Teorii și concepții despre viață și lume
Re: Libertatea de exprimare....pana unde?
A picat discord?
Cred că ne-am plictisit de glumele rasiste și anecdotele mele sforăitoare
EpicTroll: Vrei să ştii părerea mea? Oamenii cu păreri ar trebui degrabă împărţiţi la zero.
Resursele sunt nelimitate (for all practical purposes) tot timpul-pentru ca "resurse" se refera in majoritatea cazurilor la transformarea unei forme de materie in alta forma de materie iar materie e destula in Univers (suna stupid poate dar nu e). Capacitatea noastra de a le folosi e ingradita de limitele cunoasterii noastre. Si cunoasterea noastra e limitata inclusiv in domeniul politic si social. Daca am stii mai multe probabil am lua decizii mai eficiente in privinta crizei in care ne aflam. Din moment ce eu consider ca cresterea cunoasterii e cel mai sigur pariu al nostru nu vad cum mai putini oameni ar fi solutia la orice. It may be that i am missing something.Mărar wrote: 24 Mar 2021, 13:56 Scuze, n-am fost clar. Ce vreau sa zic este ca, chiar daca am reusit in trecut sa gasim solutii la probleme, asta nu inseamna ca toate problemele au solutii pe care o sa putem implementa in timp util. Resursele nu sunt nelimitate acum, si nu stim cum o sa evolueze sistemele ecologice in urmatoarele decenii, in momentul de fata pare ca ne indreptam spre un colaps, intr-o forma sau alta, poate reusim sa-l evitam, sau poate ca o parte din populatie o sa aibe de suferit.
Chiar daca am incredere in capacitatea noastra de a gasii solutii, n-am incredere in faptul ca ne putem inmultii willy-nilly si ca totul se va rezolva cumva.
Nu rezolv nimic si nici nu lamuresc nimic. Imi place sa aberez pe marginea subiectelor pe care le consider interesante. Tu doar apari ca sa ne arati cat de inutile ti se par tipul asta de discutii. Esti echivalentul vecinului care sparge mingea copiilor, daca ai intalnit vreodata personaje de genul ala.Waaagh! wrote: 24 Mar 2021, 14:04 Ehei, iata ca dupa teoria cuantica si tenebrele holocaustului, acum am gasit si marile hibe ale evolutiei naturale. Imediat rezolvam si marile incertitudini ale viitorului omenirii. Nu exista problema fara solutie pe candaparerevista.
Partidul, tovarase.
Da, incercam sa zic ca daca ne declansam un colaps fara sa stim cum sa iesim din el, degeaba exista resurse infinite ipotetice, daca nu o sa avem cum sa ajungem la ele. Iar in ritmul asta, pare ca acolo ne indreptam.
Si cand vom iesi din colaps, daca o facem cu un pret uman considerabil (foamete / migratii in masa / dezastre socio economice / etc..) de ce ne-am aventura neinfricati catre asta?
De biodiversitatea pierduta nu ma leg explicit, dar ar fi si ea de mentionat.
Stii povestea de ce nu exista copaci pe Insula Pastelui? Zic ca e o parabola de luat in seama.
- ola small dickie
- Big Daddy
cred ca mai curand problema noastra este ca inca ne gandim rapid la "aia sa n-aiba voie ba" decat la cate resurse si materie sunt pe planeta si in univers
Hehe, are un capitol Deutsch exact despre povestea aia. Si de ce Bronowski si nu Attenborough a interpretat corect ce s-a intamplat acolo. O sa iti fac cadou cartea cand o sa iesim la o terasajuve3332 wrote: 24 Mar 2021, 14:20 Stii povestea de ce nu exista copaci pe Insula Pastelui? Zic ca e o parabola de luat in seama.

LE: Da, Marar nu e garantat ca o sa supravietuim si ca o sa ajungem sa ne actualizam potentialul. "De ce ne-am aventura neinfricati"...Pentru ca de fiecare data cand ni s-a facut frica si am pus frana progresului rezultatele au fost catastrofale. "We conquer our problems or they conquer us". Problema nu e ca sunt prea multi oameni, ei sunt potentiala solutie. That's how i see it.
Last edited by Iavo on 24 Mar 2021, 14:32, edited 1 time in total.
Am pus un edit pe paginea cealalta dar in caz ca nu l-ai vazut; nu as interzice nimanui niciodata sa aibe copii. Nu asta voiam sa zic. Oricum n-am interese in chestia asta, urmasii mei non-existenti nu vor avea de suferitola small dickie wrote: 24 Mar 2021, 14:22 cred ca mai curand problema noastra este ca inca ne gandim rapid la "aia sa n-aiba voie ba" decat la cate resurse si materie sunt pe planeta si in univers

Raspunsul meu era un argument direct la "be fruitful and multiply" cea ce eu am interpretat ca "faceti cati copii vreti, pentru ca nu exista consecinte pentru planeta, iar chiar daca sunt, stiinta le va rezolva".
Bronowski nu e ala de proiecta bombe pentru Aliati? Sa ne scuteasca, din cauza lui nu jucam acum un single decent cu nemtii. Mergem si la terasa, n-o fi situatia chiar asa de neagra.... 

