Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
Mafio
Hammer Haunt

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Mafio »

Parcă-i și văd pe sirienii ăia pârliți, murdari de praf, transpirați, cu fețele abătute țopăind din țară în țară cu The Wealth of Nations a lui Adam Smith la subțioară. În fiecare tabără de refugiați există câte un consultant pe probleme economice care oferă lecții gratuite despre cerere-ofertă, credite bancare și alte noțiuni de micro/macro economie. Amir, nu te duce în Italia, au un produs intern brut de 3.46, ești prost? Mohammed, te-aș sfătui să nu mergi în România, piața imobiliară cam lasă de dorit acolo... Nu mai bine te duci în Germania unde 70 % din populație stă în chirie și apartamentele sunt mai ieftine? Nu, Hassan, de câte ori să-ți mai repet, Corsica NU APARȚINE ITALIEI, este a Franței, te poți duce liniștit acolo. Jesus Christ, Mcwill.
Last edited by Mafio on 17 Sep 2015, 21:37, edited 1 time in total.
Mahdi
Necromancer

Post by Mahdi »

McWill, având în vedere cifrele înșirate mai sus, cam ce procent din numărul total de refugiați crezi că au făcut ce zici tu? Cât de relevant este acest procent pentru orice discuție despre refugiații sirieni? Poți generaliza? De ce imigrant economic e haram, în contextul în care germanii s-au arătat binevoitori să îi primească oricum? De ce atât de turbat? De ce trebuie despicat firul în patru pentru o chestie atât de lipsită de importanță?

"SUNT IMIGRANȚI ECONOMICI NU REFUGIAȚI!" Lol ok.
REMEMBER CITADEL
Apollyon
Pig Cop

Post by Apollyon »

Last edited by Apollyon on 17 Sep 2015, 21:47, edited 1 time in total.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

You don't get it, do you, Mafio? Fara sa fiu inuman, permite-mi sa subliniez ca sirienii (ii numesc pentru ca asa a fost exemplul tau, nu pentru ca ar fi singurii) care au ajuns in Europa NU SUNT RUPTI IN CUR DE SARACI. Saraci lipiti pamantului sunt cei care au ramas in Siria sau in tari de langa Siria (Turcia, Liban, Iordania etc.). Astia care au ajuns in Europa au platit, si nu putin, ca sa fuga. Si pe jos, si cu barca, au platit bani multi! Nu sunt nici saraci, nici prosti. Stiau exact ce vor sa faca. Nu s-au trezit cu ISIS la usa intr-o noapte, au pus catarea pe Germania si au fugit doar cu hainele de pe ei. Poate ca sunt si din-astia. Dar nu in Europa, ci acolo, in taberele de refugiati din tarile vecine.

@Mahdi: Nu ma intereseaza ca 99% au ramas acolo si doar 1% vor in Germania. Am pus si link cateva pagini mai in urma in care Angela Merkel explica unor plozi de imigranti iordanieni, care stateau deja in Germania de cativa ani, ca Germania NU ISI POATE PERMITE SA II TINA si ca trebuie sa plece la ei acasa si sa lase Germania in pace. De ce plm exista dubla masura? De ce ucrainienii nu pot primi acelasi val de simpatie si aceleasi porti deschise la nivel de Uniune Europeana?

Ori respectam niste reguli, ori facem concurs de popularitate. Si cand se mai dau la TV niste stiri cu un copil (sirian, imigrant) inecat si aruncat pe tarmul Turciei, sa scriem un cec in alb pentru poporul de care apartine acel copil.

