Cyberpunk 2077

Discuții axate pe jocurile RPG.
Mahdi
Necromancer

Re: Cyberpunk 2077

Post by Mahdi »

Adevărul e că nici eu nu mă așteptam să meargă brici pe o consolă din 2013. Nu mi l-aș fi luat dacă aș fi avut doar un base PS4. Pe PS4 pro parcă arată mai ok, dar oricum, foarte urâtă lipsa de transparență din partea CD Projekt.

Am jucat foarte puțin pe PC azi, de probă. Pe un 2070s merge fără probleme cu toate detaliile la maxim și cu ray tracing ultra. Doar framerate-ul lasă puțin de dorit, în jur de 30-40 fps (n-aș ști să-mi dau seama exact). Dar dacă dau drumul la DLSS, deja e silky smooth, fără un downgrade vizibil. Toate acestea în 2560x1080, momentan nu văd rostul 4k.
REMEMBER CITADEL
kensky
Pig Cop

Post by kensky »

Ai ajuns in free roam in oras? acolo scade serios fpsu', primele 2 ore e cam scriptat :D
Image
Mahdi
Necromancer

Post by Mahdi »

Încă nu, dar mai tăiem de la chestiuni neesențiale, dacă e. :D
REMEMBER CITADEL
Bogdan
Pig Cop

Post by Bogdan »

Mahdi wrote: 10 Dec 2020, 16:07 Adevărul e că nici eu nu mă așteptam să meargă brici pe o consolă din 2013.
Nu brici, dar macar decent. Pana la urma exista numeroase exemple de jocuri open world care ruleaza bine si arata excelent pe last gen, RDR2 fiind peak-ul.

Ce vad in in clipuri facute cu base PS4 sau One S, zici ca e port pentru Nintendo Switch. Nici nu stiu cum au primit certificare sa lanseze versiunile alea, sincer.
Quackers
Headless Kamikaze

Post by Quackers »

Bun, deci. Jocul e un dezastru la nivel tehnic. Absolut dezastruos. Nici n-am iesit din prima baie dupa cutscene, dar am vreo 3-4 ore in joc deja futand setari and shit. Are un TAA obligatoriu (nici un fel de AA setting in meniu O.o) care arata execrabil si face haze si alte gunoaie oribile. Pe un 1070 nici nu stiu FPS-ul ca imi face crash la RTSS si nu imi arunca nici un fel de stats afara, dar nu e deloc smooth, si nici nu-mi arunca GPU in max utilisation sa zici ca "domne uite ce munceste, n-ai tu placa".

Si cel mai bun exemplu, in char creator, foarte consolizat de altfel, A si D schimba setari, Q si E roteste personajul. Pentru ceva motiv retardat, daca tii apasat Q sau E, cu cursorul peste lista de setari, incepe sa se miste elementul pe lista activ ca si cum ai fi apasat pe 'down' pe controller sau ceva. Fucking weird as shit.

Il las momentan ca fix nu mai am nici un chef de el acum.

Adica, ziceti-mi si mie, voi aveti halo-ul ala/blur-ul ala in jurul picioarelor personajelor cand se misca, sau in general moving images la distanta? https://streamable.com/9usufh

Lasa 'picatelele' alea care aproape arata ca artefacte, si nu, nu e film grainul ala, e doar antialiasing fucking up.
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Ce coincidență, embargo agresiv la lansare fix când jocul e la fel de plin de bug-uri ca primul Witcher. Cum se nimeresc astea mă!
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Yeah, it ain't good. Primesc crash-uri in timp-ul unui exposition dump, plimbandu-ma cu masina.

7/10, GOAT material.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
TG
Cyberdemon

Post by TG »

Daca era un joc Ubisoft era plin de meme-uri. Dar ăsta are DLC-uri gratuite.
"Screams of a billion murdered stars give life to the night's peace. While we cling in desperation to the few spinning stones we call worlds."

Image
Quackers
Headless Kamikaze

Post by Quackers »

McWilliams wrote: 10 Dec 2020, 21:10 Yeah, it ain't good. Primesc crash-uri in timp-ul unui exposition dump, plimbandu-ma cu masina.

7/10, GOAT material.
Ba, nici macar nu sunt crashuri, sunt full on driver failures, driverul de la nvidia se muieste si are nevoie de restart, acu chiar cred ca pot sa trigger one at will, daca ma uit in oglinda.

