Mici intrebari Software/Hardware
Re: Mici intrebari Software/Hardware
Adevarul e ca NINJA CYBORG suna a ceva ce ar putea fi carcasa lu Raptor 

Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
>NINJA CYBORG
What is this? Metal Gear?
Desi mi-ar place o carcasa Metal Gear themed.
What is this? Metal Gear?
Desi mi-ar place o carcasa Metal Gear themed.
Cred ca zici de Raidmax Ninja, Alienware chinezesc, chiar am avut asa ceva. Dar noah, eram mai tanar si nu stiam prea multe.
Asta e bună http://www.pcgarage.ro/carcase/antec/gx ... dow-black/ dacă nu vrei neapărat premium, ca Antec P100(ish) sau Fractal Design-uri mai scumpe. Vezi că e la discount, vreo 220 de lei de la 320. Merită.
TG wrote:Eh, alea sunt Zalman-urile alea dubioase cu 10 ventilatoare
Spot on, lel!chestr0ny wrote:Adica carcasa pe care mai mult ca sigur o are Raptor.
Am un ZALMAN care a venit default cu 5 ventilatoare. Mi s-au parut putine si am mai pus 3

Avantajul e ca vara nu am nevoie de aer conditionat in casa. Dezavantajul e ca daca are ghinionul pisica sa fie pe langa ea cand ii dau drumu' sare pe geam.
Anyways, ZALMAN ftw, this is mine. http://www.zalman.com/global/product/Pr ... hp?Idx=476
Ai încercat să vezi cum decolează dacă le pui să bată în jos în jurul carcasei? 

Mică mare problemă.
Ieri mi-am luat un Lenovo G-505 cu un A8-4500m, HD 8570m 2Gb si 4Gb ram (o singura memorie). Am ajuns acasa, am inlocuit memoria cu una de 8 Gb (aceleasi frecvente, all ok), in situatia ciudata apare atunci cand vreau sa ma joc. Mai exact AMD nu are o functie sa folosesti strict GPU dedicat pentru jocuri, ci un fel de crossfire intre APU si GPU. Chestia jenanta e ca merge execrabil. Am descarcat Afterburner ca sa pot cevdea GPU load in timpul jocului si ambele GPU-uri ruleaza, insa in mare parte cel ce tine de APU, cel dedicat foarte putin. Am verificat toate setarile cu power saving si nimic. Culmea, ca sa fie si mai si, daca am laptul scos de la incarcat puterea APU-ului se boosteaza.
Are cineva idee cum si in ce fel functioneaza chestia asta?
Am ratat eu ceva de instalat?
Tind sa mentionez ca am intrebat si pe CG (ca am accesul blocat la munca pe nivelul2) si am primit niste raspunsuri aberante.
Ba chiar un user a incerca sa imi explice mie (un prodigist al apu-ului de cand il tot invarte amd) ce e ala apu si de ce nu imi merge.
Ieri mi-am luat un Lenovo G-505 cu un A8-4500m, HD 8570m 2Gb si 4Gb ram (o singura memorie). Am ajuns acasa, am inlocuit memoria cu una de 8 Gb (aceleasi frecvente, all ok), in situatia ciudata apare atunci cand vreau sa ma joc. Mai exact AMD nu are o functie sa folosesti strict GPU dedicat pentru jocuri, ci un fel de crossfire intre APU si GPU. Chestia jenanta e ca merge execrabil. Am descarcat Afterburner ca sa pot cevdea GPU load in timpul jocului si ambele GPU-uri ruleaza, insa in mare parte cel ce tine de APU, cel dedicat foarte putin. Am verificat toate setarile cu power saving si nimic. Culmea, ca sa fie si mai si, daca am laptul scos de la incarcat puterea APU-ului se boosteaza.
Are cineva idee cum si in ce fel functioneaza chestia asta?
Am ratat eu ceva de instalat?
Tind sa mentionez ca am intrebat si pe CG (ca am accesul blocat la munca pe nivelul2) si am primit niste raspunsuri aberante.
Ba chiar un user a incerca sa imi explice mie (un prodigist al apu-ului de cand il tot invarte amd) ce e ala apu si de ce nu imi merge.
Lasand la o parte tot ce zici pe acolo legat de diverse chestii, placa aia video e jenanta si nu realizez ce anume ai vrea sa joci pe ea. Adica na.. daca incerci sa joci Quake 3 si iti merge naspa, e ok, te inteleg, insa nu avea pretentia sa poti rula ceva mai nou de 5 ani.
Acum du-te pe CG si explicale cum un trist de pe nivelul2 a incercat sa-ti explice ca un 8570 e o placa slaba
Acum du-te pe CG si explicale cum un trist de pe nivelul2 a incercat sa-ti explice ca un 8570 e o placa slaba

