Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
.chester
Dremora Lord

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by .chester »

Asta ma intreb si eu. De cate ori trebuie sa mai dea Ponta cu palma-n cacat ca sa nu mai fie favorit la prezidentiale. Omul deja duce incompetenta si gafele absurde la niveluri noi, nemaiintalnite, dar nimanui nu pare sa-i pese - sa vina domnu' Fonta presedinte! Ma uit si ma crucesc: cate imbecilitati trebuie sa mai propage agariciul asta pana sa isi dea seama lumea ca nu e ok sa-l asezam in fotoliul de presedinte?

Ma simt din ce in ce mai lipsit de speranta. Afara de cazul in care violeaza o baba live la Antena 3, Ponta are toate sansele sa fie presedinte pentru urmatorii 5-10 ani. Un limbric fara abilitati, bun-simt, respect, demnitate, competente sau orice altceva. Pentru ca nimeni nu vede nimic gresit in asta. Totul e in regula. Sa vina domnu' Fonta, sa vina!

Apoi sa vina si caii sa ma futa.
I'm livin' in a love shadow
MC
Dremora Lord

Post by MC »

Cum nimeni nu vede nimic gresit in asta ? Eu vad, tu vezi, alte cateva zeci de mii-sute de mii vad. Ca nu suntem suficient de multi (inca) asta e alta poveste.
Las' ca nu or trai astia vesnic si in maxim doua generatii de acum incolo se va curata si tara asta
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Problema nu e ca nu vedem, vedem destui, problema e ca noi care vedem nu mergem la vot. Eu o sa merg. Iar aia care nu vad, aia care voteaza cu Ponta sunt oameni seriosi si gospodari cand vine vorba de vot.

@Mcwilliams - cred ca am mai mentionat anii astia ca obsesia ta pt Traian Basescu (si parca mai erau cativa pe aici) se indreapta spre patologia oamenilor de la antena3. Nu te face ca nu intelegi. Eu am afirmat un lucru bine stiut, bine documentat. La fiecare alegere din 89 pana in 2014 majoritatea oamenilor din zonele sarace (moldova, oltenia), majoritatea satenilor, majoritatea oamenilor mai saraci din mai multe puncte de vedere (de obicei cu capul si tot ce inseamna el) voteaza pesede. Daca in continuare te prefaci sau chiar nu stii te rog sa te documentezi. Ai internetul la indemana. La fiecare alegere se fac astfel de studii. Astfel, opozantii de-a lungul istoriei ai pesede la alegeri (fie ei, CDR, PD, PDL, PNL cum vrei tu) au primit de obicei voturi cu procente majoritare din segmentele de urban, studii superioare etc..Eu am vorbit de partide nu de oameni. In mod traditional se fac aceste departajari indiferent de candidat, conteaza mult mai mult partidul, vorba aia ilici inca e presedinte de onoare psd. Pacalesti pe cineva cu vreun candidat din partea psd cand partidul e inca in brate tot cu ilici, nastase si toti mafiotii si baronii? Nu cred. Poate pe tine te-au pacalit cu Geoana. Poate si pe altii. Pe multi si pe mine s-a vazut ca totusi nu.

Nu cred ca Basescu e vreun idol sau vreun personaj in sine apreciat mult de tineret, eu l-am votat si l-am apreciat pentru lupta lui impotriva ciumei pe care eu o consider pesede. Si pentru niste rezultate, mai ales in justitie, pe care nu mi le imaginam asa curand. Si imi e frica ca o sa facem cale intoarsa de pe drumu asta daca vine gibonul tantalau de Ponton cu toata mafia lui.

Dar nu-i bai pt tine. Nu trebuie sa fii suparat daca votezi cu Ponta si nu te incadrezi in categoriile enumerate de mine. Mai sunt si exceptii. Din varii motive.

later edit: hai ca poate poate i se pregateste ceva si lui Ponta pana la alegeri:

Rechizitoriu DNA: Procurorii descriu in detaliu o intalnire la masa Ponta - Duicu la restaurantul Joseph/ Premierul a negat ca ar fi luat masa cu baronul PSD: Si eu pot sa sun un prieten sa spun ca sunt cu Barack Obama la masa si va pun seful Federal Reserve

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-17 ... ul-fed.htm
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

