Tigarete, tutun si alte lucruri din astea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
Mărar
Electro-Chemist

Re: Tigarete, tutun si alte lucruri din astea

Post by Mărar »

Daca s-ar interzice tot ce ma deranjeaza...

Ce ziceam mai devreme legat de caini?

Nu, dar acum pe bune, conteaza si contextul folosit, iar in contextul threadului, argumentele erau ceva de genu "ma intorc acasa cu hainele imbacsite si urat mirositoare".
No one is as dumb as I am, but some get dangerously close

Soundcloud
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Mi-am adus aminte de o chestie. Iesisem cu prietenul care acum e la marele gig din ceruri, candva pe la inceputul facultatii. Carciuma standard de sambata noapte, fum in ea de nu batea nici farul de pe Biruinta, nimic neobisnuit. Saptamana urmatoare ma duc la un control orl, eram in perioada in care ma gandeam sa-mi indrept deviatia de sept. Se uita dom' doctor la mine-n nas si deodata sare "Ma tu fumezi?". Ma uit mirat la el, ii spun ca nu, el face privirea aia de fiule taie balega. M-am prins peste cateva zile ca probabil inca aveam suficient cacat pe caile respiratorii de la fumatoreala alora cat sa ma fac bos otravitor in dark souls. Good riddance.
NO COVER. ALL MAN.
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Exista hotarari locale si pentru plimbatorii de caini care se caca pe unde apuca. Cel putin in Severin amenda e 500 de lei, si uneori se mai si aplica.
Mafio
Hammer Haunt

Post by Mafio »

Chiar sunt curios: de ce nu sunt folosite mai mult aceste metode? De ce fumătorii nu fac trecerea la așa ceva? Ar fi mai bine pentru toată lumea.
Pentru că acele suplimente sunt produse de aceleași companii care fabrică țigări. Din câte știu eu, cantitatea de nicotină dintr-un plasture e echivalentă a jumătate de pachet sau ceva de genul ăsta. Adică fix cât să-ți satisfacă pofta pentru o perioadă scurtă de timp și să mai vrei (sună cunoscut?). Scopul lor este să scoată cât mai mulți bani de la tine pe ultima sută de metri până ajungi în punctul în care îți bagi piciorul și te lași de tot. În plus, acă vreau să consum mai puțină nicotină răresc țigările.
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Argumentele pentru aceasta lege sunt si altele decat "miros a ghena". Au tot fost expuse in repetate randuri. Daca tu alegi sa le ignori intr-o discutie, nu inseamna ca ele nu exista. In plus, argumentele pentru care aceasta lege este necesara sunt doar cateva si de bun-simt pentru orice om care vede mai departe de propria persoana. Pe de alta parte, argumentele impotriva legii (cel putin cele expuse aici, pe forum) sunt fie bazate pe supozitii false (se vor inchide barurile ca nu vor mai avea clienti), fie neinformate si pline de panica (se interzice de tot fumatul omg!!!), fie egoiste (vezi discursul lui Fedaykin si intreaga retorica a discriminarii fumatorilor, cand de fapt e exact invers), fie bazate pe o logica deficitara (de ce nu interzicem atunci si alcoolul, masinile si animalele de companie?), fie de-a dreptul idioate si infantile (va creste poluarea pe strazi, e prea frig, daca imi fura cineva scaunul, daca mi se toarna droguri in bautura, etc). Nu exista argumente impotriva acestei legi, dar multi se chinuie sa inventeze unele.

Plm.
I'm livin' in a love shadow
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Ah, plus faza cu "de ce nu facem spatii delimitate pentru fumatori si nefumatori, asa e civilizat!!". Adica fix ce s-a incercat fara succes in toti anii astia. GG
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

Aleg sa le ignor... tocmai ce am zis ca eram de acord cu punctul tau de vedere, ce rost are sa trec prin respectivele argumente cand sunt de acord cu ele? M-am legat strict de ce mi se parea amuzant/contradictoriu, si anume "nu imi place mirosul" si "tigarile sunt nesanatoase, alcoolul e sanatos"

Uite, chiar si cand suntem pe aceeasi parte a baricazii discutia degenereaza.

Si da, masinile si alte astfel elemente daunataoare ar trebui interzise / reglementate mult mai aspru, avand in vedere in ce hal distrugem mediul in care habitam si sursele de hrana pe care le consumam. De ce ti se pare atat de absurd?

#stoptiranieitransgenerationale

Soundcloud
Mafio
Hammer Haunt

Post by Mafio »

Totul ține de percepția față de sine. Dacă trăiești cu impresia că ești urât, așa te vor percepe oamenii. Dacă te plângi mereu că miroși a ghenă, lumea se va purta ca atare.

