Chestii pe care le urasc azi

Discuții off-topic în limita bunului simț
McWilliams
Self-righteous bastard

Re: Chestii pe care le urasc azi

Post by McWilliams »

Mi-am folosit cardul pe care intra contravaloarea bonurilor de masa pentru a cumpara motorina, pentru a lua sirop de tuse, pentru a plati abonamentul la mobil si pentru a plati o amenda la Finante.

Nice work, dickheads!
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Ce rau e sa ai o modalitate simpla si convenabila de a-ti cheltui bonurile de masa si pe altceva in afara de paine si salam! :(
I'm livin' in a love shadow
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

The fact that I can do that totally defeats the purpose of said tickets. Ca ideea initiala, si destul de rezonabila, era sa nu ii dai bani pe mana lui X, ca X este fraier si ii sparge pe tutun/alcool/seminte/jocuri de noroc, ci sa il "obligi" sa isi cumpere mancare si alte alea benefice siesi si familiei. Dand bonuri de masa la multi angajati, "garantezi" intr-o oarecare masura un consum pe un anumit segment de produse. Adica faci vanzare pe o ramura, adica dai de munca la niste oameni din respectiva ramura. Daca bonurile nu puteai sa le folosesti decat pentru paine, vrei-nu vrei, faci vanzare la aia care produs paine; acum, probabil ca iti poti achita si rata la leasing-ul pentru A6 din "bonuri de masa".

Daca eu pot sa platesc altele cu cardul care contine banii proveniti din "bonurile de masa", totul se reduce la beneficii pentru angajator care scapa de niste taxe cand acorda bani nu direct, ci sub forma de bonuri de masa. Deci o manevra care ar fi trebuit sa acorde avantaje pentru mai multi parti implicate in aceasta procedura (angajator, angajat, sectorul alimentar din economie, Statul roman), ajunge sa-l avantajeze pe ala care avea nevoie cel mai putin. Pentru ca bonuri de masa nu iti da buticul de la coltul blocului sau magazinul cu pacanele, ci o companie mai mare (ca numar de angajati, ca cifra de afaceri etc.). Thank God we are helping the big businesses cut down on their tax expenditure! Acum pot sa dorm mai bine noaptea.

Deci revin la ce bombaneam mult mai devreme: daca tot nu mai exista restrictii practice la ce pot face cu banii aia, pune-i, nene, la un loc cu ceilalati si nu ma obliga sa jonglez cu soldurile cardurilor ca altii cu iteme prin inventarul din Diablo/STALKER.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

oh not this shit again cu mcwilliams, zombie si tichetele de masa. spercam ca acest fenomen e ingropat

Soarecu wrote:O colega a fost atacata de un cutitar azi dupa scoala... E ok dar in stare de soc.
si ati sunat la politie?
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Temele de discutie nu mor doar pentru ca ai halucinatii in privinta a ce constau ele.
ola small dickie
Big Daddy

DarthZombie wrote:Temele de discutie nu mor doar pentru ca ai halucinatii in privinta a ce constau ele.
Image
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Oh well, mie-mi plac bonurile de masa. Mai ales ca se primesc in alta zi fata de salariu. Practic ai un salariu si un mini-salariu. Love that shit.
I'm livin' in a love shadow
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Cel mai misto ar fi ca echivalentul bonurilor de masa sa ti se verse impreuna cu salariul si, get this, sistemul de bonuri de masa sa se aboleasca! Daca tot nu e folosit asa cum trebuie sistemul in sensul in care a fost intentionat, macar sa scuteasca lumea de plimbat cu carduri redundante.

Abia astept sa revina conversatia asta pentru a o mai dezbate!
ola small dickie
Big Daddy

vrei sa reluam subiectul zombie?

