Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
sekaba
Pig Cop

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by sekaba »

Da Apollyon, lasa mangleala! Lasa tot! Lasa bunul simt! Lasa gandirea! Lasa logica! Lasa tv-ul pe A3! Lasa chilotii in vine! Lasa usa deschisa! Lasa-te sodomizat de PSD! Lasa niste limbi in cur lu Voiculescu! Tu chiar nu poti sa fii ca Doc?
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Za parrot strikes again.
Apollyon
Pig Cop

Post by Apollyon »

Doc wrote:Au fost 12 voturi pentru, PSD, si 12 voturi impotriva - smecherasii din PNL.
S-a votat asa:
Voturile exprimate in comisie (din 22, ereau necesare 12 voturi "pentru"):

Cerere de urmarire penala: 19 voturi pentru, 2 impotriva, unul nul
Cerere de retinere: 11 voturi pentru, 8 impotriva, 2 abtineri, unul nul
Cerere de arestare preventiva: 11 voturi pentru, 7 impotrvia, 3 abtineri, unul nul - sursa
Nu stiu cine a votat pentru si cine impotriva - informatia asta nu apare nicaieri -, dar intrebat cum a votat PNL Ludovic Orban spunea:
„Nu am judecat sentimental. Deputații PNL au votat la vedere în favoarea celor trei cereri”, a subliniat Ludovic Orban.

Elena Udrea şi-a găsit apărători printre aleşii puterii. Liberalii spun că nu s-au lăsat impresionaţi de discursul fostului ministru al turismului. - sursa
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Cum sa voteze la vedere, cand tot sursa ta zice ca a fost vot secret, pe buletine. Au venit liberalii si le-au bagat celorlalti buletinele in ochi? le-au completat pe retroproiector? cum au facut? Hai sa ne uitam in gura lui Orban, lol.

Sigur ca da, PSDistii o salveaza pe Udrea, Udrea care ameninta cu dezvaluiri despre liberali. Genial, genial rationament. Keep going.
sekaba
Pig Cop

Post by sekaba »

Nu stiu cum socotesc oamenii de marketing din zone dubioase ale tarii, dar nu vad unde sunt 12 impotriva. Sau pentru. Cineva sa-i zica si lu Gadea sa-si faca update la aplicatia de calcul matematic.
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Za parrot thinks this is the relevant issue. Interesting mind this one has.
sekaba
Pig Cop

Post by sekaba »

Adevarul in declaratii e o chestie destul de importanta, daca nu esti mitocan. Dar nu stiu ce dracu am de te bag in seama. Cred ca m-am tampit de tot.

Revenind la scandalul cu mega generalul Oprea si cele 5 coloane oficiale pe zi: http://www.kmkz.ro/de-pe-teren/reportaj ... ai-nimeni/
Va dati seama cate p*li isi lua Base in trafic? Sigur nu semnaliza cand schimba banda.
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Ma alarmeaza capacitatea de autodepasire a acestor baieti. Nu credeam ca o sa vad prea curand ceva mai penibil ca tonta, dar tipul deja inghite tromba de praf din urma izmenitului.
NO COVER. ALL MAN.
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

sekaba wrote:Cred ca m-am tampit de tot.
Oh, dear, a revelation!! Good, good. Knowledge is the path to wisdom, and wisdom is the path to evolution. You have a long journey ahead, little one.
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

Top 100 postaci UNPR

Mi-ar placea sa mai vad liste de-astea. Ajungem sa facem si un "Postaci Draft" pe forum.
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Ce mufe de progresisti. Toate verigile lipsa din tranzitia primata -> om sunt acolo.
NO COVER. ALL MAN.
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

L-am gasit si pe Doc in lista aia. Il cheama Marga Gheorghe.
sekaba
Pig Cop

Post by sekaba »

http://radioconstanta.ro/2015/10/28/nic ... executare/

Regimul Basescu loveste din nou! Inca o victima a represaliilor politice. Tiranule, nu te mai saturi de haituit patrioti?
Mafio
Hammer Haunt

Post by Mafio »

Un interviu cu femeia în rochia albastră din celebra fotografie făcută în timpul Mineriadei din 1990.
Spoiler:
În jurul orei 7, el surprinde una dintre imaginile care aveau să devină emblematice pentru mineriada din 13-15 iunie.