#stopdiscriminarinarii #sifumatoriisuntoameni
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

E greu sa gasesc comparatii relevante intre cat de daunatoare e o tigara vs cantitatea de alcool dintr-o bere.

http://understandinguncertainty.org/microlives

Daca gasiti o sursa mai buna sa-mi ziceti va rog.

Soundcloud
Jaunty
Site Admin

Post by Jaunty »

Mafio wrote:Pentru că acele suplimente sunt produse de aceleași companii care fabrică țigări. Din câte știu eu, cantitatea de nicotină dintr-un plasture e echivalentă a jumătate de pachet sau ceva de genul ăsta. Adică fix cât să-ți satisfacă pofta pentru o perioadă scurtă de timp și să mai vrei (sună cunoscut?). Scopul lor este să scoată cât mai mulți bani de la tine pe ultima sută de metri până ajungi în punctul în care îți bagi piciorul și te lași de tot. În plus, acă vreau să consum mai puțină nicotină răresc țigările.
Am enumerat șapte moduri (din mai multe) în care poți consuma nicotină fără să fumezi, iar pentru fiecare mod există o droaie de produse. Ceea ce ai spus o fi valabil pentru (unii) plasturi, dar nu pentru toate celelalte variante. Nu toate își propun să te ajute să te lași.
stef
Hammer Haunt

Post by stef »

Mafio wrote:Totul ține de percepția față de sine. Dacă trăiești cu impresia că ești urât, așa te vor percepe oamenii. Dacă te plângi mereu că miroși a ghenă, lumea se va purta ca atare.
Treaba nu e bullshit sau vrajeala, am experimentat-o chiar pe pielea mea, dar in alt aspect al vietii.
Image
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

E bine ca ne-ai lamurit.

Soundcloud
sebas
Hammer Haunt

Post by sebas »

Jaunty wrote:Am enumerat șapte moduri (din mai multe) în care poți consuma nicotină fără să fumezi, iar pentru fiecare mod există o droaie de produse. Ceea ce ai spus o fi valabil pentru (unii) plasturi, dar nu pentru toate celelalte variante. Nu toate își propun să te ajute să te lași.
Dependența fizică de nicotină este una ușor de trecut. Problema este dependența psihică și tabieturile. Din cauza asta plasturii, sprayurile etc. sunt niște abureli. Singurul substitut care dă rezultate este cel psihic, cum e țigara electronică. Sau mâncarea/alcoolul.

Eu cred că o persoană deșteaptă care vrea să se lase fumat trebuie doar să citească: http://www.amazon.com/Allen-Carrs-Easy- ... 0615482155
Și să vrea să se lase, evident.
dump CHA
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Se lasa lumea de fumat si fara laba aia de carte.
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Jaunty wrote:
Foxman wrote:Am inteles cu totii mesajul, si sincer, de-as putea sa redirectionez fumul sa nu intoxice pe nimeni altcineva decat pe mine, as face-o.
Există o mulțime de metode de a băga nicotină în tine fără să-ți chinui plămânii și fără să-i îmbibi cu fum pe cei din jur: snuff, snus, țigări electronice, gumă, bomboane, plasturi, spray-uri nazale, etc. Nicotina în doze mici are unele efecte benefice, ar putea fi o idee bună dacă nu o fumezi. Chiar sunt curios: de ce nu sunt folosite mai mult aceste metode? De ce fumătorii nu fac trecerea la așa ceva? Ar fi mai bine pentru toată lumea.
Uite de asta e complicat sa ai o discutie intre nefumatori si fumatori despre fumat, despe de ce fumam. Sa oferi unui fumator varianta de a consuma nicotina in alta varianta ca substitut al tigarii e....just dont.

also....aberatiile lui Marar despre alcool :lol: e clar ca nu s-a documentat nici o secunda despe efectele alcoolului asupra omului.

si nu mai bagati aberatia aia cu berea fara alcool are aceleasi beneficii bla bla. berea are anumite beneficii specifice ei, cu alcool sau fara. are niste beneficii datorita substantelor pe care le contine PE LANGA ALCOOL. care exista si in berea cu alcool si cea fara alcool. dar noi vorbeam de alcool. consumul de alcool moderat este benefic sanatatii. datorita chiar lui, alcoolului. oricat de amuzant sau contrariant ar parea pentru un om cu internet dar care totusi n-a cititi niciodata despre asta

plus comparatia dintre o tigara si o bere. oh nooes. tigara e un cacat nociv sanatatii fizice. o bere este un produs alimentar sanatos recomandat oricarei persoane careia nu ii este interzis alcoolul

chestr0ny wrote:Ah, plus faza cu "de ce nu facem spatii delimitate pentru fumatori si nefumatori, asa e civilizat!!". Adica fix ce s-a incercat fara succes in toti anii astia. GG

