Discuţii politice, ca la cafenea
Re: Discuţii politice, ca la cafenea
In plus, gandeste-te ca multe state din lumea araba beneficiaza inca de elite scolite in Vest/in sistem vestic - elite pe care fundamentalistii n-au cum sa le inlocuiasca. Nu vad ISIS infiintand universitati tehnice, medicale samd. Elitele astea ori sunt masacrate, ori s-au refugiat. Gandeste-te cat de inapoiata va fi zona respectiva daca va fi lasata asa, de capul ei, post-ISIS. Daca va fi un post-ISIS. Oricum orase intregi din Siria nu mai stiau ce e aia apa curenta, energie electrica samd. Ce ar fi ajuns Egiptul daca ar fi continuat Fratia Musulmana sa fie la putere? Nu ca acum n-ar fi nasol, si la ei, si in Tunisia, cu turismul facut praf.
Vladimir Putin: „Nu avem o obsesie legată de transformarea Rusiei într-o superputere”
fix asta as zice si eu daca as avea o obsesie legata de transformarea Rusiei intr-o superputere.
fix asta as zice si eu daca as avea o obsesie legata de transformarea Rusiei intr-o superputere.
^+1
A picat motiunea. Nici un murmur, nici un vaiet? Ponta in sase luni. Pfff. Na, data viitoare poate. Care a fost la miting?
A picat motiunea. Nici un murmur, nici un vaiet? Ponta in sase luni. Pfff. Na, data viitoare poate. Care a fost la miting?
Cred ca esti singurul de pe aici care a dat un fuck parlit pe motiune.
NO COVER. ALL MAN.

Si eu vreau jos michimaus, dar de ce m-as vaita ca nu a acaparat butoanele un partid care, luat om cu om, e fix un p$d vopsit, numai ca mai mic? Care era castigul?
NO COVER. ALL MAN.
Din 32 de motiuni de cenzura de dupa revolutie au trecut doua, si alea pentru ca PNL a batut palma cu PSD. Practic e non-stire ca a fost depusa o alta motiune de cenzura si a picat.
Doc inca refuza sa inteleaga ca majoritatea celor care au votat cu Iohannis au votat de fapt ANTI-Ponta, nu PRO-Iohannnis. Putea sa fie un cartof in locul lui Iohannis si oamenii care au votat ANTI-Ponta ar fi votat cartoful. Dar nu-i nimic, atunci am fi fost oamenii cartofului.Doc wrote:Daca nici in oamenii lui Johannis nu poti sa ai sperante...
- DarthZombie
- Dremora Lord
Spiritul irlandez > spiritul balcanic!
Pe mine personal m-a dezamagit si contratiat Johannis cu modul in care a abordat problema cotelor de refugiati. In actele trimise in trecut Uniunii Europene, Romania a declarat ca poate tine peste 10.000 de refugiati, iar Johannis vine si ne spune tuturor ca nu putem tine mai multe de 1.600 si ca atare voteaza impotriva cotei propuse de la Bruxelles. Dar cand propunerea cotelor a trecut tot el ne spune ca e simplu sa aiba grija de aia 4.500 de refugiati in plus. Pai stai asa un pic, ori Romania nu poate tine decat 1.600 de refugiati, ori poate sa tina 6.000, nu poti sa le ai pe ambele. Mai grav e ca a dat-o la intors dupa ce a votat la comun cu toti euroscepticii, si asta doar ca sa nu raneasca sansele electorale ale PNL-ului la anul. Pentru ca va dati seama ca PSD s-ar fi agatat in secunda doi de retorica "uite domne au adus hoardele barbare la noi in tara!".
Pe mine personal m-a dezamagit si contratiat Johannis cu modul in care a abordat problema cotelor de refugiati. In actele trimise in trecut Uniunii Europene, Romania a declarat ca poate tine peste 10.000 de refugiati, iar Johannis vine si ne spune tuturor ca nu putem tine mai multe de 1.600 si ca atare voteaza impotriva cotei propuse de la Bruxelles. Dar cand propunerea cotelor a trecut tot el ne spune ca e simplu sa aiba grija de aia 4.500 de refugiati in plus. Pai stai asa un pic, ori Romania nu poate tine decat 1.600 de refugiati, ori poate sa tina 6.000, nu poti sa le ai pe ambele. Mai grav e ca a dat-o la intors dupa ce a votat la comun cu toti euroscepticii, si asta doar ca sa nu raneasca sansele electorale ale PNL-ului la anul. Pentru ca va dati seama ca PSD s-ar fi agatat in secunda doi de retorica "uite domne au adus hoardele barbare la noi in tara!".
Ca sa afli valoarea adevarata a numarului respectiv trebuie mai intai sa intri la rupere in cloaca de corupti si incompetenti care invart hartiile cu datele astea dupa cum bate vantul, dupa care sa faci o inspectie ca sa vezi ce treaba au numerele de pe hartie cu realitatea. Habar n-am care e capacitatea teoretica (la cat sucesc astia numerele), dar din reportajele pe care le-am citit despre vizitele la caminele pentru refugiati, situatia in teren e destul de trista.
