website
steam
Am si vazut toti o tona de jocuri la viata noastra si e mai greu sa mai vezi ceva "wow"; dar overall si eu am sentimentul stagnarii. Cred ca pe langa aglomerarea grafica si de efectele utilizate azi de toate engine-urile (UE in special), sunt si lipsuri in materie de art style si game design.marvas wrote: 24 Jan 2025, 10:27 ba nu stiu, este un anumit luciu in grafica din ziua de azi care face toate jocurile sa arate oarecum la fel. Mi se pare doar mie? E de la ray-tracing?
IMG_0501.jpeg
Cred ca ai pus punctul pe i. Less is more, dar game developerii (AAA) fac jocuri pentru o majoritate care are attention-span scurt, care trebuie bombardata incontinuu altfel risca sa deschida Tik-Tokul intre doua scene. Mai mult, e si o forma de a-ti acoperi golurile de game design cand faci asta. Daca lasi spatii mai mari de suspans sau acalmie incep sa se vada mai usor crapaturile. Jucatorul incepe sa exploreze lateral, isi pune intrebari legate de poveste si lumea pe care i-ai oferit-o, etc.marvas wrote: 24 Jan 2025, 10:27 Si pe ecran se intampla foarte multe lucruri deodata, tot fantasy-ul e dus la extrem in fiecare scena. Simturile imi sunt asaltate constant.
Una dintre explicatii (dar nu si singura) ar fi aceea ca majoritatea jocurilor AAA (si nu numai) folosesc azi Unreal Engine 5. Asta pentru ca e cumva un proces de productie standardizat si nu mai sta nimeni sa "invete" sau sa produca engine-uri noi. Gasesti mai usor si mana de lucru pe UE 5 plus multe alte avantaje.marvas wrote: 24 Jan 2025, 10:27 ba nu stiu, este un anumit luciu in grafica din ziua de azi care face toate jocurile sa arate oarecum la fel. Mi se pare doar mie? E de la ray-tracing?
Users browsing this forum: Magicake, marvas, MC and 4 guests