@Mahdi edit: Refugiati economici putem fi si noi, de exemplu. Pentru ca noua, dupa orice standard de masura vrei sa iei, ne este MAI RAU dpdv economic in Romania lui Ponta decat ne-ar fi in Germania lui Merkel. Refugiati economici pot fi si grecii. Refugiati economici pot fi si est-germanii care vor pe valea Rhinului, lol. Si multi altii. Fara sa aiba parte de razboi in tara. Daca portile se deschid la oricine vrea la mai bine, te rog frumos d-na Germania, pregatiti-va pentru multi romani care vor ajutor social nemtesc.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

Nici eu nu inteleg ce li se pare la alde McWilliams si Fedaykin asa greu de priceput ca oamenii vor sa vina intr-o tara dezvoltata care si zice ca ii primeste cu bratele deschise. Ce nu va convine, romani verzi si puternici ca bradul? Care e punctul de vedere rasist si de cacat pe care il sustineti? Ce vreti? Ce vi se pare in neregula? De ce va agitati?

Refugiatii sirieni au, totusi, un mare defect: prin simpla lor existenta si dorinta de un trai mai bun, lipsit de atentate sinucigase si decapitari in strada, scot tot ce-i mai rau din oameni. Atitudini de cacat scoase brusc la iveala, rasism ascuns, acum dezvelit. Romanii se simt deranjati de sirienii care vor in Germania, ca acolo au auzit ca e bine si acolo au fost invitati sa vina. Asta e tragedia traita de romani acum.

Sunteti penibili si dezgustatori.
I'm livin' in a love shadow
Apollyon
Pig Cop

Post by Apollyon »

McWilliams wrote:Am pus si link cateva pagini mai in urma in care Angela Merkel explica unor plozi de imigranti iordanieni, care stateau deja in Germania de cativa ani, ca Germania NU ISI POATE PERMITE SA II TINA si ca trebuie sa plece la ei acasa si sa lase Germania in pace.
Pentru cine nu stie declaratia:
“When you stand in front of me and you are a very nice person, but you know in Palestinian refugee camps in Lebanon there are thousands and thousands [of people] and if we say you can all come and you can all come from Africa… We can’t manage that,” Merkel stressed - sursa
Mahdi
Necromancer

Post by Mahdi »

McWilliams wrote:@Mahdi edit: Refugiati economici putem fi si noi, de exemplu. Pentru ca noua, dupa orice standard de masura vrei sa iei, ne este MAI RAU dpdv economic in Romania lui Ponta decat ne-ar fi in Germania lui Merkel. Refugiati economici pot fi si grecii. Refugiati economici pot fi si est-germanii care vor pe valea Rhinului, lol. Si multi altii. Fara sa aiba parte de razboi in tara. Daca portile se deschid la oricine vrea la mai bine, te rog frumos d-na Germania, pregatiti-va pentru multi romani care vor ajutor social nemtesc.
Pot să îți înțeleg durerea față de schimbările de poziție ale nemților, dar mă tem că în fața citatului de mai sus trebuie să mă retrag din discuție cu un simplu lol.
REMEMBER CITADEL
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Nici eu nu inteleg ce li se pare la alde McWilliams si Fedaykin asa greu de priceput ca oamenii vor sa vina intr-o tara dezvoltata care si zice ca ii primeste cu bratele deschise. Ce nu va convine, romani verzi si puternici ca bradul? Care e punctul de vedere rasist si de cacat pe care il sustineti? Ce vreti? Ce vi se pare in neregula? De ce va agitati?
Nu e vorba de nici un rasism, e vorba de
1) indignarea fata de dubla masura pe care o dovedeste UE/Germania, in conditiile in care niste "refugiati de razboi" care fac razmerita la granita INSISTAND pe ideea "Deutschland or bust" au parte de tratament mai bun decat cetateni ai unor tari-candidat Schengen, care fac pe dracu-n patru sa plece in strainatate pe cat se poate de legit
2) faptul ca nu isi lasa fundamentalismul religios la granita. 100% dintre ei.
Gluma ca gluma, dar zau de nu i-as lasa sa treaca granita doar dupa ce baga o felie de kaizer sau bratwurst si o gura de tarie
3) mai degraba legat de punctul 1) - faptul ca se incalca niste LEGI. Pana una alta, atata timp cat aia sar gardul ca purecii se numesc imigranti ILEGALI.
Last edited by Fedaykin on 17 Sep 2015, 22:07, edited 1 time in total.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Chestr0ny, te-ai gandit vreodata ca si... nu stiu, sudanezii/yemenitii/vietnamezii/armenii/albanezii etc. vor sa locuiasca in Germania? O tara dezvoltata, care sa le ofere sansa de a isi cladi, prin propriile forte si nu stand cu mana intinsa, o viata mai buna, pentru ei si pentru copiii lor? Nimeni nu le interzice sa emigreze din tara lor si sa imigreze in Germania. Insa Germania nu ii primeste dpdv legal. Pentru sirieni, face o exceptie. Si face o exceptie nu pentru ca doar in Germania sirienii vor fi in siguranta si nu in alta parte.