Vreau sa-i raspund lui McWilliams dar nu ma pot hotari pe care dintre sutele de idei ce le-a insirat in ultimele cateva posturi sa o abordez mai intai.
sekaba
Pig Cop

Post by sekaba »

McWilliams » Wed Jul 30, 2014 12:17 pm wrote:Ola, spune-mi si mie, te rog, daca Basescu a castigat doua mandate fiind votat doar de catre elitele culturale si de catre cercurile de industriasi ale Romaniei. Daca Basescu, acest mostenitor al spiritului Bratienilor, prin carisma, formarea lui profesionala si discursul absolut orientat catre "dreapta", a scos populatia tanara in strada si a adus-o la vot ca sa contracareze masele de babe Maranda care au votat cu Bombonel/Geoana tocmai pentru ca tinerii din Romania se identificau cu Basescu. Eu tin minte altfel. Dar na, unii oameni se mint intr-atat de mult despre anumite chestii, incat minciunea aia devine adevar brut pentru ei.

Adica, totusi, chiar NU vad de ce un om tanar, din mediul urban, cu cel putin un liceu terminat, admirator al modelului democratic occidental, NU s-ar identifica cu un porcoman care a fost in toate guvernele de la '89 incoa, care a vandut farama aia de flota comerciala pe care o mai detineam, care a fost reprezentatul Romaniei comuniste in afara granitelor, care si parasutat odrasla in Parlamentul European (asta ca apropo fata de Ponta si sotie-sa, in caz ca vi se par personaje diferite), care care care. Spui "Basescu" si te gandesti la arhetipul omului capitalist, nu? Ce naiba sa te gandesti ca "mami, mami, vreau sa fiu ca Bill Gates cand o sa cresc mare", cand poti sa fii un Basescu? Daca asta voiai sa spui, ola, atunci da, fara urma de ironie, sunt sigur ca sunt multi tineri care gandesc "ce om destept, Basescu - vreau sa fiu ca el!".
Basescu a fost votat de oameni pentru ca era candidat anti-psd si nu era tantalau. Atat. Anti-psd la parlamentare/prezidentiale voteaza de regula populatia cu un nivel mai mare al educatiei, populatie care in mare parte se gaseste in mediul urban. Daca a "furat" din electoratul psd, a furat din aia care votau psd din inertie dar si indiferenta, pentru ca le-a placut de el ca-i carismatic si se descurca bine intr-o confruntare directa ("Mamaaa ai vazut ce i-a zis-o Basescu lu Nastase/Geoana/Crin?"). In rest tot votantii anti-psd sunt baza partidelor si candidatilor de dreapta.
Nu inteleg de ce tot te faci pe aici ca nu intelegi, dar in tara asta sunt destui oameni care urasc psd-ul pentru ca psd-ul este vlastar din pcr, atat in ideologie cat si constructie, comportament. Asta pentru ca Iliescu (pe care astia din PSD il venereaza inca, desi din cauza lui AU MURIT OAMENI IN MOD VIOLENT IN PLM) a trecut cu toti comunistii din pcr in fsn apoi in pdsr, nelasand posibilitatea formarii unui partid de stanga puternic si fara legaturi stranse cu PCR-ul. Asa ca toti oamenii astia care nu vor sa auda de comunisti, de psd, de rusia, au votat si vor vota mereu anti-psd si anti orice pute a psd. Asa ca Basescu, la fel ca Emil Constantinescu, n-a ajuns presedinte ca e el baiat de baiat, ci pentru ca a dat impresia ca o sa futa psd-ul pe cat posibil. Suprinzator, a si facut-o in cateva aspecte destul de importante, motiv pentru care a luat un al 2lea mandat si acum are un nucleu mic de sustinatori hardcore care sunt cu PMP-ul.
Cetateanu » Sat May 23, 2015 8:39 pm wrote:mda, penibil, uninstalled
zme-ul

Post by zme-ul »

^ word!
DarthZombie
Dremora Lord

Post by DarthZombie »

Mie la Ponta mi s-a parut sinistru tot contextul anuntarii candidaturii sale. Sala plina, toti aplaudand la unison, "sunt roman si vreau sa mor in romania"... brrr