O femeie brunetă, în rochie albastră și sandale, e luată pe sus de doi bărbați tineri purtând salopete și căști de mineri. Toți cei din jurul ei strâng în mâini, amenințător, bâte și bastoane din cauciuc. Femeia își încleștează degetele pe geanta din rafie. Pare că o lume întreagă e în pericol. Nimeni nu-i sare în ajutor.
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Pentru tineri
In '90 TVRul era strict controlat de FSN, propaganda lucrase binisor impotriva partidelor istorice proaspat reinfiintate (PNT, PNL) - gen "ati huzurit in Vest in timp ce noi mancam salam cu soia" "Ce ati facut in ultimii 5 ani" samd. Ziarele erau inca la inceputuri, plus ca Adevarul (fosta Scanteia) avea infrastructura gigantica, tiraje de 1-2 milioane, iar ziarele partidelor istorice (ca sa vezi, a dracu mass-media, nici atunci nu era impartiala) aveau tiraje de cateva mii/zeci de mii, mai ales distribuite in Bucuresti.

In conditiile astea, incepe Piata Universitatii prin aprilie, parca. Totusi, la alegerile din mai, Iliescu iese cu 85% si FSN parca 65-70%, ceva de genul asta - mandatele erau de doi ani, Parlamentul fiind o Adunare Constituanta, al carei rol era o noua Constitutie.

Si totusi, Piata Universitatii continua gen "Jos FSN, Jos Iliescu". In conditiile de atunci de informare, restul tarii chiar nu prea pricepea nimic din ce vor aia. Adica, astia, imbuibatii veniti din Vest, vor sa-i dea jos pe astia proaspat votati? votati de TOATA tara, cu prezenta gen 80-85%? dupa ce lumea statuse la coada si 4-5 ore ca sa voteze? Huoooo!! :)

Concluzia e ca ATUNCI Mineriada din 90 n-a fost deloc prost perceputa de marea masa a romanilor. Sigur, efectele externe au fost (gen imediata incetare a ajutoarelor, izolare diplomatica), insa pe plan intern se parea ca s-a facut liniste si ca s-a reinstaurat democratia. In plus, in industria mineritului (atunci cred ca erau peste 1 milion de mineri in toate genurile de exploatari) au crescut brusc salariile gen 2-3 ori. FOARTE TARE, sau ce?
Ba mai mult, parea o forma primitiva de supraveghere a politicienilor, gen "daca fac tampenii, vin minerii peste ei" - si au venit ca sa-l curete pe Petre Roman, un an mai tarziu.

In ce priveste partidele de opozitie, istoria a dovedit ca Piata Universitatii le-a daunat si lor. In restul tarilor comuniste, post-comunistii au fost inlocuiti de partide democratice la proximele alegeri - la noi si-au tras un glont in picior, si in 92 au castigat tot omuletii rosii alegerile, si au mai trebuit sa astepte inca 4 ani.
zme-ul

Post by zme-ul »

doc, tatucu, proababil tu nu stii dar feseneu si-a tras arbitrar 50% din parlament iar restul partidelor celelalte 50% - sa-mi spui si mie ce baza legala a avut feseneu sa faca treaba asta
ola small dickie
Big Daddy

Multumesc Doc, acum ca am ascultat vorbele unui batran intelept despre acele vremuri parca mi s-a relevat de fapt adevarul si inteleg mai bine ce a fost cu mineriada. Pana la urma a fost o idee buna mineriada, poporul nu s-a suparat, s-a facut liniste, s-au instaurat democratia, minerii au primit marire, poporul gasise o metoda de a pedepsi politicienii si partidele istorice s-au impuscat in picior. FOARTE TARE, sau ce? Mai povesteste-ne.

