Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
DarthZombie
Dremora Lord

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by DarthZombie »

Eu sunt tare curios ce mediu de afaceri e ala care ar fi cerut taxarea bacsisului. Serios, un bacsis netaxat e o binecuvantare pentru toti cei implicati. Nu as fi vrut sa fiu in pielea ospatarului care trebuie sa ii intrebe pe clienti daca vor sa lase bacsis inainte sa bata nota de plata.
Generalul
Headless Kamikaze

Post by Generalul »

This:

phpBB [video]
Cadoul ideal pentru orice ocazie: www.comanda-caricaturi.ro
Apollyon
Pig Cop

Post by Apollyon »

astia nu se mai fac bine.
zme-ul

Post by zme-ul »

Waaagh! » 15 May 2015, 11:41 wrote:Nu inteleg condamnarea lui livache. Un an cu suspendare mi se pare extrem de putin pentru sculat comune intregi din morminte, facut tura satului cu urna mobila, pus taranii sa-si arate votul ca sa nu ajunga precum ratonii si asa mai departe.
justitia isi face treaba .. cum sa nu

1an cu suspendare .. OK ..
in plus i-as fi dat:
plus: interzicerea de a detine o functie publica pe durata vietii
plus: confiscarea pensiei obtinute in timpul exercitarii functiilor publice
Last edited by zme-ul on 16 May 2015, 07:20, edited 1 time in total.
Apollyon
Pig Cop

Post by Apollyon »

De fapt e un an cu suspendare si o perioada de incercare de 3 ani, ceea ce inseamna ca daca mai comite o infractiune in acest interval de timp va executa ambele pedepse cumulate. In schimb poate ramane parlamentar, isi poate pastra functiile in PSD si dupa o vreme poate ocupa si functii publice.
sekaba
Pig Cop

Post by sekaba »

DarthZombie wrote:Eu sunt tare curios ce mediu de afaceri e ala care ar fi cerut taxarea bacsisului. Serios, un bacsis netaxat e o binecuvantare pentru toti cei implicati. Nu as fi vrut sa fiu in pielea ospatarului care trebuie sa ii intrebe pe clienti daca vor sa lase bacsis inainte sa bata nota de plata.
Nu trebuie sa ii întrebe pe clienți. De ce nu au făcut ca la americani? Ceri nota, vine proforma cu un pix, treci cat vrei sa lași, dai banii, primești restul si bonul. Este super simplu.
Pe de alta parte nici cu bacșișurile nu tre sa mergem pana in pânzele albe, in felul asta încurajam patronii sa plătească doar salariul minim, tot timpul.
Tare mi-e insa ca ordonanța aia cu bacșișurile a fost retrasa pentru ca urma sa fie combătută la curtea constituțională. Prevederile alea cu registrul ala si cu buzunăreala angajaților de către anaf nu par tocmai in regulă.
Cat despre dragnea, chiar daca nu este o sentință definitivă, mi se pare ca se trece prea ușor peste faptul ca s-a dovedit fraudarea unui referendum in Romania. Ala cu cei 7 milioane de romani care au vrut sa dea jos dictatorul dar nu i-au lasat ambasadele. Dovedit fraudat. De ce se trece atât de ușor peste? De ce se poarta lumea de parca ar fi fost un fleac?
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Asta ma intreb si eu. Inteleg ca pedeapsa maxima pe care o risca e de 3 ani cu executare, asta in conditiile in care e pana la urma acuzat ca a stat la butoanele unui mecanism elaborat si vast de fraudare a votului. Nu s-a plimbat el personal cu urna mobila si n-a sapat prin cimitire sa vada care mai misca, dar din moment ce a fost condamnat inseamna ca procurorii au reusit sa dovedeasca faptul ca el a gestionat lucrurile astea. Pentru furat un portofel risti mai multa puscarie, mi se pare foarte ciudat.
NO COVER. ALL MAN.
Apollyon
Pig Cop

Post by Apollyon »

sekaba » 16 May 2015, 09:49 wrote: De ce se trece atât de ușor peste? De ce se poarta lumea de parca ar fi fost un fleac?
O condamnare oricum nu inseamna nimic pentru electoratul pesedist educat de antena 3. Nu de putine ori primari si parlamentari cercetati penal au fost votati din nou si din nou.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

sekaba » Sat May 16, 2015 9:49 am wrote:
DarthZombie wrote: Pe de alta parte nici cu bacșișurile nu tre sa mergem pana in pânzele albe, in felul asta încurajam patronii sa plătească doar salariul minim, tot timpul.
Tare mi-e insa ca ordonanța aia cu bacșișurile a fost retrasa pentru ca urma sa fie combătută la curtea constituțională. Prevederile alea cu registrul ala si cu buzunăreala angajaților de către anaf nu par tocmai in regulă.
Daca ati atenti, ati vedea ca din generozitatea inimii sale, Teodorovici asta a scos taxarea bacsisului si planuieste reintroducerea taxei forfetare. Sub alte cuvinte suntem martorii celei mai vechi smecherii, intai ni se arata o masura absurda ca pe urma sa fim mai fericiti cu ideea pe care ei o aveau de fapt in plan de la inceput. Asa ca asta cu "mediul de afaceri a cerut taxarea bacsisurilor" nu e decat praf in ochi, oricat de logica sau ilogica ar parea ideea.
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

