Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
Doc
Hammer Haunt

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Doc »

"Europa" e prea faramitata ca sa reactioneza ca un bloc. Are inertie mare tocmai datorita faramitarii. Normal ca state cu interese mari in relatia cu Rusia reactioneaza intr-un fel, mai permisiv, dar asta va atrage o reactie de sens opus din partea statelor mai amenintate, sau din contra, mai fara interese in zona respectiva.

Plus ca totul depinde de inamic. Intre cele doua WW Rusia bolsevica era vazuta ca cel mai mare inamic la adresa Vestului democratic - treptat, cand Germania a ridicat coada, o alianta cu Rusia a fost ok. Si acum, daca in zona islamica va fi un conflict serios, pe linii religioase, Rusia va fi in tabara vestica si/sau a regimurilor seculare din zona araba.

Ma-sa, eu am pregatit salasul din munti unde sa ma retrag in caz de ceva :)

PS. Tataie povesteste cum la bombardamentele americane au fugit cu cotetul porcului intr-o padure la vreo 5 km de oras si acolo au dormit cateva nopti :) Prin casa lor, la 1 km de gara, au trecut doua tampoane de tren. Gasisera americanii gara plina de trenuri cu munitii si combustibil :p
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Ola, te straduiesti prea tare. Ai mutat portile in "discutia" asta de nici tu nu mai stii unde sunt

@Doc: Lasa ca Germania in continuare e interesata de o relatie buna cu Rusia mai mult decat oricare alt stat mare din Europa. Nu vom scapa noi prea curand de Rusia, mai ales ca mereu au oameni priceput acolo sus la carma [incepand cu diplomatii si serviciile secrete].
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

http://adevarul.ro/news/politica/lumea- ... index.html
Este o stare de anestezie generală. Lumea străbate schimbări radicale, nimeni de la noi, din clasa conducătoare, nu reacţionează, nimeni nu se îngrijorează.

Preşedintele Comisiei Europene a vorbit despre marea voltă pe care UE ar trebui să o facă în raporturile cu Rusia. Moscova e pe cale să câştige partida, după ce a deschis în Siria al doilea front în confruntarea geopolitică pe care o duce cu Occidentul, primul fiind cel din Ucraina. Mai există şi al treilea, frontul războiului informaţional.

Dar, marile schimbări care se pregătesc la nivel mondial, felul în care jocurile se rearanjează, modul în care se redistribuie cărţile nu fac obiectul preocupării mentale a clasei noastre politice. Ne interesează Dragnea, alegerile din PSD, Ponta, incapacitatea PNL de a prelua puterea, coteriile de partid.
I'm livin' in a love shadow
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Tu ai zis, sau aia au zis:
Rusia si Romania "aceste două mari puteri est europene"?!
Dr. User
Zergling

Post by Dr. User »

Deja devine din ce în ce mai greu să eviţi scurgerile de informaţii în mass-media oficială. Un jurnalist britanic sparge gheaţa:

phpBB [video]
Ion Iliescu n-are SupraEu.
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

thread-ul cu link-uri amuzante e in alta parte.
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

„Sunt un simplu inginer din Michigan“, spune John German, cel care a ajutat la descoperirea fraudei privind testele de emisii de către grupul german Volkswagen.
Fix asta as zice si eu daca nu as fi un simplu inginer din Michigan.
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Din experienta mea indelungata cu forumul level (vreo 12 ani) am ajuns la concluzia ca poarta ghinion sa-l ai pe Taz la avatar.
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Si cum faci, razi in hohote cand scrii chestii de astea? te incurca daca-ti curge nasul? poti sa razi in timp ce ti-l stergi? ai biroul antifonat?
.chester
Dremora Lord

Post by .chester »

ola small dickie wrote:Din experienta mea indelungata cu forumul level (vreo 12 ani) am ajuns la concluzia ca poarta ghinion sa-l ai pe Taz la avatar.
i got that reference. :lol:
I'm livin' in a love shadow
Mafio
Hammer Haunt

Post by Mafio »

Mă cam îngrijorează chestia asta.

Hillary Clinton Won the CNN Debate With a Surprisingly Spectacular Performance

http://www.slate.com/blogs/the_slatest/ ... mance.html

Bonus:

Image

Acum, exceptând bias-ul evident din poza asta, am făcut niște research și Bernie Sanders pare cel mai puțin dement dintre toți candidații. Faptul că Hillary Clinton a revenit brusc în poluri după ce popularitatea ei scăzuse foarte mult mi se pare cam dubios. Părea că s-a terminat totul pentru ea după ultimele scandaluri. Voi ce credeți? URMĂRIȚI POLITICA DIN SUA???
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Doc wrote:Platiti-va si voi niste studii care sa arate ca astia geniali ca voi se uita altundeva.