Moving on, am jucat un pic fix aia prima pseudo misiune sau ce e, si ba, cu totul, parca jocul e facut cu design de 2014. Sectiune de tutorial separata complet de narativa, cu full resets la fiecare 3 secunde si camera stealing? Si poor storytelling cu totul, intro-ul nu conteaza nici cat sub unghie ca e ras cu buretele instant. Adica credeam ca apuci sa vezi ceva mai mult din viata ta dinainte, have an experience, dar nu. Iar apoi ai fucking SHOW AND TELL montaj cu ce s-a intamplat intr-un an. What? Sa mi se arate ca am facut chestii misto si sa NU le fi facut eu ca personaj? What the fuck? Apoi te arunca acolo unde trebuia deja sa fii. Dracu stie daca chiar conteaza originsurile alea dar overall, oribila prezentare. Combat seems fine for the moment, desi stealthul deja l-am vazut ca e cam fucked.

Si jocul inca merge prost. Usor banuiesc ca e de la W7, o sa continui sa vad pe W10 daca e ceva imbunatatiri dar mergea cam la fel.
Mahdi
Necromancer

Post by Mahdi »

Îmi dădea crash-uri și mie azi dimineață, dar s-a rezolvat cu o instalare a ultimelor drivere de la nvidia. De atunci n-am mai avut probleme. Also, da, ar cam fi cazul să treci la W10. Mă mir că n-ai avut probleme în alte jocuri până acum din cauza asta.

Sunt ușor underwhelming intro-urile - mă așteptam și eu la ceva mai elaborat - dar oribile? Come on. Poți spune despre aproape orice prolog de joc că nu contează și „e șters cu buretele” după ce te pune unde trebuie să fii.
REMEMBER CITADEL
kensky
Pig Cop

Post by kensky »

introurile au fost meh, ala corpo chiar slab; probabil ca vor fi ceva misiuni sau personaje exlcusive paths specifice in viitor, jocul totusi e urias. Adica doar primul cartier e foarte mare si ai multime de facut. Pana acu sofatul mi se pare cam in plus, rar am mers cu masina mai ales ca am si o problema, sensibilitate extrem de mare la maus cand conduc si nici nu e optiune de modificat.

Lasand la o parte tot ce tine de grafica, jocul e putin cluncky pana ce te obisnuiesti cu mecanismele lui. Eu sper sa nu ma plictisesc rapid avand in vedere ca probabil toata actiunea e in oras, witcher 3 avea ceva diversitate pe harta.

btw jocul a avut 8 milioane precomenzi din care 59% pe pc :D
Image
marvas
vrășmaș mârșav

Post by marvas »

lumea pe net recomanda sa treci la controller cand ai de condus. Asta daca nu iti face controller-ul alte figuri si nu raspunde la comenzi. What a shit show. Dar nu uitati, il puteti castiga la concurs!
Quackers
Headless Kamikaze

Post by Quackers »

Mahdi wrote: 10 Dec 2020, 22:13 Sunt ușor underwhelming intro-urile - mă așteptam și eu la ceva mai elaborat - dar oribile? Come on. Poți spune despre aproape orice prolog de joc că nu contează și „e șters cu buretele” după ce te pune unde trebuie să fii.
Ma asteptam sa fac macar asa o misiune, ceva, hai mixuit cu tutorialul ala copiat din System Shock 2 de acu 25 de ani, sa inteleg si eu ce am pierdut (corpo), ca mi se plangea V ca vai, ii s-a terminat viata, dar noi n-am vazut NIMIC din asta sa avem orice fel de investment. Si nici nu s-a lasat cu 'we will get our revenge sau ceva', pur 'oklolbine'. Nu inteleg de ce am mai avut playable intro de vreun fel, putea foarte bine, si mai kosher, sa ne arunce un 3 minute cinematic si apoi direct in prima misiune.

Pe scurt, foarte mult tam-tam, executare proasta = oribil. Si daca vrem sa-l facem chiar de cacat il punem langa gen Dragon Age Origins de acum aproape 15 ani, dar asta ar fi deja meschin. Acu sa vedem macar si cat de mult se foloseste in joc backgroundul ala.