Oricum, eu sunt ferm impotriva ideii ca un imbecil precum Juncker sau alt euronaut d-asta sa-si infunde nasol in hartii la el in birou si sa produca numarul de migranti pe care TREBUIE sa-l accepti in numele solidaritatii umane. In ordinea prioritatilor, trebuie inchis robinetul de migratori (noroc ca vine iarna), pus pe repede-inainte procesul de triere intre cei care fug de razboi/persecutie si haladitii veniti la jaf & viol (mult mai multi decat se estimase initial lol), cei din urma trimisi urgentisim inapoi in preistoria mamei lor, iar apoi impartit de comun acord ce ramane dupa posibilitatile si nevoile fiecarei tari.
Daca in loc de carpe de sters praful am avea lideri politici, cred ca lucrurile astea s-ar putea face fara solutii tip Waaagh!™ ce presupun utilizarea liberala a submarinelor nucleare si munitiei de razboi.
Oricum, eu sunt ferm impotriva ideii ca un imbecil precum Juncker sau alt euronaut d-asta sa-si infunde nasol in hartii la el in birou si sa produca numarul de migranti pe care TREBUIE sa-l accepti in numele solidaritatii umane. In ordinea prioritatilor, trebuie inchis robinetul de migratori (noroc ca vine iarna), pus pe repede-inainte procesul de triere intre cei care fug de razboi/persecutie si haladitii veniti la jaf & viol (mult mai multi decat se estimase initial lol), cei din urma trimisi urgentisim inapoi in preistoria mamei lor, iar apoi impartit de comun acord ce ramane dupa posibilitatile si nevoile fiecarei tari.
Daca in loc de carpe de sters praful am avea lideri politici, cred ca lucrurile astea s-ar putea face fara solutii tip Waaagh!™ ce presupun utilizarea liberala a submarinelor nucleare si munitiei de razboi.
NO COVER. ALL MAN.
- DarthZombie
- Dremora Lord
Problema e ca Romania e tara semnatara a cartei Drepturilor Omului si ca atare refuzul de a primi refugiati ar fi o incalcare al acestui act. Hands are tied. Dar sa fim sinceri, 6.000 de refugiati primiti pe parcursul a 2 ani si jumatate nu e mult chiar si pentru o tara ca Romania.
Stiu asta, dar imi imaginez ca n-a semnat nimeni ca decide Juncker cati refugiati primesti dupa cum l-a iluminat luna pe chelie cu o noapte inainte. Inca n-am reusit sa inteleg de unde pana unde au decis cativa hartogari ca pot impune ce decizii doresc asupra politicilor unui stat. In ce alte domenii ne mai pot Juncker/Merkel spune cat sa luam sau cat sa dam, fie ca-i vorba de fiinte umane sau altceva? Cat despre "refugiati" (pun ghilimele pentru ca se pare ca pana la urma numai vreo 20% chiar fug din calea razboiului, restul au venit sa se razboiasca cu cruciatii), atata timp cat nu le fac enclava declarata "zona urbana sensibila" in care sa-i lase sa se primitiveze in voie, mai rau ca nomazii autohtoni nu cred ca pot ajunge.
NO COVER. ALL MAN.
Discutia asta cu cotele ii uita in primul rand pe refugiati, care nu sunt cartofi si care vor neaparat-neaparat Germania/Suedia samd. Vin, ii "asezam", si le interzicem dreptul la circulatie? sau cum facem, le legam o ghiulea de picior pe care scriem RO, HU, BG? le facem un tatuaj in frunte?
Atat timp cat am intrat in UE ne-am cedat o parte din suveranitate, Waagh. Asa cum avem o hoarda de alte limitari, prevazute in tratatul de aderare (capitolele alea, pe care le incheiau rand pe rand de negociat), putem avea si ceva impus in legatura cu refugiatii. Mai ales cand suntem pielea p...ii si stam cu mana intinsa dupa fondurile lor. Imediat ne pot da cu o masura de retorsiune in cap.
In alta ordine de idei, atat timp cat refugiatii au drepturi diferite in tari diferite, ce se mira astia ca vor sa fie refugiati acolo unde primesc masa+casa+600 euro si nu acolo unde primesc masa+casa+30 de euro? Daca drepturile astea ar fi aceleasi, la nivelul UE, atunci ei insisi ar alege tarile cu costul vietii mai scazut.
PS. Ma refeream la parlamentarii opozitiei cand ziceam "oamenii lui Johannis", doar ei au scremut motiunea, nu?
Atat timp cat am intrat in UE ne-am cedat o parte din suveranitate, Waagh. Asa cum avem o hoarda de alte limitari, prevazute in tratatul de aderare (capitolele alea, pe care le incheiau rand pe rand de negociat), putem avea si ceva impus in legatura cu refugiatii. Mai ales cand suntem pielea p...ii si stam cu mana intinsa dupa fondurile lor. Imediat ne pot da cu o masura de retorsiune in cap.
In alta ordine de idei, atat timp cat refugiatii au drepturi diferite in tari diferite, ce se mira astia ca vor sa fie refugiati acolo unde primesc masa+casa+600 euro si nu acolo unde primesc masa+casa+30 de euro? Daca drepturile astea ar fi aceleasi, la nivelul UE, atunci ei insisi ar alege tarile cu costul vietii mai scazut.