Sa fim seriosi. Asta nu s-a incercat cu adevarat. Doar niste glume de ochii lumii.
stef wrote:
Mafio wrote:Totul ține de percepția față de sine. Dacă trăiești cu impresia că ești urât, așa te vor percepe oamenii. Dacă te plângi mereu că miroși a ghenă, lumea se va purta ca atare.
Treaba nu e bullshit sau vrajeala, am experimentat-o chiar pe pielea mea, dar in alt aspect al vietii.
Un aspect legat de tine si fete?
stef
Hammer Haunt

Post by stef »

Nu, de fapt e legat de interviurile mele pentru job din trecut, despre cum m-am initiat si am reusit sa-mi schimb mentalitatea, atitudinea si modul de abordare astfel incat sa reusesc sa ajung la destinatia mult dorita: sa devin un sclav la piramida lui Faraon, dar macar la un nivel un pic mai bun si acceptabil spre linistea psihicului meu, adica un sclav mai privilegiat.
Cat despre fete, well, aici se pare ca nu m-am descurcat atat de bine, astfel incat am ajuns sa fiu singur pentru ca am dat fail intr-o relatie din trecut cu o fata, din care am iesit cu "capul spart", reusind sa ma duca pe taramurile disperarii si ale deznadejdii, ca acum am ajuns sa fiu exagerat de drastic si selectiv in privinta femeii cu care, probabil, imi voi petrece tot restul vietii.
Image
juve3332
Hammer Haunt

Post by juve3332 »

Legea anti-fumat are ca temei exclusiv ratiuni de sanatate publica. Nimeni nu lucreaza la nivelul respectiv cu motive ca "haine imbacsite", astea sunt discutii de bar. Nici macar nu e vorba de o legiferare principiala de genul "li se incalca drepturile nefumatorilor", desi acest traseu a trebuit sa fie parcurs pentru a oferi legitimitate juridica, constitutionala. Dar adevaratul si unicul motiv pentru care s-a urnit in ultimii 20 de ani aceasta avalansa a masurilor anti-fumat este cantitatea infricosatoare de efecte toxice extreme (recte, moarte) pe care le au tigarile in forma lor actuala. Daca aveti vreo ruda sau prieten cu specializare care gliseaza si doar vag cu oncologia, intrebati-l/o.

Culmea e ca mie imi place fumul de tutun. N-am avut nicio problema pana acum sa stau intr-o gramada de maghernite pline ochi cu valatuci. N-am fost un avocat al legii anti-fumat, nu m-am bucurat in mod deosebit ca a trecut. O sa ies cu prietenii afara cand fumeaza ca sa ne continuam discutia. Samd. Dar, strict principial, legii, in forma ei actuala, nu-i pot fi imputate prea multe. De asta am si considerat normal sa ma bag si eu in seama pe aici. Aberatiile cu stigmatizarea fumatorilor - fandacsii, cum ziceam. :)
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

New guidance puts male limit in line with women as chief medical officers warn that any amout of alcohol consumption increases cancer risk

Nici nu vreau sa sugerez ca efectul nociv a doua, trei beri ar fi comparabil cu un pachet de tigari, e clar care din cele doua e mai daunator pentru organism, dar de aici pana la a zice ca alcoolul in sine, ca substanta e per total benefic... Sigur, si iarba vindeca cancerul.

Soundcloud
juve3332
Hammer Haunt

Post by juve3332 »

Manipulari venale...
Mărar
Electro-Chemist

Post by Mărar »

CIne? Pentru ce scop? Conspiratie din partea producatorilor de sucuri?

http://www.thelancet.com/journals/lance ... 6/abstract
Findings

MCDA modelling showed that heroin, crack cocaine, and metamfetamine were the most harmful drugs to individuals (part scores 34, 37, and 32, respectively), whereas alcohol, heroin, and crack cocaine were the most harmful to others (46, 21, and 17, respectively). Overall, alcohol was the most harmful drug (overall harm score 72), with heroin (55) and crack cocaine (54) in second and third places.
Inteleg ca e greu sa intorci opinia publica cand vine vorba de ceva social acceptat, mai ales daca are in spate o traditie indelungata, si inteleg ca toata lumea isi apara drogul ales, dar va faceti un deserviciu cu astfel de atitutdini.

Soundcloud
Post Reply

Return to “Cafenea”