Iar asta cu Basescu si dreapta e amuzanta rau. La noi nu exista stanga si dreapta, si prea putini voteaza pe baza a ce scot candidatii pe gura [nu ca ar fi material de calitate de gasit acolo] ca sa conteze. Cel mai important lucru pentru un candidat e dimensiunea si organizarea partidului din care apartine. Nu numai ca membrii sai de partid voteaza cu candidatul lor [si ca atare, un partid cu foarte multi membri, precum e psd acuma si cum a fost si pdl in 2009, are un avantaj], dar primarii contribuie mult la efortul de vot. Pe unii ii convinge cu vorba, pe altii cu sticla de ulei si punga de zahar, pe altii pur si simplu ii ameninta, sunt destule metode prin care poti strange voturi. Iar cei care au senzatia ca cel putin in 2009, cand pdl era partid foarte mare si cu foarte multi primari in toata tara, ca Basescu a castigat "pentru ca era anti-psd" si nu prin aceleasi metode pe care le foloseste si psd, si pnl si orice alt partid, se inseala amarnic.

Iar ce se intampla in diaspora in materie de propaganda e foarte dubios, ca sa fiu generos.
Last edited by DarthZombie on 30 Jul 2014, 16:44, edited 1 time in total.
ola small dickie
Big Daddy

"mandru ca sunt ortodox" - aici si-a ratat tonta sansele la budisti

declaratiile demne de mila ale lui ponta arata cat ii duce capul pe astia sau cat respect au pt electorat. una din doua. mie imi place ca si antena 3 si pesedeu sunt sinceri. au o parere foarte proasta despre fanii lor. alt motiv nu gasesc pt mesajele si actiunile lor parca indreptate doar catre oameni slabi dotati mintal. cum da voalat ponta in johanis, asa pt mintea propriului electorat: eu sunt roman, mandru ca sunt roman, mandru ca sunt ortodox, aici m-am nascut, aici vreau sa mor. deci in concluzie, nu-l votati pe johanis, ca io-s mai roman si mai ortodox si mai nascut si crescut ca el. gyeah!
zme-ul

Post by zme-ul »

ola small dickie » 30 Jul 2014, 15:37 wrote:eu sunt roman, mandru ca sunt roman, mandru ca sunt ortodox, aici m-am nascut, aici vreau sa mor. deci in concluzie, nu-l votati pe johanis, ca io-s mai roman si mai ortodox si mai nascut si crescut ca el. gyeah!
imi aduce aminte de Obama si tertificatul de nastere :mrgreen:
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Tonta wrote:"Nu a fost domnul Duicu la mine să facă trafic de influenţă, au fost alţii".
:lol: :lol: :lol: :lol:
NO COVER. ALL MAN.
zme-ul

Post by zme-ul »

Moscow Exchange suspends share trading on main market
MOSCOW, July 30 (Reuters) - The Moscow Exchange said on Wednesday it had temporarily suspended share trading at 1200 GMT on its main market where the most liquid assets are traded.

No reason was given for the suspension. The exchange said it would announce when it would resume trade.

