Discuţii politice, ca la cafenea

Locul in care ne intalnim si discutam de dimineata pana seara
Doc
Hammer Haunt

Re: Discuţii politice, ca la cafenea

Post by Doc »

Fedaykin, sistemul asta de pensii a fost inventat parca prin Germania, si extins la nivel mondial - deci la un moment dat s-au dat pensii batranilor, care NU contribuisera in tipul vietii lor, pentru ca nu existase sistemul, nu? Cine alimenta sistemul? contributiile populatiei active, cine altcineva.
Imagineaza-ti acum o tara care zice trecem de la sistemul asta, la sistemul lui Fedaykin. Ce ar insemna? ca punem deoparte contributiile activilor de acum, le investim, si pensionarilor de acum le dam pensiile... de la buget, de unde de altundeva? ca doar avem un contract social cu ei.

Deci modificarea sistemului ar greva o tara de 15-20% din PIB pentru vreo 30 de ani, pana se schimba generatiile. Corect?

Marginal, sistemul se modifica, cu pilonul ala II, dar asta e doar o chestie marginala. Pensionarii tot de la stat vor lua grosul.
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Cand toata sandramaua e putreda pana la dumnezeu si inapoi, da, o darami si construiesti una noua, nu o tot peticesti ca idiotul
Nu ai zis partea urmatoare, dar imi permit sa fabulez ca doar cetateni de o anumita etnie, de un anumit IQ, posedand anume gene si linii genealogice vor fi demni de a inhabita acest colt de Rai in devenire. Sunt pe-aproape?
N-am absolut nimic cu nici o etnie, rasismul mi se pare o idiotenie infantila. In schimb, dupa mine democratia ar trebui imbunatatita prin necesitatea de a dobandi dreptul de a vota, bazat in urma unui test de inteligenta care sa ateste ca nu-ti curg balele din gura la gandul la inca o galeata de faina, zahar si ulei.
Fedaykin, sistemul asta de pensii a fost inventat parca prin Germania, si extins la nivel mondial - deci la un moment dat s-au dat pensii batranilor, care NU contribuisera in tipul vietii lor, pentru ca nu existase sistemul, nu? Cine alimenta sistemul? contributiile populatiei active, cine altcineva.
https://en.wikipedia.org/wiki/Employee_ ... sion_plans

Din ce inteleg eu aici, in US pensia iti este redistribuita strict din ce ai contribuit tu, personal, in timpul vietii tale.

De asemenea, poate nu as fi atat de mult impotriva asigurarilor sociale si de sanatate obligatorii daca ar exista macar un minimum de transparenta, sa pot sa vad la orice ora din zi sau noapte care este situatia contului meu, suma adunata, etc.

Bine, asta fara sa intru in posibilitatea de a beneficia de asigurarea de sanatate, prefer sa mor cu zilele acasa decat sa ma apropii de un spital de stat.
Ah da, unde mai pui ca statul interzice spitalelor private sa efectueze operatii care depasesc o anumita complexitate sau un anumit grad de risc. Gotta love them rigged rules!
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

ERISA does not require employers to establish pension plans. Likewise, as a general rule, it does not require that plans provide a minimum level of benefits. Instead, it regulates the operation of a pension plan once it has been established.

Deci e vorba de reglementarea unor pensii private, nu despre un sistem de pensii de stat. Si in Romania iti poti face pensii private care functioneaza dupa principiul tau.

Daca te duci la Casa de Pensii iti poti scoate un desfasurator sa vezi cate puncte de pensie ai pana acum, pentru perioada post-2007 parca. Deasemenea, ar trebui sa primesti anual plicul de la pilonul II, de la firma de asigurare unde te-ai inscris.

Sistemul nu e putred, doar ca la un moment dat vor iesi decreteii la pensie iar populatia activa s-ar putea sa fie peste mari si tari. Deci cumva ne paste o forma ciudata a piramidei de varsta, a distributiei demografice pe varste a populatiei. Asta nu e vina sistemului de pensii... sistemul e destul de sanatos gandit.

