Discuţii politice, ca la cafenea
- McWilliams
- Self-righteous bastard
Re: Discuţii politice, ca la cafenea
Nu, e greu pentru tine. ISIS omoara niste musulmani din mai multe motive: unul ar fi ca nu sunt din secta/ramura lor (stii tu, sunni vs shia), altul ar fi ca nu sunt de acord cu ISIS la putere (stii tu, Siria condusa de ISIS sau de Bashar Al Assad sau de alte grupari insurgente/revolutionare sau federalizata pentru mai multe etnii cum ar fi cea kurda etc.). Pana la urma, e ca in bancul cu ursul si iepurasul - orice ar face urecheatul, tot se ajunge la "bha, iepurasule, iar n-ai sapca!"; daca ISIS vrea sa omoare, nu are nevoie de motiv.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
McWilliams, nu te mai încurca atâta în tehnicalități inutile pentru că nu are rost. Este un fapt bine cunoscut că ISIS are o politică nediscriminatorie când vine vorba de atentatele lor teroriste. Siiți, suniți, shia, Levent, Mohammed, nu contează, ei caută să bage frica atât în creștini cât și în musulmani, indiferent de preț. Că ar prefera să omoare mai mulți musulmani dintr-o categorie decât din alta e partea a doua.
Cand aia pun o bomba langa o moschee siita, se pune ca e un atentat nediscriminatoriu?
Ai tu cunostinta de atentate ISIS impotriva sunitilor, motivate religios? ca ii omoara cu mare placere pe sunitii din armata lui Bashar, e una, dar realitatea ramane ca sunitii n-au probleme in ISIS, din moment ce ISIS e un "califat" sunit.
Ai tu cunostinta de atentate ISIS impotriva sunitilor, motivate religios? ca ii omoara cu mare placere pe sunitii din armata lui Bashar, e una, dar realitatea ramane ca sunitii n-au probleme in ISIS, din moment ce ISIS e un "califat" sunit.
- ola small dickie
- Big Daddy
Dan Sova. Inca o victima nevinovata a sistemului ticalosit.
ill drink to that
ill drink to that
Om cu experienta de peste 20 de ani in avocatura, fost ministru al marilor proiecte, lector care a format generatii intregi de tineri profesionisti, sa fie infundat ca un sovolan si aruncat la tubulatura. Urla vidul cosmic de nedreptate.
NO COVER. ALL MAN.
Pe Ioan Oltean+Crinuta = love vad ca nu-l plange nimeni. Si ce-mi placea Oltean cand ii spunea lui Boc sa mai stea, ca n-a incasat destul. Sau cand le spunea el cu broscoiul...
Cred ca daca DNAul continua pe linia asta 2-3 ani, si ii salta pe toti astia care faceau "comisioane" pe seama statului, se va schimba nitel si mentalitatea celor care ajung acum pe functii... in sensul sa se gandeasca de doua-trei ori la ce contracte de capusare fac. N-ai cum sa ai corp de juristi angajati, si sa mai si faci contract cu o casa de avocatura pe niste sume enorme... Sova avea discurs, era baiat destept, si a mai si incercat sa dea o aparenta de legalitate "comisionului"... dar daca l-au tradat prietenii
Cred ca daca DNAul continua pe linia asta 2-3 ani, si ii salta pe toti astia care faceau "comisioane" pe seama statului, se va schimba nitel si mentalitatea celor care ajung acum pe functii... in sensul sa se gandeasca de doua-trei ori la ce contracte de capusare fac. N-ai cum sa ai corp de juristi angajati, si sa mai si faci contract cu o casa de avocatura pe niste sume enorme... Sova avea discurs, era baiat destept, si a mai si incercat sa dea o aparenta de legalitate "comisionului"... dar daca l-au tradat prietenii

Asa e, ne-ai prins. Si eu si ola suntem fanii #1, respectiv #2, ai lui Ioan Oltean, pentru mine omul e un model in viata, iar Crinuta chiar mi se pare o dama bine. O nedreptate cumplita ce le-au facut procurorii, sa le insceneze o relatie nepotrivita si sa-i arunce in temnita. Femeia e gravida in 8 luni, vor sa-i omoare copilul. Neste cremenali.
E adevarat ca cei doi n-au eleganta si tinuta lui lector dr. Sova. Ca am adus vorba de doctori, cica Pandele ar fi dr. dr. Pandele. Doua doctorate facute simultan
. As vrea si eu sa fiu macar pe sfert la fel de destept.
E adevarat ca cei doi n-au eleganta si tinuta lui lector dr. Sova. Ca am adus vorba de doctori, cica Pandele ar fi dr. dr. Pandele. Doua doctorate facute simultan

NO COVER. ALL MAN.
Ce aveti cu Zombie?
Tu realizezi, invidiosule, ca asta e doar inceputul fulminant? Cine stie, depinde de programul DNA, dar peste 3-4 ani poate vei vrea sa fii macar pe optime la fel de destept samd. Si ce-ai cu omu, se grabeste, i-o fi intrat morcovul cand a zis Base ca Firea poate nu-si mai gaseste barbatul acasaWaaagh! wrote:cica Pandele ar fi dr. dr. Pandele. Doua doctorate facute simultan. As vrea si eu sa fiu macar pe sfert la fel de destept.

