Fitness & sanatate
Re: Fitness
k, mi-au zis deja 5 oameni ca m-am ingrasat ca un porc in ultimul an. Probabil ca e timpul sa fac ceva in legatura cu asta. Trebuie sa am grija sa nu ma sinucid, ultima oara cand am fugit, dupa 15 secunde a trebuit sa ma opresc.
Da: mananca mai putin.
As zice ca nu aia e problema, daca tii cont de ce am scris mai sus 

Si eu as zice atunci ca ai doua probleme
(bine ca iti editezi repede posturile ce sa zic).
Oricum, nu stiu cat de in forma esti (banuiesc ca esti ca mine), in caz ca te orientezi spre 7 minute workout... eu am renuntat momentan la el; faceam febra in zone diferite de fiecare data si eram fortat sa fac pauze complet aiurea. Si decat sa imi pierd timpul cu 2 minute workout m-am apucat de programul ala cu 100 de flotari, ca acolo mi s-a parut ca aveam cea mai mare problema.
Primele doua zile a mers bine dar dupa ce am terminat a treia zi (adica ultima din prima saptamana) m-a luat o durere in biceps de nu mi-a trecut nici acum, dupa 4 zile. Dar macar am reusit sa fac zece flotari (yey).

Oricum, nu stiu cat de in forma esti (banuiesc ca esti ca mine), in caz ca te orientezi spre 7 minute workout... eu am renuntat momentan la el; faceam febra in zone diferite de fiecare data si eram fortat sa fac pauze complet aiurea. Si decat sa imi pierd timpul cu 2 minute workout m-am apucat de programul ala cu 100 de flotari, ca acolo mi s-a parut ca aveam cea mai mare problema.
Primele doua zile a mers bine dar dupa ce am terminat a treia zi (adica ultima din prima saptamana) m-a luat o durere in biceps de nu mi-a trecut nici acum, dupa 4 zile. Dar macar am reusit sa fac zece flotari (yey).
Si eu care credeam ca stau prost cu conditia fizica, dar vad ca voi aveti probleme cu 7 min workout, sau nu am inteles eu bine? Adica faci 7 minute workout-ul respectiv, iei o mica pauza, apoi din nou 7 min si tot asa de cateva ori sau dupa primele 7 minute te opresti? Si cat tot suntem aici, cum adica program de 2 minute? Ce mama naibii faci in 2 minute? Si care-i faza cu febra asta musculara de sperie lumea asa?
Cat despre fugit 15 secunde si obosit sper sa fie o exagerare, altfel eu cred ca e un semn ca stai foarte prost cu sanatatea, no joke. Cum adica sa obosesti dupa 15 secunde? Si la buci cum dai? o.O Daca se strica liftul ce faci?
-un om cu burta
Cat despre fugit 15 secunde si obosit sper sa fie o exagerare, altfel eu cred ca e un semn ca stai foarte prost cu sanatatea, no joke. Cum adica sa obosesti dupa 15 secunde? Si la buci cum dai? o.O Daca se strica liftul ce faci?
-un om cu burta
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
Nu, doar cele 7 minute. Si pot sa le fac, doar ca ma aleg cu febra dupa aia si sunt obligat sa fac pauze de o zi, doua. Nu stiu, nu mi se pare foarte eficient. Ziceam in gluma workout de 2 minute, vroiam sa zic ca decat sa fac juma de program in care ignor grupele muscular unde am febra, mai bine ma focusez pe flotari si revin la programul de 7 minute dupa ce nu mai am probleme in zona aia.
-un om fara burta
-un om fara burta
- DarthZombie
- Dremora Lord
La cat va laudati pe aici, incepe sa imi fie tot mai frica sa va intalnesc seara pe strada.
All jokes aside, nu va mai cocolositi cand aveti febra musculara. Bun, nici nu spun sa trageti ca animalele de febra, dar macar faceti miscari usoare cu muschii in cauza pana va trece, nu ii lasati sa stea degeaba
All jokes aside, nu va mai cocolositi cand aveti febra musculara. Bun, nici nu spun sa trageti ca animalele de febra, dar macar faceti miscari usoare cu muschii in cauza pana va trece, nu ii lasati sa stea degeaba