hello :roll:
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

sekaba » Wed Jul 30, 2014 2:52 pm wrote: Basescu a fost votat de oameni pentru ca era candidat anti-psd si nu era tantalau. Atat. Anti-psd la parlamentare/prezidentiale voteaza de regula populatia cu un nivel mai mare al educatiei, populatie care in mare parte se gaseste in mediul urban. Daca a "furat" din electoratul psd, a furat din aia care votau psd din inertie dar si indiferenta, pentru ca le-a placut de el ca-i carismatic si se descurca bine intr-o confruntare directa ("Mamaaa ai vazut ce i-a zis-o Basescu lu Nastase/Geoana/Crin?"). In rest tot votantii anti-psd sunt baza partidelor si candidatilor de dreapta.
Nu inteleg de ce tot te faci pe aici ca nu intelegi, dar in tara asta sunt destui oameni care urasc psd-ul pentru ca psd-ul este vlastar din pcr, atat in ideologie cat si constructie, comportament. Asta pentru ca Iliescu (pe care astia din PSD il venereaza inca, desi din cauza lui AU MURIT OAMENI IN MOD VIOLENT IN PLM) a trecut cu toti comunistii din pcr in fsn apoi in pdsr, nelasand posibilitatea formarii unui partid de stanga puternic si fara legaturi stranse cu PCR-ul. Asa ca toti oamenii astia care nu vor sa auda de comunisti, de psd, de rusia, au votat si vor vota mereu anti-psd si anti orice pute a psd. Asa ca Basescu, la fel ca Emil Constantinescu, n-a ajuns presedinte ca e el baiat de baiat, ci pentru ca a dat impresia ca o sa futa psd-ul pe cat posibil. Suprinzator, a si facut-o in cateva aspecte destul de importante, motiv pentru care a luat un al 2lea mandat si acum are un nucleu mic de sustinatori hardcore care sunt cu PMP-ul.
A-l vota pe Basescu pentru ca a fost anti-PSD de cand a devenit candidatul "aliantei" la functia de presedinte != A-l vota pe Basescu pentru ca reprezinta "dreapta" politica, pentru ca nu face ce face si PSD-ul, pentru ca este diametral opus PSD-ului si alte chestii pe care ola si generalul si wagh le tot insira aici. Este vot din ura si/sau din frica. Asa cum unii au votat Iliescu cand a ajuns fata-n fata cu Vadim Tudor, asa altii au votat Basescu atunci cand a ajuns fata-n fata cu Nastase sau cu Geoana. Atat si nimic mai mult. Basescu doar poarta alte culori - la nucleu, este exact la fel ca cei huliti. De o suta de ori mai bun politician decat Ponta, fara doar si poate (desi nu e greu sa fii mai bun ca zero barat; in schimb, cred ca poti aprecia ca fiind corecta parerea mea ca Basescu din 2014 este mult mai inteligent si mai calculat decat Basescu din 2007, de ex, deci la nivel TEORETIC SI DOAR TEORETIC, chiar si Ponta poate progresa), insa asta nu-l ridica peste modalitatile clasice de a castiga alegeri in Romania.

Deci putem sa ne oprim din a defeca pe notiunea aia romantica de "liberalism romanesc" prin a nu-l mai plasa pe Basescu drept portdrapelul ei? A o trage PSD-ului nu este orientare de dreapta, oricat de placut pentru circumvolutiunile unei parti a poporului roman ar fi (inclusiv ale mele).

Daca nu exista un Nastase in 1996-2000 in cadrul PSD, ci abunda doar de Ponta si de Geoana si de Sova si de Banicioiu si de alti tembeli, pot sa garantez cu penisul lui ola ca Basescu ar fi putut castiga alegerile din partea PSD-ului la fel de bine cum le-a castigat din partea "aliantei". Pentru ca este un politician desavarsit pentru care nu conteaza culoarea de pe emblema, orientarea de dreapta sau de stanga sau alte rahaturi - conteaza doar rezultatele. Diferenta este ca el n-a putut mosteni ceva de la nea Nelu, ci a trebuit sa-si construiasca aproape de la zero totul.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
zme-ul

Post by zme-ul »

mi-a picat fata cand am citit asta: Land for gas - secret German deal could end Ukraine crisis

deci ... Germanii vor sa vanda Ukraina rusilor iar francezii vand rusilor nave maritime de asalt (portavion de elicoptere)
vai frate, ce-o fi in mintea astora?! :shock: daca Rusii primesc Crimea pe tava, li se aprind toate beculetele alora si practic au verde in a avansa si mai mult in Europa - Doamne fereste! bat in lemn
in special francezii si germanii, au uitat asa repede Al 2-lea Razboi Mondial si cum a inceput?! un paralelizm demential intre impartirea Poloniei de atunci cu posibila impartire a Ukrainei
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

Da chiar, ce se gandeau. Daca vor sa evite un razboi mondial ar trebui sa lanseze o ofensiva terestra in Rusia, la care sa participe toate tarile NATO, EU. Right?...
ola small dickie
Big Daddy

McWilliams » Thu Jul 31, 2014 12:15 am wrote: pot sa garantez cu penisul lui ola ca Basescu ar fi putut castiga alegerile din partea PSD-ului
Pai ia-l si pune-l pe masa daca esti asa sigur.
Mitzah
Headless Kamikaze

Post by Mitzah »