Am avut HD 4000. Nu ai idee ce inseamna slab.
vezi in CCC, powerplay
poti seta fiecare exe (joc) in parte ce sa foloseasca - maximize performance
tot in power play ai si setari pe baterie si pe alimentare
poti seta fiecare exe (joc) in parte ce sa foloseasca - maximize performance
tot in power play ai si setari pe baterie si pe alimentare
Tocmai asta spun, CCC a dispărut. E un alt soft care are setări foarte limitate.
Crimson?
vezi jos in properties -> advanced si te duce in vechiul CCC
vezi jos in properties -> advanced si te duce in vechiul CCC
E tot CCC însă e modificat. Nu pot selecta decât apu+gpu ori apu simplu. Chestia dubioasă e că nu se activează nici când dau la performance.
Mă rog, o sa fac si o reinstalare de Os pentru că am mutat HDD-ul de pe fostul laptop pe acesta. Am încercat ceva aseară însă eram băut si mi-am formatat partiția C fără să realizez că daca bag w7 după w8 trebuie să formatez hdd-ul de tot pentru ca MBR. Îl jmecheres cumva când ajung acasă.
Mă rog, o sa fac si o reinstalare de Os pentru că am mutat HDD-ul de pe fostul laptop pe acesta. Am încercat ceva aseară însă eram băut si mi-am formatat partiția C fără să realizez că daca bag w7 după w8 trebuie să formatez hdd-ul de tot pentru ca MBR. Îl jmecheres cumva când ajung acasă.
Cat de curand o sa vreau sa schimb televizorul LED pe care il folosesc pe post de monitor cu un monitor situat in zona de pret 500-800 RON - cam ce firme recomandati pt range-ul asta, LG/Samsung/etc?
conteaza?!?! oricum producatorii de paneluri ii numeri pe degetele de la o manaFedaykin wrote:cam ce firme recomandati pt range-ul asta, LG/Samsung/etc?

mai importante sunt : tipul de panel, refresh , dimensiunea ecranului
Please school me, zmeul senpai.mai importante sunt : tipul de panel
Sa fiu sincer, sunt complet paralel. In primul rand ma uit dupa cele care au si interfata HDMI, in rest habar n-am de ex daca (sau cat de) importanta e o diferenta intre 2ms si 8ms.
Pana in 800 lei sunt vreo 90 de optiuni pe emag, FullHD, de la 21.5 la 24 de inci. Probabil orice brand merge. De multe ori ma mai uit si la parerile cumparatorilor, mai verific si pe site-uri de afara ceva referinte... ca firma am un monitor Samsung de 8 ani care merge impecabil, TV Samsumg iarasi fara probleme, alegerea mea ar fi un Samsung.
Contrastul sa fie cat mai mare, timpul de raspuns cat mai mic, pentru jocuri. Cam astea sunt criteriile.
Contrastul sa fie cat mai mare, timpul de raspuns cat mai mic, pentru jocuri. Cam astea sunt criteriile.
Cu timp de raspuns mare risti ca la un monitor cat peretele sa ai un lag al imaginii. Mie-mi plac monitoarele benq, parca erau unele dragute pe pc garage la scorul tau.
NO COVER. ALL MAN.
in principal ai 2 tipuriFedaykin wrote:Please school me, zmeul senpai.mai importante sunt : tipul de panel
Sa fiu sincer, sunt complet paralel. In primul rand ma uit dupa cele care au si interfata HDMI, in rest habar n-am de ex daca (sau cat de) importanta e o diferenta intre 2ms si 8ms.
- TN - twisted nematic
- IPS - In-plane switching
alternativa Samsung la IPS (tehnologie LG) se numeste Plane to Line Switching (PLS)
intre 500-800RON ai de unde alege: https://www.pcgarage.ro/monitoare-led/f ... panel-pls/
exista si unul ultra-wide (21:9): http://www.pcgarage.ro/monitoare-led/lg ... 5ms-black/
OK, multumesc frumos, am de unde alege!