Stii in cate colturi de lume este razboi, teroare, dictatura, cenzura si, per total, un loc naspa de trait si de crescut/intretinut o familie? Nu ma refer la Romania, lol, ci la locuri cu de-alde Khmeri Rosii, cu de-alde Putin/Xi Jinping/Kim Jong-un, cu chestii pe care mintea mea bolnava nici nu si le poate imagina. Eh, aia ce vina au in afara un PR mai prost/inexistent fata de sirieni? Unde este Germania cand vine vorba de astia?

Am zis deja: ma doare in spatele blocului ca se duc sirienii in Austria sau in Germania sau in Groenlanda sau in apartamentul de langa. Insa ma poate deranja faptul ca regulile sunt doar pentru fraieri, atat timp cat ele sunt ocolite/evitate atunci cand cineva are chef. Germania poate sa acorde clauza natiunii celei mai favorizate cui doreste, insa corect/etic/uman/normal sau ce adjectiv ati mai folosit voi cand va refereati la sirieni ar fi sa o acorde TUTUROR tarilor, MEREU. Nu doar cand li se scoala.
Mafio
Hammer Haunt

Post by Mafio »

Nu, tu ești ăla care nu înțelege. Ce te freacă pe tine grija că un anumit procent din oamenii care fug din acea zona de conflict se bucură de o situație financiară decentă? Cu ce este mai diferit un refugiat îmbrăcat în haine ADIDAS de unul care este încălțat cu niște teneși infecți de zece lei? Nu fug amândoi de același război? Asta presupunând că un procent relevant din refugiați părăsește țara din rațiuni economice. Chiar și așa, trebuie să iei în considerare niște chestiuni de logistică: dacă eu fug din țara de baștină din cauza războiului, nu o să car un sac de bani în cârcă. Nu o să mă urc în barcă cu bijuterii sau alte obiecte prețioase în buzunare pe care să le amanetez în țara țintă. Așadar, la ce-mi folosește mie luxul de care mă bucuram acasă? E clar că nu pot avea parte de el în țara în care vreau să emigrez. Nu-i de parcă pot să o iau lejer pe jos până în Germania, să mă duc la ING, să-mi scot zece lei de pe card și să-mi reîncep viața.
Last edited by Mafio on 17 Sep 2015, 22:12, edited 1 time in total.
Mahdi
Necromancer

Post by Mahdi »

Fedaykin wrote:2) faptul ca nu isi lasa fundamentalismul religios la granita. 100% dintre ei.
Uau, din nou procente inventate.
REMEMBER CITADEL
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Au fost prinsi si membri ISIS deja printre "refugiati"? Da, asa ca ura si la gara, nu mai fa teoria chibritului ca vai doamne ce procente arunc eu.

Pana una alta, du-te-n Anglia sa vezi cat de bine s-au integrat musulmanii acolo
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Lol "au fost prinsi". Nu, Isis a lansat o declaratie de presa in care se dadeau mari ca au infiltrat teroristi printre refugiati, menita sa creeze si mai multa zarva dand apa la moara la d-astia precum tine.