Ah, eu vad supravietuirea noastra mai mult sau mai putin ca fiind garantata in momentul de fata, de asta nici nu inteleg nevoia unora de a ne inmulti mai mult. Cel putin pana nu ajungem sa iesim din sistemul solar eu zic sa va mai potoliti putin, prea mult creste pretul la imobiliare.Iavo wrote: 24 Mar 2021, 14:23
LE: Da, Marar nu e garantat ca o sa supravietuim si ca o sa ajungem sa ne actualizam potentialul. "De ce ne-am aventura neinfricati"...Pentru ca de fiecare data cand ni s-a facut frica si am pus frana progresului rezultatele au fost catastrofale. "We conquer our problems or they conquer us". Problema nu e ca sunt prea multi oameni, ei sunt potentiala solutie. That's how i see it.
sa aiba jesus harold faltermeyer christ. marar e viitorul premier al romaniei.
NO COVER. ALL MAN.
Ce rost are sa faci misto de ceva ce am zis in gluma? Evident ca nu tin la nimeni 

n-ai inteles. faceam misto de faptul ca stapanesti limba romana la nivel de prim ministru.

NO COVER. ALL MAN.
Explica-mi te rog, am luat 6 la romana la bac, nu mi-e clar unde am gresit.
edit: nu prea stiu ce inseamna conjuctiv, dar am inteles acum reply-ul tau, mersi.
edit: nu prea stiu ce inseamna conjuctiv, dar am inteles acum reply-ul tau, mersi.
Eu am avut 6.40 parca. 
Anyhu, cu placere.
Conjugarea verbului „a avea” la modul conjunctiv prezent este „să aibă”. Variantele „să aibe”, să aivă și „să aive” sunt greșite, uneori sunt incluse în sfera regionalismelor.

Anyhu, cu placere.
Conjugarea verbului „a avea” la modul conjunctiv prezent este „să aibă”. Variantele „să aibe”, să aivă și „să aive” sunt greșite, uneori sunt incluse în sfera regionalismelor.
NO COVER. ALL MAN.
Nu stiam ca singurul scenariu in care putem sa jucam un single decent cu nemtii e cel in care nemtii castiga razboiuljuve3332 wrote: 24 Mar 2021, 14:30 Bronowski nu e ala de proiecta bombe pentru Aliati? Sa ne scuteasca, din cauza lui nu jucam acum un single decent cu nemtii. Mergem si la terasa, n-o fi situatia chiar asa de neagra....![]()

Suntem speriati de Umbra noastra, de asta nu o facem

I'm done, acum Mahdi poate sa stearga tot pe motiv de off-topic

(@ Marar. Nu e garantata, si daca vrei sa stopezi cresterea populatiei trebuie sa iei niste masuri care pot sa deschida drumul spre sfarsitul civilizatiei optimiste care a facut posibila iluzia ca supravietuirea noastra e garantata- pentru ca a avut atat de multe realizari)
Nu vreau sa stopez nimic, opriti-va. Zic doar ca nu faceti bine, si as vrea putina proactivitate din partea voastra si sa va faceti o vasectomie.
Waagh e pe auto troll mode de mult timp. Nu l-am mai vazut depunand efort de pe la topicul cu fitness.
Ma rog, cine vorbeste, eu tot cu troleala ieftina, dar chiar si asa i-am dat boost lui Alex la un alt topic destinat esecului.
Ma rog, cine vorbeste, eu tot cu troleala ieftina, dar chiar si asa i-am dat boost lui Alex la un alt topic destinat esecului.

FIe, o sa incerc sa ma exprim mai clar
@Iavo, de ce ne-am aventura catre mai multa suferinta, in loc sa luam o atitudine temperata
"hmmm, planeta sufera, colapsul vine, dar o sa iesim din el, sunt increzator in asta, dar hai sa nu contribui la suferinta cumulata a umanitatii si sa ma limitez (eu, personal, fara sa mi se impuna) la un copil, sau la zero, pentru ca umanitatea poate continua si fara genele mele egoiste"
Pentru ca stiinta rezolva probleme, dar oamenii tot vor avea de suferit pana o sa gasim respectivele solutii. Asta nu inseamna sa ne oprim, doar ca exista consecinte ale actiunilor noastre. Pentru noi, pentru planeta, pentru zzzzzz.
Scuze, m-am plictisit de mine insumi si am adormit. Intelegi idea.
offtopic la offtopic: v-am zis vreodata ca am terminat stiintele comunicarii? se vede, nu?
@Iavo, de ce ne-am aventura catre mai multa suferinta, in loc sa luam o atitudine temperata
"hmmm, planeta sufera, colapsul vine, dar o sa iesim din el, sunt increzator in asta, dar hai sa nu contribui la suferinta cumulata a umanitatii si sa ma limitez (eu, personal, fara sa mi se impuna) la un copil, sau la zero, pentru ca umanitatea poate continua si fara genele mele egoiste"
Pentru ca stiinta rezolva probleme, dar oamenii tot vor avea de suferit pana o sa gasim respectivele solutii. Asta nu inseamna sa ne oprim, doar ca exista consecinte ale actiunilor noastre. Pentru noi, pentru planeta, pentru zzzzzz.
Scuze, m-am plictisit de mine insumi si am adormit. Intelegi idea.
offtopic la offtopic: v-am zis vreodata ca am terminat stiintele comunicarii? se vede, nu?