Un tanar (fascinat).

Si acum serios, pt oricine e interesat de inceputul anilor 90 in Romania Digi24 (nu Antena3) are de multa vreme o campanie cu documentare si interviuri despre acele vremuri. Campania se cheama 1989 Anul care a schimbat lumea. Recomand.

Apropo, daca dati pe google "digi 24 1989 anul care a schimbat lumea" ajungeti pe linkul asta: http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Speci ... bat+lumea/

Recomand mai ales materialul cu videoclipul de la "Pleșu, Liiceanu, Patapievici, la Digi24: Cum explici comunismul unui tânăr de 23 de ani". Un interviu foarte interesant cu cei 3 despre comunism in general si comunismul romanesc in particular. Recomand interivul tuturor dar mai ales cred ca au nevoie de el Doc, McWilliams si inca cativa de pe aici.
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

zme-ul wrote:doc, tatucu, proababil tu nu stii dar feseneu si-a tras arbitrar 50% din parlament iar restul partidelor celelalte 50% - sa-mi spui si mie ce baza legala a avut feseneu sa faca treaba asta
Habar n-am despre ce vorbesti, lol. Despre perioada de dinainte de alegerile din 90? ianuarie-mai? Pentru ca dupa alegeri a avut 67% in Senat si 66% in Camera.

Eu am vorbit despre PERCEPTIA mineriadei, nu despre mineriada in sine. Desi unu^ demonstreaza pe viu ca tineretul de azi e mult mai retardat decat tineretul din alte dati, cel putin azi exista mijloace de informare si pana si maimutele bonobo cu puta mica dar promiscue au un nivel de cultura politica superior celui mediu din anii '90.
Asta e - atunci foarte putini isi dadeau seama ce (li) se intampla. FSNul era condus de comunisti din esalonul II, partidele istorice erau conduse de oameni care cu 50 de ani in urma fusesera pe la tineret si vorbisera de doua ori cu seniorii de atunci. Cand diriginta de istorie a inceput sa ne explice ce si cum se intampla, si sa o ia pe langa materia oficiala, a fost un soc pentru multi, dar macar am avut cine sa ne mai explice cate ceva.
ola small dickie
Big Daddy

Doc wrote: Desi unu^ demonstreaza pe viu ca tineretul de azi e mult mai retardat decat tineretul din alte dati, cel putin azi exista mijloace de informare si pana si maimutele bonobo cu puta mica dar promiscue au un nivel de cultura politica superior celui mediu din anii '90.
Uite un limbaj care face cinste ideilor si discursului tau. Este la acelasi nivel. Un limbaj care intra lin in nota de fan Mircea Badea. Macar esti consecvent. Sper ca macar la acest report sa actioneze moderatorii. Se pare ca McWilliams si-a capatat dreptul de a face boi userii. Sa vedem daca si Doc a primit niscaiva dezlegari.
Last edited by ola small dickie on 29 Oct 2015, 08:47, edited 1 time in total.
zme-ul

Post by zme-ul »

ola small dickie wrote:
zme-ul wrote:Uite un limbaj care face cinste ideilor si discursului tau. Este la acelasi nivel. Un limbaj care intra lin in nota de fan Mircea Badea. Macar esti consecvent. Sper ca macar la acest report sa actioneze moderatorii. Se pare ca McWilliams si-a capatat dreptul de a face boi userii. Sa vedem daca si Doc a primit niscaiva dezlegari.
nu doresti sa dai si un link direct catre acel post, eu nu-mi aduc aminte sa-l fi scris :o

ola, ce faci amice .. :lol:
Last edited by zme-ul on 29 Oct 2015, 08:49, edited 1 time in total.
Post Reply

Return to “Cafenea”