Am fost pana la colt sa iau cartofi, se pune?
- DarthZombie
- Dremora Lord
#Stronk!
- FuzzyFuzzball
- Headcrab
La inceput nu imi placea nici mie sa fac sport dar acum nu ma simt eu bine daca nu fac. Bine, mai sunt zile in care sar peste din motive de lene sau pentru ca ma simt prea obosit dar in general incerc sa fac cel putin 6 ore de sport (flotari, tras de fiare, alergat etc.) pe saptamana. Am ajuns sa nu ii inteleg pe cei care fug de sport ca dracu de tamaie. In primul rand te simti mult mai bine, mult mai energic dupa ce faci sport, dormi mai bine, te poti bucura mult mai mult de celelalte activitati, astea pe langa motivul evident legat de sanatate.
Come on, stop complaining like little girls and man up!
Come on, stop complaining like little girls and man up!
phpBB [media]
- FuzzyFuzzball
- Headcrab
Nu ca n-ar fi buna melodia dar nu prea vad cum ar putea sa ma motiveze la sala cum ma motiveaza asta de exemplu
phpBB [media]
Nothing beats 80s glam rock, "Eye of the Tiger" kinda stuff!
6 ore sunt like... jumatate din timpul meu liber intr-o saptamana. Joking, dar totusi, timpul e un factor important, deocamdata am luat o pauza de la sala de fitnesss pe motiv ca pentru 45 minute de exercitii consumam pe la o ora jumate cu drum si toate cele.FuzzyFuzzball » 9 May 2014, 09:25 wrote:incerc sa fac cel putin 6 ore de sport (flotari, tras de fiare, alergat etc.) pe saptamana. Am ajuns sa nu ii inteleg pe cei care fug de sport ca dracu de tamaie.
- FuzzyFuzzball
- Headcrab
Poti sa faci si acasa cum fac eu. Nu am fost decat o singura luna la sala in toata viata mea dar am zis ca nu mai calc pe acolo cate zile oi mai avea. Pe langa faptul ca pierzi o gramada de timp pe drum, te costa abonamentul in fiecare luna, mai dai si de o gramada de idioti acolo (desi asta variaza in functie de sala). Mi-am cumparat frumos niste gantere cu discuri detasabile si cu 3 scaunele de bucatarie pe care le pozitionez in chip de banca si cu ele imi fac toata treaba. Daca vrei sa mai arunci niste bani poti sa iti iei si o banca speciala pentru facut abdomene sau o haltera (eu am cumparat o haltera dar nu prea o folosesc pentru ca daca nu ai banca din aia speciala cu suport la un capat te poti trezi cu dureri de spate cand incerci sa o iei/pui la loc pe sol dupa ce incepi/termini exercitiul.
Nu inteleg exact carui segment e adresat respectivul comentariu, dar genul asta de retorica nu ajuta deloc. Eu oricum sunt convins ca trebuie sa incep sa fac exercitii, dar daca imi ziceai asta acum cateva luni, sau daca te adresai lui Patrunjelu', pai mai degraba ne descurajezi cu genul asta de afirmatii. Pentru ca este greu de trecut peste repulsia primala fata de fraze de genul "fa-te barbat/imparti ceva botez in mecla cuiva". /endrantCome on, stop complaining like little girls and man up!
Acum pe bune, am o intrebare cat se poate de serioasa: luni faceam a 3-a zi din programul de 100 de flotari, am urmarit toate instructiunile, si am facut o pauza de 2 zile inainte sa incep a 3-a zi pentru ca febra. Totul a inceut ok, primele patru seturi de 8, 10, 7 si 7 flotari le-am facut fara probleme prea mari. Ma simteam putin obosit asa ca am facut o pauza de doua minute pana sa imi revin (asa cum era recomandat pe site), mai ramanea ultimul set: "max (at least 10)". In fine, cand sa ajung la noua, si eram cu pieptul la cativa cm de podea simteam usor cum imi cedeaza bratele, "ciudat" mi-am zis, "hai inca o data si pot sa termin cu asta". Nu m-am mai putut ridica si m-am prabusit pe podea - nu am mai patit asta niciodata, deobicei renuntam de oboseala nu de neputinta.
I shrugged it off si am zis ca mi-am atins limitele, a doua zi aveam febra pe piept, brate, etc.. Cool mi-am zis, chiar are efect. Febra mi-a trecut, problema e ca am o durere in bicepsul drept care se resimte de fiecare data cand ridic bratul in sus, pot sa car chestii fara probleme si in rest nu ma afecteaza, dar incep usor usor sa ma panichez, ma asteptam totusi ca de luni pana azi sa imi treaca orice durere. Cat de mult ar trebui sa ma ingrijorez?
Evident, nu am mai facut flotari sau orice alt exercitiu de atunci, zice Zombie ceva de miscari usoare, chestia asta se aplica doar la febra sau la genul de durere pe care o simt acum? Mai exact ce ar trebui sa fac?
- FuzzyFuzzball
- Headcrab
Hm, nu stiam ca sunteti asa sensibili. Pentru mine au efect astfel de speech-uri; sa imi spuna cineva ca nu pot face ceva atunci ma determina sa fac efort de 10 ori mai mult pentru a-i demonstra respectivului ca nu are dreptate. Iti dai seama ca s-ar duce dracu toata legiunea straina si sas-ul daca toti soldatii ar avea ego-uri asa imense.
Cateodata trebuie sa inghiti si sa induri daca stii ca e pentru binele tau in final. Daca ti se pare ca astfel de "discursuri" sunt prea "macho", e un stereotip care merge in cazul de fata. Nu te obliga nimeni sa faci 100 de flotari, sa bei 10 litri de bere si dupa aia sa ragai ca un urs ca sa dovedesti ca esti "barbat". Era doar un mod de a te imbarbata pentru a fi mai rezistent la durere. Si apropo de asta, e un lucru dovedit stiintific ca femeile sunt mult mai rezistente decat barbatii atunci cand e vorba de durere dar nu puteam sa spun "Come on mate! Fii femeie!" nu-i asa ?
Legat de durerea respectiva. Eu zic sa stai linistit. Si pe mine m-a durut spatele cand am facut niste exercitii cum nu trebuie cu ganterele de am crezut ca m-a lovit reumatismul de la varsta asta dar dupa 3-4 saptamani mi-a trecut. Nu cred ca ti-ai rupt vreun os sau ceva de genu. Incearca pentru doua saptamani (nu stiu, o luna poate in cazul tau daca zici ca nu ai mai facut nimic care poate fi considerat efort fizic de ani buni) sa nu exagerezi cu repetarile. Fa doar atat cat sa ti se obisnuiasca corpul cu efortul fizic facut sistematic si regulat intr-o perioada scurta de timp. Dar daca vrei sa iti construiesti masa musculara atunci e recomandat sa faci repetari pana "nu mai poti" (ultimele 5-6 repetari facute cu mare chinuiala si efort fizic sunt cele mai importante pentru ca ele iti antreneaza muschii sa suporte efort din ce in ce mai mare).
Cateodata trebuie sa inghiti si sa induri daca stii ca e pentru binele tau in final. Daca ti se pare ca astfel de "discursuri" sunt prea "macho", e un stereotip care merge in cazul de fata. Nu te obliga nimeni sa faci 100 de flotari, sa bei 10 litri de bere si dupa aia sa ragai ca un urs ca sa dovedesti ca esti "barbat". Era doar un mod de a te imbarbata pentru a fi mai rezistent la durere. Si apropo de asta, e un lucru dovedit stiintific ca femeile sunt mult mai rezistente decat barbatii atunci cand e vorba de durere dar nu puteam sa spun "Come on mate! Fii femeie!" nu-i asa ?