ok. atunci ce parere ai de faptul ca vorbeai dezinformat si fals in legatura cu acest subiect? ai afirmat atunci ca legea obliga ca salariatii sa primeasca tichete de masa sau masa la serviciu. ti-am zis si atunci ca aberezi, apoi n-ai mai zis nimic cateva saptamani. acum vrei sa reiei subiectul. reia-l de unde am ramas daca tot vrei. vrei sa-l reluam si pe ala cu monica macovei? la care la fel cand ai dat bot in bot cu adevarul ai tulit-o. ce subiecte mai vrei sa reluam?
DarthZombie wrote:Iarasi va faceti ca nu intelegeti for the sake of the lelz? In Romania existenta bonurilor alora de masa se datoreaza faptului ca dpdv legal angajatorul trebuie sa-ti asigure o masa in fiecare zi de valoarea X/zi de lucru. Asa ca firmele au venit cu gaselnita asta cu bonuri de masa [care initial erau folosite si ca o metoda de a-ti plati un salariu mai mare care sa nu fie impozitat] pentru ca de ce ar apela ei la o firma de catering si conditii sa iti faci pranzul in aceeasi cladire? Mai fain este sa te puna pe drumuri si sa irosesti minute bune din ora aia de pauza si apoi sa mananci in graba pentru a avea timp sa te intorci la timp! Si o sa fiti surprinsi, dar mai exista si alte mancaruri in afara de ciorba de burta. Incredibil, stiu, e ca si cum firmele de catering iti pot oferi o gama mai larga de produse la fel precum cantinele pomenite in posturile anterioare!

Eu cand am lucrat in Romania bonurile de masa le dadeam alor mei, mai puneau si ei bonuri de masa si uite asa faceam cumparaturile la comun [ceva normal avand in vedere ca locuiam impreuna]. Acele cumparaturi erau prea mari pentru a fi achizitionate numai cu bonurile mele sau doar cu bonurile unei alte persoane. Asa ca sistemul asta cu "bonuri pe card" inseamna ca nu mai poti pune la comun bonurile mai multor persoane, trebuie sa cumperi pe facturi separate. Socant si faptul ca asta ar fi un lucru incomod! Dar probabil cel mai socant lucru dintre toate e ca sunt de acord ca un card ocupa mai putin loc decat un teanc de bonuri, uau! Este ca si cum eu am comentat pe un singur aspect al plangerilor lui McWilliams si nu ii impartasesc toate nemultumirile! Eu zic sa luati notite si sa le puneti intr-un loc ferit, ca daca forumul asta crapa s-ar pierde o adevarata comoara de dezvaluiri socante.
ola small dickie wrote:Ce ar fi sa nu mai aberezi? Niciun angajator din Romania nu este obligat sa ofere angajatilor tichete de masa. La fel cum nu este obligat sa-ti ofere mancare. Ce ar fi sa te documentezi inainte sa vorbesti?
DarthZombie wrote:Iarasi va faceti ca nu intelegeti for the sake of the lelz?
Nu, nu ne facem noi ca nu intelegem. Iarasi aberezi tu si nu ai un fir logic al dialogului.

Ia reia subiectul de aici daca tot vrei sa reiei
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Nu am ce sa comentez legat de ce crezi tu despre opiniile mele, pentru ca eu in mod cert nu vorbeam dezinformat. Realitatea e ca legea tichetelor de masa de la asta isi trage originea, asigurarea unui minim alimentar pentru proletar. Blablabla, masa de pranz blablabla taxe mai mici pe salariu gratie mascarii lor in tichete blablabla. Dar ce sa-i faci, daca eram alt user nu faceai valurile astea.

Subiectul cu Macovei reprezinta o obsesie pentru tine de-a dreptul nesanatoasa, cred ca si cand iei micul dejun incepi sa urli prin bucatarie pe tema asta. Eu nu am incredere intr-un procuror format in perioada comunista si nici tu nu ar trebui sa ai. Dar na, in lumea ta monocroma exista doar adulat sau injurat. Ia zi, pe cine injura acuma Basescu, pe Macovei sau pe Kovesi?

Eu tot incerc sa te ajut sa revii cu picioarele pe pamant, dar tu nu si nu, te agati de halucinatiile tale si cand constati ca ele sunt ireale iti versi supararea pe altii. Dar lasa ca esti amuzant, straduintele tale de a te vindeca sunt notate.

Pe cat punem pariu ca daca era alt user care posta aceste lucruri nu iti mai plesneau venele? Hai recunoaste ca te tot straduiesti sa "mi-o arati tu mie" sau cum s-o zice pe la tine acolo. Macar ai decenta sa recunosti care-i intentia ta cand intri in discutiile astea, ca in mod clar nu te intereseaza argumentele.
Last edited by DarthZombie on 4 Nov 2016, 09:22, edited 1 time in total.
ola small dickie
Big Daddy

ce troll
DarthZombie wrote:Nu am ce sa comentez legat de ce crezi tu despre opiniile mele, pentru ca eu in mod cert nu vorbeam dezinformat.
DarthZombie wrote:Iarasi va faceti ca nu intelegeti for the sake of the lelz? In Romania existenta bonurilor alora de masa se datoreaza faptului ca dpdv legal angajatorul trebuie sa-ti asigure o masa in fiecare zi de valoarea X/zi de lucru
ola small dickie wrote:Ce ar fi sa nu mai aberezi? Niciun angajator din Romania nu este obligat sa ofere angajatilor tichete de masa. La fel cum nu este obligat sa-ti ofere mancare. Ce ar fi sa te documentezi inainte sa vorbesti?
Last edited by ola small dickie on 4 Nov 2016, 09:24, edited 2 times in total.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Eu spun opinie.

