parere, eram de aceeasi parere. De asta am si postat tampeniile de mai sus (gifu si dialogul imaginar). Pentru a raspunde cu acceasi moneda.
Pe de alta parte poti fi si tu de acord ca nu poti vorbi de libertate de exprimare intro discutie in care una din parti, sau amandoua, au drept raspuns doar injurii si insulte. Violenta verbala poate fi la fel de periculoasa ca cea fizica.
@Claudiu, mahdi are tehnic dreptate. Nimeni nu te-a impiedicat practic si fizic sa-ti spui ideile. Ai putut scrie ce ai vrut. Pe de alta parte sunt de acord cu tine: daca toata lumea ar posta in stilul ola, nu am ajunge nicaieri.
Imi mentin opinia mai veche: singura metoda prin care poti iesi fara dureri de cap dintro discutie cu Ola este indiferenta, ignorarea. Doar asa supravietuisti intalnirii in padure cu bestia numita attention whore.
@Mahdi, am efectuat tema pentru acasa si am inteles ce vrei sa sputi. Sunt de aceeasi parere, eram de aceeasi parere. De asta am si postat tampeniile de mai sus (gifu si dialogul imaginar). Pentru a raspunde cu acceasi moneda.
Pe de alta parte poti fi si tu de acord ca nu poti vorbi de libertate de exprimare intro discutie in care una din parti, sau amandoua, au drept raspuns doar injurii si insulte. Violenta verbala poate fi la fel de periculoasa ca cea fizica.
@Claudiu, mahdi are tehnic dreptate. Nimeni nu te-a impiedicat practic si fizic sa-ti spui ideile. Ai putut scrie ce ai vrut. Pe de alta parte sunt de acord cu tine: daca toata lumea ar posta in stilul ola, nu am ajunge nicaieri.
Imi mentin opinia mai veche: singura metoda prin care poti iesi fara dureri de cap dintro discutie cu Ola este indiferenta, ignorarea. Doar asa supravietuisti intalnirii in padure cu bestia numita attention whore.
- McWilliams
- Self-righteous bastard
Mai, nu stiu de ultima fraza, oldsnake. Stiu ca Zombie a incercat asta cateva luni bune si rezultate, ioc. In schimb, arunca niste caricaturi cu Charlie Hector si o conspiratie masono-yankee in compozitie, si acum sunt frati la catarama. Maine-poimaine il vedem pe Zombie in galeria celor de la AC Milan. 

Last edited by McWilliams on 11 Jan 2015, 14:41, edited 1 time in total.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
- ola small dickie
- Big Daddy
oldsnake iti scapa o solutie mai simpla. nu intra in discutii cu mine. m-ai scuti de timp pierdut si asa ai scapa si tu de bestii, whores, spiridusi, zane si orice alte elemente fantasy mai salasluiesc in universul tau. imi plac oamenii astia, ei se baga in seama, ei urla.
Mulţumesc pentru răspuns. Ridici într-adevăr o problemă interesantă cu dreptul la demnitate şi credinţă. Nu ştiu în ce măsură sancţionează legea aceste derapaje în cazul înjurăturilor pe internet; eu în general am o atitudine mai relaxată în legătură cu asta. I don't really care, în afară să zicem de cazuri particulare de hărţuire sistematică, cu implicaţii mai mari decât o simplă discuţie pe un forum. Desigur, este opinia mea şi pot accepta dacă altcineva este mai sensibil sau are altă părere.Moldovan Claudiu » Sun Jan 11, 2015 2:03 pm wrote:Gresit. Sunt valori umane care pot fi lezate si verbal nu doar fizic. Dreptul la onoare, demnitate, reputatie, credinta pot fi lezate si verbal. Dreptul la libera exprimare nu este absolut. Dreptul tau la libera exprimare se opreste unde incepe dreptul meu la onoare, demnitate, credinta etc.Mahdi » Sun Jan 11, 2015 1:56 pm wrote: Nu ţi se întâmplă nimic dacă cineva zice că ai scris o tâmpenie, indiferent dacă are sau nu are dreptate, indiferent dacă are sau nu are argumente. Sunt vorbe. La fel cum au fost vorbele şi desenele din Charlie Hebdo.
Si din nou repet (se pare ca sunt nevoit sa fac asta in fiecare post). Nu sunt de acord cu ce s-a intampla la Charlie Hebdo. Sunt cu totul impotriva violentelor si actelor teroriste. Inca de la primul post m-am referit la altceva. unii au inteles unii nu.
Permite-mi totuşi să despic o ultimă dată firul în patru, ca o curiozitate personală. Am încercat în paginile anterioare să nu mă leg de persoane (posibil să mă fi răţoit la McWill, nu mai ţin minte), ci de idei. De-acolo şi acel "dacă cineva zice că ai scris o tâmpenie..." (şi nu "dacă cineva zice că eşti tâmpit...") pe care mi l-ai citat. Deci, doar de curiozitate, în ce măsură se aplică acel drept la demnitate şi credinţă dacă cineva susţine că e o tâmpenie una dintre următoarele idei:
- islamul în general
- religia în general
- "pământul este plat"
- "pământul este rotund"
- orice afirmaţie de pe un thread de politică de pe un forum
Probabil că nu are legătură cu ce ai susţinut (deşi zic că are, cel puţin la primele două puncte, vizavi de caricaturişti). E doar o curiozitate personală.
@oldsnake - Mulţumesc pentru înţelegere. Consider în continuare că nu se poate vorbi de o încălcare a libertăţii de exprimare într-o discuţie unde se proferează înjurături. Doar dacă una dintre părţi este împiedicată în vreun fel să spună ceva, atunci da. Altfel, sigur, e o discuţie idioată, inutilă sau nu e pur şi simplu discuţie adevărată. Dar asta n-are legătură cu libertatea de exprimare.
REMEMBER CITADEL
Se pare ca am uitat sa salvez ultima parte a postului.
In aceasta imi explicam regretul ca nu reusesc sa-l ignor pe Ola. Incerc, dar ispita e prea puternica.
Intre timp in Romania https://nivelul2.ro/je-suis-monsieur-klein/
In aceasta imi explicam regretul ca nu reusesc sa-l ignor pe Ola. Incerc, dar ispita e prea puternica.
Intre timp in Romania https://nivelul2.ro/je-suis-monsieur-klein/