Ah, am uitat, astia la care va uitati voi sunt nista saracii in faliment si insolvente.

Aha, pentru ca n-au audienta.

Deci lol si qed.

Totusi, PS. Kantar Media e un gigant international. Nu cred ca face studii "platite"

PS2. Strugurii sunt acri. Lol. QED. De parca e nevoie sa fim toti destepti. Tara are nevoie si de mecanici, Mafio. Asa a zis constanteanul minune, Base.
Postarea asta m-a dus cu gandul instant la raposatul topic Tampenii de pe forum.
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

@Mafio: https://www.youtube.com/watch?v=wLA6WdYzQwg

Pe langa ce ai enumerat tu acolo, dupa ce am vazut si video-ul asta, asa capitalist convins cum sunt pe bune ca as vota Sanders. Tocmai ca mi se pare cel mai echilibrat dintre toti candidatii, chit ca la anumite opinii de-ale lui privind economia cam stramb din nas.
ne0lith
proxe.net

Post by ne0lith »

Fedaykin wrote:@Mafio: https://www.youtube.com/watch?v=wLA6WdYzQwg
Tocmai ca mi se pare cel mai echilibrat dintre toti candidatii, chit ca la anumite opinii de-ale lui privind economia cam stramb din nas.
Plus ca e impotriva pedepsei cu moartea.
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Here we go again....
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Time Warner e unul din principalii sponsori ai campaniei lui Clinton, normal ca sta bine in poll-urile CNN.
Apollyon
Pig Cop

Post by Apollyon »

Dupa dezbaterea asta Hillary Clinton pare favorita democratilor pentru cursa prezidentiala, cu sanse chiar mari sa castige alegerile impotriva unui adversar ca Donald Trump. Cel putin asa arata lucrurile la prima vedere.

Bernie Sanders mi se pare mai echilibrat, pe de alta parte viziunea de politica externa nu-mi place deloc. Macar aici Hillary Clinton are un plus.
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

Mafio wrote:Voi ce credeți? URMĂRIȚI POLITICA DIN SUA???
Cand eram mai tanar mi se parea ca SUA e o tara ca oricare alta, doar ca mai bogata si mai dezvoltata. Dar pe masura ce aflu mai multe o inteleg tot mai putin. Lucrurile sunt pe dos, sistemul de sanatate, cel de educatie, justitia, sporturile, unitatile de masura. Sunt anumite logici bizare care ma depasesc. George Washington e profetul Mohamed, si constituia e Coranul, e blasfemie sa pui la indoiala dreptul divin al americanului de a purta muschete, doar e semnat de profet in cartea sfanta. Cand o companie are produse sau servicii shitty, practic isi jecmanesc clientii pe fata, acestia o sa zica "yeah, but they make lots of money! that's what matters!". De parca nu ar face banii pe spinarea lor. In Romania ar fi inimaginabil ca cineva sa ia apararea unui post de stiri shitty pe motiv ca face bani. (...or not? ;))

Poate toate astea au o logica in contextul de acolo, nu zic, dar din punctul meu de vedere sunt greu de inteles.
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

George Washington e profetul Mohamed, si constituia e Coranul, e blasfemie sa pui la indoiala dreptul divin al americanului de a purta muschete
Nu e neaparat vorba de dreptul de a purta muschete, ci de dreptul la proprietate privata in prima instanta (si derivat, dreptul la auto-aparare). Sper, totusi, ca toti de pe-aici suntem de-acord ca dreptul la proprietate privata e sacrosanct.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Nu mai exista context in US. Pe langa exemplele tale, poti sa mai adaugi ca unii arboreaza steagul Confederatiei de zici ca vorbim de Tinutul Secuiesc. Sau ca altii promit sa inalte garduri la granita ca sa nu intre "refugiatii economici" care vor sa faca toate slujbele de rahat, prost platite si neocupate.

@Ghita: Nu, bai, dreptul la a detine un arsenal in propria casa. Pentru ca nu se stie cand THE BRITISH ARE CUMMING! si ai nevoie sa scoti Howitzer-ul la inaintare.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Post Reply

Return to “Cafenea”