Tu spui ca sunt dezinformat.

"ZOMBIE CE PARERE AI DESPRE FAPTUL CA ESTI ATAT DE DEZINFORMAT FRATE??!?!?!"

Tu tot dai quote la paragraful ala si singurul tau argument e n-am dreptate ca asa vor muschii tai. Asa ca tu practic ma intrebi de ce nu esti de acord cu mine, lelz.
ola small dickie
Big Daddy

Faptul ca ai sustinut ca "in Romania existenta bonurilor alora de masa se datoreaza faptului ca dpdv legal angajatorul trebuie sa-ti asigure o masa in fiecare zi de valoarea X/zi de lucru" este o opinie? Nu. E un neadevar. Pe care l-am semnalat. Nu exista nuanta aici, opinie, parere, e un statement, un fact. L-ai afirmat fiind dezinformat. Nestiind adevarul. Dar totusi alegand sa discuti si sa si elaborezi pe tema unui neadevar inventat de tine.

trollezi?
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Sa presupunem ca spun un neadevar, de dragul discutiei. Asta justifica frustrarea evidenta pe care o inmagazinezi pe tema asta? Sa-mi bag, ai stat 3 saptamani sau cate or fi trecut de la ultima discutie si in momentul in care cineva il readuce pe tapet hop imediat sari sa ma bagi in seama, fierbeai rau de tot. La fel ca si cu Macovei, discutia aia a avut loc acum 2 ani si tot incerci sa o readuci in prezent desi am spus ce aveam de spus si, in mod socant, nu-ti impartasesc opinia. Unii de pe forumul asta au impresia ca esti interesant, dar cu chestii de genul asta nu arati decat a un mare plictisit de viata a carui singura bucurie e sa-mi semnaleze agresiv punctele la care nu cadem de acord.

edit: si ca sa te lamuresc de ce te ignor cu saptamanile pe anumite teme, ca vad ca te framanta. Eu discut de dragul discutiei dar cand vad ca treaba ramane blocata pur si simplu n-o mai continui. Tu nici macar nu esti interesat de discutie in sine, ci de hartuit pe cativa favoriti care odata ti-au spus ca vorbesti prostii nu ii mai lasi, iar cand se ajunge in punctul de blocaj anterior mentionat incepi sa arunci cu insulte de tot soiul. Desigur daca indrazneste cineva sa-ti raspunda in aceeasi moneda o dai pe lacrimi de crocodil, ca tu n-ai facut nimic si are lumea ceva cu tine.
Last edited by DarthZombie on 4 Nov 2016, 09:40, edited 1 time in total.
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

http://legislatiamuncii.manager.ro/a/14 ... -1998.html
6) Angajatorul are libertatea de a decide daca acorda tichete de masa si sub ce forma, in urma consultarii cu salariatii, prin organizatiile sindicale legal constituite sau prin reprezentantii salariatilor, dupa caz.
Greu a fost
No one is as dumb as I am, but some get dangerously close

Soundcloud
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Uite ca m-a lamurit Marar. Chiar a fost greu, you stole ola's thunder!

I still find it a bullshit law
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

Nu inteleg de ce insisti asupra unui subiect atata timp cat nu-l stapanesti. Mai ales cand ai google la dispozitie.

Soundcloud
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Pentru ca se contrazice cu ola.
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Daca mi se arata articolul de lege din prima era una. Dar cand mi se arunca insulte olaistice cu acuze si zero argumente concrete, la ce sa ii spun ca poate avea dreptate? Discutia asta s-a intins cat s-a intins din simplul asta motiv.

Ironia face ca subiectul s-a nascut de la o aplicare cu picioarele a legii pe sectiunea de offtopic si trolleala.
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

DarthZombie wrote:Daca mi se arata articolul de lege din prima era una.
Nu e nimeni obligat sa-ti explice greselile la tot pasul. Am facut asta ca mi s-a luat de discutia asta aberanta.

Soundcloud
Post Reply

Return to “Colțul vesel”