In plus, din contributia noastra la asigurarile SOCIALE, a activilor, se mai platesc si maternitati, si pensii de handicap, ajutoare de deces. Chestii decente intr-o SOCIETATE. Cand om trai fiecare pe dealul nostru, schizoizi si anti-SOCIALI, putem implementa un sistem asa, mai legat de propria contributie.
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

In plus, din contributia noastra la asigurarile SOCIALE, a activilor, se mai platesc si maternitati, si pensii de handicap, ajutoare de deces. Chestii decente intr-o SOCIETATE
Ajutoare sociale care ar putea fi platite "direct" din buget, nu din conturile de asiguri sociale... ma rog...

In cu totul alta ordine de idei:
http://www.hotnews.ro/stiri-internation ... legala.htm

Know what? Nu mai zic nimic de data asta. Just gonna sit back and watch the world burn.
Mahdi
Necromancer

Post by Mahdi »

Nici eu nu mai zic nimic de data asta, îl las pe un prieten care e mai deștept ca mine:
Bine, știrea de pe Hotnews e corectă, dar ca la Radio Erevan:
1. Decizia nu e oficială.
2. Ba da, procurorii vor face APEL.
3. Nici Consiliul Musulmanilor nu e de acord cu descreierații ăia, explicând că Sharia e aplicabilă doar în țările strict musulmane. Sursa: știu să verific știrile cusute cu ață albă. http://m.welt.de/regionales/nrw/article ... afbar.html

Altfel, evident că mai dă-i în pula mea pe ăia cu șaria lor, dar nu-mi place să fiu mințit.
REMEMBER CITADEL
ola small dickie
Big Daddy

Post by ola small dickie »

Fedaykin wrote:

In cu totul alta ordine de idei:
http://www.hotnews.ro/stiri-internation ... legala.htm

Know what? Nu mai zic nimic de data asta. Just gonna sit back and watch the world burn.
cred ca o sa-mi fac si eu o jacheta cu sharia police si o sa colind constanta numa ca sa se bashice fedaykin
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Lol. Daca ardea lumea dupa apucaturile fiecarui tembel, eram de mult The Lord of Cinder.
NO COVER. ALL MAN.
Stokkolm
Dremora Lord

Post by Stokkolm »

Ce domnisoare suntem. Se plimba niste clovni pe strada si gata e sfarsitul lumii. Oare ce ar fi zis evreii din lagrele de exterminare, sau francezii carora tara le era ocupata, sau japonezii cand au picat bombele atomice pe ei? Uite ca lumea a mers inainte dupa toate alea. Distribuitorii de stiri dramatizeaza totul ca sa isi faca banul si noi punem botul.

Nu ma refer doar la postul asta al lui Fedaykin, dar e o atitudine de paranoia apocaliptica care o vad prea des.
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

"Direct de la buget" e asa, un sac fara fund? sau sa pricep ca n-ai avea nici o treaba cu 0% asigurari sociale + 40% TVA si 40% impozit de venituri/salarii?

Deci unii cu veste de salubritate imi spun sa nu ma duc in cluburi. Bine pa, la revedere. Si unii cu carticele in mana mai imi spun ca vine apocalipsa si sa devin mai bun, niste barbosi in haine aurii imi spun sa iau NUMAI lumanari marcate cu laser samd. - care-i treaba? atat timp cat nu sunt violenti samd, n-au decat sa se imbrace cum vor si sa bolboroseasca ce vor. Freedom FTW.
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Stokkolm wrote:Ce domnisoare suntem. Se plimba niste clovni pe strada si gata e sfarsitul lumii. Oare ce ar fi zis evreii din lagrele de exterminare, sau francezii carora tara le era ocupata, sau japonezii cand au picat bombele atomice pe ei? Uite ca lumea a mers inainte dupa toate alea. Distribuitorii de stiri dramatizeaza totul ca sa isi faca banul si noi punem botul.