Temerea de teroristi e intemeiata, dar atitudinea paranoica nu arata decat ca teroristii au castigat deja.

Si care-i treaba in Anglia? Ne pui filmuletul ala cu musulmanii din Luton urcat de British First? Stii ca aia se plimbau cu o masina plina de sloganuri rasiste ca sa-i provoace, nu?
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

1) Eu stiam ca chiar au fost prinsi indivizi care au fost dovediti ca au legaturi stranse cu ISIS
2) Nu ma refeream neaparat la incidentul ala, dar si altele in anii recenti in care au inceput sa faca gura de ce umbla englezoaicele cu capul descoperit prin cartier - practic un mic inceput de impunere a Sharia
Mahdi
Necromancer

Post by Mahdi »

Fedaykin wrote:Au fost prinsi si membri ISIS deja printre "refugiati"? Da, asa ca ura si la gara, nu mai fa teoria chibritului ca vai doamne ce procente arunc eu.
Lolică. Presupunând că ar fi fost prinși ȘI membri ISIS, asta înseamnă că 100%, adică TOȚI trebuie să fie fundamentaliști religioși. TOȚI. No exceptions. Știm cu toții că fundamentaliștii religioși sunt primii care fug dintr-o țară cu conflicte religioase.

Nu fac teoria chibritului de dragul controversei. Dar e trist să vezi oameni tineri cu păreri așa de ferme. Cu idioți ca voi se fac războaie de căcat.
REMEMBER CITADEL
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Mafio, ai atacat gresit raspunsul meu.

Daca principala ta grija este sa fugi de razboi si/sau de persecutie, ai toata simpatia si intelegerea mea si tot respectul si suportul meu. Eu sunt de parere ca o viata decenta poate incepe in orice tara de la Grecia/Italia incolo. Nu zic de Turcia sau de tarile arabe vecine zonelor de conflict. Zic de Europa. Sau na, hai si mai bine, zic de UE. Daca nu vrei sa stai cu frica din cauza unora care te persecuta din motive religioase, eu cred ca orice tara din UE te poate adopta. Uscaturi sunt peste tot - inclusiv in Germania. Peste tot exista sansa, dpdv stastic, sa gasesti unul ca Fedaykin, care sa te injure pentru ca te-ai nascut in locul A, in religia B. Inclusiv in tara din care tocmai ai fugit. Insa daca reusesti sa treci peste asta, poti realiza o viata decenta in orice tara.

Daca principala ta grija este sa ajungi undeva unde se traieste bine, ai toata simpatia si intelegerea mea. Insa nu esti cu nimic diferit fata de zecile de milioane de oameni care isi doresc asta. Si atunci nu te astepta de la toti oamenii sa iti sustina tie cauza, in conditiile in care, in general, o ignora pe a altora aflati in cam aceleasi conditii ca si tine.

Daca grija ta este un mix intre cele doua, asa cum se intampla cel mai adesea (pentru ca rareori se dovedeste a fi fie alba, fie neagra), trebuie sa te gandesti bine care conteaza mai mult pentru tine si sa actionezi in consecinta.

PERSONAL, si nu prea am cum sa accentuez asta mai mult de caps lock, bold si underline, nu pot sa ma uit la gloate umane din garile Budapestei (cu toate dilemele morale pe care le implica) care vor in Germania si sa gandesc "saracii, uite-i cum fug de razboi!". Pentru ca razboiul nu este la granita dintre Serbia si Ungaria, ci cateva mii de kilometri mai incolo. De fapt, ma uit la ele si gandesc acelasi lucru pe care il gandesc atunci cand vad gloate umane stranse la deschiderea cate unui mall sau bricostore in Romania.
Apollyon
Pig Cop

Post by Apollyon »