- ola small dickie
- Big Daddy
HELLODoc wrote: Cred ca daca DNAul continua pe linia asta 2-3 ani, si ii salta pe toti astia care faceau "comisioane" pe seama statului, se va schimba nitel si mentalitatea celor care ajung acum pe functii...
Ce anume era la mintea cocosului?
- McWilliams
- Self-righteous bastard
Ma rog, ce scrie acolo este mai degraba o prostie. Ce ar trebui sa isi doreasca aia corecti de la "Consiliul IMMurilor" nu ar trebui neaparat sa fie stimularea investitiilor, simplificarea birocratiei sau scaderea fiscalitatii, cat IN PRIMUL RAND sa ii gaseasca si sa ii arda pe aia care ocolesc legile actuale. Pentru ca salariul minim crescut nu este o napasta in sine (ca orice lege), cat faptul ca multi nu vor respecta aceasta (noua) lege. Si atunci nu te ajuta cu nimic ca Statul stimuleaza investitiile, simplifica birocratia sau scade fiscalitatea, daca ala/aia de langa tine oricum o ard(e) "la negru" si te sapa mereu la activitate. In loc sa iti doresti ca Statul sa te ajute pe tine, sa iti dea un mic boost in ceva, mai bine ti-ai dori ca Statul sa se preocupe sa le dea in cap alora care fura startul. Constant.
Aproape mereu, o schimbare de genul - oricat de tembela sau de desteapta ar fi ea (prin motivele oferite care au determinat schimbarea) - este primita cu reticienta pentru ca nu o aplica toti.
Aproape mereu, o schimbare de genul - oricat de tembela sau de desteapta ar fi ea (prin motivele oferite care au determinat schimbarea) - este primita cu reticienta pentru ca nu o aplica toti.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
Cu statul-trisor-neghiob n-ai cum sa-i raspunzi decat pe masura...
1. I.I. infiintat in 2008. De putin a depasit plafonul de TVA in 2009. Statul, in loc sa-l notifice atunci, asteapta sa-i trimita control de fond in 2014, sa-i calculeze majorari de 30000 si TVA retroactiv de 30000 unui magazin de sat. Raspunsul omului? si-a deschis un SRL pe numele fiica-sii si pe II da si statului acolo, 100-200 de lei/luna.
2. SRL, magazin/service auto, 10 angajati. Contabila neghioaba, ce face? baga jumatate de acte in evidenta, dupa aia baga o suma din burta, TVAul era intotdeauna de recuperat samd. Vine controlul de fond, la 5 ani (desi din declaratii era vizibil ca ceva nu e in regula), sta 2 luni, ia factura cu factura, gaseste 3.5 mld. datorii + 3 mld. penalitati. Solutia fiscului de esalonare? Ne dai noua incasarile pe 15 zile, opresti tu incasarile pe 15 zile. Cand omul are 20% adaos, tu ii ceri 50% din incasari. Raspunsul omului? si-a deschis alt SRL, pe asta il paste insolventa, statul o sa ia prin gurita sumele alea.
1. I.I. infiintat in 2008. De putin a depasit plafonul de TVA in 2009. Statul, in loc sa-l notifice atunci, asteapta sa-i trimita control de fond in 2014, sa-i calculeze majorari de 30000 si TVA retroactiv de 30000 unui magazin de sat. Raspunsul omului? si-a deschis un SRL pe numele fiica-sii si pe II da si statului acolo, 100-200 de lei/luna.
2. SRL, magazin/service auto, 10 angajati. Contabila neghioaba, ce face? baga jumatate de acte in evidenta, dupa aia baga o suma din burta, TVAul era intotdeauna de recuperat samd. Vine controlul de fond, la 5 ani (desi din declaratii era vizibil ca ceva nu e in regula), sta 2 luni, ia factura cu factura, gaseste 3.5 mld. datorii + 3 mld. penalitati. Solutia fiscului de esalonare? Ne dai noua incasarile pe 15 zile, opresti tu incasarile pe 15 zile. Cand omul are 20% adaos, tu ii ceri 50% din incasari. Raspunsul omului? si-a deschis alt SRL, pe asta il paste insolventa, statul o sa ia prin gurita sumele alea.
Ba cam e, avand in vedere fiscalitatea/povara brutala pe capul angajatorului.Pentru ca salariul minim crescut nu este o napasta in sine
Sa zicem ca avem oaresice noroc cu deflatia curenta, dar asta nu mi se pare motiv suficient pt marirea salariului minim.
Saracul angajator. Cum sa dea el 1050 de lei brut.
E un adevarat lux sa traiesti cu nici 800 de lei net.
Cand vad cum plang unii de mila angajatorilor imi vine sa vomit.
E un adevarat lux sa traiesti cu nici 800 de lei net.
Cand vad cum plang unii de mila angajatorilor imi vine sa vomit.
De-asta avem o clasa mijlocie atat de bine dezvoltata, pt ca angajatorii o duc incredibil de bine. Exploatatorii naibii, la gulag cu ei!Cand vad cum plang unii de mila angajatorilor imi vine sa vomit
P.S.: Ia incearca mataluta sa deschizi o firma, sa vedem daca iti poti permite sa platesti macar o femeie de servici cu 1200 RON net
- ola small dickie
- Big Daddy
Pt 1200 RON net legal probabil angajatorul trebuie sa plateasca 2400. De asta nu le convine, nu de florile dudului.
Este vorba de o creștere de la 1050 la 1200 lei brut.
REMEMBER CITADEL