PS. Ma refeream la parlamentarii opozitiei cand ziceam "oamenii lui Johannis", doar ei au scremut motiunea, nu?

Din cate stiu nu exista vreo clauza in regulamentul Uniunii care sa spuna ca primirea de fonduri europene (sau in general oricare alt beneficiu al apartenentei la spatiul uniunii) este conditionata de primirea arabetilor in numarul decis de Juncker. Cei care au avut coloana vertebrala au decis sa atace la curtea europeana de justitie masura asta. Sunt curios ce vor face euronautii daca se trezesc ca-i ilegal ce-au impus.
NO COVER. ALL MAN.
Normal ca ACUM nu e nimic de genul asta, dar crezi ca o majoritate nu poate vota ORICE? Parca asta era esenta democratiei, ca majoritatea decide si ca minoritatea se supune sau se cara. Ne tine cineva cu forta in UE?
Esenta democratiei e aceea ca, in loc sa ramai blocat cu niste idioti la putere pe durata existentei lor biologice, ai ocazia odata la cativa ani sa-i schimbi cu alti idioti. Poate nu pare mare lucru, dar este un dar de nepretuit. Pe euronautul sef nu l-a pus nimeni cu votul in scaun, iar ideea de a impune altora ce si cat sa faca nu are nimic de-a face cu democratia, ci mai degraba cu dimensionalitatea redusa a fiintei acestui individ. Sper sa nu ramana in picioare aceasta decizie dupa analiza curtii de justitie.
De fapt, cam tot Occidentul si-a aratat valoarea, de-am ajuns in situatia in care un pacalici ca Putin a ajuns sa pozeze in salvatorul calare.
De fapt, cam tot Occidentul si-a aratat valoarea, de-am ajuns in situatia in care un pacalici ca Putin a ajuns sa pozeze in salvatorul calare.
NO COVER. ALL MAN.
- DarthZombie
- Dremora Lord
Putin a exploatat excelent situatia, nu e vina Uniunii Europene ca Obama e nul pe politica externa. Serios, cand Bush Sr. a spus ca pana si cainele sau face politica externa mai bine decat democratii, la oameni precum Obama se referea, ca Bill Clinton a fost o rara exceptie in acest sens.
Ba ma scuzati, presedintele Comisiei Europene e foarte ales:Waaagh! wrote: Pe euronautul sef nu l-a pus nimeni cu votul in scau
The post was established in 1958 and is elected by the European Parliament, on a proposal of the European Council for five-year terms.
I'm livin' in a love shadow
@Zombie
Ei nu. Uniunea Europeana, prin piticul atomic Sarkozy si alti prikolici luminati, n-au avut probleme in apararea democratiei de tirania lui Gaddafi, de exemplu. Acum cica nu pot sa restabileasca ordinea in Libia ca nu-i lasa ONU sau ceva de genul lol. In Siria cauta in continuare solutii politice (aka poate reuseste odata SI sa-l dea jos pe Assad, de parca aia ar fi adevarata problema), timp in care arabetii vin peste noi in rapoarte de 1 refugiat la 4 islamisti, iar solutia geniala pentru rezolvarea crizei e deportarea lor in Romania si alte destinatii adiacente.
Evident ca primul macac dispus sa intre cu tancul in problema devine the man of the hour, si uite asa, daca le da in cap arabetilor, ramane Putin si cu Crimeea, scapa si de embargoul economic si in general ii face pe toti. GG.
@chestrony
Euronautul nu reprezinta alegerea unei populatii, ci combinatiile-misculatiile unui grup de hartogari. D-aia nu prea pricep de unde simte ca-si permite sa dea directive precum cele discutate.
Ei nu. Uniunea Europeana, prin piticul atomic Sarkozy si alti prikolici luminati, n-au avut probleme in apararea democratiei de tirania lui Gaddafi, de exemplu. Acum cica nu pot sa restabileasca ordinea in Libia ca nu-i lasa ONU sau ceva de genul lol. In Siria cauta in continuare solutii politice (aka poate reuseste odata SI sa-l dea jos pe Assad, de parca aia ar fi adevarata problema), timp in care arabetii vin peste noi in rapoarte de 1 refugiat la 4 islamisti, iar solutia geniala pentru rezolvarea crizei e deportarea lor in Romania si alte destinatii adiacente.
Evident ca primul macac dispus sa intre cu tancul in problema devine the man of the hour, si uite asa, daca le da in cap arabetilor, ramane Putin si cu Crimeea, scapa si de embargoul economic si in general ii face pe toti. GG.
@chestrony
Euronautul nu reprezinta alegerea unei populatii, ci combinatiile-misculatiile unui grup de hartogari. D-aia nu prea pricep de unde simte ca-si permite sa dea directive precum cele discutate.
NO COVER. ALL MAN.
Lol. Combinațiile unui grup de hârțogari aleși de către populație în fiecare țară din UE, vrei să spui.
REMEMBER CITADEL