Nu ma refer doar la postul asta al lui Fedaykin, dar e o atitudine de paranoia apocaliptica care o vad prea des.
Hai zi zau cu limba scoasa ca doar vorba e de ei!?!
https://en.wikipedia.org/wiki/Sharia_patrols

Ia citeste tu si vezi de ce s-au apucat mizerabilii prin Londra. Azi cu vorba, maine cu parul. Iar in momentul in care indraznesti sa dai inapoi in ei, iti sar cu rasismul in cap.
Direct de la buget" e asa, un sac fara fund? sau sa pricep ca n-ai avea nici o treaba cu 0% asigurari sociale + 40% TVA si 40% impozit de venituri/salarii?
Ma refeream ca mi s-ar parea mai viabila o taxa universala de 10% din care sa se alimenteze bugetul - restul, sa-si dezvolte statul economia & industria, sa invete sa scoata naibii profit.
Doc
Hammer Haunt

Post by Doc »

Dude, pana si in evul mediu timpuriu existau mai multe surse de venit la buget - taxe vamale, taxe pe proprietate, taxe speciale cu ocazii speciale gen razboiul, taxe pe activitati, venituri din monopoluri de stat... de ce te bagi in chestii care te depasesc? Iti dai seama ca ce tie ti se pare viabil nu exista nici macar in primele economii monetizate?
ne0lith
proxe.net

Post by ne0lith »

Fedaykin wrote:restul, sa-si dezvolte statul economia & industria, sa invete sa scoata naibii profit.
Sau ar putea sa tipareasca mai multi bani.
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Ca rule of thumb (cel putin in economie), e mult mai rentabil sa strangi cate putin de la multi decat (foarte) mult de la putini

Mai ales in epoca globalizarii cand fiecare firma poate sa-si faca bagajele catre ce tara doreste si unde e jefuita mai putin
Sau ar putea sa tipareasca mai multi bani.
Ai copt-o mult p-asta?!
Mahdi
Necromancer

Post by Mahdi »

Fedaykin wrote:
Stokkolm wrote:Ce domnisoare suntem. Se plimba niste clovni pe strada si gata e sfarsitul lumii. Oare ce ar fi zis evreii din lagrele de exterminare, sau francezii carora tara le era ocupata, sau japonezii cand au picat bombele atomice pe ei? Uite ca lumea a mers inainte dupa toate alea. Distribuitorii de stiri dramatizeaza totul ca sa isi faca banul si noi punem botul.

Hai zi zau cu limba scoasa ca doar vorba e de ei!?!
https://en.wikipedia.org/wiki/Sharia_patrols

Ia citeste tu si vezi de ce s-au apucat mizerabilii prin Londra. Azi cu vorba, maine cu parul. Iar in momentul in care indraznesti sa dai inapoi in ei, iti sar cu rasismul in cap.
Ăia violenți din Londra au cam ajuns pe mâna justiției, din ce citesc chiar în articolul tău:
Three of the patrol members were convicted in November, and were sentenced on 6 December 2013. Jordan Horner, who uses the Islamic name Jamaal Uddin, pleaded guilty to two charges of assault and two charges of using threatening words and behaviour, was sentenced to 68 weeks imprisonment. Thirty-six-year-old Ricardo MacFarlane who pleaded not guilty, was sentenced to one year for affray and two years for using threatening words and behaviour.[9][23] 23-year-old Royal Barnes, who was awaiting further trial regarding offensive videos about Lee Rigby and therefore could not be named at the time, pleaded guilty and received a six-month sentence for affray.[9][24]