E o tampenie la fel de mare si aia. As spera sa nu apuce 2016 la butoane, dar deja nu stiu ce-i mai rau intre astia si pnl, ca aia dupa ce ca-s ticalosi mai sunt si prosti facuti gramada.
NO COVER. ALL MAN.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Waaagh! » Sat May 16, 2015 11:35 am wrote:E o tampenie la fel de mare si aia. As spera sa nu apuce 2016 la butoane, dar deja nu stiu ce-i mai rau intre astia si pnl, ca aia dupa ce ca-s ticalosi mai sunt si prosti facuti gramada.
Sunt mai multi afectati direct de taxarea bacsisului decat de impozitul forfetar. Da-l in ma-sa pe patron, ala e un nenorocit oricum, cui ii pasa ca e supt de bani de catre stat cu zero beneficii primite in contrapartida? Cam asta e atitudinea statului roman fata de antreprenor din '90 incoace, iar plebea nu da doi bani pe lucrul asta.
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Imi aduc aminte ca la ultimul impozit forfetar parca au dat faliment si aia care n-aveau firme.
NO COVER. ALL MAN.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Asta pentru ca "plebea" care voteaza PSD/PDL (a se citi/interpreta "vom da..., vom garanta... pentru cei fara venit") nu are "firma" sau "activitate economica", ci are "combinatii cu baietii". Logic ca nu-i doare nici in bascheti de cum ar fi afectate afacerile mai degraba serioase - atat cat de serioase pot fi in Romania.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

pentru ca plebea care nu voteaza cu psd sau pdl are firma sau activitate economica. sau neplebea indiferent daca detine firme sau nu voteaza cu alte partide. sau orice alta logica puteti da voi mesajului de mai sus. e valabila, fireste
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Nu, gigele. "Plebea" este categoria de popor care nu are convingeri (politice, economice, sociale sau de oricare alta natura); "plebea" este cea care voteaza cu X sau cu Y pentru ca urmeaza sa primeasca ceva in schimb. Acel ceva poate sa varieze de la o sacose cu oua, ulei si faina pana la asistenta sociala sub forma de bani pentru facutul a nimic. Asa ca "plebea" o sa stea mereu cu laba intinsa si o sa fie deloc interesata daca PD/PDL era partid "de stanga" sau "de dreapta" sau daca PSD este mai "democratic" acum cu Ponta decat era cu Bombonel.

De ce ai crede tu ca "plebea" ar avea vreo durere daca s-ar da o taxa orientata catre mediul de afaceri? Pai grosul voturilor sunt date de oameni care n-au nici in clin, nici in maneca cu mediul de afaceri. Nici macar din calitate de angajati in acel mediu de afaceri. Din punctul lor de vedere, care este incomensurabil de ingust, sunt in stare sa iasa in strada si sa ceara sa fie BELIT mediul de afaceri (prin taxe si impozite si altele) daca asta inseamna pensii/alocatii/ajutoare sociale mai mari. Ca mai stiu eu pe unii dintre bravii nostri lideri care punea lumea in tabere de genul pensionari vs angajati, angajati in mediul privat vs bugetari, angajati mai in varsta vs someri mai tineri etc. doar ca fiecare sa identifice alt inamic decat proasta oranduire a Statului.

Daca tot vrei sa faci un ban pentru bugetul Statului, eu as propune o taxa pentru 3 categorii de firme: sali de forta/aerobica, saloane de infrumusetare/hairstylist si cele de tatuaje.
ola small dickie
Big Daddy

well i beg to differ. cred ca mai degraba gigel esti tu. mai esti membru PNL?
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

N-am fost din capul locului. Insa imi place ca ai retinut post-ul cand as fi zis ca sunt, nu si post-ul (care a urmat la cateva ore, nici macar o pagina de topic mai incolo) in care am recunoscut ca am zis un neadevar ca sa vad ce reactii apar. Este laitmotivul tau - acela de a retine doar ce-ti convine - dupa cum aveam sa descopar in anii care au decurs de atunci.
ola small dickie
Big Daddy

Ce neadevaruri ai mai spus in afara de acesta?
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Ce-mi place cand cineva scoate minunea direct din bezna mintii si apoi o justifica la modul HAHAHAHA VAM PACALIT AM ZISO PROSTIE CASA VA TESTEZ ;) ;) ;) :D :D :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :P :P :P :twisted: :twisted: :twisted:

eminente ale psihopatologiei
NO COVER. ALL MAN.
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

Problema ta McWilliams e nu ca ai fi neinteligent, rau intentionat, sau incapabil sa formulezi un ergument pertinent. Problema e ca argumentezi fara sa ai o baza solida. E ca si cum cineva ar discuta despre Napoleon fara sa aiba alte informatii despre subiect in afara de faptul ca a vazut filmul 300. Si se apuca sa extrapoleze de acolo.

La fel si cu "Am auzit la televizor ca s-au dat sacose cu faina si ulei, deci sigur de acolo se trag toate voturile PSD si PDL. Deja inteleg toata psihologia votatilor."
Post Reply

Return to “Cafenea”