Legat de durerea respectiva. Eu zic sa stai linistit. Si pe mine m-a durut spatele cand am facut niste exercitii cum nu trebuie cu ganterele de am crezut ca m-a lovit reumatismul de la varsta asta dar dupa 3-4 saptamani mi-a trecut. Nu cred ca ti-ai rupt vreun os sau ceva de genu. Incearca pentru doua saptamani (nu stiu, o luna poate in cazul tau daca zici ca nu ai mai facut nimic care poate fi considerat efort fizic de ani buni) sa nu exagerezi cu repetarile. Fa doar atat cat sa ti se obisnuiasca corpul cu efortul fizic facut sistematic si regulat intr-o perioada scurta de timp. Dar daca vrei sa iti construiesti masa musculara atunci e recomandat sa faci repetari pana "nu mai poti" (ultimele 5-6 repetari facute cu mare chinuiala si efort fizic sunt cele mai importante pentru ca ele iti antreneaza muschii sa suporte efort din ce in ce mai mare).
Ok, mai m-ai linisit, mersi. Si totusi: zici sa ma reapuc de respectivul program dar sa nu exagerez cu el, ignorand durerea, sau e mai benefic sa fac pauza? Repet: nu ma intereseaza masa musculara, nu ma grabesc nicaieri, vreau doar sa stiu ce pot face ca sa ma vindec cat mai repede.
Ah, si nu e vorba de sensibilitate, mai degraba in ochii mei tu pari ala sensibil fiindca simti nevoia de imbarbatare via exercitii fizice, plus nevoia de a ii demonstra aluia ca nu are dreptate
.
Ah, si nu e vorba de sensibilitate, mai degraba in ochii mei tu pari ala sensibil fiindca simti nevoia de imbarbatare via exercitii fizice, plus nevoia de a ii demonstra aluia ca nu are dreptate

- FuzzyFuzzball
- Headcrab
Renunta la programul ala pana te faci bine. Incearca sa faci alte tipuri de exercitii in schimb.
Marar, programul ala e more or less orientativ. Simte-te liber sa ti-l reglezi dupa capacitatile fizicului tau. Stiu problema la biceps la care te referi, nu-mi vine acum in minte cum ii spune (nu cred ca e intindere). Am mai patit si eu la inceput. Las-o mai usor pana-ti trece si apoi reia ceva mai domol, eventual insereaza antrenamente intermediare intre acele zile din program, cu un numar moderat de flotari. Pentru sanatatea ta pe termen lung, recomand flotarile in pumni, cu sprijin in primele doua monturi, nu pentru imparit cuminecatura la bostani, ci ca sa nu-ti lasi greutatea pe incheieturi. Sunt oameni care se accidenteaza pe termen lung la incheieturi daca executa flotari in palme. Daca le faci in pumni insa n-ai ce sa patesti, numai ca-s ceva mai grele.
NO COVER. ALL MAN.
Makes sense, simteam spre sfarsit un oarecare disconfort in incheieturi, o sa le incerc si pe alea in pumni cand ma reapuc.