McWilliams wrote:Insa ma poate deranja faptul ca regulile sunt doar pentru fraieri, atat timp cat ele sunt ocolite/evitate atunci cand cineva are chef. Germania poate sa acorde clauza natiunii celei mai favorizate cui doreste, insa corect/etic/uman/normal sau ce adjectiv ati mai folosit voi cand va refereati la sirieni ar fi sa o acorde TUTUROR tarilor, MEREU. Nu doar cand li se scoala.
Nu sunt sigur care era pozitia Germaniei inainte, dar Merkel ca spus zilele astea ca imigrantii economici ar fi bine sa plece:
“Suntem o ţară atractivă, mă refer la renumele pe care îl avem şi cred că este un lucru bun. Acesta este şi motivul pentru care mulţi oameni, este şi normal, să primească ajutor la noi. Vreau să spun foarte clar, vrem să-i ajutăm pe cei care au nevoie de protecţie. Trebuie să le spunem însă celor care vin la noi doar din motive de economice: ca să putem să-i ajutăm pe cei care au nevoie într-adevăr de protecţia noastră, cei care vin din motive economice trebuie să părăsească ţara”, a spus Angela Merkel, cancelarul Germaniei - sursa
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Lolică. Presupunând că ar fi fost prinși ȘI membri ISIS, asta înseamnă că 100%, adică TOȚI trebuie să fie fundamentaliști religioși. TOȚI. No exceptions. Știm cu toții că fundamentaliștii religioși sunt primii care fug dintr-o țară cu conflicte religioase.
Cred ca nu ai inteles un lucru. Faptul ca a fost prins un membru/simpatizant ISIS este lucrul CEL MAI GRAV. Cum ar veni, epitomul fundamentalismului.
Problema e ca sunt de asemenea destui (ca sa nu zic "destul de multi") care se trezesc in alta tara ca la ei pe batatura, ca dovada scandalul pe care l-au facut in Ungaria, inca o data, INSISTAND sa fie dusi unde vrea muschiu lor.

Eu asta nu pot sa o inteleg - OK, inteleg ca fugi din tara pt propria ta viata si a familiei tale. Teoretic vorbind, orice tara in care nu e razboi e "a safe haven", nu? Pai si atunci ce-n p***a ma-tii vii cu pretentii de seic?!
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Pt ca n-am apucat sa-i raspund lui Zombie mai devreme:
Pentru astia care tot spun ca Islamul va distruge lumea am si eu o intrebare: Cum de se face ca musulmanii din Balcani nu comit decapitari in masa, nu au nimic de-a face cu Isis si nici Sharia n-o practica? Intrebare bonus: ai musulmani nepracticanti [cam cum sunt oamenii de pe forumul asta ortodocsi nepracticanti], aia tot cancer sunt?
Se face pt ca musulmanii respectivi au trecut printr-un proces autentic de asimilare. Proces care s-a intins pe zeci de ani (inclusiv pt iranieni sau sirieni stabiliti in RO din '90 incoace).

Problema intervine atunci cand apar multi imigranti "de generatie noua", cum s-ar spune - care NU au trecut prin acel proces de asimilare, ba chiar pot sa se si opuna "garzii vechi". Ori dovezi in sensul asta avem, dupa cum am zis, in ultimii ani in anumite comunitati musulmane.
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Eu prin musulmani din Balcani vorbeam de cei din Albania si Bosnia. Albanezii cel putin sunt 70% musulmani si sunt vreo 10 milioane prin Europa si nici foarte laici nu-s. Si nici de "asimilare" nu se poate vorbi, pentru ca sunt o comunitate stransa si destul de traditionalista si patriarhala.

Daca religia era problema si astia decapitau in masa. Dar nu, religia e doar un pretext, sursa problemei e lipsa completa de stabilitate din Orientul Mijlociu din ultimii 60 de ani. Pana la urma sunt 1,2 miliarde de musulmani pe lumea asta, daca procentele alea scoase de tine din neant ar fi fost adevarate, am fi trait intr-o lume post-apocaliptica de multa vreme.
Post Reply

Return to “Cafenea”