McWilliams » Thu Jul 31, 2014 12:15 am wrote: Daca nu exista un Nastase in 1996-2000 in cadrul PSD, ci abunda doar de Ponta si de Geoana si de Sova si de Banicioiu si de alti tembeli, pot sa garantez cu penisul lui ola ca Basescu ar fi putut castiga alegerile din partea PSD-ului la fel de bine cum le-a castigat din partea "aliantei". Pentru ca este un politician desavarsit pentru care nu conteaza culoarea de pe emblema, orientarea de dreapta sau de stanga sau alte rahaturi - conteaza doar rezultatele. Diferenta este ca el n-a putut mosteni ceva de la nea Nelu, ci a trebuit sa-si construiasca aproape de la zero totul.
Politician e mult spus, dar "sforar" e ok. E absurd sa spui ca a construit totul de la zero. Si ce inseamna "totul" asta, de fapt? O gasca ce avea acelasi scop ca PSD-ul, cu singura diferenta ca nu era PSD? Check your facts.

Vorbesti de parca toti politicienii de la noi n-ar reprezenta mai multe fete ale aceluiasi politican standard.
Voucher PC Garage: EE8SCBDH. Every time you use it, Mihai Gadea's forehead grows larger.
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Eu pot sa garantez cu instalatia lui mcw ca, peste 10 ani, preocuparile sale politice se vor rezuma tot la basescu.
NO COVER. ALL MAN.
ola small dickie
Big Daddy

Mitzah » Thu Jul 31, 2014 9:20 am wrote:
McWilliams » Thu Jul 31, 2014 12:15 am wrote: Daca nu exista un Nastase in 1996-2000 in cadrul PSD, ci abunda doar de Ponta si de Geoana si de Sova si de Banicioiu si de alti tembeli, pot sa garantez cu penisul lui ola ca Basescu ar fi putut castiga alegerile din partea PSD-ului la fel de bine cum le-a castigat din partea "aliantei". Pentru ca este un politician desavarsit pentru care nu conteaza culoarea de pe emblema, orientarea de dreapta sau de stanga sau alte rahaturi - conteaza doar rezultatele. Diferenta este ca el n-a putut mosteni ceva de la nea Nelu, ci a trebuit sa-si construiasca aproape de la zero totul.
Politician e mult spus, dar "sforar" e ok. E absurd sa spui ca a construit totul de la zero. Si ce inseamna "totul" asta, de fapt? O gasca ce avea acelasi scop ca PSD-ul, cu singura diferenta ca nu era PSD? Check your facts.

Vorbesti de parca toti politicienii de la noi n-ar reprezenta mai multe fete ale aceluiasi politican standard.
Pe mine ma infioara si ma buimaceste ca lumea nu face o diferenta intre pesede si restul partidelor. Adica totul e pe tapet, e foarte clar, oameni, vorbe si fapte din familia pesede cunoscute, la vedere in toti acesti ani. Nu vorbesc de presupuneri, scenarii, vrajeli. Ce se stie. Totusi si cu toate astea sunt oameni, destui, (daca aici pe forum avem un mcwiliams si mitzah care gandesc asa, ce pretentii sa mai am de la satenii din varfu dealului) care nu vad. Oh well...

"O gasca ce avea acelasi scop ca PSD-ul, cu singura diferenta ca nu era PSD? Check your facts." lol
DreadWing
Headless Kamikaze

Post by DreadWing »

Ce politician venit dupa '89 a fost "scolit" in Vest, fara sa fie sub influenta URSS? In afara de Ion Ratiu, nu stiu nici unul. Toti se trag din PCR, absolut toti. Iar cei tineri au crescut sub aripa celor batrani.
Am o greata profunda fata de orice inseamna politician roman, indiferent ca e de "stanga" sau "dreapta". Ce se intampla la noi e foarte tragic.
Asa cum s-a spus mai sus, votul romanesc a fost intotdeauna un vot "anti".
zme-ul

Post by zme-ul »

eu n-am mai fost la vot de cand a iesit prima data Baselu; la alegerile astea s-ar putea sa ma duc la vot pentru prima oara de atunci, sper

in .ro nu ai cu cine vota, se voteaza cu speranta ca ceilalalti vor face totusi ceva diferit, ceva mai bine, dar ... de fiecare data iese exact acelasi cacat

nici nu-mi vine sa cred ca maimutoiu de Ponta are o sansa reala la presidentie :|
Post Reply

Return to “Cafenea”