Anyhows, da, varianta de Windows 7 e buggy and crashy as all fucks. Intrat si jucat 10 ore din dual boot de W10 si totul smooth, desi performance dips inca exista, l-as numi jucabil.

Orasul in sine e destul de misto, mi-am tras destule paralele cu Sleeping Dogs, deci e de bine, chit nici n-am iesit din Watson.. dar e atat de dens si handcrafted... nu foarte parkoury, dar destul sa simti ca a meritat. Progresia se simte relativ bine, desi nu inteleg deloc de ce Athletics avanseaza atat de greu. Also, e imposibil sa pastrezi un stil daca urmaresti best stats. Late game, sure, cumperi blueprints si iti craftezi tu o fusta de max level care are armura cat niste pantaloni din ciment, se poate, dar tare mir ca o sa ajung sa fiu imbracat blah o buna parte din joc. Mai exact echipat ca ce omor, ca lootul de pica e per faction/stil. :p Desi, sa mor, aproape ca nu conteaza deloc, ca n-ai nici o secventa in care te vezi in third party in mod uzual, minus inventar.

Drivingul e... ultra sensitive pentru tastatura. Cu tot cu faptul ca ai un Autoassist generos in optiuni, si cum sunt facute meniurile, aproape ca pot sa jur ca jocul e facut, chiar si pe PC sa fie jucat cu controller. Level scalingul e usor deranjant, adica daca dai de unii cu 4-5 stele, tu chiar nu ai ce sa le faci, din orice punct de vedere, si-ti dau one-shot fara mare buba. Cam nasol, dar aia e, jocul e foarte stats heavy si progression heavy. Dar poate mi-ar fi placut mai darksouly.

In rest, mai e de zis, dar momentan e o ciorba in cap, rumeg pe noapte si mai vedem maine (desigur ca mi-am luat vineri liber lol).

PS: Ah da, storage-ul de apartament e complet inutil cand poti sa indesi totul in masina. Dat fiind ca la trader oricum trebuie sa le cari daca vrei sa le vinzi, sa faci drumuri aiurea de la safehouse la trader e asa, peste mana. Nici nu stiu daca sa dismantle tot sau nu, cred ca o sa fie important upgradingul de shit/crafting sa ai exact ce vrei pe end game, plus ca e unul din putinele moduri sa faci XP cu Crafting. Cred ca e destept sa pastrezi o bucata din fiecare, cea mai high level, sa nu cumperi niciodata nimic din magazin ca cu banii aia mai bine dai in chestii rare, gen cyberware.
Bogdan
Pig Cop

Post by Bogdan »

Image
Alex Khan
Headless Kamikaze

Post by Alex Khan »

A venit ieri comanda.
Insa pare sa fie dezastru cu bugurile si glitch-urile ce tin de grafica.
O sa astept pana dupa sarbatori sa-l mai repare ...producatorii, sau modderii.

Nu-i bai, am si alte jocuri de jucat.
Dar poate din ianuarie sper sa fie jucabil.
kensky
Pig Cop

Post by kensky »

Am terminat primul act si s-a dat drumul la oras, mamaaa harta e mai plina ca in jocurile ubifail, sigur trebuie peste 100h in el :lol:
Image
Alex Khan
Headless Kamikaze

Post by Alex Khan »

Veste buna: s-a lansat si pe GeForce Now.

Pana se remediaza problemele de natura tehnica si hardware-urile noastre pot duce jocul, putem juca Cyberpunk prin cloud fara probleme, fluid, cu fps 60-100.
Indiferent ca e de pe steam, epic sau gog.
Putem juca gratuit timp de o ora pe serverul unui computer, apoi schimbam computerul si inca o ora.
Sau putem plati abonamentul de 5 euro pe luna.
Alex Khan
Headless Kamikaze

Post by Alex Khan »

Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Alex Khan wrote: 12 Dec 2020, 02:18 Putem juca gratuit timp de o ora pe serverul unui computer, apoi schimbam computerul si inca o ora.
Image
NO COVER. ALL MAN.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Sunt niste buguri grafice... De exemplu, personaje care raman cu un item in mana, in timpul cinematic-ului, si apoi gesticuleaza cu dildo-ul prin dreptul fetei.

I've seen Ubisoft Ass-es have less clip ins. Da' ma rog, aia fac asa ceva de 15 ani, de-acum.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Post Reply

Return to “Role Playing Games”