In February 2014 Horner, McFarlane and Barnes were given anti-social behaviour orders barring them from the activities that led to their conviction and from associating with Choudary.
Iar cei din Germania încă își așteaptă decizia finală, după cum ți-am arătat, dar ai preferat să te fofilezi tiptil. Rostul urzicării tale pe acest topic este...?
REMEMBER CITADEL
Waaagh!
Forum Warlord

Post by Waaagh! »

Mahdi wrote:
Fedaykin wrote: Iar cei din Germania încă își așteaptă decizia finală, după cum ți-am arătat, dar ai preferat să te fofilezi tiptil. Rostul urzicării tale pe acest topic este...?
VIN ARABETII SA NE IA GATUL ce nu intelegi?
NO COVER. ALL MAN.
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Iar cei din Germania încă își așteaptă decizia finală, după cum ți-am arătat, dar ai preferat să te fofilezi tiptil. Rostul urzicării tale pe acest topic este...?
Pt ca e o cutie a Pandorei, chit ca vrea lumea sa recunoasca sau nu.
Maine-poimaine islamicii mai saraci cu duhul or sa zbiere a discriminare in cazul alora (daca s-au gasit niste secui sa se stranga cel putin cateva sute pt nebunache ala care cica voia sa puna o bomba de 1 Decembrie...)
VIN ARABETII SA NE IA GATUL ce nu intelegi?
Foarte bine, Frantz. Cand s-or inmulti cazurile de genul, vedem cine are dreptate.
Mahdi
Necromancer

Post by Mahdi »

Sigur că este o cutie a Pandorei, dar atâta timp cât derapajele sunt sancționate corespunzător - și nu poți spune că nu sunt - nu văd de ce te-ai lăsa mânat de ură și teamă. De fapt, nu înțeleg ce propui în situația actuală. Ce ar trebui să se întâmple ca tu să fii mulțumit? Uimește-ne.
REMEMBER CITADEL
Mafio
Hammer Haunt

Post by Mafio »

Încerc să-mi dau seama cum a ajuns discuția de la pensii, taxe, salarii și alte chestii plictisitoare dar utile de adulți la anti-islamism exploziv, dar nu pot.
McWilliams
Self-righteous bastard

Post by McWilliams »

Fedaykin wrote:restul, sa-si dezvolte statul economia & industria, sa invete sa scoata naibii profit.
Oh look, ma - Fedaykin este ceea ce cultura moderna numeste comunist de dreapta. Sau capitalist de stanga. Vrea ca Statul sa participe la economia de piata - si ca jucator, si ca arbitru. Sa faca profit. Sa fie la fel ca ceilalti, desi este total diferit de ceilalti. Sa fie "unul dintre noi", desi "nu este dintre noi". Dar vai, cate comparatii imi infloresc in minte. TG, tine-te de periferice - o sa te dau peste cap cu ce urmeaza.

...

De fapt, lasa, ma rezum doar la doua si pentru restul improvizezi tu:

1) un judecator care prezideaza peste un litigiu la care este si avocatul unei parti.
2) un arbitru de fotbal care este legitimat la una dintre echipele din meciul pe care il arbitreaza.
Candva, pe aici, trecea un brutalistu...
O vorba de duh din Warhammer 40'000
https://www.youtube.com/watch?v=cO3MttgvHUY
Fedaykin
Pig Cop

Post by Fedaykin »

Mi se pare normal ca si Statul sa aiba intreprinderile lui prin care sa-si dezvolte economia, nu sa fie 100% dependent de economia privata, nu inteleg cum asta ma face comunist tbh (luand in calcul si resursele naturale/strategice pe care iarasi mi se pare logic ca Statul sa si le exploateze cu cap)

Din punctul meu de vedere, sistemul juridic al unui stat ar trebui (printre altele) sa vegheze ca functionarii statului recte politicienii sa negocieze cu privatii (cand e cazul, ex. cumpararea unei fabrici falimentare si restructurarea acesteia) cel putin in interesul ambelor parti, daca nu in majoritate in interesul statului
Post Reply

Return to “Cafenea”